Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 43114
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 09 Απρ 2023, 23:33

Αρχηγός έγραψε:
07 Απρ 2023, 16:50
λάδι,αλάτι,πιπέρι,μουστάρδα,δεντρολίβανο,θυμάρι,πάπρικα καπνιστή




#Αρχηγός ο μπαμπάς σας
Μαρινάδα στα κάρβουνα; Τι είναι πάλι αυτό; Κάνεις κρέας στα κάρβουνα και το μαρινάρεις;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

user0972003
Δημοσιεύσεις: 3683
Εγγραφή: 12 Φεβ 2023, 18:41

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από user0972003 » 10 Απρ 2023, 00:28

Πασιφάη έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:16
user έγραψε:
09 Απρ 2023, 21:03
Εμένα μου αρέσει μπριτζόλα και χοιρινό τέλος πάντων με χυμό πορτοκάλι. Είμαι άσχετη; Αφού μ' αρέσει
Στη γάστρα, χοιρινό σπάλα με πορτοκάλι ναι, είναι πεντανόστιμο. Στο κάρβουνο η μπριζόλα δεν χρειάζεται καμία μαρινάδα.
Bazoomba έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:02
Εξαρταται απο το πως/που την ψηνεις την μπριζολα. Εαν προκειται για φουρνο τοτε περι ορεξεως. Εαν ομως πας για σχαρα, ειναι κριμα να χαλασεις ετσι το κρεας.
[/quote]


Ναι αυτό εννοούσα, φούρνο - γάστρα.

😋😋😋

(Πάλι χάλια το quoteάρισμα)

Άβαταρ μέλους
dna replication
Δημοσιεύσεις: 32657
Εγγραφή: 16 Απρ 2018, 21:29
Phorum.gr user: dna

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 10 Απρ 2023, 01:14

Καρολίνα έγραψε:
09 Απρ 2023, 15:27
Αρχηγός έγραψε:
09 Απρ 2023, 15:25
John Dear έγραψε:
08 Απρ 2023, 16:21
Ωραίο νήμα :smt023
και ενώ ξεκαθάρισα ότι το νήμα απευθύνεται μόνο σε μύστες
έγραψαν σε αυτό άτομα που τρώνε γύρο με 2 ευρώ,πίτσα με 1.5 και μπέργερ με 1 ευρω
Αρχηγέ, δεν ανήκω στους μύστες σε καμία περίπτωση, αλλά οφείλω να καταθέσω ότι στην Καστοριά υπάρχει μια ταβέρνα που κάνει την καλύτερη σταβλίσια μπριζόλα του σύμπαντος (η οποία προφανώς είναι χοιρινή).

(Με τον πρώην σύντροφο προσποιούμασταν ότι πηγαίνουμε εκεί για ρομαντική απόδραση, αλλά κατά βάθος ξέραμε και οι δυο την αλήθεια.)

Ευχαριστώ και συγνώμη για το σπαμ.
"σταβλίσια μπριζόλα" είναι οπως τα "αυγά αχυρώνα"

Άβαταρ μέλους
dna replication
Δημοσιεύσεις: 32657
Εγγραφή: 16 Απρ 2018, 21:29
Phorum.gr user: dna

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 10 Απρ 2023, 01:15

Οργισμένος έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:27
Χρηστες Πχωρουμ:
Βιβλιοφαγοι, πλουσιοι, με εκλεπτυσμενο γουστο, 5αστεροι σεφ, γευσιγνωστες, παντογνωστες, ραλιστες, καζανοβες κτλ κτλ.
Ολη η αφροκρεμα της ελλ κενωνιας δω μεσα γραφει...
γιαυτό περιορίζεσαι εσύ στα οικονομικά που τουλάχιστον τα κατέχεις

Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 43114
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Απρ 2023, 01:35

dna replication έγραψε:
10 Απρ 2023, 01:15
Οργισμένος έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:27
Χρηστες Πχωρουμ:
Βιβλιοφαγοι, πλουσιοι, με εκλεπτυσμενο γουστο, 5αστεροι σεφ, γευσιγνωστες, παντογνωστες, ραλιστες, καζανοβες κτλ κτλ.
Ολη η αφροκρεμα της ελλ κενωνιας δω μεσα γραφει...
γιαυτό περιορίζεσαι εσύ στα οικονομικά που τουλάχιστον τα κατέχεις
Άουτς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος
Δημοσιεύσεις: 26026
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 17:47

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 10 Απρ 2023, 01:39

waldorf έγραψε:
09 Απρ 2023, 18:35
Θα πω κι εγώ την πίπα μου,τσάμπα είναι.
Η μαρινάδα στα κρέατα ε'ιναι ένας απίθανος μύθος,που έχει ξεκινήσει απ`τα κυνήγια.
Ο μόνος σκοπός που εξυπηρετούσε η μαρινάδα ήταν να διατηρει-συντηρεί τα κυνήγια στο σίτεμα.
Καμία γεύση δεν δίνει η μαρινάδα στο κρέας,σε καμία περίπτωση δεν το "μαλακώνει" και δεν το κάνει πιό τρυφερό.
:goodpost:

Καρολίνα
Δημοσιεύσεις: 3465
Εγγραφή: 28 Ιαν 2023, 00:04

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καρολίνα » 10 Απρ 2023, 11:30

dna replication έγραψε:
10 Απρ 2023, 01:14
Καρολίνα έγραψε:
09 Απρ 2023, 15:27
Αρχηγός έγραψε:
09 Απρ 2023, 15:25


και ενώ ξεκαθάρισα ότι το νήμα απευθύνεται μόνο σε μύστες
έγραψαν σε αυτό άτομα που τρώνε γύρο με 2 ευρώ,πίτσα με 1.5 και μπέργερ με 1 ευρω
Αρχηγέ, δεν ανήκω στους μύστες σε καμία περίπτωση, αλλά οφείλω να καταθέσω ότι στην Καστοριά υπάρχει μια ταβέρνα που κάνει την καλύτερη σταβλίσια μπριζόλα του σύμπαντος (η οποία προφανώς είναι χοιρινή).

(Με τον πρώην σύντροφο προσποιούμασταν ότι πηγαίνουμε εκεί για ρομαντική απόδραση, αλλά κατά βάθος ξέραμε και οι δυο την αλήθεια.)

Ευχαριστώ και συγνώμη για το σπαμ.
"σταβλίσια μπριζόλα" είναι οπως τα "αυγά αχυρώνα"
Τα παράπονά σας σε όποιον έγραψε το μενού. Εγώ πριν να πάω στην Καστοριά, δεν ήξερα καν ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα. Και σε κάποια άλλα εστιατόρια που την είδα μετά, σταβλίσια μπριζόλα την γράφουν.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη
Δημοσιεύσεις: 15006
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:32

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 10 Απρ 2023, 11:31

user έγραψε:
10 Απρ 2023, 00:28
Πασιφάη έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:16
user έγραψε:
09 Απρ 2023, 21:03
Εμένα μου αρέσει μπριτζόλα και χοιρινό τέλος πάντων με χυμό πορτοκάλι. Είμαι άσχετη; Αφού μ' αρέσει
Στη γάστρα, χοιρινό σπάλα με πορτοκάλι ναι, είναι πεντανόστιμο. Στο κάρβουνο η μπριζόλα δεν χρειάζεται καμία μαρινάδα.
Bazoomba έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:02
Εξαρταται απο το πως/που την ψηνεις την μπριζολα. Εαν προκειται για φουρνο τοτε περι ορεξεως. Εαν ομως πας για σχαρα, ειναι κριμα να χαλασεις ετσι το κρεας.

Ναι αυτό εννοούσα, φούρνο - γάστρα.

😋😋😋

(Πάλι χάλια το quoteάρισμα)
[/quote]

Ε καλά, δεν χάλασε κι ο κόσμος. :D
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη
Δημοσιεύσεις: 15006
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:32

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 10 Απρ 2023, 11:33

kongrosian έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:29
Πασιφάη έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:25
kongrosian έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:20


όταν έχεις καλεμσένους δεν έχεις άγχος, μήπως θέλουν μαρινάδα; έτσι, για να τους ευχαριστήσεις δλδ, όχι τίποτα άλλο. :p2:
Όχι καλέ, γιατί να έχω άγχος; Μια χαρά χορτάτοι και ευχαριστημένοι φεύγουνε. :102:
μπορεί να μην σου κάνουν παράπονα για την έλλειψις μαρινάδας από τακτ. :p2:
Στο δικό μου το τραπέζι, δεν υπάρχει ''τακτ''. Όλα προσεγγίζουν την τελειότητα. :smt005:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
Ερμής
Δημοσιεύσεις: 25796
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 11:00
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 10 Απρ 2023, 14:45

waldorf έγραψε:
09 Απρ 2023, 18:50
Bazoomba έγραψε:
09 Απρ 2023, 18:39
Ε, μην υπερβαλλουμε ομως...
Στο κοτοπουλο, ιδιαιτερα στα στεγνα κομματια, ειναι εκ των ων ουκ ανευ.
Trust me,είναι ακριβώς το ίδιο αν απλά το "μασαζάρεις" με τα μυρωδικά ή μπαχαρικά της αρεσκείας σου.
ακριβώς αυτό. Το οποίο δεν είναι άσχημο σε γεύση, απλά δε σημαίνει πως παίρνει γεύση το κρέας. Και αυτο για τα μαγειρευτά.
Στο κάρβουνο δε, αλλοιώνει και τη γευση προς το άσχημο.
Για πολλά χρόνια δεν έτρωγα χοιρινό. Πλέον τρώω αλλά μονο απο ένα χασάπη.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
waldorf
Δημοσιεύσεις: 3605
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:47

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf » 10 Απρ 2023, 17:22

Τελευταία κουβέντα και δεν επανέρχομαι.
Το ξύδι ή το κρασί δεν μαλακώνει το κρέας σε καμία περίπτωση.
Το σίτεμα μαλακωνεί το κρέας και το ξύδι ή το κρασί απλά βοηθάει στο να μη βρωμίσει το κρέας.
Αυτά ξέρω,αυτά λέω.
Τώρα βέβαια οι ακόλουθοι του Άκη (aka σερνικιά κυρά Βέφα) τα μαθαίνουν αλλιώς.Ό,τι προτιμάει ο καθένας,δεν μου πέφτει λόγος.
Nandros έγραψε:
26 Αύγ 2024, 17:56


Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.

Άβαταρ μέλους
kongrosian
Δημοσιεύσεις: 5234
Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian » 11 Απρ 2023, 08:33

waldorf έγραψε:
10 Απρ 2023, 17:22
Τελευταία κουβέντα και δεν επανέρχομαι.
Το ξύδι ή το κρασί δεν μαλακώνει το κρέας σε καμία περίπτωση.
Το σίτεμα μαλακωνεί το κρέας και το ξύδι ή το κρασί απλά βοηθάει στο να μη βρωμίσει το κρέας.
Αυτά ξέρω,αυτά λέω.
Τώρα βέβαια οι ακόλουθοι του Άκη (aka σερνικιά κυρά Βέφα) τα μαθαίνουν αλλιώς.Ό,τι προτιμάει ο καθένας,δεν μου πέφτει λόγος.
δεν μπορεί. κάποιο υλικό θα υπάρχει που μαλακώνει το κρέας. κάτι όξινο που μπορεί να "σπάσει" την πρωτεΐνη :p2:

https://www.sciencelearn.org.nz/resourc ... erise-meat

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27384
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 11 Απρ 2023, 09:33

kongrosian έγραψε:
11 Απρ 2023, 08:33
waldorf έγραψε:
10 Απρ 2023, 17:22
Τελευταία κουβέντα και δεν επανέρχομαι.
Το ξύδι ή το κρασί δεν μαλακώνει το κρέας σε καμία περίπτωση.
Το σίτεμα μαλακωνεί το κρέας και το ξύδι ή το κρασί απλά βοηθάει στο να μη βρωμίσει το κρέας.
Αυτά ξέρω,αυτά λέω.
Τώρα βέβαια οι ακόλουθοι του Άκη (aka σερνικιά κυρά Βέφα) τα μαθαίνουν αλλιώς.Ό,τι προτιμάει ο καθένας,δεν μου πέφτει λόγος.
δεν μπορεί. κάποιο υλικό θα υπάρχει που μαλακώνει το κρέας. κάτι όξινο που μπορεί να "σπάσει" την πρωτεΐνη :p2:

https://www.sciencelearn.org.nz/resourc ... erise-meat
πιπες


υπαρχει ενα κ μονο - το γνωριζαν στα χωρια - επαληθευτηκε επιστημονικα - το εχουμε αναφερει πανω απο 100 φορες
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Αρχηγός
Δημοσιεύσεις: 211
Εγγραφή: 23 Μαρ 2023, 20:20

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχηγός » 11 Απρ 2023, 12:33

το καλύτερο όξινο είναι η μουστάρδα





#Αρχηγός
Αρχηγός

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών