Μαρινάδα στα κάρβουνα; Τι είναι πάλι αυτό; Κάνεις κρέας στα κάρβουνα και το μαρινάρεις;
Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα
- hellegennes
Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Εξαρταται απο το πως/που την ψηνεις την μπριζολα. Εαν προκειται για φουρνο τοτε περι ορεξεως. Εαν ομως πας για σχαρα, ειναι κριμα να χαλασεις ετσι το κρεας.
[/quote]
Ναι αυτό εννοούσα, φούρνο - γάστρα.
(Πάλι χάλια το quoteάρισμα)
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
"σταβλίσια μπριζόλα" είναι οπως τα "αυγά αχυρώνα"Καρολίνα έγραψε: ↑09 Απρ 2023, 15:27Αρχηγέ, δεν ανήκω στους μύστες σε καμία περίπτωση, αλλά οφείλω να καταθέσω ότι στην Καστοριά υπάρχει μια ταβέρνα που κάνει την καλύτερη σταβλίσια μπριζόλα του σύμπαντος (η οποία προφανώς είναι χοιρινή).
(Με τον πρώην σύντροφο προσποιούμασταν ότι πηγαίνουμε εκεί για ρομαντική απόδραση, αλλά κατά βάθος ξέραμε και οι δυο την αλήθεια.)
Ευχαριστώ και συγνώμη για το σπαμ.
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
γιαυτό περιορίζεσαι εσύ στα οικονομικά που τουλάχιστον τα κατέχειςΟργισμένος έγραψε: ↑09 Απρ 2023, 23:27Χρηστες Πχωρουμ:
Βιβλιοφαγοι, πλουσιοι, με εκλεπτυσμενο γουστο, 5αστεροι σεφ, γευσιγνωστες, παντογνωστες, ραλιστες, καζανοβες κτλ κτλ.
Ολη η αφροκρεμα της ελλ κενωνιας δω μεσα γραφει...
- hellegennes
Άουτς.dna replication έγραψε: ↑10 Απρ 2023, 01:15γιαυτό περιορίζεσαι εσύ στα οικονομικά που τουλάχιστον τα κατέχειςΟργισμένος έγραψε: ↑09 Απρ 2023, 23:27Χρηστες Πχωρουμ:
Βιβλιοφαγοι, πλουσιοι, με εκλεπτυσμενο γουστο, 5αστεροι σεφ, γευσιγνωστες, παντογνωστες, ραλιστες, καζανοβες κτλ κτλ.
Ολη η αφροκρεμα της ελλ κενωνιας δω μεσα γραφει...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Υδράργυρος
waldorf έγραψε: ↑09 Απρ 2023, 18:35Θα πω κι εγώ την πίπα μου,τσάμπα είναι.
Η μαρινάδα στα κρέατα ε'ιναι ένας απίθανος μύθος,που έχει ξεκινήσει απ`τα κυνήγια.
Ο μόνος σκοπός που εξυπηρετούσε η μαρινάδα ήταν να διατηρει-συντηρεί τα κυνήγια στο σίτεμα.
Καμία γεύση δεν δίνει η μαρινάδα στο κρέας,σε καμία περίπτωση δεν το "μαλακώνει" και δεν το κάνει πιό τρυφερό.
Τα παράπονά σας σε όποιον έγραψε το μενού. Εγώ πριν να πάω στην Καστοριά, δεν ήξερα καν ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα. Και σε κάποια άλλα εστιατόρια που την είδα μετά, σταβλίσια μπριζόλα την γράφουν.dna replication έγραψε: ↑10 Απρ 2023, 01:14"σταβλίσια μπριζόλα" είναι οπως τα "αυγά αχυρώνα"Καρολίνα έγραψε: ↑09 Απρ 2023, 15:27Αρχηγέ, δεν ανήκω στους μύστες σε καμία περίπτωση, αλλά οφείλω να καταθέσω ότι στην Καστοριά υπάρχει μια ταβέρνα που κάνει την καλύτερη σταβλίσια μπριζόλα του σύμπαντος (η οποία προφανώς είναι χοιρινή).
(Με τον πρώην σύντροφο προσποιούμασταν ότι πηγαίνουμε εκεί για ρομαντική απόδραση, αλλά κατά βάθος ξέραμε και οι δυο την αλήθεια.)
Ευχαριστώ και συγνώμη για το σπαμ.
Ναι αυτό εννοούσα, φούρνο - γάστρα.
(Πάλι χάλια το quoteάρισμα)
[/quote]
Ε καλά, δεν χάλασε κι ο κόσμος.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Στο δικό μου το τραπέζι, δεν υπάρχει ''τακτ''. Όλα προσεγγίζουν την τελειότητα.kongrosian έγραψε: ↑09 Απρ 2023, 23:29μπορεί να μην σου κάνουν παράπονα για την έλλειψις μαρινάδας από τακτ.Πασιφάη έγραψε: ↑09 Απρ 2023, 23:25Όχι καλέ, γιατί να έχω άγχος; Μια χαρά χορτάτοι και ευχαριστημένοι φεύγουνε.kongrosian έγραψε: ↑09 Απρ 2023, 23:20
όταν έχεις καλεμσένους δεν έχεις άγχος, μήπως θέλουν μαρινάδα; έτσι, για να τους ευχαριστήσεις δλδ, όχι τίποτα άλλο.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
ακριβώς αυτό. Το οποίο δεν είναι άσχημο σε γεύση, απλά δε σημαίνει πως παίρνει γεύση το κρέας. Και αυτο για τα μαγειρευτά.
Στο κάρβουνο δε, αλλοιώνει και τη γευση προς το άσχημο.
Για πολλά χρόνια δεν έτρωγα χοιρινό. Πλέον τρώω αλλά μονο απο ένα χασάπη.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Τελευταία κουβέντα και δεν επανέρχομαι.
Το ξύδι ή το κρασί δεν μαλακώνει το κρέας σε καμία περίπτωση.
Το σίτεμα μαλακωνεί το κρέας και το ξύδι ή το κρασί απλά βοηθάει στο να μη βρωμίσει το κρέας.
Αυτά ξέρω,αυτά λέω.
Τώρα βέβαια οι ακόλουθοι του Άκη (aka σερνικιά κυρά Βέφα) τα μαθαίνουν αλλιώς.Ό,τι προτιμάει ο καθένας,δεν μου πέφτει λόγος.
Το σίτεμα μαλακωνεί το κρέας και το ξύδι ή το κρασί απλά βοηθάει στο να μη βρωμίσει το κρέας.
Αυτά ξέρω,αυτά λέω.
Τώρα βέβαια οι ακόλουθοι του Άκη (aka σερνικιά κυρά Βέφα) τα μαθαίνουν αλλιώς.Ό,τι προτιμάει ο καθένας,δεν μου πέφτει λόγος.
- kongrosian
δεν μπορεί. κάποιο υλικό θα υπάρχει που μαλακώνει το κρέας. κάτι όξινο που μπορεί να "σπάσει" την πρωτεΐνηwaldorf έγραψε: ↑10 Απρ 2023, 17:22Τελευταία κουβέντα και δεν επανέρχομαι.
Αυτά ξέρω,αυτά λέω.
https://www.sciencelearn.org.nz/resourc ... erise-meat
πιπεςkongrosian έγραψε: ↑11 Απρ 2023, 08:33δεν μπορεί. κάποιο υλικό θα υπάρχει που μαλακώνει το κρέας. κάτι όξινο που μπορεί να "σπάσει" την πρωτεΐνηwaldorf έγραψε: ↑10 Απρ 2023, 17:22Τελευταία κουβέντα και δεν επανέρχομαι.
Αυτά ξέρω,αυτά λέω.
https://www.sciencelearn.org.nz/resourc ... erise-meat
υπαρχει ενα κ μονο - το γνωριζαν στα χωρια - επαληθευτηκε επιστημονικα - το εχουμε αναφερει πανω απο 100 φορες
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
το καλύτερο όξινο είναι η μουστάρδα
#Αρχηγός
#Αρχηγός
Αρχηγός