https://cibum.gr/nea/texnologia-trofimo ... ai-entoma/Ερευνητές στην Ισπανία ανέπτυξαν ένα υβριδικό άλειμμα τυριού με παρόμοια θρεπτική αξία, υφή και γεύση με τα συμβατικά γαλακτοκομικά τυριά, με προσθήκη πρωτεΐνών από όσπρια και έντομα.
Η πρωτεΐνη τόσο των οσπρίων όσο και των εντόμων, έχει υψηλή διατροφική αξία παράλληλα με χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Τα φασόλια, για παράδειγμα, είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης (25-40%), υδατανθράκων (47-68%) και φυτικών ινών (11-30%). Οι πρωτεΐνες των εντόμων περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες (40-70% σε ξηρή βάση), καθώς και περιεκτικότητα σε μέταλλα και βιταμίνες και πλεονεκτικές αναλογίες πολυακόρεστων προς κορεσμένα λιπαρά οξέα.
Τα συστατικά που χρησιμοποιήθηκαν περιελάμβαναν φυτική μαργαρίνη, συμπύκνωμα πρωτεΐνης γάλακτος, σταθεροποιητές, αλεύρι εντόμων, συμπύκνωμα πρωτεΐνης φασολιών, κιτρικό οξύ και κιτρικό νάτριο.

Εδώ είναι φωτογραφία από αλείμματα με διαφορετικές αναλογίες. Το C3 και C8 έχει 50% σκουλήκι. Πόσο χειρότερο να είναι από αηδίες όπως το φιλαδέλφεια και η αγελάδα που γελάει; Ή τις τυροκαφτερές εργοστασίου;