δηλαδή το κυνήγι δεν πρέπει να έχει μυρωδια, γεύση και δομή κυνηγιού;Υδράργυρος έγραψε: ↑12 Νοέμ 2019, 09:21Το μαγείρεμα έχει διαφορά στο αν είναι κυνήγι ή εκτροφής.
Αν είναι εκτροφής μαγειρεύεται όπως οποιοδήποτε άλλο κρέας. Αν είναι κυνήγι θέλει ειδική κατεργασία για να μαλακώσει και να ξεμυρίσει. Εκεί έρχονται τα μαριναρίσματα.
Ελάφι
Re: Ελάφι
Re: Ελάφι
θα μας τρελλανουνε και σε αυτο το νημα - καλα τα πας (μεχρι τωρα ) συνεχισε ετσιFluffy έγραψε: ↑12 Νοέμ 2019, 21:11δηλαδή το κυνήγι δεν πρέπει να έχει μυρωδια, γεύση και δομή κυνηγιού;Υδράργυρος έγραψε: ↑12 Νοέμ 2019, 09:21Το μαγείρεμα έχει διαφορά στο αν είναι κυνήγι ή εκτροφής.
Αν είναι εκτροφής μαγειρεύεται όπως οποιοδήποτε άλλο κρέας. Αν είναι κυνήγι θέλει ειδική κατεργασία για να μαλακώσει και να ξεμυρίσει. Εκεί έρχονται τα μαριναρίσματα.

ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: Ελάφι
Το συγκεκριμένο ήταν ένα βηγκαν ελαφακι από κυνήγι.
Η μαρινάδα ήταν πολύ όξινη με red wine vinegar γτ δεν πουλάνε αλκοόλ και έβαλα κ Θυμάρι , σκόρδο, καρότο, πιπέρι ολόκληρο, ελαιόλαδο ιταλικό ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ κ καθόλου αλάτι .
Το σιγο έψησα για κάνα 3 ώρα με white wine for cooking ( αυτό υπήρχε διαθέσιμο ) κ λεμόνι χυμό , 4 Γαρυφαλλάκια, δυο σκελίδες σκόρδο που πετάχτηκαν , κ λάδι με λίγο αλάτι/πιπέρι.
Βγήκε πολύ πολύ μαλακό κ πεντανόστιμο .
Κατά τύχη βέβαια αλλά δγ αφού φάγαμε .
Η μαρινάδα ήταν πολύ όξινη με red wine vinegar γτ δεν πουλάνε αλκοόλ και έβαλα κ Θυμάρι , σκόρδο, καρότο, πιπέρι ολόκληρο, ελαιόλαδο ιταλικό ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ κ καθόλου αλάτι .
Το σιγο έψησα για κάνα 3 ώρα με white wine for cooking ( αυτό υπήρχε διαθέσιμο ) κ λεμόνι χυμό , 4 Γαρυφαλλάκια, δυο σκελίδες σκόρδο που πετάχτηκαν , κ λάδι με λίγο αλάτι/πιπέρι.
Βγήκε πολύ πολύ μαλακό κ πεντανόστιμο .
Κατά τύχη βέβαια αλλά δγ αφού φάγαμε .

~~¥~~
Re: Ελάφι
Από ότι βρήκα στο ΝΕΤ αυτά που είχα και ταιριάζανε αυτά έβαλα.
Ένας θεός με φύλαξε να μη βάλω ντομάτα ας πούμε .

~~¥~~
-
- Δημοσιεύσεις: 18888
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:22
- Τοποθεσία: Λαρισα-Ορεινη Καλαμπακα
Re: Ελάφι
Ο νεοελ θελει να τρωει κυνήγια αλλα να εχουν την γευση των οικοσιτων ζωων! 
