Κακώς. Είναι μία από τις μεγάλες παγκόσμιες κοιτίδες γεύσεων.Volk έγραψε: ↑31 Οκτ 2022, 15:27Δεν μου αρεσει το Μεξικο.Καραμελίτσα έγραψε: ↑31 Οκτ 2022, 15:16Με δεδομένο ότι η σοκολάτα προήλθε από το Μεξικό, εκεί πρέπει να πας για να πάρεις τις σωστές, τις πρωταρχικές, τις λαχταριστές, όχι με ευρωπαϊκές απομιμήσεις.Volk έγραψε: ↑31 Οκτ 2022, 15:09
https://traveltomorrow.com/best-chocola ... -or-swiss/
So what’s better? Swiss smooth and silky chocolate or Belgian pralines with exotic fillings? The truth is that we can’t really tell!
Θυμάστε πόσο λαχταριστό ήταν;
- Καραμελίτσα
Re: Θυμάστε πόσο λαχταριστό ήταν;
Z
- Καραμελίτσα
Λοιπόν θα πας στο Κέιπ Τάουν και θα τα βρεις σε έναν ελληνικό φουρνο "Το τραπέζι της γιαγιάς". Που η γιαγιά πήγαινε κάθε ΣΚ Μαδαγδασκάρη.Gherschaagk έγραψε: ↑31 Οκτ 2022, 15:32Εκείνα που τρώγαμε στα παιδικά μας χρόνια και ο αρτοποιός για να τα κάνει, πήγαινε μέχρι Μαδαγασκάρη κι έκοβε την βανίλια από το δέντρο.
Z
Πιθανόν, αλλά οι γεύσεις δεν φαίνεται να αποτελούν και ιδιαίτερο κίνητρο για όσους επιχειρούν επέλαση στα βορειότερα -και ξενέρωτα ομολογουμένως- γευστικά εδάφη.Καραμελίτσα έγραψε: ↑31 Οκτ 2022, 15:34Κακώς. Είναι μία από τις μεγάλες παγκόσμιες κοιτίδες γεύσεων.Volk έγραψε: ↑31 Οκτ 2022, 15:27Δεν μου αρεσει το Μεξικο.Καραμελίτσα έγραψε: ↑31 Οκτ 2022, 15:16
Με δεδομένο ότι η σοκολάτα προήλθε από το Μεξικό, εκεί πρέπει να πας για να πάρεις τις σωστές, τις πρωταρχικές, τις λαχταριστές, όχι με ευρωπαϊκές απομιμήσεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Λες για αυτά με το βούτυρο από γάλα ελέφαντα. Απλά τα γαμηστερότερα κουλουράκια βανίλιας παγκοσμίως. Προσπάθησαν να αντιγράψουν την συνταγή στην Καλκούτα και δεν βγαίνει το ίδιο αποτέλεσμα γιατί χρησιμοποιούν βούτυρο από γάλα ασιατικού ελέφαντα. Κοίτα κάτι πράγματα.Καραμελίτσα έγραψε: ↑31 Οκτ 2022, 15:37Λοιπόν θα πας στο Κέιπ Τάουν και θα τα βρεις σε έναν ελληνικό φουρνο "Το τραπέζι της γιαγιάς". Που η γιαγιά πήγαινε κάθε ΣΚ Μαδαγδασκάρη.Gherschaagk έγραψε: ↑31 Οκτ 2022, 15:32Εκείνα που τρώγαμε στα παιδικά μας χρόνια και ο αρτοποιός για να τα κάνει, πήγαινε μέχρι Μαδαγασκάρη κι έκοβε την βανίλια από το δέντρο.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Καραμελίτσα
Ασιατικοί ελέφαντες, απλά ίου.Gherschaagk έγραψε: ↑31 Οκτ 2022, 15:43Λες για αυτά με το βούτυρο από γάλα ελέφαντα. Απλά τα γαμηστερότερα κουλουράκια βανίλιας παγκοσμίως. Προσπάθησαν να αντιγράψουν την συνταγή στην Καλκούτα και δεν βγαίνει το ίδιο αποτέλεσμα γιατί χρησιμοποιούν βούτυρο από γάλα ασιατικού ελέφαντα. Κοίτα κάτι πράγματα.Καραμελίτσα έγραψε: ↑31 Οκτ 2022, 15:37Λοιπόν θα πας στο Κέιπ Τάουν και θα τα βρεις σε έναν ελληνικό φουρνο "Το τραπέζι της γιαγιάς". Που η γιαγιά πήγαινε κάθε ΣΚ Μαδαγδασκάρη.Gherschaagk έγραψε: ↑31 Οκτ 2022, 15:32Εκείνα που τρώγαμε στα παιδικά μας χρόνια και ο αρτοποιός για να τα κάνει, πήγαινε μέχρι Μαδαγασκάρη κι έκοβε την βανίλια από το δέντρο.
Z
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Εγώ πάντως θα τους έδινα μια ευκαιρία. Το μαγαζί λέγεται "το τραπέζι της προγιαγιάς". Όπως πας ευθεία μετά τον ναό της Κάλι στο αριστερό σου χέρι.Καραμελίτσα έγραψε: ↑31 Οκτ 2022, 15:47Ασιατικοί ελέφαντες, απλά ίου.Gherschaagk έγραψε: ↑31 Οκτ 2022, 15:43Λες για αυτά με το βούτυρο από γάλα ελέφαντα. Απλά τα γαμηστερότερα κουλουράκια βανίλιας παγκοσμίως. Προσπάθησαν να αντιγράψουν την συνταγή στην Καλκούτα και δεν βγαίνει το ίδιο αποτέλεσμα γιατί χρησιμοποιούν βούτυρο από γάλα ασιατικού ελέφαντα. Κοίτα κάτι πράγματα.Καραμελίτσα έγραψε: ↑31 Οκτ 2022, 15:37
Λοιπόν θα πας στο Κέιπ Τάουν και θα τα βρεις σε έναν ελληνικό φουρνο "Το τραπέζι της γιαγιάς". Που η γιαγιά πήγαινε κάθε ΣΚ Μαδαγδασκάρη.
Εμένα πάντως ούτε το γάλα βουβάλας σε παγωτά, που είναι πιο προσιτό από αυτό των ελεφαντίνων, μου λέει κάτι.
Το τοπ μου παραμένει το παγωτό καϊμάκι, ασχέτως αν προέρχεται από ταπεινά ντόπια γιδοπρόβατα. Και με σπιτικό λικέρ βύσσινο, παραμένει στην κορφή.
Το τοπ μου παραμένει το παγωτό καϊμάκι, ασχέτως αν προέρχεται από ταπεινά ντόπια γιδοπρόβατα. Και με σπιτικό λικέρ βύσσινο, παραμένει στην κορφή.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Έχεις βρει γαμηστερό λικέρ βύσσινο και δεν το μοιράζεσαι μαζί μας; Γιατί;
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Γιατί το φτιάχνω εγώ όταν βρω καλά βύσσινα στη λαϊκή. Δεν είναι δύσκολο.Gherschaagk έγραψε: ↑31 Οκτ 2022, 15:57Έχεις βρει γαμηστερό λικέρ βύσσινο και δεν το μοιράζεσαι μαζί μας; Γιατί;
Αν δεν βρώ, συμβιβάζομαι και με γλυκό βύσσινο με λίγο μπράντυ.
Είμαι πρακτικός άνθρωπος.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Αν βγαίνει γαμηστερό και κάνεις ποσότητα, αγοράζω, να ξέρεις.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑31 Οκτ 2022, 16:05Γιατί το φτιάχνω εγώ όταν βρω καλά βύσσινα στη λαϊκή. Δεν είναι δύσκολο.Gherschaagk έγραψε: ↑31 Οκτ 2022, 15:57Έχεις βρει γαμηστερό λικέρ βύσσινο και δεν το μοιράζεσαι μαζί μας; Γιατί;
Αν δεν βρώ, συμβιβάζομαι και με γλυκό βύσσινο με λίγο μπράντυ.
Είμαι πρακτικός άνθρωπος.
- Ανέστης_35
- Phorum.gr user: Ανέστης_35
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 118 Απαντήσεις
- 5316 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBack
10 Απρ 2024, 18:51
-
-
Νέα δημοσίευση Πόσο έχει ξεφύγει η κατάσταση; πόσο;
από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 09 Αύγ 2023, 10:55 » σε Κοινωνικά θέματα - 822 Απαντήσεις
- 29828 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi
11 Απρ 2025, 17:25
-
-
-
Νέα δημοσίευση Θυμάστε την επίθεση που δέχτηκαν οι κάτοικοι της Καλαμιάς Κοζάνης ;;;;;;
από Frappezitis » 19 Αύγ 2023, 08:35 » σε Εσωτερική Πολιτική - 61 Απαντήσεις
- 2125 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
21 Αύγ 2023, 22:35
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 271 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
12 Μαρ 2024, 21:09