Τηγανιτές πατάτες
Re: Τηγανιτές πατάτες
Εξαρτάται και αν η φριτέζα είναι τούρμπο ή ατμόσφαιρα.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Σε σουβλατζίδικα και λοιπά φαστφούντια,τί λάδια χρησιμοποιούν συνηθως ξέρουμε?
Οταν τρώω πατάτες απ όξω μου κάθονται τέρμα σαπίλα,μου γαμούνε τα σώψυχα, ενω οταν φάω σπιτικές όλα κομπλέ. Αυτό ακομα δεν εχω καταφερει να το εξηγησω, και γι'αυτο εχω φτασει και στο σημειο να κοψω τις πατάτες απ εξω. Πιτόγυρο χωρις πατατες παιρνω.
Οταν τρώω πατάτες απ όξω μου κάθονται τέρμα σαπίλα,μου γαμούνε τα σώψυχα, ενω οταν φάω σπιτικές όλα κομπλέ. Αυτό ακομα δεν εχω καταφερει να το εξηγησω, και γι'αυτο εχω φτασει και στο σημειο να κοψω τις πατάτες απ εξω. Πιτόγυρο χωρις πατατες παιρνω.
Μπορεί και μηχανής. Από έξω το ίδιο λάδι το χρησιμοποιούν άπειρες φορές.vantono έγραψε: ↑04 Οκτ 2019, 10:19Σε σουβλατζίδικα και λοιπά φαστφούντια,τί λάδια χρησιμοποιούν συνηθως ξέρουμε?
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Λάδια χρησιμοποιημένα άπειρες φορές, νοθευμένα, ταγγισμένα κλπ.vantono έγραψε: ↑04 Οκτ 2019, 10:19Σε σουβλατζίδικα και λοιπά φαστφούντια,τί λάδια χρησιμοποιούν συνηθως ξέρουμε?
Χώρια που οι πατάτες τους είναι "προκάτ", με συντηρητικά για να μη μαυρίζουν όσο περιμένουν μέρες για να τηγανιστούν.
Υ.Γ. Πιτόγυρο με πατάτα μέσα (όπως και τοστ με τσιπς μέσα), αποτελούν την επιτομή της γευστικής κακογουστιάς.
Δυστυχώς αναγκαίο να ζητάω από πριν να μη μου προσθέτουν πατάτες, κάτι που άλλοτε ήταν περιττό κι ευνόητο.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Σωστός.Υπερκουλτουριάρης έγραψε: ↑04 Οκτ 2019, 08:30Βραστες ελαφρως πρωτα και μετα στραγγισε τες καλα σε χαρτι κουζινα. Ετσι θα γινουν τραγανες αλλα δεν θα τραβηξουν.λαδι. Βαλε ασφαλως ελαιολαδο
Τις βράζει σε αλατισμένο νερό και τις αφήνει να στεγνώσουν και να κρυώσουν καλά. Τις τηγανίζει σε ελαιόλαδο και έχει τις καλύτερες πατάτες έβερ.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Εγώ μεγάλωσα στην εποχή που οι πατάτες αρχισαν να πανε στάνταρ πακέτο με το απ'όλα, στο πιτόγυρο. Απο μικρός απ'ολα ελεγα, μου εχωναν κι ενα σκασμό πατάτες και το ετρωγα. Το θεμα μου με τις πατατες απ'εξω ομως τα τελευταια χρόνια (από οπου κι να παρω μου φαινονται σαπίλα, οχι μονο απο καπου συγκεκριμένα) με εκανε να τις πετάξω εντελως απο το πιτογυρο και πλέον να το τρώω χωρίς. Και πολύ καλύτερα σου καθεται στο στομαχι, χωρις να σε σαπίζει, και περισσότερο κρέας σου βαζει μεσα (αν παρεις γυρο).aLiCat έγραψε: ↑04 Οκτ 2019, 10:27Λάδια χρησιμοποιημένα άπειρες φορές, νοθευμένα, ταγγισμένα κλπ.vantono έγραψε: ↑04 Οκτ 2019, 10:19Σε σουβλατζίδικα και λοιπά φαστφούντια,τί λάδια χρησιμοποιούν συνηθως ξέρουμε?
Χώρια που οι πατάτες τους είναι "προκάτ", με συντηρητικά για να μη μαυρίζουν όσο περιμένουν να τηγανιστούν.
Υ.Γ. Πιτόγυρο με πατάτα μέσα (όπως και τοστ με τσιπς μέσα), αποτελούν την επιτομή της γευστικής κακογουστιάς.
Δυστυχώς αναγκαίο να ζητάω από πριν να μη μου προσθέσουν πατάτες, κάτι που άλλοτε ήταν περιττό.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Εγω μεγαλωσα σε εποχή που υπηρχε ντονερ και καλαμακι μονο ,δεν εφτιαχναν ουτε πατατες ,η μανα στο υγειονομικο που να με αφησει να φαω ντονερ
-
Mε τοσα που σου γραψαν εδω μεσα αν φας καλες τηγανιτες πατατες να μου τρυπησεις τη μυτη.
- perseus
Στις πατάτες το θεμα ειναι η ποσότητα και οχι η ποιοτητα .
Γενικά καλό είναι να αποφεύγεις τις τηγανητές πατάτες απέξω, προτιμώντας τις σπιτικές.vantono έγραψε: ↑04 Οκτ 2019, 10:33Εγώ μεγάλωσα στην εποχή που οι πατάτες αρχισαν να πανε στάνταρ πακέτο με το απ'όλα, στο πιτόγυρο. Απο μικρός απ'ολα ελεγα, μου εχωναν κι ενα σκασμό πατάτες και το ετρωγα. Το θεμα μου με τις πατατες απ'εξω ομως τα τελευταια χρόνια (από οπου κι να παρω μου φαινονται σαπίλα, οχι μονο απο καπου συγκεκριμένα) με εκανε να τις πετάξω εντελως απο το πιτογυρο και πλέον να το τρώω χωρίς. Και πολύ καλύτερα σου καθεται στο στομαχι, χωρις να σε σαπίζει, και περισσότερο κρέας σου βαζει μεσα (αν παρεις γυρο).aLiCat έγραψε: ↑04 Οκτ 2019, 10:27Λάδια χρησιμοποιημένα άπειρες φορές, νοθευμένα, ταγγισμένα κλπ.vantono έγραψε: ↑04 Οκτ 2019, 10:19Σε σουβλατζίδικα και λοιπά φαστφούντια,τί λάδια χρησιμοποιούν συνηθως ξέρουμε?
Χώρια που οι πατάτες τους είναι "προκάτ", με συντηρητικά για να μη μαυρίζουν όσο περιμένουν να τηγανιστούν.
Δυστυχώς αναγκαίο να ζητάω από πριν να μη μου προσθέσουν πατάτες, κάτι που άλλοτε ήταν περιττό.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Antares έγραψε: ↑04 Οκτ 2019, 09:02Δεν τηγανίζω πια. Τις βάζω στο φούρνο κομμένες σαν τηγανητές με ελάχιστο ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο για τηγανητές πατάτες παλαιότερα το χρησιμοποιούσαμε δύο τρεις φορές. Τα υπόλοιπα λάδια μόνο μια φορά.
Καμιά φορά τις βράζω ώσπου να μαλακώσουν αλλά όχι πολύ και μετά τις στραγγίζω και τις κόβω σε κομμάτια.
Τηγανίζω κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες με πάπρικα και ρίχνω και τις πατάτες να ροδίσουν. Αυτή είναι γερμανική συνταγή.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ την 04 Οκτ 2019, 11:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Έχουν δίκιο εκείνοι που ισχυρίζονται οτι όλα τα νόστιμα(ντονέρ), είναι, ή επικίνδυνα, ή παχυντικά.

ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
- perseus
Μιλαμε για αρχες 70 ρε ,δυσκολα τα πραγματα
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
αυτή την εποχή έχει τελειώσει η συγκομιδή της ποικιλίας Spunta στο Νευροκόπι, της κλασσικής πατάτας για τηγάνι
από λάδι μόνο ελαιόλαδο, έστω παρθένο, έστω ραφινέ, έστω πυρηνέλαιο - αλλά μόνο από ελιά
από λάδι μόνο ελαιόλαδο, έστω παρθένο, έστω ραφινέ, έστω πυρηνέλαιο - αλλά μόνο από ελιά
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 10 Απαντήσεις
- 479 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Who is The 4th man
30 Ιούλ 2023, 21:41
-