Δύσκολο. Το βοδινό είναι ο βασιλιάς των κρεάτων.
PORKNOGRAPHY
Re: PORKNOGRAPHY
Τύπε μου, γουρνοπούλα χωρίς πέτσα είναι η υπέρτατη ιεροσυλία.vantono έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 13:47Αν ειναι καθαρό κρέας χοιρινού, αμιγές, γουρνοπούλα* πχ, ή χοιρινη μπριζόλα, ψαρονέφρι, ρολό κτλ, βαράτε κανονικά χωρίς ενοχές, αρκεί να αφαιρείτε το περιττό λίπος (πχ αυτη η περιμετρική γλίτσα στη μπριζόλα, και σαφώς μακριά απο την πέτσα του, αν μιλαμε για γουρνοπούλες κτλ). Μακριά όμως, απο τα οποιαδήποτε παράγωγά του, λουκάνικα και λοιπά αλλαντικά. Αυτά ειναι που κανουν τη σοβαρή ζημιά, το υπολοιπο κρεατάκι (αφαιρώντας το περιττό λιπος φυσικα) ειναι καθαρή δυνατη πρωτείνη.
*ελπίζω οτι εδω μέσα τη λέμε ολοι "γουΡΝοπούλα". Οποιος τη λέει "γουρουνοπούλα-γουρουνόπουλο", να του απαγορευτεί η είσοδος στο νημα παρακαλω.
My Life had stood, a Loaded Gun
Το χοιρινό λίπος ξαναβρίσκει θέση στην κουζίνα μας . Είναι χίλιες φορές καλύτερο από τις μαργαρίνες.Φιλε να φας από το χωριό μου κρέας ,θα τα δεις όλα κολυόμενα. Εγώ όταν πέθανε ο παππούς μου ,Φρικαρα δεν ήξερα τι να φάω έτσι πως είχαν μαθημενη . Μυριζω φρέσκο σφαχταρι και μου ανοίγει η ορεξηvantono έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 13:47Αν ειναι καθαρό κρέας χοιρινού, αμιγές, γουρνοπούλα* πχ, ή χοιρινη μπριζόλα, ψαρονέφρι, ρολό κτλ, βαράτε κανονικά χωρίς ενοχές, αρκεί να αφαιρείτε το περιττό λίπος (πχ αυτη η περιμετρική γλίτσα στη μπριζόλα, και σαφώς μακριά απο την πέτσα του, αν μιλαμε για γουρνοπούλες κτλ). Μακριά όμως, απο τα οποιαδήποτε παράγωγά του, λουκάνικα και λοιπά αλλαντικά. Αυτά ειναι που κανουν τη σοβαρή ζημιά, το υπολοιπο κρεατάκι (αφαιρώντας το περιττό λιπος φυσικα) ειναι καθαρή δυνατη πρωτείνη.
*ελπίζω οτι εδω μέσα τη λέμε ολοι "γουΡΝοπούλα". Οποιος τη λέει "γουρουνοπούλα-γουρουνόπουλο", να του απαγορευτεί η είσοδος στο νημα παρακαλω.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
aljawn έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 13:54Τύπε μου, γουρνοπούλα χωρίς πέτσα είναι η υπέρτατη ιεροσυλία.vantono έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 13:47Αν ειναι καθαρό κρέας χοιρινού, αμιγές, γουρνοπούλα* πχ, ή χοιρινη μπριζόλα, ψαρονέφρι, ρολό κτλ, βαράτε κανονικά χωρίς ενοχές, αρκεί να αφαιρείτε το περιττό λίπος (πχ αυτη η περιμετρική γλίτσα στη μπριζόλα, και σαφώς μακριά απο την πέτσα του, αν μιλαμε για γουρνοπούλες κτλ). Μακριά όμως, απο τα οποιαδήποτε παράγωγά του, λουκάνικα και λοιπά αλλαντικά. Αυτά ειναι που κανουν τη σοβαρή ζημιά, το υπολοιπο κρεατάκι (αφαιρώντας το περιττό λιπος φυσικα) ειναι καθαρή δυνατη πρωτείνη.

"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Ετσι μου λένε όλοι, οταν καμια φορα πέφτει στο τραπέζι γουρνοπούλα (όχι και πολυ συχνα), κι εγώ ξεπετσιάζω τη δικη μου μερίδα και πασάρω στους αλλους την πέτσα. Εγκληματία με λένεaljawn έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 13:54Τύπε μου, γουρνοπούλα χωρίς πέτσα είναι η υπέρτατη ιεροσυλία.vantono έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 13:47Αν ειναι καθαρό κρέας χοιρινού, αμιγές, γουρνοπούλα* πχ, ή χοιρινη μπριζόλα, ψαρονέφρι, ρολό κτλ, βαράτε κανονικά χωρίς ενοχές, αρκεί να αφαιρείτε το περιττό λίπος (πχ αυτη η περιμετρική γλίτσα στη μπριζόλα, και σαφώς μακριά απο την πέτσα του, αν μιλαμε για γουρνοπούλες κτλ). Μακριά όμως, απο τα οποιαδήποτε παράγωγά του, λουκάνικα και λοιπά αλλαντικά. Αυτά ειναι που κανουν τη σοβαρή ζημιά, το υπολοιπο κρεατάκι (αφαιρώντας το περιττό λιπος φυσικα) ειναι καθαρή δυνατη πρωτείνη.

ο σωστος ορισμος για τους μυστες ειναι ''Μπουζοπούλα''ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 13:56aljawn έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 13:54Τύπε μου, γουρνοπούλα χωρίς πέτσα είναι η υπέρτατη ιεροσυλία.vantono έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 13:47Αν ειναι καθαρό κρέας χοιρινού, αμιγές, γουρνοπούλα* πχ, ή χοιρινη μπριζόλα, ψαρονέφρι, ρολό κτλ, βαράτε κανονικά χωρίς ενοχές, αρκεί να αφαιρείτε το περιττό λίπος (πχ αυτη η περιμετρική γλίτσα στη μπριζόλα, και σαφώς μακριά απο την πέτσα του, αν μιλαμε για γουρνοπούλες κτλ). Μακριά όμως, απο τα οποιαδήποτε παράγωγά του, λουκάνικα και λοιπά αλλαντικά. Αυτά ειναι που κανουν τη σοβαρή ζημιά, το υπολοιπο κρεατάκι (αφαιρώντας το περιττό λιπος φυσικα) ειναι καθαρή δυνατη πρωτείνη.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Τύπε μου, κρύα πέτσα δεν τρώγεται, συμφωνώ. Το ψαχνό δεν παθαίνει τίποτα να το φας κρύο, τουναντίον μπορείς πιο εύκολα να διαχωρίσεις το λίπος. Η πέτσα όμως γίνεται τσαρούχι. (Επίσης, ποτέ και για κανένα λόγο δεν ξαναζεσταίνεις το κρέας).vantono έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 13:59Ετσι μου λένε όλοι, οταν καμια φορα πέφτει στο τραπέζι γουρνοπούλα (όχι και πολυ συχνα), κι εγώ ξεπετσιάζω τη δικη μου μερίδα και πασάρω στους αλλους την πέτσα. Εγκληματία με λένεaljawn έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 13:54Τύπε μου, γουρνοπούλα χωρίς πέτσα είναι η υπέρτατη ιεροσυλία.vantono έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 13:47Αν ειναι καθαρό κρέας χοιρινού, αμιγές, γουρνοπούλα* πχ, ή χοιρινη μπριζόλα, ψαρονέφρι, ρολό κτλ, βαράτε κανονικά χωρίς ενοχές, αρκεί να αφαιρείτε το περιττό λίπος (πχ αυτη η περιμετρική γλίτσα στη μπριζόλα, και σαφώς μακριά απο την πέτσα του, αν μιλαμε για γουρνοπούλες κτλ). Μακριά όμως, απο τα οποιαδήποτε παράγωγά του, λουκάνικα και λοιπά αλλαντικά. Αυτά ειναι που κανουν τη σοβαρή ζημιά, το υπολοιπο κρεατάκι (αφαιρώντας το περιττό λιπος φυσικα) ειναι καθαρή δυνατη πρωτείνη.
*ελπίζω οτι εδω μέσα τη λέμε ολοι "γουΡΝοπούλα". Οποιος τη λέει "γουρουνοπούλα-γουρουνόπουλο", να του απαγορευτεί η είσοδος στο νημα παρακαλω.Ενας μπαρμπας μου οταν με ειδε να το κανω μπροστά του, σε γουρνοπουλα που ειχε φερει ο ιδιος απ το χωριό, προσβλήθηκε κανονικα και με κατσάδιασε.
Ζεστή όμως πετσούλα, είναι άπαιχτη. Ειδικά αν έχει καψαλιστεί και ανοίξει, μαζί με το υποδόριο λίπος, γίνεται σαν τσιπς τραγανή.

Kiki mat έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 13:56Το χοιρινό λίπος ξαναβρίσκει θέση στην κουζίνα μας . Είναι χίλιες φορές καλύτερο από τις μαργαρίνες.Φιλε να φας από το χωριό μου κρέας ,θα τα δεις όλα κολυόμενα. Εγώ όταν πέθανε ο παππούς μου ,Φρικαρα δεν ήξερα τι να φάω έτσι πως είχαν μαθημενη . Μυριζω φρέσκο σφαχταρι και μου ανοίγει η ορεξηvantono έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 13:47Αν ειναι καθαρό κρέας χοιρινού, αμιγές, γουρνοπούλα* πχ, ή χοιρινη μπριζόλα, ψαρονέφρι, ρολό κτλ, βαράτε κανονικά χωρίς ενοχές, αρκεί να αφαιρείτε το περιττό λίπος (πχ αυτη η περιμετρική γλίτσα στη μπριζόλα, και σαφώς μακριά απο την πέτσα του, αν μιλαμε για γουρνοπούλες κτλ). Μακριά όμως, απο τα οποιαδήποτε παράγωγά του, λουκάνικα και λοιπά αλλαντικά. Αυτά ειναι που κανουν τη σοβαρή ζημιά, το υπολοιπο κρεατάκι (αφαιρώντας το περιττό λιπος φυσικα) ειναι καθαρή δυνατη πρωτείνη.

Εχει προγραμματιστει μεγα αφιερωμα στο Λαρδί.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Δεν το έβαλα από αυτή τη σκοπιά (στη γεύση αναφερόμουν) αλλά δε νομίζω ότι αυτό που έμαθες ισχύει. Εκτός κι αν πρόκειται για κάποια σύγκριση μεταξύ συγκεκριμένων τεμαχίων, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, ίσως και με συγκεκριμένη μονάδα μέτρησης (δηλαδή μπορεί άλλο να σου βγει άμα πχ μετράς πρωτεΐνη ανά 100 γρ. κρέατος και άλλο αν της μετράς ανά 100 θερμίδες που παίρνεις από το κρέας).
Προσωπικά θεωρώ ότι για μια τέτοια σύγκριση αρκεί το εξής άκρως μπακαλίστικο επιχείρημα: Η χώρα με τη μεγαλύτερη χρήση βόειου κρέατος στη μαγειρική είναι η Ουρουγουάη. Η χώρα με τη μεγαλύτερη χρήση χοίρειου κρέατος, η Κίνα. Δε χωρά δίλημμα.
ΥΓ προσωπικά είμαι βέβαια υπέρ του κατσικίσιου κρέατος.
Τέτοιες μαλακίες-με όλο το σεβασμό-διάβαζα για τις γουρουνοπουλες και τις πέτσες τους και είπα να δοκιμάσω μια φορά. Φαινόταν μια χαρά. Αηδία. Αποφράς ημέρα. Ποτέ ξανά. Χοιρινό μόνο για κανένα σουβλάκι.aljawn έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 14:11Τύπε μου, κρύα πέτσα δεν τρώγεται, συμφωνώ. Το ψαχνό δεν παθαίνει τίποτα να το φας κρύο, τουναντίον μπορείς πιο εύκολα να διαχωρίσεις το λίπος. Η πέτσα όμως γίνεται τσαρούχι. (Επίσης, ποτέ και για κανένα λόγο δεν ξαναζεσταίνεις το κρέας).vantono έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 13:59Ετσι μου λένε όλοι, οταν καμια φορα πέφτει στο τραπέζι γουρνοπούλα (όχι και πολυ συχνα), κι εγώ ξεπετσιάζω τη δικη μου μερίδα και πασάρω στους αλλους την πέτσα. Εγκληματία με λένεΕνας μπαρμπας μου οταν με ειδε να το κανω μπροστά του, σε γουρνοπουλα που ειχε φερει ο ιδιος απ το χωριό, προσβλήθηκε κανονικα και με κατσάδιασε.
Ζεστή όμως πετσούλα, είναι άπαιχτη. Ειδικά αν έχει καψαλιστεί και ανοίξει, μαζί με το υποδόριο λίπος, γίνεται σαν τσιπς τραγανή.
Τύπε μου, δεν ξέρω ποιος σε κορόιδεψε. Η σωστή ιεροτελεστία για να φτάσεις στην θέωση είναι: πανηγύρι, Βοχαϊκή πεδιάδα, γουρνοπούλα, κλαρίνο, μπύρα, Μπεζεντάκου. Ειδάλλως, από το να πέσεις σε σκιτζήδες καλύτερα είναι να ψωνίσεις από τα ΒΙΟ του ΑΒ και να μαγειρέψεις συνταγή από το γιουτούμπ του Πετρετζίκη.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
.
Χοιρομέρι στον φούρνο (συνταγή της Βραζιλιάνας πεθεράς μου)
Ένα μεγάλο μπούτι χοιρινό, το τρυπάς κοντά-κοντά με το μαχαίρι και στις σχισμές χώνεις μπέικον. Πασάλειμμα με διάφορα καρυκεύματα και τσίπουρο. Στο ψυγείο για μια μέρα, με συνεχή γυρίσματα για να πιάσουν τα καρυκεύματα παντού. Ψήσιμο στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Ως γνωστό το χοιρινό το λίπος το έχει κάτω από την πέτσα, ενώ το κρέας είναι άπαχο και σχετικά σκληρό. Το λίπος από το μπέικον διεισδύει στο κρέας, το μαλακώνει και του δίνει απίθανη γεύση.
.
Ένα μεγάλο μπούτι χοιρινό, το τρυπάς κοντά-κοντά με το μαχαίρι και στις σχισμές χώνεις μπέικον. Πασάλειμμα με διάφορα καρυκεύματα και τσίπουρο. Στο ψυγείο για μια μέρα, με συνεχή γυρίσματα για να πιάσουν τα καρυκεύματα παντού. Ψήσιμο στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Ως γνωστό το χοιρινό το λίπος το έχει κάτω από την πέτσα, ενώ το κρέας είναι άπαχο και σχετικά σκληρό. Το λίπος από το μπέικον διεισδύει στο κρέας, το μαλακώνει και του δίνει απίθανη γεύση.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
To παραπάνω ποστάρισμα αποτελεί σαφή απόδειξη για την γευστική κατωτερότητα του συγκεκριμένου κρέατος. Αν είχε καλή γεύση δε θα χρειάζονταν ούτε καρυκεύματα, ούτε πασαλείμματα, ούτε τσίπουρα, ούτε μπέϊκον.Nandros έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 14:27.
.
Maspoli έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 14:31To παραπάνω ποστάρισμα αποτελεί σαφή απόδειξη για την γευστική κατωτερότητα του συγκεκριμένου κρέατος. Αν είχε καλή γεύση δε θα χρειάζονταν ούτε καρυκεύματα, ούτε πασαλείμματα, ούτε τσίπουρα, ούτε μπέϊκον.Nandros έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 14:27.
.

ΖΗΝΗΔΕΩΣ