σαλτα και πελτε ριχνω στην κιμαδοπιτα
λεει και στα μακαρονια αυτο?
δεν κακοΥδράργυρος έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 08:40Βάζεις λάδι στον πάτο της κατσαρόλας και τσιγαρίζεις 1-2 σκελίδες σκόρδο. Βάζεις μισό πούμαρο και λίγο νερό. Το αφήνεις να βράσει λίγο και κατεβάζεις σταδιακά το μάτι για να δέσει καλά (πολύ σημαντικό)
Αν προσθέσεις και μια ψιλοκομμένη πιπεριά, 4 ελιές ψιλοκομμένες χωρίς το κουκούτσι, και μια χουφτίτσα κάπαρη είναι πουτανέσκα
Gherschaagk έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 08:30Ξέρω γυναίκα που όταν κάνει μακαρονάδα, την σερβίρει συνήθως με αυτό:
Με οικογένεια. Κανονικά, σύζυγος και παιδιά.Κος Mike έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 18:51Gherschaagk έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 08:30Ξέρω γυναίκα που όταν κάνει μακαρονάδα, την σερβίρει συνήθως με αυτό:
χωρις γκομενο να φανταστω η τυπισα
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 19:23Όλες οι σάλτσες για μακαρόνια είναι καλές, αρκεί να ξέρεις να τις φτιάχνεις.
Η πιο απλή, γρήγορη, ελαφριά και νόστιμη είναι τρίψιμο μιας καλής ώριμης ντομάτας, μισής σκελίδας σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και ένα φλυτζανάκι του καφέ λάδι. Ανακάτεμα με τα αχνιστά μακαρόνια, πασπάλισμα με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό, τέλος. Καυτερό (ψιλοκομμένη φρέσκια πιπεριά ή μπούκοβο) και χιόνισμα, κατά βούληση.
Η αναλογία είναι για μία μερίδα. Το αν θα γίνει σε μεγάλη γαβάθα (με την αντίστοιχη αναλογία για τις μερίδες) ή σε ατομικά πιάτα, είναι προσωπική επιλογή. Στα ατομικά πιάτα, υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια για τον καθένα στην ποσότητα των καρυκευμάτων.
Δοκιμασε το εξης για το λαδι.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 19:23Όλες οι σάλτσες για μακαρόνια είναι καλές, αρκεί να ξέρεις να τις φτιάχνεις.
Η πιο απλή, γρήγορη, ελαφριά και νόστιμη είναι τρίψιμο μιας καλής ώριμης ντομάτας, μισής σκελίδας σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και ένα φλυτζανάκι του καφέ λάδι. Ανακάτεμα με τα αχνιστά μακαρόνια, πασπάλισμα με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό, τέλος. Καυτερό (ψιλοκομμένη φρέσκια πιπεριά ή μπούκοβο) και χιόνισμα, κατά βούληση.
Η αναλογία είναι για μία μερίδα. Το αν θα γίνει σε μεγάλη γαβάθα (με την αντίστοιχη αναλογία για τις μερίδες) ή σε ατομικά πιάτα, είναι προσωπική επιλογή. Στα ατομικά πιάτα, υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια για τον καθένα στην ποσότητα των καρυκευμάτων.
Αυτή δεν χρειάζεται καν σωτάρισμα. Και το λάδι φαίνεται ίσως υπερβολικό αλλά δεν είναι, αντιθέτως είναι ελαφρύ φαγητό επειδή δεν καίγεται το λάδι.Volk έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 19:26ΓΑΛΗ έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 19:23Όλες οι σάλτσες για μακαρόνια είναι καλές, αρκεί να ξέρεις να τις φτιάχνεις.
Η πιο απλή, γρήγορη, ελαφριά και νόστιμη είναι τρίψιμο μιας καλής ώριμης ντομάτας, μισής σκελίδας σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και ένα φλυτζανάκι του καφέ λάδι. Ανακάτεμα με τα αχνιστά μακαρόνια, πασπάλισμα με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό, τέλος. Καυτερό (ψιλοκομμένη φρέσκια πιπεριά ή μπούκοβο) και χιόνισμα, κατά βούληση.
Η αναλογία είναι για μία μερίδα. Το αν θα γίνει σε μεγάλη γαβάθα (με την αντίστοιχη αναλογία για τις μερίδες) ή σε ατομικά πιάτα, είναι προσωπική επιλογή. Στα ατομικά πιάτα, υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια για τον καθένα στην ποσότητα των καρυκευμάτων.
Συνηθως, την οποιαδηποτε σαλτσα τη φτιαχνω ανα μεριδα επιτοπου σε μεγαλο τηγανι και μολις ειναι ετοιμη, πεταω μεσα και τα ζυμαρικα για κανα λεπτο ακομα.
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 19:33Αυτή δεν χρειάζεται καν σωτάρισμα. Και το λάδι φαίνεται ίσως υπερβολικό αλλά δεν είναι, αντιθέτως είναι ελαφρύ φαγητό επειδή δεν καίγεται το λάδι.Volk έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 19:26ΓΑΛΗ έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 19:23Όλες οι σάλτσες για μακαρόνια είναι καλές, αρκεί να ξέρεις να τις φτιάχνεις.
Η πιο απλή, γρήγορη, ελαφριά και νόστιμη είναι τρίψιμο μιας καλής ώριμης ντομάτας, μισής σκελίδας σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και ένα φλυτζανάκι του καφέ λάδι. Ανακάτεμα με τα αχνιστά μακαρόνια, πασπάλισμα με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό, τέλος. Καυτερό (ψιλοκομμένη φρέσκια πιπεριά ή μπούκοβο) και χιόνισμα, κατά βούληση.
Η αναλογία είναι για μία μερίδα. Το αν θα γίνει σε μεγάλη γαβάθα (με την αντίστοιχη αναλογία για τις μερίδες) ή σε ατομικά πιάτα, είναι προσωπική επιλογή. Στα ατομικά πιάτα, υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια για τον καθένα στην ποσότητα των καρυκευμάτων.
Συνηθως, την οποιαδηποτε σαλτσα τη φτιαχνω ανα μεριδα επιτοπου σε μεγαλο τηγανι και μολις ειναι ετοιμη, πεταω μεσα και τα ζυμαρικα για κανα λεπτο ακομα.
Τη θεωρω βαρετη ως σαλτσα, δεν εχει αυτο το κατι που θες να πεσεις με τα μουτρα και να φας και δευτερο πιατο!
Ίσα ίσα που αυτή είναι που έχει και αυτό λέγεται τυρί!
Βασικά, πάντα έχω φρέσκια ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο, δεντρολίβανο και θυμάρι και τις μινιόν, χαριτωμένεςVolk έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 19:30
Δοκιμασε το εξης για το λαδι.
Σε ενα γυαλινο μπουκαλι, βαλε ενα καλο ελαιολαδο που σου αρεσει γευστικα μαζι με μια κουταλια της σουπας μυρωδατη ριγανη και 1 κουταλακι του γλυκου θυμαρι. Αστο στην ακρη για 15-20 μερες και μετα βαζε απο αυτο στις κοκκινες σαλτσες. Αν σου αρεσουν τα καυτερα, μπορεις να βαλεις και ενα κουταλακι του γλυκου πιπερι καγιεν.