Γραβιέρες, κεφαλογραβιερες, κεφαλοτυρια
- Libre arbitre
- Phorum.gr user: Βασίλης
Re: Γραβιέρες, κεφαλογραβιερες, κεφαλοτυρια
Έφαγα τσένταρ Ιρλανδίας σήμερα. Καλό για ξέπλυμα των δοντιών.

- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers
Το είχα δοκιμάσει μια φορά, τύπε.Libre arbitre έγραψε: ↑26 Μαρ 2023, 12:01Αυτό που είχε προσφορά ο Σκλαβενίτης με 16 περίπου ευρώ το κιλό.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑26 Μαρ 2023, 11:38Του συνεταιρισμού; Ή με όνομα παραγωγού;
Άνω ή κάτω Μυλοποταμου ;
Δεν μου είπε τίποτα σαν γεύση. Νόμιζα ότι θα ήταν κάτι ιδιαίτερο, αλλά δεν...
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
- Libre arbitre
- Phorum.gr user: Βασίλης
Δοκίμασε τότε πιο βαρειές γεύσεις. Πάρε κασέρι Μετσόβου να φχαριστηθεις.Feindflug έγραψε: ↑27 Μαρ 2023, 16:17Το είχα δοκιμάσει μια φορά, τύπε.Libre arbitre έγραψε: ↑26 Μαρ 2023, 12:01Αυτό που είχε προσφορά ο Σκλαβενίτης με 16 περίπου ευρώ το κιλό.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑26 Μαρ 2023, 11:38
Του συνεταιρισμού; Ή με όνομα παραγωγού;
Άνω ή κάτω Μυλοποταμου ;

- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers
εγω ψηφισα κεφαλογραβιερα γτ τετοια παιρνω (Αμφιλοχιας, εχει ελαφρως πιπερατη γευση), δεν εχω ιδεα τι διαφορα εχει απο την γραβιερα 

Έχει απίστευτη γεύση (για τους δικούς μου γευστικούς κάλυκες)

ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
- Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Επικοινωνία:
Μαστο(υ)ράκης;Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑26 Μαρ 2023, 20:23
Υγ. Του συνεταιρισμού είναι αυτή που ανέβασες.
Πριν λίγα χρόνια στο Πέραμα είχε 5 ευρώ το κιλό η β και 9 η α ποιότητας.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Η γραβιερα διαφέρει από κεφάλι σε κεφάλι. Και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η ωρίμανσηFeindflug έγραψε: ↑27 Μαρ 2023, 16:17Το είχα δοκιμάσει μια φορά, τύπε.Libre arbitre έγραψε: ↑26 Μαρ 2023, 12:01Αυτό που είχε προσφορά ο Σκλαβενίτης με 16 περίπου ευρώ το κιλό.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑26 Μαρ 2023, 11:38
Του συνεταιρισμού; Ή με όνομα παραγωγού;
Άνω ή κάτω Μυλοποταμου ;
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
-
- Phorum.gr user: neon imposter
η Νάξου δεν βλέπει καμία
- Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Επικοινωνία:
Γραβιέρα Κρήτης, Κατσικίσιο κεφαλοτύρι Μετσόβου, Ρομάνο, Μαντζέγκο, γραβιέρα Ελβετίας
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Η Καράλης από τις εταιρείες με μεγάλο δίκτυο διανομής, έχει οντως πολύ καλά τυριά.
Απο πιο μικρές εταιρείες και για γραβιέρες συγκεκριμένα προτιμώ την Παπαδόπουλος Παραμυθιάς (αν κ από τα προϊόντα τους το καλύτερο όλων είναι το γίδινο τσαντίλας) και την Τσουτσοπλίδης.
Η Νάξου φτιάχνεται με αγελαδινό γάλα και άρα πρόκειται για άλλο προϊόν.
Απο πιο μικρές εταιρείες και για γραβιέρες συγκεκριμένα προτιμώ την Παπαδόπουλος Παραμυθιάς (αν κ από τα προϊόντα τους το καλύτερο όλων είναι το γίδινο τσαντίλας) και την Τσουτσοπλίδης.
Η Νάξου φτιάχνεται με αγελαδινό γάλα και άρα πρόκειται για άλλο προϊόν.
Δεν είμαι και πολύ φαν των τυριών, δικέ μου, λόγω δυσανεξίας στην λακτόζη.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑27 Μαρ 2023, 18:08Η γραβιερα διαφέρει από κεφάλι σε κεφάλι. Και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η ωρίμανσηFeindflug έγραψε: ↑27 Μαρ 2023, 16:17Το είχα δοκιμάσει μια φορά, τύπε.Libre arbitre έγραψε: ↑26 Μαρ 2023, 12:01
Αυτό που είχε προσφορά ο Σκλαβενίτης με 16 περίπου ευρώ το κιλό.
Αλλά καμμία φορά αν τσιμπήσω λίγο, θέλω να αξίζει την όποια (κι άμα) παρενέργεια...
Dein Herz, meine Gier
- EKPLIKTIKOS
Θα το εκμεταλλευτω το τιπ, τόσο καλή είναι?Otto Weininger έγραψε: ↑26 Μαρ 2023, 11:40Υπάρχουν οι γραβιέρες και η γραβιέρα Νάξου. Αν μάλιστα έχεις κάνα "βύσμα" και τσιμπήσεις κεφάλι ωρίμανσης, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι χτυπάει στα ίσια την παρμεζάνα.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Ε υπάρχει λύση.Feindflug έγραψε: ↑27 Μαρ 2023, 19:39Δεν είμαι και πολύ φαν των τυριών, δικέ μου, λόγω δυσανεξίας στην λακτόζη.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑27 Μαρ 2023, 18:08Η γραβιερα διαφέρει από κεφάλι σε κεφάλι. Και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η ωρίμανση
Αλλά καμμία φορά αν τσιμπήσω λίγο, θέλω να αξίζει την όποια (κι άμα) παρενέργεια...
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.