Σελίδα 11 από 16

Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?

Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκ 2023, 17:51
από hellegennes
vantono έγραψε:
05 Δεκ 2023, 00:20
Πώς την παλεύουν με αυτή την ξερή συμπυκνωμένη βουτυριλα με ζαχαριλα, δεν μπορώ να το καταλάβω.
Είναι θεόξερος ο κουραμπιές, δεν κατεβαίνει με τίποτα. Αν φας 2-3 στη σειρά σου κάθονται στο λαιμό σαν να έχεις φάει χώμα.
Σαφώς λεβελ ανώτερα τα μελομακάρονα. Τα οποία με μέτρο μπορούν να συμπεριληφθούν και σε φιτνες διατροφή.

Οι κουραμπιέδες είναι μπαμ απαγορευτικό.
Είναι ένα γλυκό που έχει καταφέρει να είναι τελείως ξερό ενώ είναι πρακτικά λίπος και αυτή η άχνη είναι σε τέτοια ποσότητα που βήχεις 2 ώρες μετά από κάθε κουραμπιέ και πρέπει να πλύνεις αμέσως τα δόντια σου γιατί σχηματίζει ένα κολλώδες γλιτσαριό στην στοματική σου κοιλότητα που κάθεται στον ουρανίσκο και στο εσωτερικό των παρειών.

Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?

Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκ 2023, 17:53
από vantono
enterprise-psi έγραψε:
05 Δεκ 2023, 12:06
Τα γαμαω τα μελομακάρονα, έχω πάρει ήδη τρία κιλά , βάρος όχι μελομακάρονα :smt005:
Με ρέγουλα μωρέ. :e040: Σε καταλαβαίνω βεβαια, γιατι αν ειναι πολυ ωραια και εγώ το ίδιο μπορώ να παθω.
Το κολπο/hack για να μην το παρακάνεις, ειναι να τα βγαζεις σε ενα πιατο (να μην τα τσιμπας απο τη συσκευασια/ταψί) και να πινεις απο μισό έως ενα ποτηρι νερο ανάμεσά τους. Με το που τελειωνεις το ενα δηλαδη, και πας να ξεκινησεις το αλλο.
Μπορεί να εχεις βγαλει 4-5 στο πιατο στην αρχη, και εν τέλει να μπορεσεις να φας μονο τα 3.

Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?

Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκ 2023, 17:54
από hellegennes
enterprise-psi έγραψε:
05 Δεκ 2023, 12:06
Τα γαμαω τα μελομακάρονα, έχω πάρει ήδη τρία κιλά , βάρος όχι μελομακάρονα :smt005:
Καταρχήν πότε πρόλαβες, ρε άθλιε; Πες μου ότι ξεκινάς να τρως από τον Νοέμβριο.

Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?

Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκ 2023, 17:58
από George_V
hellegennes έγραψε:
05 Δεκ 2023, 17:54
enterprise-psi έγραψε:
05 Δεκ 2023, 12:06
Τα γαμαω τα μελομακάρονα, έχω πάρει ήδη τρία κιλά , βάρος όχι μελομακάρονα :smt005:
Καταρχήν πότε πρόλαβες, ρε άθλιε; Πες μου ότι ξεκινάς να τρως από τον Νοέμβριο.
Αν αγοράζει κάθε μέρα από 3 κιλά μελομακάρονα και τα κατεβάζει κάτι γίνεται.

Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?

Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκ 2023, 17:59
από vantono
hellegennes έγραψε:
05 Δεκ 2023, 17:51
vantono έγραψε:
05 Δεκ 2023, 00:20
Πώς την παλεύουν με αυτή την ξερή συμπυκνωμένη βουτυριλα με ζαχαριλα, δεν μπορώ να το καταλάβω.
Είναι θεόξερος ο κουραμπιές, δεν κατεβαίνει με τίποτα. Αν φας 2-3 στη σειρά σου κάθονται στο λαιμό σαν να έχεις φάει χώμα.
Σαφώς λεβελ ανώτερα τα μελομακάρονα. Τα οποία με μέτρο μπορούν να συμπεριληφθούν και σε φιτνες διατροφή.

Οι κουραμπιέδες είναι μπαμ απαγορευτικό.
Είναι ένα γλυκό που έχει καταφέρει να είναι τελείως ξερό ενώ είναι πρακτικά λίπος και αυτή η άχνη είναι σε τέτοια ποσότητα που βήχεις 2 ώρες μετά από κάθε κουραμπιέ και πρέπει να πλύνεις αμέσως τα δόντια σου γιατί σχηματίζει ένα κολλώδες γλιτσαριό στην στοματική σου κοιλότητα που κάθεται στον ουρανίσκο και στο εσωτερικό των παρειών.
Με ανατριχιάζει απιστευτα αυτη η άχνη, και ειναι και ενας απο τους λογους που δεν μπορω τον κουραμπιέ.
Το ιδιο και η μανα μου, με τη διαφορά οτι αυτής της αρεσουν οι κουραμπιέδες. :lol: Και κάθε φορά που θελει να φάει εναν, ή κανει -το ακομα πιο ανατριχιαστικό- να τους ξεπλύνει με νερο και να τους φάει, ή οταν τους φτιαχνει η ιδια, βαζει μερικους στην ακρη για αυτην χωρίς άχνη. Σκετους.

Αυτο που λες ειναι οντως τρομερά παράδοξο κατόρθωμα. Το να ειναι τίγκα στα λίπη, τις ζαχαρες και τα βούτυρα, και πρακτικά να βγαινει μια ξεραΐλα που σε πνιγει, αντί να κατεβαίνει τελείως λιπαντικό.
Σίγουρα παίζει ρόλο το ψησιμο του κουραμπιέ σε αυτο, αλλα και ο πιο μαλακός κουραμπιές που εχω δοκιμασει στη ζωή μου (και πιο ωραιος), πάλι στο ιδιο λεβελ με το μεσο κουραμπιέ ηταν, αντε λιγο πιο νόστιμος.

Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?

Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκ 2023, 17:59
από enterprise-psi
hellegennes έγραψε:
05 Δεκ 2023, 17:54
enterprise-psi έγραψε:
05 Δεκ 2023, 12:06
Τα γαμαω τα μελομακάρονα, έχω πάρει ήδη τρία κιλά , βάρος όχι μελομακάρονα :smt005:
Καταρχήν πότε πρόλαβες, ρε άθλιε; Πες μου ότι ξεκινάς να τρως από τον Νοέμβριο.
Από τα γενέθλια μου είχε στα μαγαζιά, τι φταίω εγώ; :lol:
Στην δουλειά μου φέρνουν οι καριόλες , περηφανεύονται για τα ζαχαροπλαστεία της γειτονιάς τους. 10 έφαγα σήμερα :smt005:
George_V έγραψε:
05 Δεκ 2023, 17:58
hellegennes έγραψε:
05 Δεκ 2023, 17:54
enterprise-psi έγραψε:
05 Δεκ 2023, 12:06
Τα γαμαω τα μελομακάρονα, έχω πάρει ήδη τρία κιλά , βάρος όχι μελομακάρονα :smt005:
Καταρχήν πότε πρόλαβες, ρε άθλιε; Πες μου ότι ξεκινάς να τρως από τον Νοέμβριο.
Αν αγοράζει κάθε μέρα από 3 κιλά μελομακάρονα και τα κατεβάζει κάτι γίνεται.
Όχι το έκοψα τώρα :lol:

Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?

Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκ 2023, 18:00
από dna replication
vantono έγραψε:
05 Δεκ 2023, 10:30

Αλλα ακομα και στη χειροτερη του μορφη του μελομακάρονο, πιο λάσπη απο τον κουραμπιέ παντως, οταν αυτος λιώνει στο στομα σου και ενώνεται με το σάλιο και σου γδέρνει το λαιμο για να κατέβει, δεν νομιζω.
vantono έγραψε:
05 Δεκ 2023, 17:59
Με ανατριχιάζει απιστευτα αυτη η άχνη, και ειναι και ενας απο τους λογους που δεν μπορω τον κουραμπιέ.
Το ιδιο και η μανα μου, με τη διαφορά οτι αυτής της αρεσουν οι κουραμπιέδες. :lol: Και κάθε φορά που θελει να φάει εναν, ή κανει -το ακομα πιο ανατριχιαστικό- να τους ξεπλύνει με νερο και να τους φάει, ή οταν τους φτιαχνει η ιδια, βαζει μερικους στην ακρη για αυτην χωρίς άχνη. Σκετους.

Αυτο που λες ειναι οντως τρομερά παράδοξο κατόρθωμα. Το να ειναι τίγκα στα λίπη, τις ζαχαρες και τα βούτυρα, και πρακτικά να βγαινει μια ξεραΐλα που σε πνιγει, αντί να κατεβαίνει τελείως λιπαντικό.
Σίγουρα παίζει ρόλο το ψησιμο του κουραμπιέ σε αυτο, αλλα και ο πιο μαλακός κουραμπιές που εχω δοκιμασει στη ζωή μου (και πιο ωραιος), πάλι στο ιδιο λεβελ με το μεσο κουραμπιέ ηταν, αντε λιγο πιο νόστιμος.
αυτό που περιγράφεις που κολάει στο λαιμό είναι μαργαρίνη ή ορυκτέλαιο με αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα
με καλό γνησιο βούτυρο δεν κολάει, γλυστραει απαλά και ενώνεται θεσπέσια με τα πεπτικά υγρά
Chilloutbuddy έγραψε:
05 Δεκ 2023, 10:46
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί υπάρχουν οι κουραμπιέδες. Θες 3 κιλά σάλιο για να γλιστρήσει και μετά στουμπώνεις σα να έχεις φάει τούβλο.
το ιδιο

Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?

Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκ 2023, 18:02
από dna replication
Isildur έγραψε:
05 Δεκ 2023, 10:48
Για μένα πάντα τα μελομακάρονα ήταν στο στυλ "ε, ας φάω κι ένα για το καλό". Έχω φάει και φανταστικά μελομακάρονα, είτε της συζύγου είτε άλλων (σπιτικά ή αγοραστά), απλά επειδή μεγάλωσα σε σπίτι που τα βασικά τέτοιου είδους χριστουγεννιάτικα γλυκά ήταν το φοινίκι και ο μπακλαβάς, τα μελομακάρονα τα έβαζα πάντα σε δεύτερη μοίρα. Η μάνα μου έκανε φοινίκια με συνταγή από τη μάνα της (Βιζύη), γεμιστά με σπασμένο καρύδι, βούτυρο κλπ κι όχι πασπαλισμένο από πάνω όπως στα μελομακάρονα.

Στους κουραμπιέδες όμως, η γυναίκα μου είναι εξπέρ, πολύ καλύτερη κι από τη μάνα μου ακόμα που είχε φήμη για όλα αυτά τα γλυκά.
φοινίκια γεμιστά = ισλί

Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?

Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκ 2023, 18:04
από Cecily Anne
dna replication έγραψε:
05 Δεκ 2023, 18:00
vantono έγραψε:
05 Δεκ 2023, 10:30

Αλλα ακομα και στη χειροτερη του μορφη του μελομακάρονο, πιο λάσπη απο τον κουραμπιέ παντως, οταν αυτος λιώνει στο στομα σου και ενώνεται με το σάλιο και σου γδέρνει το λαιμο για να κατέβει, δεν νομιζω.
vantono έγραψε:
05 Δεκ 2023, 17:59
Με ανατριχιάζει απιστευτα αυτη η άχνη, και ειναι και ενας απο τους λογους που δεν μπορω τον κουραμπιέ.
Το ιδιο και η μανα μου, με τη διαφορά οτι αυτής της αρεσουν οι κουραμπιέδες. :lol: Και κάθε φορά που θελει να φάει εναν, ή κανει -το ακομα πιο ανατριχιαστικό- να τους ξεπλύνει με νερο και να τους φάει, ή οταν τους φτιαχνει η ιδια, βαζει μερικους στην ακρη για αυτην χωρίς άχνη. Σκετους.

Αυτο που λες ειναι οντως τρομερά παράδοξο κατόρθωμα. Το να ειναι τίγκα στα λίπη, τις ζαχαρες και τα βούτυρα, και πρακτικά να βγαινει μια ξεραΐλα που σε πνιγει, αντί να κατεβαίνει τελείως λιπαντικό.
Σίγουρα παίζει ρόλο το ψησιμο του κουραμπιέ σε αυτο, αλλα και ο πιο μαλακός κουραμπιές που εχω δοκιμασει στη ζωή μου (και πιο ωραιος), πάλι στο ιδιο λεβελ με το μεσο κουραμπιέ ηταν, αντε λιγο πιο νόστιμος.
αυτό που περιγράφεις που κολάει στο λαιμό είναι μαργαρίνη ή ορυκτέλαιο με αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα
με καλό γνησιο βούτυρο δεν κολάει, γλυστραει απαλά και ενώνεται θεσπέσια με τα πεπτικά υγρά
Chilloutbuddy έγραψε:
05 Δεκ 2023, 10:46
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί υπάρχουν οι κουραμπιέδες. Θες 3 κιλά σάλιο για να γλιστρήσει και μετά στουμπώνεις σα να έχεις φάει τούβλο.
το ιδιο
Mε αγνό γνήσιο βούτυρο βρωμοκοπανε.

Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?

Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκ 2023, 18:06
από dna replication
με αγελαδινό αν σου βρωμάει προβειο,
αλλά μη διαμαρτύρεστε οτι σας κολλάει στο λαιμό όταν βάζετε τελειωμένες άθλιες μαργαρίνες

π.χ.
hellegennes έγραψε:
05 Δεκ 2023, 17:51
Είναι ένα γλυκό που έχει καταφέρει να είναι τελείως ξερό ενώ είναι πρακτικά λίπος και αυτή η άχνη είναι σε τέτοια ποσότητα που βήχεις 2 ώρες μετά από κάθε κουραμπιέ και πρέπει να πλύνεις αμέσως τα δόντια σου γιατί σχηματίζει ένα κολλώδες γλιτσαριό στην στοματική σου κοιλότητα που κάθεται στον ουρανίσκο και στο εσωτερικό των παρειών.

Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?

Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκ 2023, 18:07
από Exodus
Άμα είναι με καλό βούτυρο, να το νιώθεις, είναι ωραίοι. Οι ξεροί δεν μ΄αρέσουν. Από μικρός ήμουν μελομακαρονάκιας.

Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?

Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκ 2023, 18:07
από Cecily Anne
dna replication έγραψε:
05 Δεκ 2023, 18:06
με αγελαδινό αν σου βρωμάει προβειο,
αλλά μη διαμαρτύρεστε οτι σας κολλάει στο λαιμό όταν βάζετε τελειωμένες άθλιες μαργαρίνες

π.χ.
hellegennes έγραψε:
05 Δεκ 2023, 17:51
Είναι ένα γλυκό που έχει καταφέρει να είναι τελείως ξερό ενώ είναι πρακτικά λίπος και αυτή η άχνη είναι σε τέτοια ποσότητα που βήχεις 2 ώρες μετά από κάθε κουραμπιέ και πρέπει να πλύνεις αμέσως τα δόντια σου γιατί σχηματίζει ένα κολλώδες γλιτσαριό στην στοματική σου κοιλότητα που κάθεται στον ουρανίσκο και στο εσωτερικό των παρειών.
Και στα μπισκότα έχω βάλει φυτικά βούτυρα αλλά δεν θέλω δύο λίτρα νερό να πάνε κάτω

Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?

Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκ 2023, 18:09
από dna replication
το βούτυρο το αναγνωρίζει ο οργανισμός οτι είναι πολυτιμη τροφή μέσα απο χιλιετηρίδες ανθρώπινης εξέλιξης
στις μαργαρίνες διαμαρτύρεται με όλο του το είναι

Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?

Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκ 2023, 18:10
από dna replication
Cecily Anne έγραψε:
05 Δεκ 2023, 18:07
dna replication έγραψε:
05 Δεκ 2023, 18:06
με αγελαδινό αν σου βρωμάει προβειο,
αλλά μη διαμαρτύρεστε οτι σας κολλάει στο λαιμό όταν βάζετε τελειωμένες άθλιες μαργαρίνες

π.χ.
hellegennes έγραψε:
05 Δεκ 2023, 17:51
Είναι ένα γλυκό που έχει καταφέρει να είναι τελείως ξερό ενώ είναι πρακτικά λίπος και αυτή η άχνη είναι σε τέτοια ποσότητα που βήχεις 2 ώρες μετά από κάθε κουραμπιέ και πρέπει να πλύνεις αμέσως τα δόντια σου γιατί σχηματίζει ένα κολλώδες γλιτσαριό στην στοματική σου κοιλότητα που κάθεται στον ουρανίσκο και στο εσωτερικό των παρειών.
Και στα μπισκότα έχω βάλει φυτικά βούτυρα αλλά δεν θέλω δύο λίτρα νερό να πάνε κάτω
δοκίμασε την ίδια συνταγή με γνησιο βούτυρο και θα μας θυμηθείς

Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?

Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκ 2023, 18:11
από Cecily Anne
dna replication έγραψε:
05 Δεκ 2023, 18:10
Cecily Anne έγραψε:
05 Δεκ 2023, 18:07
dna replication έγραψε:
05 Δεκ 2023, 18:06
με αγελαδινό αν σου βρωμάει προβειο,
αλλά μη διαμαρτύρεστε οτι σας κολλάει στο λαιμό όταν βάζετε τελειωμένες άθλιες μαργαρίνες

π.χ.
Και στα μπισκότα έχω βάλει φυτικά βούτυρα αλλά δεν θέλω δύο λίτρα νερό να πάνε κάτω
δοκίμασε την ίδια συνταγή με γνησιο βούτυρο και θα μας θυμηθείς
Μπα, θα πάρω τσουρέκι. :smt047