Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια
Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια
Παντού σχεδόν παίζουν τα πάντα και ακόμη περισσότερα όπως τσιαπατες φοκατσιες, αραβικές, τορτιγιες*, πολλές φορές και χειροποίητη πίτα.
Προσωπικά αν μπω σε γυράδικο και έχει 300 είδη ψωμιού, κάνω μεταβολή.
Μόνο ο Σιντ μου έχει μείνει για να κλείσω στο θέμα σουβλακι/σαντουιτς/γυρο
*ειδικά τορτιγιες παίζουν φουλ
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- masterridley
- Phorum.gr user: masterridley
Και τι θα πει; Εδώ χάμου, αν το μαγαζί πουλάει πίτα-γύρο και φρατζόλα με γύρο, μπορούμε άνετα να διαλέξουμε το 2ο λέγοντας σάντουιτς. Εσείς τι λέτε; Δώσε μου την πίτα ή δώσε μου το ψωμί;hellegennes έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 22:24Ούτε σε γυράδικο θα πει "βάλε μου το σάντουιτς με τον γύρο". Σάντουιτς είναι ονομασία-ομπρέλα.
...
Εν τω μεταξύ, έβαλα να δω περαιτέρω διαφορές και βλέπω ότι λέτε τοστ και τις... τετράγωνες φέτες και τα ψημένα σάντουιτς. Οπότε και κει χάνετε σε δύναμη διάκρισης!
Αντιθέτως, εμείς λέμε τοστ ΜΟΝΟ τις τετράγωνες φέτες και τα άλλα απλά "ψημένα σάντουιτς". Πρόσεξε ότι δεν είσαστε ούτε με τον ορισμό πιο σωστοί, γιατί και οι Άγγλοι toast λένε μόνο τις φέτες, ενώ τα υπόλοιπα είναι "toasted something".
Χμ, τι έχει παίξει εκεί πάνω; Έχει δίκιο ο foscilis όταν λέει ότι έχετε περάσει από ένα είδος devolution; Όπως όταν τα αγγλικά χάσανε τις κλίσεις τους;
- masterridley
- Phorum.gr user: masterridley
Πήγα Σιντ λόγω του μεγάλου hype Γενάρη που ήμουν για δουλειά.Ερμής έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 23:00Παντού σχεδόν παίζουν τα πάντα και ακόμη περισσότερα όπως τσιαπατες φοκατσιες, αραβικές, τορτιγιες*, πολλές φορές και χειροποίητη πίτα.
Γύρο δεν κατάλαβα πολλά γιατί τον πνίγουν τα άλλα υλικά στην πίτα... αλλά μπιφτέκι, έπαθα την πλάκα μου. Απλά το καλύτερο που έχω φάει (και δεν μου αρέσουν τα μπιφτέκια!). Του βάζει μέσα κάτι τυριά και κάτι πράσινο(?), απλά απίστευτο.
Νομίζω αν ξανανεβώ κάποια στιγμή, θα πάρω γύρο σκέτο, γιατί πρέπει να λέει...
-
Τι ακριβως ειναι ο χειροποιητος γυρος και γιατι ειναι καλυτερος του μη χειροποιητου;
Τι ειναι η χειροποιητη πιτα και γιατι ειναι καλυτερη της μη χειροποιητης;
- Communio Sancta
Όχι επειδή είναι φίλος, αλλά είναι πολιτιστική κληρονομιά. Καλλιτέχνης.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ.
- hellegennes
Κυριολεκτικά, ναι. Π.χ. 2 πίτα-γύρο απ' όλα ή 2 ψωμάκι-γύρο απ' όλα ή 2 κυπριακή-γύρο απ' όλα, κτλ.masterridley έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 01:13Και τι θα πει; Εδώ χάμου, αν το μαγαζί πουλάει πίτα-γύρο και φρατζόλα με γύρο, μπορούμε άνετα να διαλέξουμε το 2ο λέγοντας σάντουιτς. Εσείς τι λέτε; Δώσε μου την πίτα ή δώσε μου το ψωμί;hellegennes έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 22:24Ούτε σε γυράδικο θα πει "βάλε μου το σάντουιτς με τον γύρο". Σάντουιτς είναι ονομασία-ομπρέλα.
Again, τοστ παγκοσμίως λέγεται το ψημένο ψωμί. Αυτό σημαίνει κυριολεκτικά η λέξη τοστ (toast). Εμείς όταν λέμε τοστ εννοούμε συνήθως κάτι που έχει υλικά ανάμεσα σε δυο φέτες ψωμί. Αυτό που λες "ψημένο σάντουιτς" εμείς το λέμε συνήθως πατημένο (στην τοστιέρα) και μερικές φορές τοστ. Συνήθως όμως όταν λέμε τοστ εννοούμε αυτό που κάνουμε σε τοστιέρα με τετράγωνο ψωμί του τοστ.masterridley έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 01:13Εν τω μεταξύ, έβαλα να δω περαιτέρω διαφορές και βλέπω ότι λέτε τοστ και τις... τετράγωνες φέτες και τα ψημένα σάντουιτς. Οπότε και κει χάνετε σε δύναμη διάκρισης!
Η σύμφραση "ψημένο σάντουιτς" είναι κυριολεκτικά η απόδοση του "toast sandwich" (που σημαίνει άλλο πράγμα, δες παρακάτω). Εσείς το λένε "ψημένο σάντουιτς" εμείς το λέμε ή σκέτο σάντουιτς (απόδοση-δάνειο του δεύτερου όρου) ή σκέτο τοστ (απόδοση-δάνειο του πρώτου όρου). Δεν υπάρχει λάθος και σωστό, η μία είναι απόδοση με ένα δάνειο και η άλλη με δύο δάνεια. Άλλοτε το λέμε πατημένο, όπως είπα κι άλλοτε όχι. Το διακρίνουμε από το "μη ψημένο" (που δεν είναι άψητο βέβαια) που συνήθως λέγεται κρύο σάντουιτς.
Κάνεις λάθος. Toast sandwich λέγεται στα αγγλικά αυτό που στην Ελλάδα λέμε τοστ (το τετράγωνο, της τοστιέρας). Toast σκέτο είναι το φρυγανισμένο ψωμί σε φρυγανιέρα (όχι το ψημένο σε τοστιέρα). Τουλάχιστον στην Βρετανία.masterridley έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 01:13Αντιθέτως, εμείς λέμε τοστ ΜΟΝΟ τις τετράγωνες φέτες και τα άλλα απλά "ψημένα σάντουιτς". Πρόσεξε ότι δεν είσαστε ούτε με τον ορισμό πιο σωστοί, γιατί και οι Άγγλοι toast λένε μόνο τις φέτες, ενώ τα υπόλοιπα είναι "toasted something".
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Στο. Τέλος θα ανέβω αεροπορικώς θα πάω για πιτογυρα στο Σακαρο και θα φύγω όπως ήρθα. Θα πάρω και 2-3 στη χειραποσκευηCommunio Sancta έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 01:43Όχι επειδή είναι φίλος, αλλά είναι πολιτιστική κληρονομιά. Καλλιτέχνης.
- Rakomelofronas
- Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad
Σε έναν κόσμο που δεν κάνει να σπας πλάκα με ξένους, χοντρούς, λοατκι, ΑΜΕΑ, μουσουλμάνους και γυναίκες και που τα ποντιακά ανέκδοτα θεωρούνται πια ξεπερασμένα, η Θεσσαλονίκη είναι πάντα εκεί για κοινωνικά αβλαβή καζούρα.masterridley έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 01:13Χμ, τι έχει παίξει εκεί πάνω; Έχει δίκιο ο foscilis όταν λέει ότι έχετε περάσει από ένα είδος devolution; Όπως όταν τα αγγλικά χάσανε τις κλίσεις τους;

Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
-
Υποθετω οτι επειδη τον φτιαχνεις μονος σου επιλεγεις και τα καλυτερα υλικα.Alex Amsterdam έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 01:21Τι ακριβως ειναι ο χειροποιητος γυρος και γιατι ειναι καλυτερος του μη χειροποιητου;
Επισης οι μη χειροποιητοι ειναι ολοι κατεψυγμενοι.
-
Που το εχει το μαγαζι.masterridley έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 01:19Πήγα Σιντ λόγω του μεγάλου hype Γενάρη που ήμουν για δουλειά.Ερμής έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 23:00Παντού σχεδόν παίζουν τα πάντα και ακόμη περισσότερα όπως τσιαπατες φοκατσιες, αραβικές, τορτιγιες*, πολλές φορές και χειροποίητη πίτα.
Γύρο δεν κατάλαβα πολλά γιατί τον πνίγουν τα άλλα υλικά στην πίτα... αλλά μπιφτέκι, έπαθα την πλάκα μου. Απλά το καλύτερο που έχω φάει (και δεν μου αρέσουν τα μπιφτέκια!). Του βάζει μέσα κάτι τυριά και κάτι πράσινο(?), απλά απίστευτο.
Νομίζω αν ξανανεβώ κάποια στιγμή, θα πάρω γύρο σκέτο, γιατί πρέπει να λέει...
Οταν ανεβω αν εχω χρονο να περασω.
Προφανώς ο ΓΓ εννοεί ότι δε σημαίνει πως κάποιος που φτιάχνει χειροποίητο, βάζει και τοπ ποιότηταstergiosbik έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 09:37Υποθετω οτι επειδη τον φτιαχνεις μονος σου επιλεγεις και τα καλυτερα υλικα.Alex Amsterdam έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 01:21Τι ακριβως ειναι ο χειροποιητος γυρος και γιατι ειναι καλυτερος του μη χειροποιητου;
-
Πιθανον αλλα δεν το βρισκω λογικο.Ερμής έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 09:40Προφανώς ο ΓΓ εννοεί ότι δε σημαίνει πως κάποιος που φτιάχνει χειροποίητο, βάζει και τοπ ποιότηταstergiosbik έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 09:37Υποθετω οτι επειδη τον φτιαχνεις μονος σου επιλεγεις και τα καλυτερα υλικα.Alex Amsterdam έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 01:21Τι ακριβως ειναι ο χειροποιητος γυρος και γιατι ειναι καλυτερος του μη χειροποιητου;
Για να μπει στην διαδικασια καποιος να φτιαξει δικο του γυρο σημαινει οτι και θα του κοστισει παραπανω και θα διαθεσει πολυτιμο χρονο.
Αρα ποιος ο λογος να το κανει εκτος απο το να εχει καλυτερη ποιοτητα;
Και εγώ συμφωνώ σε αυτό αλλά προσπαθώ να μπω στη λογική του ΓΓ.stergiosbik έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 09:45Πιθανον αλλα δεν το βρισκω λογικο.Ερμής έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 09:40Προφανώς ο ΓΓ εννοεί ότι δε σημαίνει πως κάποιος που φτιάχνει χειροποίητο, βάζει και τοπ ποιότηταstergiosbik έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 09:37
Υποθετω οτι επειδη τον φτιαχνεις μονος σου επιλεγεις και τα καλυτερα υλικα.
Για να μπει στην διαδικασια καποιος να φτιαξει δικο του γυρο σημαινει οτι και θα του κοστισει παραπανω και θα διαθεσει πολυτιμο χρονο.
Το πιο σωστό τεστ είναι άλλο.
Στους 4 5 με χειροποίητο που τρώω εδώ Αθήνα, το άλλο πρωί είναι σα να μην έχω φάει τπτ, στους περισσότερους κατεψυγμένους, τους ρευομαι δύο μέρες.
-
Καποτε ετυχε να συζητησω με γνωστο γνωστου που δουλευε σε μια απο τις πιο μεγαλες βιομηχανιες κρεατων στην Ελλαδα που εδρευει στην Λαρισα και παρασκευαζει κυριως προιοντα εστιασης.Ερμής έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 09:59Και εγώ συμφωνώ σε αυτό αλλά προσπαθώ να μπω στη λογική του ΓΓ.stergiosbik έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 09:45Πιθανον αλλα δεν το βρισκω λογικο.
Το πιο σωστό τεστ είναι άλλο.
Στους 4 5 με χειροποίητο που τρώω εδώ Αθήνα, το άλλο πρωί είναι σα να μην έχω φάει τπτ, στους περισσότερους κατεψυγμένους, τους ρευομαι δύο μέρες.
Μου ειπε επι λεξει "Αν δεις πως γινονται οι γυροι,μπιφτεκια κλπ,δεν θα ξαναφας στην ζωη σου."
Παπαγεωργίου;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Η Τεχνητή Νοημοσύνη Μίλησε (για να τελειώνουμε με την παπαρολογία Vol 2)
από hellegennes » 28 Απρ 2024, 23:00 » σε Μαγειρική - 1 Απαντήσεις
- 803 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από xlsms
29 Απρ 2024, 01:06
-
-
-
Νέα δημοσίευση Βομβαρδίστε τους να τελειώνουμε επιτέλους
από talaipwros » 22 Νοέμ 2023, 14:49 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 70 Απαντήσεις
- 3556 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
11 Δεκ 2023, 22:23
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αύριο τελειώνουμε τους Ζαίους
από Otto Weininger » 24 Ιουν 2023, 22:39 » σε Εσωτερική Πολιτική - 170 Απαντήσεις
- 6351 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από dtri2020
14 Ιούλ 2023, 18:52
-
-
-
Νέα δημοσίευση Κούλης 2024: Τελειώνουμε τη woke ατζέντα
από Unique » 11 Νοέμ 2024, 13:07 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 150 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Jimmy81