Δεν το ξέρω αυτό με την Αθήνα, στη Νέα Φιλαδέλφεια πάντως έχει δύο τσιπουράδικα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μήπως να ενταχθούν στις μασαμπούκες;Ερμής έγραψε: ↑28 Μαρ 2019, 10:58Γούστα είναι. Για μένα ειναι το Πιτσιλαδή και ο τσολιάς του Βαρβαγιάννη. Αν και πλέον σπάνια. Μόνο βότκα και κανένα κρασί.
Κάτι που μου κάνει εντύπωση είναι άλλο και δε ξέρω αν έχει αναφερθεί.
Στην Αθήνα πότε ξεκίνησε η φάση με το τσίπουρο; Στα καφενεία του κέντρου δε θυμάμαι ποτέ να έχουν τσίπουρο, δεν είχα ακούσει ποτέ κανέναν να παραγγέλνει τσίπουρο. Κρασί, μπύρα και ούζο με μεζέ έπαιζαν πάντα στα καφενεία με αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά απο το τηγάνι. Δηλαδή μέχρι τα μέσα του 90 τουλάχιστον το θυμάμαι. Αν δε κάνω λάθος η μόδα του τσίπουρου-τσιπουράδικου πρέπει να ξεκίνησε μετά το 95.
γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...
Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...
the end
Να τους πεις για την Στύψη που οι γυναίκες κυκλοφορούν ακόμα στα στενά και όχι στον κεντρικό δρόμο και την πλατεία.Γραφικός έγραψε: ↑28 Μαρ 2019, 13:19Να πω κάτι μισογύνικο τώρα; Οι γυναίκες το χαλάν το καφενείο. Στο καφενείο θα πας, μετά το μάζεμα των ελιών, πριν καν κάνεις μπάνιο, να γιορτάσεις. Αράζεις και κοροϊδεύεσαι με τους γύρω. Οι γυναίκες σκοτώνουν την ραστώνη του καφενείου. Αν παίζει να πετύχεις μια γκόμενα θα πας πιο καλοντυμένος και τα πειράγματα θα πονάνε περισσότερο.Ξυπόλητος Πρίγκιψ έγραψε: ↑28 Μαρ 2019, 01:05Αυτή είναι η ντροπή...κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: ↑28 Μαρ 2019, 01:03
τα παλιά καφενεία τα νέα καφενεία... σκέτο καφενεία. δεν είναι ντροπή πια ,αφού πηγαίνουν και γυναίκες!

the end
Πρώτη φορά τα βλέπω... η πλάκα είναι ότι υπάρχουν πολλά τα οποία δεν τα ξέρουμε, στη Μυτιλήνη φαντάσου σε κάθε χωριό έχει τουλάχιστον μια οικογένεια που φτιάχνει ούζο.
the end
Ναι, μπρε, δεν υπήρχε. Ο κόσμος πήγαινε για κρασί, ή για ούζο. Ιούνιο του 1994, πήγαμε για ούζο και ποικιλία (αυτός ο ορισμός υπήρχε στην πειραϊκή χερσόνησο, ποικιλία) στο Χάι Λάιφ της Πλατείας Κοραή. Τι τσίπουρα; Ποιός τα ήξερε; Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες κι οι μυστήριοι.Beria έγραψε: ↑28 Μαρ 2019, 23:09Τσίπουρο ήπια πρώτη -και τελευταία- στο δεύτερο, η τρίτο γάμο του αδελφού μου, επειδή οι συμπέθεροι ήταν Θεσσαλοί.
Ο πατέρας μου έπινε ούζα, μόνο καλοκαίρι, δεν είχε πιει τσίπουρο ποτέ.
Αν ζητούσες τσίπουρο σε καφενείο στην Καλλιθέα θα σε κοιτούσε σαν ουφο όλο το μαγαζί.
Δεν πίνεται αυτό το πραμα. Μόνο συριζαιοι και έντεχνοι το πίνουν.

Και για βαρελίσο κρασί είχαμε Εύβοια στην Γεωργίου, και Βλάχο στην Φρεατύδος.
Ordem e Progresso.
Μάθε, πως στη Θεσσαλία, που φτιάχνανε τσίπουρο, το κάνανε με γλυκάνισο. Αυξήσαν την παραγωγή του άνευ, όταν ήρθαν τα ρακόμελα και οι φλώροι.
Ordem e Progresso.
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Δεν έφτιαχναν στα μέρη σου;Cavaliere έγραψε: ↑29 Μαρ 2019, 01:12Ναι, μπρε, δεν υπήρχε. Ο κόσμος πήγαινε για κρασί, ή για ούζο. Ιούνιο του 1994, πήγαμε για ούζο και ποικιλία (αυτός ο ορισμός υπήρχε στην πειραϊκή χερσόνησο, ποικιλία) στο Χάι Λάιφ της Πλατείας Κοραή. Τι τσίπουρα; Ποιός τα ήξερε; Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες κι οι μυστήριοι.Beria έγραψε: ↑28 Μαρ 2019, 23:09Τσίπουρο ήπια πρώτη -και τελευταία- στο δεύτερο, η τρίτο γάμο του αδελφού μου, επειδή οι συμπέθεροι ήταν Θεσσαλοί.
Αν ζητούσες τσίπουρο σε καφενείο στην Καλλιθέα θα σε κοιτούσε σαν ουφο όλο το μαγαζί.
Και για βαρελίσο κρασί είχαμε Εύβοια στην Γεωργίου, και Βλάχο στην Φρεατύδος.
Στη Λαδόκολλα στο Περιστέρι(;) θυμάμαι αμελέτητα. Είσαι λίγο πιο μεγάλος, σε σέβομαι, θα ξέρεις και άλλα.Ξυπόλητος Πρίγκιψ έγραψε: ↑28 Μαρ 2019, 03:56
Όποιος δεν τάχει πιει στου Λουκιδέλη με μεζέ αμελέτητα είναι απλά αμούστακο αγόρι και ξενέρωτος.
Ordem e Progresso.
το πιο τραγικό που είχε συμβεί στο στρατό. Βγαίνω εξοδούχος στο Βόλο με έναν αθηναίο, και καθόμαστε σε ένα τσιπουράδικο. Παρήγγειλε να πιει ούζο.
Ο κύρης μου κατάγεται από τα βυζαντινά χώματα της Ρωμυλίας, δεν έζησα ποτέ στο χωριό που γεννήθηκε, αν και πήγαινα (για διακοπές). Ναι, φτιάχνανε, αλλά θα σε γελάσω αν το μάθανε, ή το φέρανε. Εννοώ, δεν ξέρω αν η ρακή που κάναν στην σημερινή Βουλγαρία ήταν ούζο, ή τσίπουρο. Κατόπιν, μάθανε να κάνουν τσίπουρο (τσίπρο στη διάλεκτό μας) και το ήξερα, αλλά μεγάλωσα στον Πειραιά, κι εκεί δεν είχε τσίπρο. Ούζο και κρασί είχε.
Ordem e Progresso.
Beria έγραψε: ↑28 Μαρ 2019, 23:09Τσίπουρο ήπια πρώτη -και τελευταία- στο δεύτερο, η τρίτο γάμο του αδελφού μου, επειδή οι συμπέθεροι ήταν Θεσσαλοί.
Από το 1999 που ξεκίνησα εξόδους σα φοιτητής Θεσσαλονίκη, πάντα τσίπουρο πίναμε. Επίσης σε διάφορα χωριά της μακεδονίας που έχω συγγενείς, όλοι κερνούσαν τσίπουρο παραγωγής.
Υπάρχει τσίπουρο που είναι χάλια, αλλά υπάρχει και πολύ καλό. Το τσίπουρο αν είναι καλό, προσωπική μου άποψη δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα ούζο.

Αν βρεις αυτό , δοκίμασε το με καλο μεζέ και θα με θυμηθείς.
Την σήμερον το τσίπουρο είναι καλύτερο του ούζου. Στο τσίπουρο βάζουν σταφύλια (έστω και τα κλωνάρια) ενώ στο ούζο βάζουν ό,τι θες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cavaliere την 29 Μαρ 2019, 01:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ordem e Progresso.
Κι εκεί!Cavaliere έγραψε: ↑29 Μαρ 2019, 01:19Στη Λαδόκολλα στο Περιστέρι(;) θυμάμαι αμελέτητα.Ξυπόλητος Πρίγκιψ έγραψε: ↑28 Μαρ 2019, 03:56
Όποιος δεν τάχει πιει στου Λουκιδέλη με μεζέ αμελέτητα είναι απλά αμούστακο αγόρι και ξενέρωτος.

Α, γεια σου. Το θυμάμαι. Δε με λες, ταβέρνες στα Κάτω Πατήσια θυμάσαι; Φώτης στην Κνωσσού.
Ordem e Progresso.
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Καημένο παιδί. Τι τράβηξες.

Α, ρακή φτιάχνουν στην Μακεδονία, αν το ψάξουμε θα βρούμε ότι κι αυτό το έκλεψαν οι Βούλγαροι.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 76 Απαντήσεις
- 2170 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από foscilis
30 Οκτ 2024, 14:41
-
- 2 Απαντήσεις
- 167 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
20 Νοέμ 2024, 03:45
-
-
Νέα δημοσίευση Οι δικτατορίες ποτέ δεν έχουν έρθει τόσο κοντά. Καιρός να το κάνουν και οι δημοκρατίες
από Ίακχος » 16 Απρ 2024, 09:16 » σε Φιλοσοφία πολιτικής - 0 Απαντήσεις
- 581 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
16 Απρ 2024, 09:16
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η Ρωσία ανοίγει προξενείο στα κατεχόμενα της Κύπρου
από Ίακχος » 10 Αύγ 2023, 12:27 » σε Εθνικά Θέματα - 76 Απαντήσεις
- 2995 Προβολές
-