Η Τέλεια Ομελέτα

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια
Δημοσιεύσεις: 29767
Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 03 Δεκ 2021, 22:11

Otto Weininger έγραψε:
03 Δεκ 2021, 22:10
Orion22 έγραψε:
03 Δεκ 2021, 19:39
Q: Η Τέλεια Ομελέτα

A:
1.Εικόνα

2. Εικόνα
Δόξα και Τιμή
Η πάνω είναι στραπατσάδα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger
Δημοσιεύσεις: 38442
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:29
Τοποθεσία: Schwarzspanierstraße 15

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 03 Δεκ 2021, 22:12

Gherschaagk έγραψε:
03 Δεκ 2021, 22:11
Otto Weininger έγραψε:
03 Δεκ 2021, 22:10
Orion22 έγραψε:
03 Δεκ 2021, 19:39
Q: Η Τέλεια Ομελέτα

A:
1.Εικόνα

2. Εικόνα
Δόξα και Τιμή
Η πάνω είναι στραπατσάδα.
to ξερω :g094:


Let them make the first mistake. We make the last move.


Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια
Δημοσιεύσεις: 29767
Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 03 Δεκ 2021, 22:14

Otto Weininger έγραψε:
03 Δεκ 2021, 22:12
Gherschaagk έγραψε:
03 Δεκ 2021, 22:11
Otto Weininger έγραψε:
03 Δεκ 2021, 22:10


Δόξα και Τιμή
Η πάνω είναι στραπατσάδα.
to ξερω :g094:
Και η κάτω. :P
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Δημοσιεύσεις: 15497
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2018, 18:56
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 03 Δεκ 2021, 22:22

Χτυπάς τα αυγά (μόνο αυτά και τίποτα άλλο) και τα ρίχνεις στο τηγάνι. Το μυστικό βρίσκεται στον κατάλληλο χρόνο που θα τα βγάλεις. Είναι ένα παράθυρο λίγων δευτερολέπτων που πρέπει η ομελέτα να βγει από το τηγάνι. Εάν βγει πιο νωρίς θα είναι ωμή, εάν βγει πιο μετά, θα είναι παρατηγανισμένη και άνοστη.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Volk
Δημοσιεύσεις: 4950
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2021, 18:52

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk » 03 Δεκ 2021, 22:26

Μισο κρεμμυδι ξερο, κομμενο σε πολυ μικρα κομματια. Βαζουμε το τηγανι σε χαμηλη φωτια εως καψει καλα το ελαιολαδο και ριχνουμε μεσα το κρεμμυδι, ανακατευουμε συνεχως. Μολις το κρεμμυδι καραμελωσει, ριχνουμε 3 κουταλιες της σουπας κιμα (αυτον που φτιαχνουμε για τα μακαρονια με κιμα, ετοιμο μαγειρεμενο) και ανακατευουμε συνεχως να ροδισουμε το κιμα. Μολις ροδισει, ριχνουμε 4 αυγα που εχουμε χτυπησει μαζι με μαυρο πιπερι και καυτερο πιπερι καγιεν (για οσους γουσταρουν τα καυτερα) οταν ψηθει η μια πλευρα, βαζουμε πιατο γυριζουμε και πριν τη ριξουμε παλι στο τηγανι ριχνουμε μια κουταλια κοφτη της σουπας βουτυρο λουρπακ αναλατο (οχι το soft). Ψηνουμε εως το σημειο που μας αρεσει, τη βγαζουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε με τριμμενη φετα και ριγανη. Στο ιδιο τηγανι, ριχνουμε λουρπακ και φρυγανιζουμε με αυτο 2 φετες προζυμενιο ψωμι (αν ειναι της προηγουμενης μερας ακομα καλυτερα). Μολις παρουν το χρωμα που θελουμε και γινουν τραγανες και απο τις δυο πλευρες, τις βγαζουμε και τις αφηνουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε λιγο γνησιο θαλασσινο αλατι και λιγη ριγανη.

Αν γουσταρουμε κατι ως συνοδευτικο, φτιαχνουμε και μια χωριατικη σαλατα με μπολικη φετα!
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Δημοσιεύσεις: 31020
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:47

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 03 Δεκ 2021, 22:28

Μέχρι να γίνει το ψωμί θα κρυώσει η ομελέτα
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Volk
Δημοσιεύσεις: 4950
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2021, 18:52

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk » 03 Δεκ 2021, 22:29

Αξεπεραστη γευση επισης, τα αυγα με πατατες τηγανιτες, χωριατικα λουκανικα και μανιταρια πιπεριες στο φουρνο και πασπαλισμενο μπολικο κιτρινο τυρι της αρεσκειας μας.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.

Volk
Δημοσιεύσεις: 4950
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2021, 18:52

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk » 03 Δεκ 2021, 22:30

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
03 Δεκ 2021, 22:28
Μέχρι να γίνει το ψωμί θα κρυώσει η ομελέτα
Δεν κρυωνει, αν εχεις δυνατο ματι και σωστο τηγανι και δεν το κανεις σε εξωτερικο χωρο στους -10 ειναι μια χαρα.

Το πιο σημαντικο απο τα 2, ειναι να καιει το ψωμι, οχι τα αυγα.

Αν εχεις αγχος για τις θερμοκρασιες, βαλε και ενα δευτερο τηγανι στο διπλα ματι και φτιαξε μαζι και το ψωμι.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.

Volk
Δημοσιεύσεις: 4950
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2021, 18:52

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk » 03 Δεκ 2021, 22:34

Και αυτη εδω ηταν πολυ δυνατη, μπραβο σε αυτον που την εφτιαξε!

Εικόνα
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.

Άβαταρ μέλους
jason0
Δημοσιεύσεις: 13391
Εγγραφή: 29 Ιαν 2020, 19:41

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jason0 » 03 Δεκ 2021, 22:37

Volk έγραψε:
03 Δεκ 2021, 22:26
Μισο κρεμμυδι ξερο, κομμενο σε πολυ μικρα κομματια. Βαζουμε το τηγανι σε χαμηλη φωτια εως καψει καλα το ελαιολαδο και ριχνουμε μεσα το κρεμμυδι, ανακατευουμε συνεχως. Μολις το κρεμμυδι καραμελωσει, ριχνουμε 3 κουταλιες της σουπας κιμα (αυτον που φτιαχνουμε για τα μακαρονια με κιμα, ετοιμο μαγειρεμενο) και ανακατευουμε συνεχως να ροδισουμε το κιμα. Μολις ροδισει, ριχνουμε 4 αυγα που εχουμε χτυπησει μαζι με μαυρο πιπερι και καυτερο πιπερι καγιεν (για οσους γουσταρουν τα καυτερα) οταν ψηθει η μια πλευρα, βαζουμε πιατο γυριζουμε και πριν τη ριξουμε παλι στο τηγανι ριχνουμε μια κουταλια κοφτη της σουπας βουτυρο λουρπακ αναλατο (οχι το soft). Ψηνουμε εως το σημειο που μας αρεσει, τη βγαζουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε με τριμμενη φετα και ριγανη. Στο ιδιο τηγανι, ριχνουμε λουρπακ και φρυγανιζουμε με αυτο 2 φετες προζυμενιο ψωμι (αν ειναι της προηγουμενης μερας ακομα καλυτερα). Μολις παρουν το χρωμα που θελουμε και γινουν τραγανες και απο τις δυο πλευρες, τις βγαζουμε και τις αφηνουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε λιγο γνησιο θαλασσινο αλατι και λιγη ριγανη.

Αν γουσταρουμε κατι ως συνοδευτικο, φτιαχνουμε και μια χωριατικη σαλατα με μπολικη φετα!
Αυτά μου θυμίζουν κάτι τικ τοκ που βάζει 50 φέτες γκουντα και ζαμπόν, τα πασπαλιζει σε αυγό, πιπεριές, κρεμμυδια και τέτοια και κανει ένα κλασσικό τοστ απλά με 1000 θερμίδες

Άβαταρ μέλους
klg
Δημοσιεύσεις: 3477
Εγγραφή: 15 Οκτ 2018, 12:14
Phorum.gr user: klg

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 03 Δεκ 2021, 22:39

Volk έγραψε:
03 Δεκ 2021, 22:26
Μισο κρεμμυδι ξερο, κομμενο σε πολυ μικρα κομματια. Βαζουμε το τηγανι σε χαμηλη φωτια εως καψει καλα το ελαιολαδο και ριχνουμε μεσα το κρεμμυδι, ανακατευουμε συνεχως. Μολις το κρεμμυδι καραμελωσει, ριχνουμε 3 κουταλιες της σουπας κιμα (αυτον που φτιαχνουμε για τα μακαρονια με κιμα, ετοιμο μαγειρεμενο) και ανακατευουμε συνεχως να ροδισουμε το κιμα. Μολις ροδισει, ριχνουμε 4 αυγα που εχουμε χτυπησει μαζι με μαυρο πιπερι και καυτερο πιπερι καγιεν (για οσους γουσταρουν τα καυτερα) οταν ψηθει η μια πλευρα, βαζουμε πιατο γυριζουμε και πριν τη ριξουμε παλι στο τηγανι ριχνουμε μια κουταλια κοφτη της σουπας βουτυρο λουρπακ αναλατο (οχι το soft). Ψηνουμε εως το σημειο που μας αρεσει, τη βγαζουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε με τριμμενη φετα και ριγανη. Στο ιδιο τηγανι, ριχνουμε λουρπακ και φρυγανιζουμε με αυτο 2 φετες προζυμενιο ψωμι (αν ειναι της προηγουμενης μερας ακομα καλυτερα). Μολις παρουν το χρωμα που θελουμε και γινουν τραγανες και απο τις δυο πλευρες, τις βγαζουμε και τις αφηνουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε λιγο γνησιο θαλασσινο αλατι και λιγη ριγανη.

Αν γουσταρουμε κατι ως συνοδευτικο, φτιαχνουμε και μια χωριατικη σαλατα με μπολικη φετα!
Όταν λες να καραμελώσει το κρεμμύδι, εννοείς απλά να είναι brown υποθέτω;
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
Orion22
Δημοσιεύσεις: 16560
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:41

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 03 Δεκ 2021, 22:41

Dwarven Blacksmith έγραψε:
03 Δεκ 2021, 19:46
^ Όχι. Η τέλεια ομελέτα είναι στέρεη, την μαχαιρώνεις δεν την κουταλιάζεις.
Ομελέτα "καγιανάς" ή "στραπατσάδα" ανάλογα το από που έχει καταγωγή αυτός που μιλάς (τ

*οι αρχές που διέπουν την κατασκευή της μπορούν να μεταφερθούν και σε αυτή την "στερεή "που λες*.

πχ σήμερα το βράδυ, εμπνευσμένος από το τίμιο τούτο νήμα έφτιαξα μια "στερεή" με σουτζούκι και κεφαλογραβιέρα

(δεν είναι η εποχή της ντομάτας βλέπεις, inb4 έχουν στα s/m :c020: )
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
GoBack
Δημοσιεύσεις: 32728
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:37

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 03 Δεκ 2021, 22:43

Dwarven Blacksmith έγραψε:
03 Δεκ 2021, 19:46
^ Όχι. Η τέλεια ομελέτα είναι στέρεη, την μαχαιρώνεις δεν την κουταλιάζεις.
Για την ακριβεια 1,5 επιπεδο πριν το μαχαιρωμα,πηρουνιασμα με το λιωμενο κασερι να κρεμεται ελαφρως
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Volk
Δημοσιεύσεις: 4950
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2021, 18:52

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk » 03 Δεκ 2021, 22:43

klg έγραψε:
03 Δεκ 2021, 22:39
Volk έγραψε:
03 Δεκ 2021, 22:26
Μισο κρεμμυδι ξερο, κομμενο σε πολυ μικρα κομματια. Βαζουμε το τηγανι σε χαμηλη φωτια εως καψει καλα το ελαιολαδο και ριχνουμε μεσα το κρεμμυδι, ανακατευουμε συνεχως. Μολις το κρεμμυδι καραμελωσει, ριχνουμε 3 κουταλιες της σουπας κιμα (αυτον που φτιαχνουμε για τα μακαρονια με κιμα, ετοιμο μαγειρεμενο) και ανακατευουμε συνεχως να ροδισουμε το κιμα. Μολις ροδισει, ριχνουμε 4 αυγα που εχουμε χτυπησει μαζι με μαυρο πιπερι και καυτερο πιπερι καγιεν (για οσους γουσταρουν τα καυτερα) οταν ψηθει η μια πλευρα, βαζουμε πιατο γυριζουμε και πριν τη ριξουμε παλι στο τηγανι ριχνουμε μια κουταλια κοφτη της σουπας βουτυρο λουρπακ αναλατο (οχι το soft). Ψηνουμε εως το σημειο που μας αρεσει, τη βγαζουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε με τριμμενη φετα και ριγανη. Στο ιδιο τηγανι, ριχνουμε λουρπακ και φρυγανιζουμε με αυτο 2 φετες προζυμενιο ψωμι (αν ειναι της προηγουμενης μερας ακομα καλυτερα). Μολις παρουν το χρωμα που θελουμε και γινουν τραγανες και απο τις δυο πλευρες, τις βγαζουμε και τις αφηνουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε λιγο γνησιο θαλασσινο αλατι και λιγη ριγανη.

Αν γουσταρουμε κατι ως συνοδευτικο, φτιαχνουμε και μια χωριατικη σαλατα με μπολικη φετα!
Όταν λες να καραμελώσει το κρεμμύδι, εννοείς απλά να είναι brown υποθέτω;
Οχι τοσο ωστε να παρει το χρωμα που λες, αλλα να βγαλει τα ζαχαρα του, να αλλαξει λιγο το αρχικο του χρωμα. Οχι ομως να γινει εντονο καφε, θα πικρισει.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.

Volk
Δημοσιεύσεις: 4950
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2021, 18:52

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk » 03 Δεκ 2021, 22:44

Orion22 έγραψε:
03 Δεκ 2021, 22:41
Dwarven Blacksmith έγραψε:
03 Δεκ 2021, 19:46
^ Όχι. Η τέλεια ομελέτα είναι στέρεη, την μαχαιρώνεις δεν την κουταλιάζεις.
Ομελέτα "καγιανάς" ή "στραπατσάδα" ανάλογα το από που έχει καταγωγή αυτός που μιλάς (τ

*οι αρχές που διέπουν την κατασκευή της μπορούν να μεταφερθούν και σε αυτή την "στερεή "που λες*.

πχ σήμερα το βράδυ, εμπνευσμένος από το τίμιο τούτο νήμα έφτιαξα μια "στερεή" με σουτζούκι και κεφαλογραβιέρα

(δεν είναι η εποχή της ντομάτας βλέπεις, inb4 έχουν στα s/m :c020: )
:sal13::sal13::sal13:
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών