Η πάνω είναι στραπατσάδα.
Η Τέλεια Ομελέτα
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29767
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Otto Weininger
- Δημοσιεύσεις: 38442
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:29
- Τοποθεσία: Schwarzspanierstraße 15
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
to ξερωGherschaagk έγραψε: ↑03 Δεκ 2021, 22:11Η πάνω είναι στραπατσάδα.

Let them make the first mistake. We make the last move.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29767
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
Και η κάτω.Otto Weininger έγραψε: ↑03 Δεκ 2021, 22:12to ξερω

Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Ζενίθεδρος
- Δημοσιεύσεις: 15497
- Εγγραφή: 27 Ιούλ 2018, 18:56
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
Χτυπάς τα αυγά (μόνο αυτά και τίποτα άλλο) και τα ρίχνεις στο τηγάνι. Το μυστικό βρίσκεται στον κατάλληλο χρόνο που θα τα βγάλεις. Είναι ένα παράθυρο λίγων δευτερολέπτων που πρέπει η ομελέτα να βγει από το τηγάνι. Εάν βγει πιο νωρίς θα είναι ωμή, εάν βγει πιο μετά, θα είναι παρατηγανισμένη και άνοστη.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
Μισο κρεμμυδι ξερο, κομμενο σε πολυ μικρα κομματια. Βαζουμε το τηγανι σε χαμηλη φωτια εως καψει καλα το ελαιολαδο και ριχνουμε μεσα το κρεμμυδι, ανακατευουμε συνεχως. Μολις το κρεμμυδι καραμελωσει, ριχνουμε 3 κουταλιες της σουπας κιμα (αυτον που φτιαχνουμε για τα μακαρονια με κιμα, ετοιμο μαγειρεμενο) και ανακατευουμε συνεχως να ροδισουμε το κιμα. Μολις ροδισει, ριχνουμε 4 αυγα που εχουμε χτυπησει μαζι με μαυρο πιπερι και καυτερο πιπερι καγιεν (για οσους γουσταρουν τα καυτερα) οταν ψηθει η μια πλευρα, βαζουμε πιατο γυριζουμε και πριν τη ριξουμε παλι στο τηγανι ριχνουμε μια κουταλια κοφτη της σουπας βουτυρο λουρπακ αναλατο (οχι το soft). Ψηνουμε εως το σημειο που μας αρεσει, τη βγαζουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε με τριμμενη φετα και ριγανη. Στο ιδιο τηγανι, ριχνουμε λουρπακ και φρυγανιζουμε με αυτο 2 φετες προζυμενιο ψωμι (αν ειναι της προηγουμενης μερας ακομα καλυτερα). Μολις παρουν το χρωμα που θελουμε και γινουν τραγανες και απο τις δυο πλευρες, τις βγαζουμε και τις αφηνουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε λιγο γνησιο θαλασσινο αλατι και λιγη ριγανη.
Αν γουσταρουμε κατι ως συνοδευτικο, φτιαχνουμε και μια χωριατικη σαλατα με μπολικη φετα!
Αν γουσταρουμε κατι ως συνοδευτικο, φτιαχνουμε και μια χωριατικη σαλατα με μπολικη φετα!
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
- Δημοσιεύσεις: 31020
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:47
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
Μέχρι να γίνει το ψωμί θα κρυώσει η ομελέτα
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
Αξεπεραστη γευση επισης, τα αυγα με πατατες τηγανιτες, χωριατικα λουκανικα και μανιταρια πιπεριες στο φουρνο και πασπαλισμενο μπολικο κιτρινο τυρι της αρεσκειας μας.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
Δεν κρυωνει, αν εχεις δυνατο ματι και σωστο τηγανι και δεν το κανεις σε εξωτερικο χωρο στους -10 ειναι μια χαρα.
Το πιο σημαντικο απο τα 2, ειναι να καιει το ψωμι, οχι τα αυγα.
Αν εχεις αγχος για τις θερμοκρασιες, βαλε και ενα δευτερο τηγανι στο διπλα ματι και φτιαξε μαζι και το ψωμι.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
Αυτά μου θυμίζουν κάτι τικ τοκ που βάζει 50 φέτες γκουντα και ζαμπόν, τα πασπαλιζει σε αυγό, πιπεριές, κρεμμυδια και τέτοια και κανει ένα κλασσικό τοστ απλά με 1000 θερμίδεςVolk έγραψε: ↑03 Δεκ 2021, 22:26Μισο κρεμμυδι ξερο, κομμενο σε πολυ μικρα κομματια. Βαζουμε το τηγανι σε χαμηλη φωτια εως καψει καλα το ελαιολαδο και ριχνουμε μεσα το κρεμμυδι, ανακατευουμε συνεχως. Μολις το κρεμμυδι καραμελωσει, ριχνουμε 3 κουταλιες της σουπας κιμα (αυτον που φτιαχνουμε για τα μακαρονια με κιμα, ετοιμο μαγειρεμενο) και ανακατευουμε συνεχως να ροδισουμε το κιμα. Μολις ροδισει, ριχνουμε 4 αυγα που εχουμε χτυπησει μαζι με μαυρο πιπερι και καυτερο πιπερι καγιεν (για οσους γουσταρουν τα καυτερα) οταν ψηθει η μια πλευρα, βαζουμε πιατο γυριζουμε και πριν τη ριξουμε παλι στο τηγανι ριχνουμε μια κουταλια κοφτη της σουπας βουτυρο λουρπακ αναλατο (οχι το soft). Ψηνουμε εως το σημειο που μας αρεσει, τη βγαζουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε με τριμμενη φετα και ριγανη. Στο ιδιο τηγανι, ριχνουμε λουρπακ και φρυγανιζουμε με αυτο 2 φετες προζυμενιο ψωμι (αν ειναι της προηγουμενης μερας ακομα καλυτερα). Μολις παρουν το χρωμα που θελουμε και γινουν τραγανες και απο τις δυο πλευρες, τις βγαζουμε και τις αφηνουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε λιγο γνησιο θαλασσινο αλατι και λιγη ριγανη.
Αν γουσταρουμε κατι ως συνοδευτικο, φτιαχνουμε και μια χωριατικη σαλατα με μπολικη φετα!
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
Όταν λες να καραμελώσει το κρεμμύδι, εννοείς απλά να είναι brown υποθέτω;Volk έγραψε: ↑03 Δεκ 2021, 22:26Μισο κρεμμυδι ξερο, κομμενο σε πολυ μικρα κομματια. Βαζουμε το τηγανι σε χαμηλη φωτια εως καψει καλα το ελαιολαδο και ριχνουμε μεσα το κρεμμυδι, ανακατευουμε συνεχως. Μολις το κρεμμυδι καραμελωσει, ριχνουμε 3 κουταλιες της σουπας κιμα (αυτον που φτιαχνουμε για τα μακαρονια με κιμα, ετοιμο μαγειρεμενο) και ανακατευουμε συνεχως να ροδισουμε το κιμα. Μολις ροδισει, ριχνουμε 4 αυγα που εχουμε χτυπησει μαζι με μαυρο πιπερι και καυτερο πιπερι καγιεν (για οσους γουσταρουν τα καυτερα) οταν ψηθει η μια πλευρα, βαζουμε πιατο γυριζουμε και πριν τη ριξουμε παλι στο τηγανι ριχνουμε μια κουταλια κοφτη της σουπας βουτυρο λουρπακ αναλατο (οχι το soft). Ψηνουμε εως το σημειο που μας αρεσει, τη βγαζουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε με τριμμενη φετα και ριγανη. Στο ιδιο τηγανι, ριχνουμε λουρπακ και φρυγανιζουμε με αυτο 2 φετες προζυμενιο ψωμι (αν ειναι της προηγουμενης μερας ακομα καλυτερα). Μολις παρουν το χρωμα που θελουμε και γινουν τραγανες και απο τις δυο πλευρες, τις βγαζουμε και τις αφηνουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε λιγο γνησιο θαλασσινο αλατι και λιγη ριγανη.
Αν γουσταρουμε κατι ως συνοδευτικο, φτιαχνουμε και μια χωριατικη σαλατα με μπολικη φετα!
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
Thank you Google Translate.
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
Ομελέτα "καγιανάς" ή "στραπατσάδα" ανάλογα το από που έχει καταγωγή αυτός που μιλάς (τDwarven Blacksmith έγραψε: ↑03 Δεκ 2021, 19:46^ Όχι. Η τέλεια ομελέτα είναι στέρεη, την μαχαιρώνεις δεν την κουταλιάζεις.
*οι αρχές που διέπουν την κατασκευή της μπορούν να μεταφερθούν και σε αυτή την "στερεή "που λες*.
πχ σήμερα το βράδυ, εμπνευσμένος από το τίμιο τούτο νήμα έφτιαξα μια "στερεή" με σουτζούκι και κεφαλογραβιέρα
(δεν είναι η εποχή της ντομάτας βλέπεις, inb4 έχουν στα s/m

Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
Για την ακριβεια 1,5 επιπεδο πριν το μαχαιρωμα,πηρουνιασμα με το λιωμενο κασερι να κρεμεται ελαφρωςDwarven Blacksmith έγραψε: ↑03 Δεκ 2021, 19:46^ Όχι. Η τέλεια ομελέτα είναι στέρεη, την μαχαιρώνεις δεν την κουταλιάζεις.
Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
Οχι τοσο ωστε να παρει το χρωμα που λες, αλλα να βγαλει τα ζαχαρα του, να αλλαξει λιγο το αρχικο του χρωμα. Οχι ομως να γινει εντονο καφε, θα πικρισει.klg έγραψε: ↑03 Δεκ 2021, 22:39Όταν λες να καραμελώσει το κρεμμύδι, εννοείς απλά να είναι brown υποθέτω;Volk έγραψε: ↑03 Δεκ 2021, 22:26Μισο κρεμμυδι ξερο, κομμενο σε πολυ μικρα κομματια. Βαζουμε το τηγανι σε χαμηλη φωτια εως καψει καλα το ελαιολαδο και ριχνουμε μεσα το κρεμμυδι, ανακατευουμε συνεχως. Μολις το κρεμμυδι καραμελωσει, ριχνουμε 3 κουταλιες της σουπας κιμα (αυτον που φτιαχνουμε για τα μακαρονια με κιμα, ετοιμο μαγειρεμενο) και ανακατευουμε συνεχως να ροδισουμε το κιμα. Μολις ροδισει, ριχνουμε 4 αυγα που εχουμε χτυπησει μαζι με μαυρο πιπερι και καυτερο πιπερι καγιεν (για οσους γουσταρουν τα καυτερα) οταν ψηθει η μια πλευρα, βαζουμε πιατο γυριζουμε και πριν τη ριξουμε παλι στο τηγανι ριχνουμε μια κουταλια κοφτη της σουπας βουτυρο λουρπακ αναλατο (οχι το soft). Ψηνουμε εως το σημειο που μας αρεσει, τη βγαζουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε με τριμμενη φετα και ριγανη. Στο ιδιο τηγανι, ριχνουμε λουρπακ και φρυγανιζουμε με αυτο 2 φετες προζυμενιο ψωμι (αν ειναι της προηγουμενης μερας ακομα καλυτερα). Μολις παρουν το χρωμα που θελουμε και γινουν τραγανες και απο τις δυο πλευρες, τις βγαζουμε και τις αφηνουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε λιγο γνησιο θαλασσινο αλατι και λιγη ριγανη.
Αν γουσταρουμε κατι ως συνοδευτικο, φτιαχνουμε και μια χωριατικη σαλατα με μπολικη φετα!
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
Orion22 έγραψε: ↑03 Δεκ 2021, 22:41Ομελέτα "καγιανάς" ή "στραπατσάδα" ανάλογα το από που έχει καταγωγή αυτός που μιλάς (τDwarven Blacksmith έγραψε: ↑03 Δεκ 2021, 19:46^ Όχι. Η τέλεια ομελέτα είναι στέρεη, την μαχαιρώνεις δεν την κουταλιάζεις.
*οι αρχές που διέπουν την κατασκευή της μπορούν να μεταφερθούν και σε αυτή την "στερεή "που λες*.
πχ σήμερα το βράδυ, εμπνευσμένος από το τίμιο τούτο νήμα έφτιαξα μια "στερεή" με σουτζούκι και κεφαλογραβιέρα
(δεν είναι η εποχή της ντομάτας βλέπεις, inb4 έχουν στα s/m)



Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 18 Απαντήσεις
- 783 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Machine ghost
28 Αύγ 2024, 16:54
-
-
Νέα δημοσίευση Ποιο είναι το φόρουμ τελεία τζι Αρ ?
από Μπίστης » 29 Οκτ 2024, 12:10 » σε Phorum.com.gr - Διαδικτυακή κοινότητα - 134 Απαντήσεις
- 4326 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
13 Νοέμ 2024, 01:37
-
-
-
Νέα δημοσίευση Καλό φθινόπωρο. Θα περάσουμε τέλεια...!
από Frappezitis » 22 Αύγ 2024, 15:04 » σε Εσωτερική Πολιτική - 3 Απαντήσεις
- 285 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
22 Αύγ 2024, 15:53
-