Re: Πισω στο 80
Δημοσιεύτηκε: 30 Ιαν 2024, 16:30
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://www.phorum.com.gr/
Τη θυμάμαι από τότε που ήταν 150μ πιο κάτω, δίπλα από το Μεθοδικό φροντιστήριο.Ερμής έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 13:41Κάπου εδώ ένας νήμας που έπρεπε να ανοίξει.
Αφορμή στάθηκε μια πιτσαρία που αντίκρισα χθες στην Άνω Γλυφάδα.
Παλιά ψάχναμε τα αυθεντικά, τα σωστά, τα πατροπαράδοτα. Πλέον στην εποχή της πληροφορίας, το να βρείς το αυθεντικό είναι εύκολο.
Το να βρείς όμως τις γεύσεις των παιδικών σου χρόνων που θα σε ταξιδέψουν πίσω στο 70,80,90 δεν ειναι και το πιο απλό.
Θυμάμαι πρώτη φορά καναδέζικη δοκίμασα σε ένα παιδικό πάρτυ κάπου αρχές 90 και μουρλάθηκα.
Καταλαβαίνω απόλυτα πλέον τον Exodus που πετάνε τα μάτια του καρδούλες στη θέα των Μπολονεζ και Ναπολιτεν.
Ποστάρετε όχι τι ειναι το αυθεντικό αλλά τι είναι αυτό που βρήκατε και σας γύρισε πίσω στο 60-70-80-90. Πιτσες, γυρους, μακαρονια στο τσίγγινο με 300κιλα τυρια πάνω, παστες παλιακών ζαχαροπλαστείων, ολοι οι καλοί χωράνε
Η αφορμή 'ηταν αυτή εδώ η πιτσαρία στην Α.Γλυφάδα
Υπάρχει ακόμη ο Καλαβρυτινός και έχω μάθει οτι ειναι όπως παλιά.Chilloutbuddy έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 16:18O καλύτερος που είχα βρει ποτέ ήταν ο Γιώργος στο Γαλάτσι, ένας Καλαβρυτινός σε έναν παράδρομο της Βείκου. Το χαρακτηριστικό του ήταν ότι όλα ήταν νορμάλ και συνηθισμένα στο πιτόγυρό του εκτός από μια πολύ καλή ροζουλί σως συν το γεγονός ότι έβαζε ΑΠΕΙΡΟ και πεντανόστιμο κρέας. Μιλάμε ξεχείλιζε ο γύρος από παντού
Ακόμα και σε φάση που έπαιζα μπάσκετ 3 ώρες τη μέρα χόρταινα με 2 (ενώ κανονικά από άλλους ήθελα 6-7 LOL)
Μαζευόμασταν τότε τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα και πηγαίναμε προσκύνημα στο Γιώργο ανελιπώς, παρόλο που ήταν κανα μισάωρο οδήγηση, και τα τρώγαμε έξω στο άλσος με μπύρες
Την έχω δει κι εγώ αυτή που λες. 'Ομως δεν θυμάμαι...Ερμής έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 15:12Θυμάσαι σε ποιο ύψος; Γιατί στο φλοίσβο εχω δει μια ξεχασμένη απο το χρόνο.aLiCat έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 14:20Δεκαετία '90, από καντίνα στην παραλιακή, το ίδιο βρώμικο, αλλά με σος λαχανο-μαγιονέζα ("σαλάτα του κηπουρού").Chilloutbuddy έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 14:05Βρώμικο παντόφλα στο ασημόχαρτο με χωριάτικο λουκάνικο και ρώσικη έξω απ'το Αμαλία Φλέμινγκ
Αξέχαστο θα μου μείνει.
Αν είναι ο ίδιος, τότε τη χάλασε μετά. 'Ακου ανανά στην πίτα!
Η Capricciosa υπάρχει ακόμα, απλώς μετακινήθηκε πιο μέσα στον Χολαργό, ψηλά στη Φανερωμένης. Αφού είχε ματεκινηθεί δύο φορές πάνω στην Μεσογείων. Έχει και site.
Την είχε 25 χρόνια και τώρα πάει να δουλέψει παπάκι στην Wolt;;;Tarkovsky έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 16:10Σήμερα ή αύριο κλείνει μετά +25ετία η BeLvenuto (όχι BeNvenuto) στα Σεπόλια (οδός Σμπαρούνη Τρικόρφου)
Μόνον ντελίβερι, αλλά υφή και γεύση ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τότε.
Πήγα πριν 10 μέρες και μου λεγε τον πόνο του για τις καθημερινές αυξήσεις στις α΄ ύλες ο ιδιοκτήτης (ο οποίος τώρα θα δουλέψει παπάκι στη Wolt). Κρίμα, πολύ κρίμα...
έκανε πολύ δυνατή πίτσα τόσα χρόνια και έχει κάνει κομπόδεμα (μου 'λεγε ότι χαρίζει φούρνους και λοιπό εξοπλισμό), τώρα θέλει απλώς ένα μεροκάματο χωρίς κανένα επιχειρηματικό ρίσκοJuno έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 18:27Την είχε 25 χρόνια και τώρα πάει να δουλέψει παπάκι στην Wolt;;;Tarkovsky έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 16:10Σήμερα ή αύριο κλείνει μετά +25ετία η BeLvenuto (όχι BeNvenuto) στα Σεπόλια (οδός Σμπαρούνη Τρικόρφου)
Μόνον ντελίβερι, αλλά υφή και γεύση ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τότε.
Πήγα πριν 10 μέρες και μου λεγε τον πόνο του για τις καθημερινές αυξήσεις στις α΄ ύλες ο ιδιοκτήτης (ο οποίος τώρα θα δουλέψει παπάκι στη Wolt). Κρίμα, πολύ κρίμα...
Εμ, άμα πηγαίνατε όλοι 4-5 φορές ετησίως, πώς να μην το κλείσει το μαγαζί;Tarkovsky έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 20:20έκανε πολύ δυνατή πίτσα τόσα χρόνια και έχει κάνει κομπόδεμα (μου 'λεγε ότι χαρίζει φούρνους και λοιπό εξοπλισμό), τώρα θέλει απλώς ένα μεροκάματο χωρίς κανένα επιχειρηματικό ρίσκοJuno έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 18:27Την είχε 25 χρόνια και τώρα πάει να δουλέψει παπάκι στην Wolt;;;Tarkovsky έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 16:10Σήμερα ή αύριο κλείνει μετά +25ετία η BeLvenuto (όχι BeNvenuto) στα Σεπόλια (οδός Σμπαρούνη Τρικόρφου)
Μόνον ντελίβερι, αλλά υφή και γεύση ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τότε.
Πήγα πριν 10 μέρες και μου λεγε τον πόνο του για τις καθημερινές αυξήσεις στις α΄ ύλες ο ιδιοκτήτης (ο οποίος τώρα θα δουλέψει παπάκι στη Wolt). Κρίμα, πολύ κρίμα...
δυστυχώς, δεν είναι ούτε 5ετία που τον ανακάλυψα και τώρα πάει και μου το κλείνει
δεν έτρωγα πίτσα από πουθενά αλλού, μόνο 4-5 φορές ετησίως που η δουλειά με έβγαζε προς Σεπόλια
άθλια reviews στο google maps, ώρες ώρες αναρωτιέμαιTarkovsky έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 20:20έκανε πολύ δυνατή πίτσα τόσα χρόνια και έχει κάνει κομπόδεμα (μου 'λεγε ότι χαρίζει φούρνους και λοιπό εξοπλισμό), τώρα θέλει απλώς ένα μεροκάματο χωρίς κανένα επιχειρηματικό ρίσκοJuno έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 18:27Την είχε 25 χρόνια και τώρα πάει να δουλέψει παπάκι στην Wolt;;;Tarkovsky έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 16:10Σήμερα ή αύριο κλείνει μετά +25ετία η BeLvenuto (όχι BeNvenuto) στα Σεπόλια (οδός Σμπαρούνη Τρικόρφου)
Μόνον ντελίβερι, αλλά υφή και γεύση ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τότε.
Πήγα πριν 10 μέρες και μου λεγε τον πόνο του για τις καθημερινές αυξήσεις στις α΄ ύλες ο ιδιοκτήτης (ο οποίος τώρα θα δουλέψει παπάκι στη Wolt). Κρίμα, πολύ κρίμα...
δυστυχώς, δεν είναι ούτε 5ετία που τον ανακάλυψα και τώρα πάει και μου το κλείνει
δεν έτρωγα πίτσα από πουθενά αλλού, μόνο 4-5 φορές ετησίως που η δουλειά με έβγαζε προς Σεπόλια