Σελίδα 3 από 9

Re: Πισω στο 80

Δημοσιεύτηκε: 30 Ιαν 2024, 16:30
από Tarkovsky
vag_el έγραψε:
30 Ιαν 2024, 16:27
Εικόνα
δεν το 'πιασες το νόημα του νήμα :lol:

Re: Πισω στο 80

Δημοσιεύτηκε: 30 Ιαν 2024, 16:38
από Airman68
Ερμής έγραψε:
30 Ιαν 2024, 13:41
Κάπου εδώ ένας νήμας που έπρεπε να ανοίξει.
Αφορμή στάθηκε μια πιτσαρία που αντίκρισα χθες στην Άνω Γλυφάδα.
Παλιά ψάχναμε τα αυθεντικά, τα σωστά, τα πατροπαράδοτα. Πλέον στην εποχή της πληροφορίας, το να βρείς το αυθεντικό είναι εύκολο.
Το να βρείς όμως τις γεύσεις των παιδικών σου χρόνων που θα σε ταξιδέψουν πίσω στο 70,80,90 δεν ειναι και το πιο απλό.
Θυμάμαι πρώτη φορά καναδέζικη δοκίμασα σε ένα παιδικό πάρτυ κάπου αρχές 90 και μουρλάθηκα.
Καταλαβαίνω απόλυτα πλέον τον Exodus που πετάνε τα μάτια του καρδούλες στη θέα των Μπολονεζ και Ναπολιτεν.

Ποστάρετε όχι τι ειναι το αυθεντικό αλλά τι είναι αυτό που βρήκατε και σας γύρισε πίσω στο 60-70-80-90. Πιτσες, γυρους, μακαρονια στο τσίγγινο με 300κιλα τυρια πάνω, παστες παλιακών ζαχαροπλαστείων, ολοι οι καλοί χωράνε

Η αφορμή 'ηταν αυτή εδώ η πιτσαρία στην Α.Γλυφάδα :g094::hebit:
Εικόνα
Τη θυμάμαι από τότε που ήταν 150μ πιο κάτω, δίπλα από το Μεθοδικό φροντιστήριο.
Τι μου θύμισες τώρα...

Όπως και τα σουβλάκια της κυρα Νίκης λίγο πριν το τέρμα της Μυστρά...

Re: Πισω στο 80

Δημοσιεύτηκε: 30 Ιαν 2024, 16:53
από Ερμής
Chilloutbuddy έγραψε:
30 Ιαν 2024, 16:18
O καλύτερος που είχα βρει ποτέ ήταν ο Γιώργος στο Γαλάτσι, ένας Καλαβρυτινός σε έναν παράδρομο της Βείκου. Το χαρακτηριστικό του ήταν ότι όλα ήταν νορμάλ και συνηθισμένα στο πιτόγυρό του εκτός από μια πολύ καλή ροζουλί σως συν το γεγονός ότι έβαζε ΑΠΕΙΡΟ και πεντανόστιμο κρέας. Μιλάμε ξεχείλιζε ο γύρος από παντού
Ακόμα και σε φάση που έπαιζα μπάσκετ 3 ώρες τη μέρα χόρταινα με 2 (ενώ κανονικά από άλλους ήθελα 6-7 LOL)
Μαζευόμασταν τότε τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα και πηγαίναμε προσκύνημα στο Γιώργο ανελιπώς, παρόλο που ήταν κανα μισάωρο οδήγηση, και τα τρώγαμε έξω στο άλσος με μπύρες
Υπάρχει ακόμη ο Καλαβρυτινός και έχω μάθει οτι ειναι όπως παλιά.

Re: Πισω στο 80

Δημοσιεύτηκε: 30 Ιαν 2024, 18:04
από aLiCat
Ερμής έγραψε:
30 Ιαν 2024, 15:12


aLiCat έγραψε:
30 Ιαν 2024, 14:20
Chilloutbuddy έγραψε:
30 Ιαν 2024, 14:05
Βρώμικο παντόφλα στο ασημόχαρτο με χωριάτικο λουκάνικο και ρώσικη έξω απ'το Αμαλία Φλέμινγκ
Δεκαετία '90, από καντίνα στην παραλιακή, το ίδιο βρώμικο, αλλά με σος λαχανο-μαγιονέζα ("σαλάτα του κηπουρού").

Αξέχαστο θα μου μείνει.
Θυμάσαι σε ποιο ύψος; Γιατί στο φλοίσβο εχω δει μια ξεχασμένη απο το χρόνο.
Την έχω δει κι εγώ αυτή που λες. :) 'Ομως δεν θυμάμαι... :102:

Re: Πισω στο 80

Δημοσιεύτηκε: 30 Ιαν 2024, 18:07
από enaon
δεκαετία του 70, ίδιο με το Αμαλίας που λέει ο τσιλ και η αλικατ, αλλα χωρις λουκανικο και σαλάτες, σκέτη μπεμπελακ πανω στην πιπίλα, αξέχαστο.

Re: Πισω στο 80

Δημοσιεύτηκε: 30 Ιαν 2024, 18:12
από aLiCat
sys3x έγραψε:
30 Ιαν 2024, 15:03


Εδώ να πούμε ότι η "καναδέζικη" δεν είναι τπτ άλλο από την εκδοχή ενός Έλληνα που πήγε στον Καναδά και έγινε πιτσαράς, είναι ο ίδγιος Έλλην ο οποίος έβαλε ανανά (εκτός των άλλων) στην ψημένη στο φούρνο πίτα (πίτσα) με σάλτσα και τυρί.
Αν είναι ο ίδιος, τότε τη χάλασε μετά. :-? 'Ακου ανανά στην πίτα! :fp:

Re: Πισω στο 80

Δημοσιεύτηκε: 30 Ιαν 2024, 18:25
από Juno
Daje έγραψε:
30 Ιαν 2024, 15:54
Ερμής έγραψε:
30 Ιαν 2024, 15:12

Tην καπριτσιοζα πρέπει να λες.
ΝΑΙ! Καπριτζιοζα UBER ALLES!
Θυμαμαι την περιφημη "ναπολιτεν φουρνου" :blm:

Γενικως ηταν χρυση εποχη για τις μακαροναδες φουρνου εκεινη η εποχη.
Για να μην μιλησουμε για σουβλακι... :a040:
Η Capricciosa υπάρχει ακόμα, απλώς μετακινήθηκε πιο μέσα στον Χολαργό, ψηλά στη Φανερωμένης. Αφού είχε ματεκινηθεί δύο φορές πάνω στην Μεσογείων. Έχει και site.

Re: Πισω στο 80

Δημοσιεύτηκε: 30 Ιαν 2024, 18:27
από Juno
Tarkovsky έγραψε:
30 Ιαν 2024, 16:10
Σήμερα ή αύριο κλείνει μετά +25ετία η BeLvenuto (όχι BeNvenuto) στα Σεπόλια (οδός Σμπαρούνη Τρικόρφου)
Εικόνα

Μόνον ντελίβερι, αλλά υφή και γεύση ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τότε.

Πήγα πριν 10 μέρες και μου λεγε τον πόνο του για τις καθημερινές αυξήσεις στις α΄ ύλες ο ιδιοκτήτης (ο οποίος τώρα θα δουλέψει παπάκι στη Wolt). Κρίμα, πολύ κρίμα...
Την είχε 25 χρόνια και τώρα πάει να δουλέψει παπάκι στην Wolt;;;

Re: Πισω στο 80

Δημοσιεύτηκε: 30 Ιαν 2024, 18:40
από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Ένα από τα εμβληματικότερα και ιστορικότερα μαγαζιά του Πειραιά, από το 1972 μέχρι σήμερα!

https://www.facebook.com/americanhousetoast/

https://www.lifo.gr/tropos-zois/gefsi/a ... -50-hronon

Re: Πισω στο 80

Δημοσιεύτηκε: 30 Ιαν 2024, 18:41
από Daje
Juno έγραψε:
30 Ιαν 2024, 18:25
Daje έγραψε:
30 Ιαν 2024, 15:54
Ερμής έγραψε:
30 Ιαν 2024, 15:12

Tην καπριτσιοζα πρέπει να λες.
ΝΑΙ! Καπριτζιοζα UBER ALLES!
Θυμαμαι την περιφημη "ναπολιτεν φουρνου" :blm:

Γενικως ηταν χρυση εποχη για τις μακαροναδες φουρνου εκεινη η εποχη.
Για να μην μιλησουμε για σουβλακι... :a040:
Η Capricciosa υπάρχει ακόμα, απλώς μετακινήθηκε πιο μέσα στον Χολαργό, ψηλά στη Φανερωμένης. Αφού είχε ματεκινηθεί δύο φορές πάνω στην Μεσογείων. Έχει και site.
Ειναι χαλια ομως τα τελευταια 25-30 χρονια περιπου :oops:

Re: Πισω στο 80

Δημοσιεύτηκε: 30 Ιαν 2024, 18:43
από Juno
Daje έγραψε:
30 Ιαν 2024, 18:41
Juno έγραψε:
30 Ιαν 2024, 18:25
Daje έγραψε:
30 Ιαν 2024, 15:54


ΝΑΙ! Καπριτζιοζα UBER ALLES!
Θυμαμαι την περιφημη "ναπολιτεν φουρνου" :blm:

Γενικως ηταν χρυση εποχη για τις μακαροναδες φουρνου εκεινη η εποχη.
Για να μην μιλησουμε για σουβλακι... :a040:
Η Capricciosa υπάρχει ακόμα, απλώς μετακινήθηκε πιο μέσα στον Χολαργό, ψηλά στη Φανερωμένης. Αφού είχε ματεκινηθεί δύο φορές πάνω στην Μεσογείων. Έχει και site.
Ειναι χαλια ομως τα τελευταια 25-30 χρονια περιπου :oops:
Θα πάω και θα σου πω.

Re: Πισω στο 80

Δημοσιεύτηκε: 30 Ιαν 2024, 20:20
από Tarkovsky
Juno έγραψε:
30 Ιαν 2024, 18:27
Tarkovsky έγραψε:
30 Ιαν 2024, 16:10
Σήμερα ή αύριο κλείνει μετά +25ετία η BeLvenuto (όχι BeNvenuto) στα Σεπόλια (οδός Σμπαρούνη Τρικόρφου)
Εικόνα

Μόνον ντελίβερι, αλλά υφή και γεύση ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τότε.

Πήγα πριν 10 μέρες και μου λεγε τον πόνο του για τις καθημερινές αυξήσεις στις α΄ ύλες ο ιδιοκτήτης (ο οποίος τώρα θα δουλέψει παπάκι στη Wolt). Κρίμα, πολύ κρίμα...
Την είχε 25 χρόνια και τώρα πάει να δουλέψει παπάκι στην Wolt;;;
έκανε πολύ δυνατή πίτσα τόσα χρόνια και έχει κάνει κομπόδεμα (μου 'λεγε ότι χαρίζει φούρνους και λοιπό εξοπλισμό), τώρα θέλει απλώς ένα μεροκάματο χωρίς κανένα επιχειρηματικό ρίσκο

δυστυχώς, δεν είναι ούτε 5ετία που τον ανακάλυψα και τώρα πάει και μου το κλείνει

δεν έτρωγα πίτσα από πουθενά αλλού, μόνο 4-5 φορές ετησίως που η δουλειά με έβγαζε προς Σεπόλια

Re: Πισω στο 80

Δημοσιεύτηκε: 30 Ιαν 2024, 20:56
από Πασιφάη
Λεγεών έγραψε:
30 Ιαν 2024, 14:17
Ωραίο τόπικ. λατρεία οι επικές κολασμένες μακαρονάδες στο πήλινο (ή στο αλουμινένιο κουτάκι με χαρτάκι από πάνω, αν το πάρεις πακέτο), και οι πιτσάρες με δέκα τυριά και τρία είδη ζαμπόνια εκεί στα τιμημένα 90s.

Pizza Rimini στην Πάτρα
La Sousourela στο Μενίδι
:smt023
Έκανες φοιτητής στην Πάτρα;
Όντως το Ρίμινι τότε, έκανε την καλλίτερη πίτσα. Για να πω την αλήθεια, μέχρι σήμερα δεν έχω δοκιμάσει ισάξια σε γεύση.
Δεν ξέρω τι παίζει με τις γεύσεις του σήμερα.

Re: Πισω στο 80

Δημοσιεύτηκε: 30 Ιαν 2024, 21:04
από Juno
Tarkovsky έγραψε:
30 Ιαν 2024, 20:20
Juno έγραψε:
30 Ιαν 2024, 18:27
Tarkovsky έγραψε:
30 Ιαν 2024, 16:10
Σήμερα ή αύριο κλείνει μετά +25ετία η BeLvenuto (όχι BeNvenuto) στα Σεπόλια (οδός Σμπαρούνη Τρικόρφου)
Εικόνα

Μόνον ντελίβερι, αλλά υφή και γεύση ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τότε.

Πήγα πριν 10 μέρες και μου λεγε τον πόνο του για τις καθημερινές αυξήσεις στις α΄ ύλες ο ιδιοκτήτης (ο οποίος τώρα θα δουλέψει παπάκι στη Wolt). Κρίμα, πολύ κρίμα...
Την είχε 25 χρόνια και τώρα πάει να δουλέψει παπάκι στην Wolt;;;
έκανε πολύ δυνατή πίτσα τόσα χρόνια και έχει κάνει κομπόδεμα (μου 'λεγε ότι χαρίζει φούρνους και λοιπό εξοπλισμό), τώρα θέλει απλώς ένα μεροκάματο χωρίς κανένα επιχειρηματικό ρίσκο

δυστυχώς, δεν είναι ούτε 5ετία που τον ανακάλυψα και τώρα πάει και μου το κλείνει

δεν έτρωγα πίτσα από πουθενά αλλού, μόνο 4-5 φορές ετησίως που η δουλειά με έβγαζε προς Σεπόλια
Εμ, άμα πηγαίνατε όλοι 4-5 φορές ετησίως, πώς να μην το κλείσει το μαγαζί;

Re: Πισω στο 80

Δημοσιεύτηκε: 30 Ιαν 2024, 21:10
από Λεγεών
Tarkovsky έγραψε:
30 Ιαν 2024, 20:20
Juno έγραψε:
30 Ιαν 2024, 18:27
Tarkovsky έγραψε:
30 Ιαν 2024, 16:10
Σήμερα ή αύριο κλείνει μετά +25ετία η BeLvenuto (όχι BeNvenuto) στα Σεπόλια (οδός Σμπαρούνη Τρικόρφου)
Εικόνα

Μόνον ντελίβερι, αλλά υφή και γεύση ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τότε.

Πήγα πριν 10 μέρες και μου λεγε τον πόνο του για τις καθημερινές αυξήσεις στις α΄ ύλες ο ιδιοκτήτης (ο οποίος τώρα θα δουλέψει παπάκι στη Wolt). Κρίμα, πολύ κρίμα...
Την είχε 25 χρόνια και τώρα πάει να δουλέψει παπάκι στην Wolt;;;
έκανε πολύ δυνατή πίτσα τόσα χρόνια και έχει κάνει κομπόδεμα (μου 'λεγε ότι χαρίζει φούρνους και λοιπό εξοπλισμό), τώρα θέλει απλώς ένα μεροκάματο χωρίς κανένα επιχειρηματικό ρίσκο

δυστυχώς, δεν είναι ούτε 5ετία που τον ανακάλυψα και τώρα πάει και μου το κλείνει

δεν έτρωγα πίτσα από πουθενά αλλού, μόνο 4-5 φορές ετησίως που η δουλειά με έβγαζε προς Σεπόλια
άθλια reviews στο google maps, ώρες ώρες αναρωτιέμαι