Κοτόπουλο χωριάτικο η Κόκορα χωριάτικο;
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
Re: Κοτόπουλο χωριάτικο η Κόκορα χωριάτικο;
προτεινω κοτοπουλο
Ρώτησα την μάνα μου ακριβώς ηλικία 9 μηνών τα κοκόρια που έσφαξε.Ερμής έγραψε: ↑21 Μάιος 2024, 10:14Εχω λόγο που ρώτησα την ηλικία.α κατάλαβα.
Αρχές Σεπτέμβρη τα κοτοπουλάκια τα έβαλε στο κουτί.
Τρία κοκόρια το ένα το στείλαμε δώρο σε συγγενείς.
Εγώ ήξερα ότι τα σφάζουμε γύρω στους 8 μήνες αλλά έπεσε το Πάσχα και είχε κρέατα πολλά και τους χάρισε ένα μήνα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Niki την 21 Μάιος 2024, 17:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Τον κόκορα που χρόνισε και πήγε με κότες δεν τον ακουμπάω μου μυρίζει.
Ενώ τα κοκόρια είναι άλλο πράγμα.
Του χρόνου πάλι.
Ενώ τα κοκόρια είναι άλλο πράγμα.
Του χρόνου πάλι.
8-9 μηνων - θα χορτασαν κρεας οι συγγενειςNiki έγραψε: ↑21 Μάιος 2024, 17:41Ρώτησα την μάνα μου ακριβώς ηλικία 9 μηνών τα κοκόρια που έσφαξε.
Τρία κοκόρια το ένα το στείλαμε δώρο σε συγγενείς.
Εγώ ήξερα ότι τα σφάζουμε γύρω στους 8 μήνες αλλά έπεσε το Πάσχα και είχε κρέατα πολλά και τους χάρισε ένα μήνα.

ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Andromachi
- Phorum.gr user: Andromachi
τι ειναι το κρεατοπούλι??????????
btw ειμαι ενας απο τους 4....
btw ειμαι ενας απο τους 4....

Ανδρομάχη: (ανήρ + (μάχη) μάχομαι) – πρόμαχος
Είπαμε δυό κιλά και κάτι τα κοκόρια.Αγις έγραψε: ↑21 Μάιος 2024, 17:558-9 μηνων - θα χορτασαν κρεας οι συγγενεις
Δεν ήτανε μεγάλα.
Αλλά κρέας πεντανόστιμο.

ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Τι να κάνουμε αυτά τα έθιμα έχουμε εδώ στην Κρήτη αυτά τηρούμαι.
Κάθε χρόνο την άνοιξη σφάζουμε τα κοκόρια και κρατάμε δυο.
Το Χειμώνα σφάζουμε τους παλιούς ή τον παλιό κόκορα.
και κρατάμε απο τα δυό κοκόρια ή και τους δυό ή ένα ανάλογα.
Συνήθως ότι γράφω στην μαγειρική είναι και εποχιακό .
ο παλιος κοκκορας θα ζυγιζει - καθαρισμενος κ ακεφαλος πανω απο εικοσι κιλα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Δεν μπορώ να κατανοήσω που στηρίζεις το δικαίωμα σου να ειρωνεύεσαι σαν ειδικός επι του θέματος.Αγις έγραψε: ↑21 Μάιος 2024, 18:11ο παλιος κοκκορας θα ζυγιζει - καθαρισμενος κ ακεφαλος πανω απο εικοσι κιλα
Θα πάω πίσω να σε ειρωνευτώ εγώ να δώ αν θα σου αρέσει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Niki την 21 Μάιος 2024, 18:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Κι εγώ θυμάμαι ακόμα τα κοκκόρια που έσφαζε η θεία μου στην Κρήτη. Άσε βέβαια τα πουλιά που έφερνε ο θείος από το κυνήγι...
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Το ενάμισι κιλό που λείπει το έχουν σε νοστιμιά.Αγις έγραψε: ↑21 Μάιος 2024, 17:558-9 μηνων - θα χορτασαν κρεας οι συγγενεις
Ο κόκορας που χρόνισε βρωμάει σαν κάλτσα.
Καλά εσένα σου πούλησαν τον κόκορα για κοκόρι. 

Έκφραση τοπική.

Έκφραση τοπική.
Πρώτον, τα νέα υβρίδια των ορνίθων δεν έχουν καμία σχέση με τα παλιά. Πριν από 80 χρόνια ήθελες πάνω από 3 ώρες βράσιμο σε μία κότα ή σε ένα κοκόρι... Οπότε ότι και να κάνετε δεν έχει και μεγάλη σχέση το "χωριάτικο" με τα παλιές ράτσες...
Δεύτερον, αυτή η συνήθεια σας σε ράτσες του εσωτερικού, εάν είσαστε πράγματι καλοφαγάδες, δείχνει ότι απλά δεν έχετε ούτε γνώση για τις ράτσες ορνίθων ανά την υφήλιο, ούτε και θέληση να δοκιμάσετε πραγματικές γεύσεις. Π.χ. η Silky λόγου του μαύρου κρέατος της γίνεται μόνο σούπα ή ο γίγαντας του Jersey που μπορεί να φτάσει τα 5 κιλά το αρσενικό, δίνει άλλο όνομα στο "ψήνω κοτόπουλο στη σούβλα"...
ΥΓ
Η συγχωρεμένη η γιαγιά μου στα Τρίκαλα, έσφαζε τα κοκόρια μόλις λαλούσαν - ήταν το επόμενο κυριακάτικο γεύμα.
Ο δε ξάδερφος μου, ο οποίος κάνει διάφορες μίξεις στις ράτσες του, κάνει σούπα τους κόκορες, αφού πρώτα τους βράσει με κόκκινο κρασί - κάτι που επίσης κάνει στις πάπιες και στις χήνες του... Το κρασί το πετάει μετά το βράσιμο...
.
Δεύτερον, αυτή η συνήθεια σας σε ράτσες του εσωτερικού, εάν είσαστε πράγματι καλοφαγάδες, δείχνει ότι απλά δεν έχετε ούτε γνώση για τις ράτσες ορνίθων ανά την υφήλιο, ούτε και θέληση να δοκιμάσετε πραγματικές γεύσεις. Π.χ. η Silky λόγου του μαύρου κρέατος της γίνεται μόνο σούπα ή ο γίγαντας του Jersey που μπορεί να φτάσει τα 5 κιλά το αρσενικό, δίνει άλλο όνομα στο "ψήνω κοτόπουλο στη σούβλα"...
ΥΓ
Η συγχωρεμένη η γιαγιά μου στα Τρίκαλα, έσφαζε τα κοκόρια μόλις λαλούσαν - ήταν το επόμενο κυριακάτικο γεύμα.
Ο δε ξάδερφος μου, ο οποίος κάνει διάφορες μίξεις στις ράτσες του, κάνει σούπα τους κόκορες, αφού πρώτα τους βράσει με κόκκινο κρασί - κάτι που επίσης κάνει στις πάπιες και στις χήνες του... Το κρασί το πετάει μετά το βράσιμο...
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Δεν έχει να κάνει με την ράτσα. Τα δικά μου που τα έχω αφημένα και τα έχει ξεχάσει μέχρι κι ο θεός έχουν ολοκόκκινο κρέας με υφή κατσικιού και δεν μπορούν να ψηθούν στον φούρνο. Το αυτό ισχύει για κάθε ράτσα που έβαλα, απο νανάκι μέχρι τους γκρίζους.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 18 Απαντήσεις
- 845 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
10 Δεκ 2024, 07:09
-