Εμείς συνεχίζουμε παραδοσιακά.
Αγοράζουμε 5 κιλά ανθότυρο το κόβουμε κομμάτια το αλατίζουμε με θαλασσινό αλάτι και το βάζουμε στον ήλιο να ξεραθεί μέσα στον ειδικό αποξηραντή με τούλι.
Κάθε μέρα τα κομμάτια του ανθότυρου τα γυρνάμε στις άλλες πλευρές.
Μόλις σκληρύνει και βγάλει το βούτυρο απέξω είναι έτοιμο.
Παίρνουμε αποξηραμένο δυόσμο.
Βάζουμε λίγο δυόσμο στο κάθε σακουλάκι ένα κομμάτι ανθότυρο και αφαιρούμε τον αέρα.
Έτσι σφραγίζουμε καμιά 20αριά σακουλάκια.
Αφήνουμε ένα δυο έξω στην συντήρηση τα υπόλοιπα κατάψυξη.
Έτσι βγάζουμε όλο τον χρόνο.
Με το ίδιο φτιάχνω και την γέμιση για τα δικά μου ραβιόλια, το βάζουμε σε ομελέτες με σπανάκι και σε άλλες πολλές χρήσεις.
Παντού πάει.
Ελληνικό τυρί άοσμο και μέσα στο κενό παίρνει μια πολύ γλυκιά μυρωδιά του δυόσμου και με πολύ πλούσια γεύση.
Είμαι πολύ παραδοσιακή στο φαγητό.
Αυτά που έμαθα από την μητέρα μου αυτά μου αρέσουν.
Πειραματίστηκα στο θέμα σαν φοιτήτρια.
Πολλά τυριά που αναφέρατε τα δοκίμασα και μου βρωμούσανε πολύ.
Έτσι περίμενα με αγωνία το δέμα από την μητέρα μου με τον ξηρό ανθότυρο με δυόσμο.
Έτσι το συνεχίζω και με τα παιδιά μου τα οποία τρελαίνονται και τα τσακίζουν τα μακαρόνια με αυτό.
Είμαι σίγουρη επειδή είναι αγόρια όταν θα μεγαλώσουν θα λένε στις γυναίκες τους να μάθουν να ξεραίνουν ανθότυρο με δυόσμο.
Είναι πολύ εθιστικό.

Δύσκολα να αλλάξεις μια χωριάτισσα.
Να την κάνεις να πηγαίνει να ψάχνει πεκορίνο η παρμεζάνα .
Σε μια καλύτερη ανάγνωση καταλαβαίνω που οφείλετε.
Όταν μεγαλώσει κάποιος και μάθει στο άοσμο ανθότυρο με μια ελαφριά μυρωδιά δυόσμου
αλλά να βρίσκει και την γεύση του τυριού παρέα με μτην μυρωδιά των μακαρονιών η και της σάλτσας και δεν την επισκιάζει καμιά τυρίλα.
Όταν μάθεις έτσι να τρως τα μακαρόνια όταν δεν θα έχεις ανθότυρο θα τα προτιμήσεις σκέτα αλλά τυρίλα μέσα στο πιάτο δεν θα θες.
Θα ζητάς την γεύση τυριού αλλά χωρίς μυρωδιά έτσι θα ψάχνεις το ανθότυρο.
Κρίμα που δεν το κάνουμε εξαγωγή παγκοσμίως.
Είναι πολύ εθιστικό σε κάνει να το ψάχνεις να το βρεις.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.