Η Τέλεια Ομελέτα

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Orion22
Δημοσιεύσεις: 16560
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:41

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 03 Δεκ 2021, 22:44

Gherschaagk έγραψε:
03 Δεκ 2021, 22:14
Otto Weininger έγραψε:
03 Δεκ 2021, 22:12
Gherschaagk έγραψε:
03 Δεκ 2021, 22:11


Η πάνω είναι στραπατσάδα.
to ξερω :g094:
Και η κάτω. :P
να μην σας το χαλάσω, τύπος ομελέτας είναι και, επι τούτου, "Η ΤΕΛΕΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ.-"
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
klg
Δημοσιεύσεις: 3477
Εγγραφή: 15 Οκτ 2018, 12:14
Phorum.gr user: klg

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 03 Δεκ 2021, 23:12

Volk έγραψε:
03 Δεκ 2021, 22:43
klg έγραψε:
03 Δεκ 2021, 22:39
Volk έγραψε:
03 Δεκ 2021, 22:26
Μισο κρεμμυδι ξερο, κομμενο σε πολυ μικρα κομματια. Βαζουμε το τηγανι σε χαμηλη φωτια εως καψει καλα το ελαιολαδο και ριχνουμε μεσα το κρεμμυδι, ανακατευουμε συνεχως. Μολις το κρεμμυδι καραμελωσει, ριχνουμε 3 κουταλιες της σουπας κιμα (αυτον που φτιαχνουμε για τα μακαρονια με κιμα, ετοιμο μαγειρεμενο) και ανακατευουμε συνεχως να ροδισουμε το κιμα. Μολις ροδισει, ριχνουμε 4 αυγα που εχουμε χτυπησει μαζι με μαυρο πιπερι και καυτερο πιπερι καγιεν (για οσους γουσταρουν τα καυτερα) οταν ψηθει η μια πλευρα, βαζουμε πιατο γυριζουμε και πριν τη ριξουμε παλι στο τηγανι ριχνουμε μια κουταλια κοφτη της σουπας βουτυρο λουρπακ αναλατο (οχι το soft). Ψηνουμε εως το σημειο που μας αρεσει, τη βγαζουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε με τριμμενη φετα και ριγανη. Στο ιδιο τηγανι, ριχνουμε λουρπακ και φρυγανιζουμε με αυτο 2 φετες προζυμενιο ψωμι (αν ειναι της προηγουμενης μερας ακομα καλυτερα). Μολις παρουν το χρωμα που θελουμε και γινουν τραγανες και απο τις δυο πλευρες, τις βγαζουμε και τις αφηνουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε λιγο γνησιο θαλασσινο αλατι και λιγη ριγανη.

Αν γουσταρουμε κατι ως συνοδευτικο, φτιαχνουμε και μια χωριατικη σαλατα με μπολικη φετα!
Όταν λες να καραμελώσει το κρεμμύδι, εννοείς απλά να είναι brown υποθέτω;
Οχι τοσο ωστε να παρει το χρωμα που λες, αλλα να βγαλει τα ζαχαρα του, να αλλαξει λιγο το αρχικο του χρωμα. Οχι ομως να γινει εντονο καφε, θα πικρισει.
Οκ, άρα δεν τα καραμελίζεις.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Δημοσιεύσεις: 9338
Εγγραφή: 12 Μάιος 2018, 23:44
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 03 Δεκ 2021, 23:21

Orion22 έγραψε:
03 Δεκ 2021, 22:41
Dwarven Blacksmith έγραψε:
03 Δεκ 2021, 19:46
^ Όχι. Η τέλεια ομελέτα είναι στέρεη, την μαχαιρώνεις δεν την κουταλιάζεις.
Ομελέτα "καγιανάς" ή "στραπατσάδα" ανάλογα το από που έχει καταγωγή αυτός που μιλάς (τ

*οι αρχές που διέπουν την κατασκευή της μπορούν να μεταφερθούν και σε αυτή την "στερεή "που λες*.

πχ σήμερα το βράδυ, εμπνευσμένος από το τίμιο τούτο νήμα έφτιαξα μια "στερεή" με σουτζούκι και κεφαλογραβιέρα

(δεν είναι η εποχή της ντομάτας βλέπεις, inb4 έχουν στα s/m :c020: )

.

Λίγο σουτζούκι σε πολύ λεπτές φέτες γαμάει γενικά.....

μόνο που μυρίζεις μετα στίς μασχάλες και θέλεις πλύσιμο.....


Καί η Φρουταλιά μέ πατάτες της Ανδρου λέει.....


.


Εικόνα




Εικόνα



.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
Orion22
Δημοσιεύσεις: 16560
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:41

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 03 Δεκ 2021, 23:23

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
03 Δεκ 2021, 23:21
Φρουταλιά μέ πατάτες της Ανδρου λέει.....

o.O δεν το είχα ξανακούσει, θα το ψάξω ty
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Volk
Δημοσιεύσεις: 4950
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2021, 18:52

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk » 03 Δεκ 2021, 23:27

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
03 Δεκ 2021, 23:21



Καί η Φρουταλιά μέ πατάτες της Ανδρου λέει.....


:sal13::sal13::sal13:
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια
Δημοσιεύσεις: 29767
Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 03 Δεκ 2021, 23:38

Orion22 έγραψε:
03 Δεκ 2021, 22:44
Gherschaagk έγραψε:
03 Δεκ 2021, 22:14
Otto Weininger έγραψε:
03 Δεκ 2021, 22:12


to ξερω :g094:
Και η κάτω. :P
να μην σας το χαλάσω, τύπος ομελέτας είναι και, επι τούτου, "Η ΤΕΛΕΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ.-"
Δεν σε πιστεύω.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Δημοσιεύσεις: 9338
Εγγραφή: 12 Μάιος 2018, 23:44
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 04 Δεκ 2021, 20:56

.


Ομελέττα με πατάτες στο φούρνο.....με τριμμένη στον τρίφτη πατάτα θά γινόταν πολύ πιό γρήγορα.....


.


Εικόνα




Εικόνα



.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
Daje
Δημοσιεύσεις: 15617
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 07:30

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje » 04 Δεκ 2021, 21:02

Την καλυτερη ομελετα την εχω φαει στις Κυκλαδες.
Φρουταλια λεγεται και η συνταγη ειναι απο την Ανδρο.
(την εχω φαει ομως σε αλλο νησι των Κυκλαδων και επαθα πλακα)
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!

Volk
Δημοσιεύσεις: 4950
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2021, 18:52

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk » 04 Δεκ 2021, 21:09

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
04 Δεκ 2021, 20:56
.


Ομελέττα με πατάτες στο φούρνο.....με τριμμένη στον τρίφτη πατάτα θά γινόταν πολύ πιό γρήγορα.....


.


Εικόνα




[img]https://i.postimg.cc/MZ7YgJqy/h-fw ... .jpg[/img]



.
:sal13::sal13::sal13::sal13::sal13::sal13::sal13::sal13::sal13::sal13:
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.

Volk
Δημοσιεύσεις: 4950
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2021, 18:52

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk » 04 Δεκ 2021, 21:10

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
04 Δεκ 2021, 20:56
.


Ομελέττα με πατάτες στο φούρνο.....με τριμμένη στον τρίφτη πατάτα θά γινόταν πολύ πιό γρήγορα.....


.


Εικόνα




[img]https://i.postimg.cc/MZ7YgJqy/h-fw ... .jpg[/img]



.
Οι πιο γαμηστερες ομελετες τυπε!!!

:+1::goodpost::+1::sal13::sal13::sal13::sal13:
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.

Άβαταρ μέλους
Σέρπικο
Δημοσιεύσεις: 2153
Εγγραφή: 31 Ιαν 2019, 23:28
Phorum.gr user: Σέρπικο

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέρπικο » 04 Δεκ 2021, 21:23

Το αγαπημένο μου φαγητό.Η δική μας, Κρητική, ομελετα(σφουγγατο) με συνοδεία βραστων χόρτων. :p8:

Εικόνα
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ - ΚΟΝΙΤΣΑ - ΓΡΑΜΜΟΣ - ΒΙΤΣΙ

Volk
Δημοσιεύσεις: 4950
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2021, 18:52

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk » 04 Δεκ 2021, 23:01

Σέρπικο έγραψε:
04 Δεκ 2021, 21:23
Το αγαπημένο μου φαγητό.Η δική μας, Κρητική, ομελετα(σφουγγατο) με συνοδεία βραστων χόρτων. :p8:

Εικόνα
Τελεια ειναι. Εφτιαχναν συχνα οι δικοι μου αλλα δεν ειμαστε απο τη Κρητη. :102:
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 20681
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 04 Δεκ 2021, 23:23

Orion22 έγραψε:
03 Δεκ 2021, 22:44
Gherschaagk έγραψε:
03 Δεκ 2021, 22:14
Otto Weininger έγραψε:
03 Δεκ 2021, 22:12


to ξερω :g094:
Και η κάτω. :P
να μην σας το χαλάσω, τύπος ομελέτας είναι και, επι τούτου, "Η ΤΕΛΕΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ.-"
Αν οτι εχει αυγό ειναι ομελετα, τοτε η τελεια ομελετα γινεται με αυγα και τυρια η κιμα η κρεμα μεσα σε φυλλο και ψημενη στο φουρνο. Η τελεια ομελετα. :smt005:

Και αλλη μια πολυ ωραια μ αυγο, λεμονι, ρυζι και ζουμι...και γαμω τις ομελετες, λιγο πιο νερουλη απο την ομελετα που κολυμπαει, αλλα ειναι τυπος ομελετας... μη σου το χαλασουμε... :smt005:
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Volk
Δημοσιεύσεις: 4950
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2021, 18:52

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk » 15 Ιουν 2022, 12:00

Αγις έγραψε:
03 Δεκ 2021, 18:37
Γραψτε οι γνωστες πως γινεται - μοιραστειτε τα πιο μεγαλα μυστικα σας
3 eggs, a pinch of chilli powder, a pinch of salt, chopped coriander (most likely), a pinch of chilli flakes (or finely chopped red chillies), around 4 tablespoons of milk

Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27949
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 15 Ιουν 2022, 17:08

Μαλιστααααα

παμε στα βασικα - απο την αρχη χερακι - χερακι

When Should I Salt My Eggs?

Here's the scenario: You've just beaten a few eggs with a pinch of salt, getting ready to scramble them, when suddenly the dog gets stuck in the toilet, your mother-in-law calls, and the UPS guy rings the doorbell to deliver your brand-new digital thermometer. Thirty minutes later, you get back to those eggs and realize they've completely changed color. Once bright yellow and opaque, they're now dark orange and translucent. What's going on? And, more important, will it affect the way they cook?

Salt affects eggs by weakening the magnetic attraction that yolk proteins have for one another (yes, egg proteins do find each other attractive). Egg yolks are made up of millions of tiny balloons filled with water, protein, and fat. These balloons are too small to see with the naked eye, but they are large enough to prevent light from passing through them. Salt breaks these spheres up into even tinier pieces, allowing light to pass through, so the salted eggs turn translucent. What does this mean for the way they cook? To find out, I cooked three batches of eggs side by side, noting their finished texture.

Salting Eggs

SALTING TIMING RESULTS
15 minutes prior to cooking The least watery and the most tender, with moist, soft curds
Just before cooking Moderately tender and not watery
Toward the end of cooking Toughest of the three, with a tendency to weep liquid onto the plate

https://www.seriouseats.com/food-lab-am ... and-cheese
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών