Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες
Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες
Πώς μπορεί να γίνει αφράτη, παχιά, φουσκωτή η ΜΠΕΣΑΜΕΛ;;;;;
Εργένηδες και μαγειρεύετε; Είστε κορόιδα. Η εργένικη ζωή είναι να χαίρεσαι τα καλά φαγάδικα.
Ordem e Progresso.

Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
ΤΙ αναλογίες βάζεις;the comet the course the tail έγραψε: ↑29 Ιαν 2019, 15:30Πώς μπορεί να γίνει αφράτη, παχιά, φουσκωτή η ΜΠΕΣΑΜΕΛ;;;;;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
.
Αστους νά μάθουν νά μαγειρεύουνε γιατί είναι από τά μοναδικά πράγματα πού μπορούμε νά εξάγουμε .....
Μπορεί στό μέλλον νά τού χρησιμεύσει ο άλλος έφτιαξε παστέλι στή Ρουμανία καί πήρε σώβρακα ....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
δεν έχω κάνει ποτέ μπεσαμελ.... και μάλλον αυτό είναι το πρόβλημα...Naida έγραψε: ↑29 Ιαν 2019, 17:30ΤΙ αναλογίες βάζεις;the comet the course the tail έγραψε: ↑29 Ιαν 2019, 15:30Πώς μπορεί να γίνει αφράτη, παχιά, φουσκωτή η ΜΠΕΣΑΜΕΛ;;;;;
ήταν αυτή μπεσαμέλ στο παστίτσιο που έφαγα σήμερα;;;;
Δεν ξέρωthe comet the course the tail έγραψε: ↑29 Ιαν 2019, 19:10δεν έχω κάνει ποτέ μπεσαμελ.... και μάλλον αυτό είναι το πρόβλημα...Naida έγραψε: ↑29 Ιαν 2019, 17:30ΤΙ αναλογίες βάζεις;the comet the course the tail έγραψε: ↑29 Ιαν 2019, 15:30Πώς μπορεί να γίνει αφράτη, παχιά, φουσκωτή η ΜΠΕΣΑΜΕΛ;;;;;
ήταν αυτή μπεσαμέλ στο παστίτσιο που έφαγα σήμερα;;;;

Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
FLAT. σαν μια πέτσα ξεροψημένη...
ξέρεις από μπεσαμέλ;
Ξέρω από μπεσαμέλ. Βασικά όπως τη φτιάχνω εγώ μ' αρέσει και δεν είναι κάτι δύσκολο. Αλευρι,βούτυρο αφού λιώνει τα καις να σκουρύνει το αλευράκι και προσθέτεις λίγο ζεστό γάλα στην αρχή και ανακάτεψε καλά και βάζεις λίγο γάλα ζεστό ανακατεύεις καλά να γίνει χυλός και μετά λίγο λίγο το υπόλοιπο ζεστό γάλα. Βασικά χλιαρό.the comet the course the tail έγραψε: ↑29 Ιαν 2019, 19:15FLAT. σαν μια πέτσα ξεροψημένη...Naida έγραψε: ↑29 Ιαν 2019, 19:14Δεν ξέρωthe comet the course the tail έγραψε: ↑29 Ιαν 2019, 19:10
δεν έχω κάνει ποτέ μπεσαμελ.... και μάλλον αυτό είναι το πρόβλημα...
ήταν αυτή μπεσαμέλ στο παστίτσιο που έφαγα σήμερα;;;;τι μπεσαμέλ έφαγες;
ξέρεις από μπεσαμέλ;
Καλά είναι να το κάνεις σε αντικολλητική κατσαρόλα και ν' ανακατεύεις με ξύλινη κουτάλα.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
πολύ γενικές οι οδηγίες σου....Naida έγραψε: ↑29 Ιαν 2019, 19:48Ξέρω από μπεσαμέλ. Βασικά όπως τη φτιάχνω εγώ μ' αρέσει και δεν είναι κάτι δύσκολο. Αλευρι,βούτυρο αφού λιώνει τα καις να σκουρύνει το αλευράκι και προσθέτεις λίγο ζεστό γάλα στην αρχή και ανακάτεψε καλά και βάζεις λίγο γάλα ζεστό ανακατεύεις καλά να γίνει χυλός και μετά λίγο λίγο το υπόλοιπο ζεστό γάλα. Βασικά χλιαρό.the comet the course the tail έγραψε: ↑29 Ιαν 2019, 19:15FLAT. σαν μια πέτσα ξεροψημένη...
ξέρεις από μπεσαμέλ;
Καλά είναι να το κάνεις σε αντικολλητική κατσαρόλα και ν' ανακατεύεις με ξύλινη κουτάλα.
Εγω θα σε σωσω!!!the comet the course the tail έγραψε: ↑29 Ιαν 2019, 19:15FLAT. σαν μια πέτσα ξεροψημένη...Naida έγραψε: ↑29 Ιαν 2019, 19:14Δεν ξέρωthe comet the course the tail έγραψε: ↑29 Ιαν 2019, 19:10
δεν έχω κάνει ποτέ μπεσαμελ.... και μάλλον αυτό είναι το πρόβλημα...
ήταν αυτή μπεσαμέλ στο παστίτσιο που έφαγα σήμερα;;;;τι μπεσαμέλ έφαγες;
ξέρεις από μπεσαμέλ;

Λοιπον σοβαρα τωρα,ξεχνα τις κλασικες συνταγες μπεσαμελ,ειναι σχεδον σιγουρο,ειδικα για καποιον που δεν εχει ξανακανει,οτι θα την κανεις σβολωμενη.Σου εχω την πιο ευκολη,πιο απλη εγγυημενη μπεσαμελ!
Αναλογια τωρα πως να πω,αν δεν ξερω την ποσοτητα;
Θα παω με ποσοτητα ας πουμε για μικρο ταψακι.Για 3-4 μεριδες ας πουμε.Και παλι χωρις να ειμαι σιγουρη οτι φτανει.Σημασια βασικα εχει να μαθεις τον τροπο,τα αλλα με το ματι και φτιαχνοντας θα το σταθεροποιησεις.Διοτι οσο πιο πλουσια την θες,τοσο μεγαλυτερη ποσοτητα θα φτιαξεις.
Η μπεσαμελ αυτη ειναι για οτιδηποτε θελει μπεσαμελ,οχι μονο παστιτσιο.
ΥΛΙΚΑ:
-2 Κουτια εβαπορε
-2-3 κουταλιες λιωμενο βουτυρο,αλλα εγω ποτε δνε την φτιαχνω με βουτυρο αλλα με ελαιολαδο,επισης 2-3 κουταλιες.
-αλευρι για ολες τις χρησεις λευκο βεβαια(οχι ολικης αλεσεως),το ποσο;χμ..με το ματι την φτιαχνω γμτ,αναλογα ποσο πηχτη η πιο νερυλι την θελω.3,4,5,6 κουταλιες;Αυτο θα το δεις εσυ και οταν σου περιγραψω πως θα την φτιαξεις,θα καταλαβεις οτι εσυ θα καθορισεις ποσες κουταλιες θα ριξεις.
-1,2ΚΡΟΚΟ ΑΒΓΟΥ,προαιρετικο παρακαλω.Το λεω απλα διοτι η κλασικη συνταγη μπεσαμελ ειναι με αβγο,εγω δεν βαζω και παλι τελεια γινεται,αλλα οκ εσυ μπορει να θες να βαλεις.
-αλατοπιπερο
-αναλογα με το τι θες να φτιαξεις,βαζεις λιγο μοσοκαρυδο,οκ το λεω επειδη η κλασικη συνταγη το γραφει και να μην βαλεις μια χαρα ειναι.Εγω μαλιστα αντι μοσχοκαρυδο βαζω λιγο κυμινο,αν σου αρεσει ομως.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε αντιθεση με τις πςρισσοτερες συναγες,εδω ξεκινας πολυ απλα και ομορφα.Δηλαδη:
-Σε ενα κατσαρολακι ,χωρις να εχεις ακομα ανοιξει το ματι,βαζεις το γαλα,το λαδι ή το βουτυρο,αλατοπιπερο και αλευρι αρχικα λιγοτερο απο αυτο που πιστευεις οτι θα σου παρει η συνταγη.Για τα 2 κουτια εβαπορε εγω αρχικα θα εβαζα 4 κουταλιες της σουπας αλευρι.Τα ανακατευεις και ΜΕΤΑ ανοιγεις το ματι,αρχικα σε μεσαια θερμοκρασια .
-Ταυτοχρονα ανακατευεις συνεχως με ξυλινη καλυτερα κουταλα.Συνεχεια ομως.
-Οταν αρχιζει και ζεσταινεται το μιγμα,χαμηλωνεις την φωτια σε χαμηλη και συνεχιζεις το ανακατεμα,Θελει λιγη υπομονη.
-Αν αρχισει και πηζει,οταν φτασει στο ποσο πηχτη την θες,την βγαζεις απο την φωτια και προσθετεις τον κροκο αβγου συνεχιζοντας το ανακατεμα.Εγω ξαναλεω,ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΑΒΓΟ και γινεται τελεια.
-Αν δεις οτι μετα απο κανενα 10λεπτο δεν πηζει,αρχιζεις και βαζεις μια μια κουταλια αλευρι ανακατευοντας.Δηλαδη βαζεις μια κουταλια αλευρι και ανακατευεις.Δεν πηζει οσο θες,βαζεις αλλη μια και παει λεγοντας.
Οταν την φτιαξεις την βαζεις επανω στα υλικα που θες.Συμβουλη:Αναλογα τι θες να φτιαξεις,πχ παστιτσιο..τα εχεις φτιαξει ολα,ειναι ετοιμα και στο τελος φτιαχνεις την μπεσαμελ και την προσθετεις στο φαγητο σου και μετα φουρνο.
Να ξερεις οτι αν την αφησεις αρκετη ωρα ετσι,πηζει παραπανω.
Αν σου πηξει παραπανω,διοτι πχ δενε χεις ετοιμα τα υπολοιπα υλικα για το φαγητο,βαζεις λιγο νερο,αναβεις παλι το ματι και ανακατευεις μεχρι να νερουλιασει λιγο.
Πιστεψε με,ειναι ο πιο ευκολος τροπος να φτιαξεις μπεσαμελ και ειναι καργα εγγυημενος.

Ξεχασα να πω οτι στην μπεσαμελ μπορεις να βαλεις και τριμενο κιτρινο τυρι,πχ γραβιερα,στο τελος δηλαδη αφου την βγαλεις απο το ματι,γινεται ακομα πιο νοστιμη και οταν την βαλεις επανω στο φαγητο σου,απο επανω παλι θα τριψεις λιγο κιτρινο τυρι και οπωσδηποτε θα βαλεις και τριμενη φρυγανια για να κανει αυτην την ωραια κρουστα!Εγω βαζω και ριγανη απο επανω,αν σου αρεσει η ριγανη!
Αμαν πια,μου ετρεξαν τα σαλια!
Αμαν πια,μου ετρεξαν τα σαλια!

ευχαριστώ λιχούδικο για την απάντηση...Εσθήρ έγραψε: ↑29 Ιαν 2019, 20:26Εγω θα σε σωσω!!!the comet the course the tail έγραψε: ↑29 Ιαν 2019, 19:15FLAT. σαν μια πέτσα ξεροψημένη...
ξέρεις από μπεσαμέλ;
Λοιπον σοβαρα τωρα,ξεχνα τις κλασικες συνταγες μπεσαμελ,ειναι σχεδον σιγουρο,ειδικα για καποιον που δεν εχει ξανακανει,οτι θα την κανεις σβολωμενη.Σου εχω την πιο ευκολη,πιο απλη εγγυημενη μπεσαμελ!
Θα παω με ποσοτητα ας πουμε για μικρο ταψακι.Για 3-4 μεριδες ας πουμε.Και παλι χωρις να ειμαι σιγουρη οτι φτανει.Σημασια βασικα εχει να μαθεις τον τροπο,τα αλλα με το ματι και φτιαχνοντας θα το σταθεροποιησεις.Διοτι οσο πιο πλουσια την θες,τοσο μεγαλυτερη ποσοτητα θα φτιαξεις.
ΥΛΙΚΑ:
-2 Κουτια εβαπορε
-2-3 κουταλιες λιωμενο βουτυρο,αλλα εγω ποτε δνε την φτιαχνω με βουτυρο αλλα με ελαιολαδο,επισης 2-3 κουταλιες.
-αλευρι για ολες τις χρησεις λευκο βεβαια(οχι ολικης αλεσεως),το ποσο;χμ..με το ματι την φτιαχνω γμτ,αναλογα ποσο πηχτη η πιο νερυλι την θελω.3,4,5,6 κουταλιες;Αυτο θα το δεις εσυ και οταν σου περιγραψω πως θα την φτιαξεις,θα καταλαβεις οτι εσυ θα καθορισεις ποσες κουταλιες θα ριξεις.
-1,2ΚΡΟΚΟ ΑΒΓΟΥ,προαιρετικο παρακαλω.Το λεω απλα διοτι η κλασικη συνταγη μπεσαμελ ειναι με αβγο,εγω δεν βαζω και παλι τελεια γινεται,αλλα οκ εσυ μπορει να θες να βαλεις.
-αλατοπιπερο
-αναλογα με το τι θες να φτιαξεις,βαζεις λιγο μοσοκαρυδο,οκ το λεω επειδη η κλασικη συνταγη το γραφει και να μην βαλεις μια χαρα ειναι.Εγω μαλιστα αντι μοσχοκαρυδο βαζω λιγο κυμινο,αν σου αρεσει ομως.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε αντιθεση με τις πςρισσοτερες συναγες,εδω ξεκινας πολυ απλα και ομορφα.Δηλαδη:
-Σε ενα κατσαρολακι ,χωρις να εχεις ακομα ανοιξει το ματι,βαζεις το γαλα,το λαδι ή το βουτυρο,αλατοπιπερο και αλευρι αρχικα λιγοτερο απο αυτο που πιστευεις οτι θα σου παρει η συνταγη.Για τα 2 κουτια εβαπορε εγω αρχικα θα εβαζα 4 κουταλιες της σουπας αλευρι.Τα ανακατευεις και ΜΕΤΑ ανοιγεις το ματι,αρχικα σε μεσαια θερμοκρασια .
-Οταν αρχιζει και ζεσταινεται το μιγμα,χαμηλωνεις την φωτια σε χαμηλη και συνεχιζεις το ανακατεμα,Θελει λιγη υπομονη.
-Αν αρχισει και πηζει,οταν φτασει στο ποσο πηχτη την θες,την βγαζεις απο την φωτια και προσθετεις τον κροκο αβγου συνεχιζοντας το ανακατεμα.Εγω ξαναλεω,ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΑΒΓΟ και γινεται τελεια.
-Αν δεις οτι μετα απο κανενα 10λεπτο δεν πηζει,αρχιζεις και βαζεις μια μια κουταλια αλευρι ανακατευοντας.Δηλαδη βαζεις μια κουταλια αλευρι και ανακατευεις.Δεν πηζει οσο θες,βαζεις αλλη μια και παει λεγοντας.
Οταν την φτιαξεις την βαζεις επανω στα υλικα που θες.Συμβουλη:Αναλογα τι θες να φτιαξεις,πχ παστιτσιο..τα εχεις φτιαξει ολα,ειναι ετοιμα και στο τελος φτιαχνεις την μπεσαμελ και την προσθετεις στο φαγητο σου και μετα φουρνο.
Αν σου πηξει παραπανω,διοτι πχ δενε χεις ετοιμα τα υπολοιπα υλικα για το φαγητο,βαζεις λιγο νερο,αναβεις παλι το ματι και ανακατευεις μεχρι να νερουλιασει λιγο.
Πιστεψε με,ειναι ο πιο ευκολος τροπος να φτιαξεις μπεσαμελ και ειναι καργα εγγυημενος.
δύσκολη εκτέλεση... μου την σπάνε τα φαγητά που πρέπει να είσαι πάνω από την κατσαρόλα...
από όλα αυτά που γράφεις... το κρίσιμο της όλης υπόθεσης είναι πόσο πρέπει να ΠΗΞΕΙ η μπεσαμελ;;; αυτό δεν έχω καταλάβει...
τι γίνεται ανάλογα το πήξιμο; έχει να κάνει με το πόσο αφράτη θα βγεί;
Κοιτα για αρχαριους η μπεσαμελ δεν ειναι ευκολη υποθεση,ΑΥΤΗ ομως η μπεσαμελ ειναι η πιο ευκολη πραγματικα!the comet the course the tail έγραψε: ↑29 Ιαν 2019, 20:38ευχαριστώ λιχούδικο για την απάντηση...Εσθήρ έγραψε: ↑29 Ιαν 2019, 20:26Εγω θα σε σωσω!!!the comet the course the tail έγραψε: ↑29 Ιαν 2019, 19:15
FLAT. σαν μια πέτσα ξεροψημένη...
ξέρεις από μπεσαμέλ;
ΥΛΙΚΑ:
-2 Κουτια εβαπορε
-αλατοπιπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
δύσκολη εκτέλεση... μου την σπάνε τα φαγητά που πρέπει να είσαι πάνω από την κατσαρόλα...
από όλα αυτά που γράφεις... το κρίσιμο της όλης υπόθεσης είναι πόσο πρέπει να ΠΗΞΕΙ η μπεσαμελ;;; αυτό δεν έχω καταλάβει...
τι γίνεται ανάλογα το πήξιμο; έχει να κάνει με το πόσο αφράτη θα βγεί;
Λοιπον,το ποσο να πηξει.Χμ...........πολυ νερουλι δεν ειναι ωραια,αλλα ουτε και στοκος πρεπει να γινει.

Σαν κουρκουτι λιγο πιο πηχτο ας πουμε για μενα ειναι το ιδανικο,αλλα το κουρκουτι το ξες;

ΥΓ.Μπεσαμελ χωρις να εισαι απο πανω απο την κατσαρολα,ουτε στα πιο αισχρα ονειρα σου!Δεν γινεται!

Εσθήρ έγραψε: ↑29 Ιαν 2019, 20:49
Κοιτα για αρχαριους η μπεσαμελ δεν ειναι ευκολη υποθεση,ΑΥΤΗ ομως η μπεσαμελ ειναι η πιο ευκολη πραγματικα!
Λοιπον,το ποσο να πηξει.Χμ...........πολυ νερουλι δεν ειναι ωραια,αλλα ουτε και στοκος πρεπει να γινει.Στοκος ας πουμε θα γινει,αν οταν σηκωνεις την κουταλα με μπεσαμελ,δεν πεφτει.Ή πεφτει ολοκληρη σαν μπαλα!Πρεπει να πεφτει,αλλα οχι σαν νερο,σαν πηχτο υγρο.Δεν ξερω πως να σου το παρομοιασω.
Σαν κουρκουτι λιγο πιο πηχτο ας πουμε για μενα ειναι το ιδανικο,αλλα το κουρκουτι το ξες;
????????????????

από ότι καταλαβαίνω, μάλλον πρέπει να πειραματιστώ λίγο... να αποκτήσω μια εμπειρία...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Νέα Εποχή, εργένηδες και μεσήλικες
από Saturn » 24 Φεβ 2024, 22:41 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 272 Απαντήσεις
- 4540 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
27 Φεβ 2024, 14:19
-
-
-
Νέα δημοσίευση Οδηγίες προς νέους εργένηδες που θέλουν να βρουν το άλλο τους μισό
από student » 17 Ιουν 2023, 20:25 » σε Κοινωνικά θέματα - 66 Απαντήσεις
- 3026 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από klg
18 Ιουν 2023, 17:27
-
-
- 2 Απαντήσεις
- 327 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα
10 Οκτ 2023, 09:26