Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27384
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 11 Μάιος 2018, 17:08

Eίναι απλό .
Στήν πρώτη φωτογραφία φαίνεται το δοχείο ετοιμασίας κάρβουνου.
Υπάρχει εσωτερικά και πάνω απο τις γρίλιες αερισμου στη βάση περιμετρικα - σχάρα εσωτερική που κάθονται τα κάρβουνα .
Ανάβεις περιμένεις δέκα λεπτα να γίνουν τινάζεις τη στάχτη - έχεις την μπριτζόλα σε ταψάκι και τοποθετηθείς πάνω της το δοχείο.
Ετσι δεν έχεις λίπη να πέφτουν πάνω της και να πετάγονται φλόγες που την καίνε + ότι είναι η καλύτερη θέση για έναν από τους τρείς τρόπους που ψήνουν τα κάρβουνα , της ακτινοβολίας .

Πάρε μια ιδέα απο αυτή τη φωτογραφία.

Εικόνα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
perseus
Δημοσιεύσεις: 15265
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
Phorum.gr user: Perseus
Τοποθεσία: Ιωαννινα

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 11 Μάιος 2018, 23:19

Άρχοντα, ρίξε μια συμβουλή για μοσχαρίσια καλοψημένη και μαλακή
και καλοψημενη και μαλακη δυσκολα τα πραγματα ,τηγανι και φουρνο ειναι ο δρομος σου.
Αρχοντα τα δικά μου που τα ψήνω στους 110 βαθμούς στο πλάι και όχι πάνω από τα κάρβουνα γιατί δεν βράζουν ;
τι ειναι το 110 ? τι ψηνεις ,τα στοιχεια που δινεις ειναι ελλειπεστατα ,καπνισμα κανεις παρα ψησιμο.
Πάρε μια ιδέα απο αυτή τη φωτογραφία.
πες της και ποσο κανει

bluerose
Δημοσιεύσεις: 9426
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 22:08

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 12 Μάιος 2018, 00:26

Αγις έγραψε:
11 Μάιος 2018, 17:08

Εικόνα
Κολόνες δεν εχει εκει πέρα;

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27384
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 12 Μάιος 2018, 05:48

perseus έγραψε:
11 Μάιος 2018, 23:19
Άρχοντα, ρίξε μια συμβουλή για μοσχαρίσια καλοψημένη και μαλακή
και καλοψημενη και μαλακη δυσκολα τα πραγματα ,τηγανι και φουρνο ειναι ο δρομος σου.
Αρχοντα τα δικά μου που τα ψήνω στους 110 βαθμούς στο πλάι και όχι πάνω από τα κάρβουνα γιατί δεν βράζουν ;
τι ειναι το 110 ? τι ψηνεις ,τα στοιχεια που δινεις ειναι ελλειπεστατα ,καπνισμα κανεις παρα ψησιμο.
Πάρε μια ιδέα απο αυτή τη φωτογραφία.
πες της και ποσο κανει
Λιωνωωω
Αρχοντα της χύτρας :smt005: πάρε μυρωδιά .









* ΤΟ δοχείο προετοιμασίας κάρβουνων που είναι και μίνι ψησταριά κοστίζει από 26 -30 ευρώ στα καταστηματα,


ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
perseus
Δημοσιεύσεις: 15265
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
Phorum.gr user: Perseus
Τοποθεσία: Ιωαννινα

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 12 Μάιος 2018, 07:12

η πρωτη ειναι καλοψημενη ακριβως οπως την θελει η Ιφιδα...

Άβαταρ μέλους
Isomnia
Δημοσιεύσεις: 1132
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 10:38

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isomnia » 12 Μάιος 2018, 07:41

Παιδιά, εμένα που το πρόβλημά μου είναι η μοσχαρίσια καλοψημένη και μαλακή, επειδή ψητάς δεν είμαι, έχω καταλήξει ότι το μυστικό βρίσκεται στο σίτεμα.
Αφού το πάλεψα με τα ψησίματα και είδα ότι άκρη δεν βγαίνει, δοκίμασα τα σιτέματα και πέτυχα το θαύμα!
In romine tirmeno Ne romine to fa maginas per meno per imentira

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27384
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 12 Μάιος 2018, 07:51

Η πρώτη τεχνική ειναι η αγαπημένη μου - αργηηηηη αλλά το αποτέλεσμα παράδεισος :003:
Καλοψημένο ο καθένας μας μπορεί να το εννοεί διαφορετικά για αυτό υπάρχουν τα καθιερωμένα όρια εσωτερικής θερμοκρασίας για να συνενοούμαστε με ακρίβεια.
Η ιδανική είναι γνωστη επιστημονικά για όλα τα κρέατα - στην περίπτωση μας 54-57 βαθμούς εσωτερικά αλλά ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του .
Ενας πίνακας και με τις θερμοκρασίες για να είναι ασφαλή.
https://amazingribs.com/more-technique- ... mperatures
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27384
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 12 Μάιος 2018, 07:55

Isomnia έγραψε:
12 Μάιος 2018, 07:41
Παιδιά, εμένα που το πρόβλημά μου είναι η μοσχαρίσια καλοψημένη και μαλακή, επειδή ψητάς δεν είμαι, έχω καταλήξει ότι το μυστικό βρίσκεται στο σίτεμα.
Αφού το πάλεψα με τα ψησίματα και είδα ότι άκρη δεν βγαίνει, δοκίμασα τα σιτέματα και πέτυχα το θαύμα!
Μάλιστα.
Για λέγε...
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Isomnia
Δημοσιεύσεις: 1132
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 10:38

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isomnia » 12 Μάιος 2018, 07:59

Αγις έγραψε:
12 Μάιος 2018, 07:55
Μάλιστα.
Για λέγε...
Μοσχάρι και άλλα κρέατα (συνήθως τα πολύ φρέσκα που δεν έχουν σιτέψει) που σκληραίνουν στο ψήσιμο, είτε τα μαρινάρουμε είτε όχι, τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά να σιτέψουν με φέτες ακτινίδιου. Γίνονται βαμβάκι!
In romine tirmeno Ne romine to fa maginas per meno per imentira

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27384
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 12 Μάιος 2018, 08:02

Isomnia έγραψε:
12 Μάιος 2018, 07:59
Αγις έγραψε:
12 Μάιος 2018, 07:55
Μάλιστα.
Για λέγε...
Μοσχάρι και άλλα κρέατα (συνήθως τα πολύ φρέσκα που δεν έχουν σιτέψει) που σκληραίνουν στο ψήσιμο, είτε τα μαρινάρουμε είτε όχι, τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά να σιτέψουν με φέτες ακτινίδιου. Γίνονται βαμβάκι!
Περίμενα πιο αγριο τρολλάρισμα . :smt005:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Isomnia
Δημοσιεύσεις: 1132
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 10:38

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isomnia » 12 Μάιος 2018, 08:04

Αγις έγραψε:
12 Μάιος 2018, 08:02
Isomnia έγραψε:
12 Μάιος 2018, 07:59
Αγις έγραψε:
12 Μάιος 2018, 07:55
Μάλιστα.
Για λέγε...
Μοσχάρι και άλλα κρέατα (συνήθως τα πολύ φρέσκα που δεν έχουν σιτέψει) που σκληραίνουν στο ψήσιμο, είτε τα μαρινάρουμε είτε όχι, τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά να σιτέψουν με φέτες ακτινίδιου. Γίνονται βαμβάκι!
Περίμενα πιο αγριο τρολλάρισμα . :smt005:
Δεν τρολάρω, βρε Άγη, σοβαρά μιλάω... Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς.
όταν τρολάρω βάζω πάντα δυνατό γέλιο. αυτό: :smt005:
In romine tirmeno Ne romine to fa maginas per meno per imentira

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27384
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 12 Μάιος 2018, 08:16

Isomnia έγραψε:
12 Μάιος 2018, 08:04
Αγις έγραψε:
12 Μάιος 2018, 08:02
Isomnia έγραψε:
12 Μάιος 2018, 07:59


Μοσχάρι και άλλα κρέατα (συνήθως τα πολύ φρέσκα που δεν έχουν σιτέψει) που σκληραίνουν στο ψήσιμο, είτε τα μαρινάρουμε είτε όχι, τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά να σιτέψουν με φέτες ακτινίδιου. Γίνονται βαμβάκι!
Περίμενα πιο αγριο τρολλάρισμα . :smt005:
Δεν τρολάρω, βρε Άγη, σοβαρά μιλάω... Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς.
όταν τρολάρω βάζω πάντα δυνατό γέλιο. αυτό: :smt005:
Ε τότε .. εντάξει.
Θα πουλήσω τα ψυγεία ξηρής ωρίμανσης και θα φυτέψω αβοκάντο.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
perseus
Δημοσιεύσεις: 15265
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
Phorum.gr user: Perseus
Τοποθεσία: Ιωαννινα

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 12 Μάιος 2018, 15:25

54-57 βαθμούς εσωτερικά
:g018:

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27384
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 12 Μάιος 2018, 20:56

perseus έγραψε:
12 Μάιος 2018, 15:25
54-57 βαθμούς εσωτερικά
:g018:
Ξεθάβω το τσεκούρι του πολεμου.

ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 20871
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 12 Μάιος 2018, 20:59

Ω ρε μάνα μου θ'αναστενάξουνε τα πιάτα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών