Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Eίναι απλό .
Στήν πρώτη φωτογραφία φαίνεται το δοχείο ετοιμασίας κάρβουνου.
Υπάρχει εσωτερικά και πάνω απο τις γρίλιες αερισμου στη βάση περιμετρικα - σχάρα εσωτερική που κάθονται τα κάρβουνα .
Ανάβεις περιμένεις δέκα λεπτα να γίνουν τινάζεις τη στάχτη - έχεις την μπριτζόλα σε ταψάκι και τοποθετηθείς πάνω της το δοχείο.
Ετσι δεν έχεις λίπη να πέφτουν πάνω της και να πετάγονται φλόγες που την καίνε + ότι είναι η καλύτερη θέση για έναν από τους τρείς τρόπους που ψήνουν τα κάρβουνα , της ακτινοβολίας .
Πάρε μια ιδέα απο αυτή τη φωτογραφία.
Στήν πρώτη φωτογραφία φαίνεται το δοχείο ετοιμασίας κάρβουνου.
Υπάρχει εσωτερικά και πάνω απο τις γρίλιες αερισμου στη βάση περιμετρικα - σχάρα εσωτερική που κάθονται τα κάρβουνα .
Ανάβεις περιμένεις δέκα λεπτα να γίνουν τινάζεις τη στάχτη - έχεις την μπριτζόλα σε ταψάκι και τοποθετηθείς πάνω της το δοχείο.
Ετσι δεν έχεις λίπη να πέφτουν πάνω της και να πετάγονται φλόγες που την καίνε + ότι είναι η καλύτερη θέση για έναν από τους τρείς τρόπους που ψήνουν τα κάρβουνα , της ακτινοβολίας .
Πάρε μια ιδέα απο αυτή τη φωτογραφία.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- perseus
- Δημοσιεύσεις: 15265
- Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
- Phorum.gr user: Perseus
- Τοποθεσία: Ιωαννινα
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
και καλοψημενη και μαλακη δυσκολα τα πραγματα ,τηγανι και φουρνο ειναι ο δρομος σου.Άρχοντα, ρίξε μια συμβουλή για μοσχαρίσια καλοψημένη και μαλακή
τι ειναι το 110 ? τι ψηνεις ,τα στοιχεια που δινεις ειναι ελλειπεστατα ,καπνισμα κανεις παρα ψησιμο.Αρχοντα τα δικά μου που τα ψήνω στους 110 βαθμούς στο πλάι και όχι πάνω από τα κάρβουνα γιατί δεν βράζουν ;
πες της και ποσο κανειΠάρε μια ιδέα απο αυτή τη φωτογραφία.
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Λιωνωωωperseus έγραψε: ↑11 Μάιος 2018, 23:19και καλοψημενη και μαλακη δυσκολα τα πραγματα ,τηγανι και φουρνο ειναι ο δρομος σου.Άρχοντα, ρίξε μια συμβουλή για μοσχαρίσια καλοψημένη και μαλακήτι ειναι το 110 ? τι ψηνεις ,τα στοιχεια που δινεις ειναι ελλειπεστατα ,καπνισμα κανεις παρα ψησιμο.Αρχοντα τα δικά μου που τα ψήνω στους 110 βαθμούς στο πλάι και όχι πάνω από τα κάρβουνα γιατί δεν βράζουν ;πες της και ποσο κανειΠάρε μια ιδέα απο αυτή τη φωτογραφία.
Αρχοντα της χύτρας πάρε μυρωδιά .
* ΤΟ δοχείο προετοιμασίας κάρβουνων που είναι και μίνι ψησταριά κοστίζει από 26 -30 ευρώ στα καταστηματα,
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- perseus
- Δημοσιεύσεις: 15265
- Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
- Phorum.gr user: Perseus
- Τοποθεσία: Ιωαννινα
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
η πρωτη ειναι καλοψημενη ακριβως οπως την θελει η Ιφιδα...
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Παιδιά, εμένα που το πρόβλημά μου είναι η μοσχαρίσια καλοψημένη και μαλακή, επειδή ψητάς δεν είμαι, έχω καταλήξει ότι το μυστικό βρίσκεται στο σίτεμα.
Αφού το πάλεψα με τα ψησίματα και είδα ότι άκρη δεν βγαίνει, δοκίμασα τα σιτέματα και πέτυχα το θαύμα!
Αφού το πάλεψα με τα ψησίματα και είδα ότι άκρη δεν βγαίνει, δοκίμασα τα σιτέματα και πέτυχα το θαύμα!
In romine tirmeno Ne romine to fa maginas per meno per imentira
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Η πρώτη τεχνική ειναι η αγαπημένη μου - αργηηηηη αλλά το αποτέλεσμα παράδεισος
Καλοψημένο ο καθένας μας μπορεί να το εννοεί διαφορετικά για αυτό υπάρχουν τα καθιερωμένα όρια εσωτερικής θερμοκρασίας για να συνενοούμαστε με ακρίβεια.
Η ιδανική είναι γνωστη επιστημονικά για όλα τα κρέατα - στην περίπτωση μας 54-57 βαθμούς εσωτερικά αλλά ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του .
Ενας πίνακας και με τις θερμοκρασίες για να είναι ασφαλή.
https://amazingribs.com/more-technique- ... mperatures
Καλοψημένο ο καθένας μας μπορεί να το εννοεί διαφορετικά για αυτό υπάρχουν τα καθιερωμένα όρια εσωτερικής θερμοκρασίας για να συνενοούμαστε με ακρίβεια.
Η ιδανική είναι γνωστη επιστημονικά για όλα τα κρέατα - στην περίπτωση μας 54-57 βαθμούς εσωτερικά αλλά ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του .
Ενας πίνακας και με τις θερμοκρασίες για να είναι ασφαλή.
https://amazingribs.com/more-technique- ... mperatures
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Μοσχάρι και άλλα κρέατα (συνήθως τα πολύ φρέσκα που δεν έχουν σιτέψει) που σκληραίνουν στο ψήσιμο, είτε τα μαρινάρουμε είτε όχι, τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά να σιτέψουν με φέτες ακτινίδιου. Γίνονται βαμβάκι!
In romine tirmeno Ne romine to fa maginas per meno per imentira
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Περίμενα πιο αγριο τρολλάρισμα .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Δεν τρολάρω, βρε Άγη, σοβαρά μιλάω... Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς.Αγις έγραψε: ↑12 Μάιος 2018, 08:02Περίμενα πιο αγριο τρολλάρισμα .
όταν τρολάρω βάζω πάντα δυνατό γέλιο. αυτό:
In romine tirmeno Ne romine to fa maginas per meno per imentira
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Ε τότε .. εντάξει.
Θα πουλήσω τα ψυγεία ξηρής ωρίμανσης και θα φυτέψω αβοκάντο.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- perseus
- Δημοσιεύσεις: 15265
- Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
- Phorum.gr user: Perseus
- Τοποθεσία: Ιωαννινα
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
54-57 βαθμούς εσωτερικά
- Cecily Anne
- Δημοσιεύσεις: 20871
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Ω ρε μάνα μου θ'αναστενάξουνε τα πιάτα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 58 Απαντήσεις
- 2585 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αρχηγός
11 Απρ 2023, 12:33