Σελίδα 5 από 8

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 14:33
από nowhere
Ερμής έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:20
ηθικής;
ναι.τι σου φαίνεται περίεργο?

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 14:35
από sys3x
Καραμελίτσα έγραψε:
20 Οκτ 2022, 10:55
Το αίσχος είναι που λένε αυτά τα πράγματα που φτιαχνονται από μηχανόλαδο υγιεινά.
Με ακριδοζούμι τις φτιάνουν, Λίτσα.

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 14:35
από Ερμής
nowhere έγραψε:
20 Οκτ 2022, 14:33
Ερμής έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:20
ηθικής;
ναι.τι σου φαίνεται περίεργο?
δεν ειναι κάτι περιεργο. Δε ξερω που εμπλέκεται το ηθικό στο κοψίδι.

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 14:38
από Passager
οχι ουτε τζαμπα

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 14:39
από Gherschaagk
Volk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 14:26
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 14:10
Volk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 14:08


Αν ομως λυσσα στο αλατι, δεν ειναι για να το τρωμε καθημερινα.

Εχω φαει πολλες φορες απο διαφορα χωρια και δεν ηταν λυσσα στο αλατι.
Σπιτική φέτα;

Πού την βρήκες; Εδώ σ'εμένα η γιαγιά δεν κάνει.

Πολλές φορές κιόλας;
Σε νησια των Κυκλαδων, στα ορεινα χωρια τους υπαρχουν οικογενειες που εχουν διαφορα ζωντανα για τις δικες τους αναγκες. Συνηθως φτιαχνουν φετα, γραβιερα και ανθοτυρο συνηθως. Η φετα τους σε αρκετες περιπτωσεις ειναι τελεια! Εχω δει ολη τη διαδικασια απο κοντα, ειχαμε παει πρωτα τα ζωα εξω στο βουνο μετα τα μαζεψαμε και στη συνεχεια με πηγαν στα μικρα τους τυροκομεια. Βγαζουν για τον εαυτο τους και καποιες μικρες ποσοτητες για το χωριο.
Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος; Ποιο νησί; Ποιο χωριό;

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 14:45
από sys3x
Καραμελίτσα έγραψε:
20 Οκτ 2022, 12:30
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 12:24
Volk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 12:17

Εκτος, αν βρεις καποια σπιτικη φετα ή απο καποιο μικρο παραγωγο που τα χει τα ζωντανα να βοσκανε και δεν το πηζει στο αλατι στη συνεχεια. Να ναι δηλαδη απο ζωα που ζουν ελευθερα και στη συνεχεια να μη τη κανει τη φετα λυσσα! Ακομα και σε αυτη τη περιπτωση ομως, αν πχ δεν φας γαλακτοκομικα για ενα μηνα και κανεις μια μετρηση της IGF-1 και μετα φας κανονικα για ενα μηνα και πας παλι να κανεις μετρηση, θα δεις με νουμερα πλεον μπροστα σου την αληθεια!!!
Η γιαγιά του άντρα μου έκανε τυρί, συγκεκριμένα φέτα μέχρι πριν από 20 χρόνια. Η παραδοσιακή, σπιτική φέτα, είναι τίγκα στο αλάτι και η παραδοσιακή πυτιά είναι από το στομάχι του ζώου και δίνει συγκεκριμένη και βαριά οσμή στο τυρί. Αν την ξέρεις από τα μικρά σου χρόνια, είσαι οκ, αν είσαι νύφη ή γαμπρός στην οικογένεια, σου βρωμάει γιατί είσαι πολύ αστός για να εκτιμήσεις την σπιτική φέτα.

Όταν παντρεύτηκε ο πεθερός μου, η γιαγιά έβαλε την πυτιά του εμπορίου στο τυρί για να μην μυρίζει άσχημα.

Το παραδοσιακό και σπιτικό είναι κατά προσέγγιση. Στις "εκλεπτισμένες" μύτες μας ξυνίζει και βρωμάει.
Που θα βρούμε τέτοια φέτα στο εμπόριο, εννοώ από αυτή που βρωμάει; Φτιάχνει καμία εταιρία ή όλες είναι αδελφίστικες;
Τι ούλτρα τοξική αρρενωπότητα είναι αυτή, Λίτσα;

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 14:54
από Volk
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 14:39
Volk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 14:26
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 14:10


Σπιτική φέτα;

Πού την βρήκες; Εδώ σ'εμένα η γιαγιά δεν κάνει.

Πολλές φορές κιόλας;
Σε νησια των Κυκλαδων, στα ορεινα χωρια τους υπαρχουν οικογενειες που εχουν διαφορα ζωντανα για τις δικες τους αναγκες. Συνηθως φτιαχνουν φετα, γραβιερα και ανθοτυρο συνηθως. Η φετα τους σε αρκετες περιπτωσεις ειναι τελεια! Εχω δει ολη τη διαδικασια απο κοντα, ειχαμε παει πρωτα τα ζωα εξω στο βουνο μετα τα μαζεψαμε και στη συνεχεια με πηγαν στα μικρα τους τυροκομεια. Βγαζουν για τον εαυτο τους και καποιες μικρες ποσοτητες για το χωριο.
Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος; Ποιο νησί; Ποιο χωριό;
Τελευταια φορα ειχα παει στα ορεινα χωρια της Ναξου. Τελεια προιοντα! Πεντανοστιμα τυρια! Δεν μιλαμε για του εμποριου.

Φτανεις στο νησι, παιρνεις το αμαξι και πας προς τα ορεινα χωρια. Θα βρεις διαφορα χωρια εκει, το ενα μετα το αλλο. Αραξε για καφε στο καφενειο και θα μαθεις πληροφοριες για τους βοσκους-τυροκομους της περιοχης.

Στα σπιτια τους καποιες οικογενειες που εχουν και ταβερνα, φτιαχνουν και ενα τελειο σπιτικο τυρι για τα μακαρονια που σερβιρουν με κοκορα κοκκινιστο! Παρε και απο αυτο!

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 14:58
από Καραμελίτσα
sys3x έγραψε:
20 Οκτ 2022, 14:45
Καραμελίτσα έγραψε:
20 Οκτ 2022, 12:30
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 12:24


Η γιαγιά του άντρα μου έκανε τυρί, συγκεκριμένα φέτα μέχρι πριν από 20 χρόνια. Η παραδοσιακή, σπιτική φέτα, είναι τίγκα στο αλάτι και η παραδοσιακή πυτιά είναι από το στομάχι του ζώου και δίνει συγκεκριμένη και βαριά οσμή στο τυρί. Αν την ξέρεις από τα μικρά σου χρόνια, είσαι οκ, αν είσαι νύφη ή γαμπρός στην οικογένεια, σου βρωμάει γιατί είσαι πολύ αστός για να εκτιμήσεις την σπιτική φέτα.

Όταν παντρεύτηκε ο πεθερός μου, η γιαγιά έβαλε την πυτιά του εμπορίου στο τυρί για να μην μυρίζει άσχημα.

Το παραδοσιακό και σπιτικό είναι κατά προσέγγιση. Στις "εκλεπτισμένες" μύτες μας ξυνίζει και βρωμάει.
Που θα βρούμε τέτοια φέτα στο εμπόριο, εννοώ από αυτή που βρωμάει; Φτιάχνει καμία εταιρία ή όλες είναι αδελφίστικες;
Τι ούλτρα τοξική αρρενωπότητα είναι αυτή, Λίτσα;
Δεν είναι αρρενωπότητα να σου αρέσουν οι έντονες γεύσεις και να μη συμπαθείς την λαϊκίστικη κουλτούρα των απαλών γεύσεων.

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 15:00
από sys3x
Καραμελίτσα έγραψε:
20 Οκτ 2022, 14:58
sys3x έγραψε:
20 Οκτ 2022, 14:45
Καραμελίτσα έγραψε:
20 Οκτ 2022, 12:30


Που θα βρούμε τέτοια φέτα στο εμπόριο, εννοώ από αυτή που βρωμάει; Φτιάχνει καμία εταιρία ή όλες είναι αδελφίστικες;
Τι ούλτρα τοξική αρρενωπότητα είναι αυτή, Λίτσα;
Δεν είναι αρρενωπότητα να σου αρέσουν οι έντονες γεύσεις και να μη συμπαθείς την λαϊκίστικη κουλτούρα των απαλών γεύσεων.
Ναι, αυτά είναι αδερφίστικα, Λίτσα.

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 15:06
από Καραμελίτσα
Εκτυπωμένη φέτα θα τρώγατε;

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 15:10
από Naranjita
Καραμελίτσα έγραψε:
20 Οκτ 2022, 15:06
Εκτυπωμένη φέτα θα τρώγατε;
άμα ήταν hp, ναι. :003:

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 15:16
από Volk
Καραμελίτσα έγραψε:
20 Οκτ 2022, 15:06
Εκτυπωμένη φέτα θα τρώγατε;
xerox;

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 15:22
από Καραμελίτσα
Μέχρι στιγμής εχουν εκτυπώσει μόνο βρωμότυρα, από αυτά που ούτως ή άλλως μοιάζουν πλαστικά.

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 15:23
από Volk
Καραμελίτσα έγραψε:
20 Οκτ 2022, 15:22
Μέχρι στιγμής εχουν εκτυπώσει μόνο βρωμότυρα, από αυτά που ούτως ή άλλως μοιάζουν πλαστικά.
Ας τα φανε αυτοι που τα τυπωσαν!

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 15:35
από nowhere
Ερμής έγραψε:
20 Οκτ 2022, 14:35
δεν ειναι κάτι περιεργο. Δε ξερω που εμπλέκεται το ηθικό στο κοψίδι.
το έχω κάνει ένα διάστημα αλλά λύγισα από την κατακραυγή του κόσμου [και κυρίως την τσίκνα του για να μη λέω ψέματα :102: ]