Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 14:33
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://www.phorum.com.gr/
Με ακριδοζούμι τις φτιάνουν, Λίτσα.Καραμελίτσα έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 10:55Το αίσχος είναι που λένε αυτά τα πράγματα που φτιαχνονται από μηχανόλαδο υγιεινά.
Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος; Ποιο νησί; Ποιο χωριό;Volk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 14:26Σε νησια των Κυκλαδων, στα ορεινα χωρια τους υπαρχουν οικογενειες που εχουν διαφορα ζωντανα για τις δικες τους αναγκες. Συνηθως φτιαχνουν φετα, γραβιερα και ανθοτυρο συνηθως. Η φετα τους σε αρκετες περιπτωσεις ειναι τελεια! Εχω δει ολη τη διαδικασια απο κοντα, ειχαμε παει πρωτα τα ζωα εξω στο βουνο μετα τα μαζεψαμε και στη συνεχεια με πηγαν στα μικρα τους τυροκομεια. Βγαζουν για τον εαυτο τους και καποιες μικρες ποσοτητες για το χωριο.Gherschaagk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 14:10Σπιτική φέτα;
Πού την βρήκες; Εδώ σ'εμένα η γιαγιά δεν κάνει.
Πολλές φορές κιόλας;
Τι ούλτρα τοξική αρρενωπότητα είναι αυτή, Λίτσα;Καραμελίτσα έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:30Που θα βρούμε τέτοια φέτα στο εμπόριο, εννοώ από αυτή που βρωμάει; Φτιάχνει καμία εταιρία ή όλες είναι αδελφίστικες;Gherschaagk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:24Η γιαγιά του άντρα μου έκανε τυρί, συγκεκριμένα φέτα μέχρι πριν από 20 χρόνια. Η παραδοσιακή, σπιτική φέτα, είναι τίγκα στο αλάτι και η παραδοσιακή πυτιά είναι από το στομάχι του ζώου και δίνει συγκεκριμένη και βαριά οσμή στο τυρί. Αν την ξέρεις από τα μικρά σου χρόνια, είσαι οκ, αν είσαι νύφη ή γαμπρός στην οικογένεια, σου βρωμάει γιατί είσαι πολύ αστός για να εκτιμήσεις την σπιτική φέτα.Volk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:17
Εκτος, αν βρεις καποια σπιτικη φετα ή απο καποιο μικρο παραγωγο που τα χει τα ζωντανα να βοσκανε και δεν το πηζει στο αλατι στη συνεχεια. Να ναι δηλαδη απο ζωα που ζουν ελευθερα και στη συνεχεια να μη τη κανει τη φετα λυσσα! Ακομα και σε αυτη τη περιπτωση ομως, αν πχ δεν φας γαλακτοκομικα για ενα μηνα και κανεις μια μετρηση της IGF-1 και μετα φας κανονικα για ενα μηνα και πας παλι να κανεις μετρηση, θα δεις με νουμερα πλεον μπροστα σου την αληθεια!!!
Όταν παντρεύτηκε ο πεθερός μου, η γιαγιά έβαλε την πυτιά του εμπορίου στο τυρί για να μην μυρίζει άσχημα.
Το παραδοσιακό και σπιτικό είναι κατά προσέγγιση. Στις "εκλεπτισμένες" μύτες μας ξυνίζει και βρωμάει.
Τελευταια φορα ειχα παει στα ορεινα χωρια της Ναξου. Τελεια προιοντα! Πεντανοστιμα τυρια! Δεν μιλαμε για του εμποριου.Gherschaagk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 14:39Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος; Ποιο νησί; Ποιο χωριό;Volk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 14:26Σε νησια των Κυκλαδων, στα ορεινα χωρια τους υπαρχουν οικογενειες που εχουν διαφορα ζωντανα για τις δικες τους αναγκες. Συνηθως φτιαχνουν φετα, γραβιερα και ανθοτυρο συνηθως. Η φετα τους σε αρκετες περιπτωσεις ειναι τελεια! Εχω δει ολη τη διαδικασια απο κοντα, ειχαμε παει πρωτα τα ζωα εξω στο βουνο μετα τα μαζεψαμε και στη συνεχεια με πηγαν στα μικρα τους τυροκομεια. Βγαζουν για τον εαυτο τους και καποιες μικρες ποσοτητες για το χωριο.Gherschaagk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 14:10
Σπιτική φέτα;
Πού την βρήκες; Εδώ σ'εμένα η γιαγιά δεν κάνει.
Πολλές φορές κιόλας;
Δεν είναι αρρενωπότητα να σου αρέσουν οι έντονες γεύσεις και να μη συμπαθείς την λαϊκίστικη κουλτούρα των απαλών γεύσεων.sys3x έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 14:45Τι ούλτρα τοξική αρρενωπότητα είναι αυτή, Λίτσα;Καραμελίτσα έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:30Που θα βρούμε τέτοια φέτα στο εμπόριο, εννοώ από αυτή που βρωμάει; Φτιάχνει καμία εταιρία ή όλες είναι αδελφίστικες;Gherschaagk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:24
Η γιαγιά του άντρα μου έκανε τυρί, συγκεκριμένα φέτα μέχρι πριν από 20 χρόνια. Η παραδοσιακή, σπιτική φέτα, είναι τίγκα στο αλάτι και η παραδοσιακή πυτιά είναι από το στομάχι του ζώου και δίνει συγκεκριμένη και βαριά οσμή στο τυρί. Αν την ξέρεις από τα μικρά σου χρόνια, είσαι οκ, αν είσαι νύφη ή γαμπρός στην οικογένεια, σου βρωμάει γιατί είσαι πολύ αστός για να εκτιμήσεις την σπιτική φέτα.
Όταν παντρεύτηκε ο πεθερός μου, η γιαγιά έβαλε την πυτιά του εμπορίου στο τυρί για να μην μυρίζει άσχημα.
Το παραδοσιακό και σπιτικό είναι κατά προσέγγιση. Στις "εκλεπτισμένες" μύτες μας ξυνίζει και βρωμάει.
Ναι, αυτά είναι αδερφίστικα, Λίτσα.Καραμελίτσα έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 14:58Δεν είναι αρρενωπότητα να σου αρέσουν οι έντονες γεύσεις και να μη συμπαθείς την λαϊκίστικη κουλτούρα των απαλών γεύσεων.sys3x έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 14:45Τι ούλτρα τοξική αρρενωπότητα είναι αυτή, Λίτσα;Καραμελίτσα έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:30
Που θα βρούμε τέτοια φέτα στο εμπόριο, εννοώ από αυτή που βρωμάει; Φτιάχνει καμία εταιρία ή όλες είναι αδελφίστικες;
άμα ήταν hp, ναι.
xerox;
Ας τα φανε αυτοι που τα τυπωσαν!Καραμελίτσα έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 15:22Μέχρι στιγμής εχουν εκτυπώσει μόνο βρωμότυρα, από αυτά που ούτως ή άλλως μοιάζουν πλαστικά.