ναι.τι σου φαίνεται περίεργο?
Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
Με ακριδοζούμι τις φτιάνουν, Λίτσα.Καραμελίτσα έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 10:55Το αίσχος είναι που λένε αυτά τα πράγματα που φτιαχνονται από μηχανόλαδο υγιεινά.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
δεν ειναι κάτι περιεργο. Δε ξερω που εμπλέκεται το ηθικό στο κοψίδι.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29767
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος; Ποιο νησί; Ποιο χωριό;Volk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 14:26Σε νησια των Κυκλαδων, στα ορεινα χωρια τους υπαρχουν οικογενειες που εχουν διαφορα ζωντανα για τις δικες τους αναγκες. Συνηθως φτιαχνουν φετα, γραβιερα και ανθοτυρο συνηθως. Η φετα τους σε αρκετες περιπτωσεις ειναι τελεια! Εχω δει ολη τη διαδικασια απο κοντα, ειχαμε παει πρωτα τα ζωα εξω στο βουνο μετα τα μαζεψαμε και στη συνεχεια με πηγαν στα μικρα τους τυροκομεια. Βγαζουν για τον εαυτο τους και καποιες μικρες ποσοτητες για το χωριο.Gherschaagk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 14:10Σπιτική φέτα;
Πού την βρήκες; Εδώ σ'εμένα η γιαγιά δεν κάνει.
Πολλές φορές κιόλας;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
Τι ούλτρα τοξική αρρενωπότητα είναι αυτή, Λίτσα;Καραμελίτσα έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:30Που θα βρούμε τέτοια φέτα στο εμπόριο, εννοώ από αυτή που βρωμάει; Φτιάχνει καμία εταιρία ή όλες είναι αδελφίστικες;Gherschaagk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:24Η γιαγιά του άντρα μου έκανε τυρί, συγκεκριμένα φέτα μέχρι πριν από 20 χρόνια. Η παραδοσιακή, σπιτική φέτα, είναι τίγκα στο αλάτι και η παραδοσιακή πυτιά είναι από το στομάχι του ζώου και δίνει συγκεκριμένη και βαριά οσμή στο τυρί. Αν την ξέρεις από τα μικρά σου χρόνια, είσαι οκ, αν είσαι νύφη ή γαμπρός στην οικογένεια, σου βρωμάει γιατί είσαι πολύ αστός για να εκτιμήσεις την σπιτική φέτα.Volk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:17
Εκτος, αν βρεις καποια σπιτικη φετα ή απο καποιο μικρο παραγωγο που τα χει τα ζωντανα να βοσκανε και δεν το πηζει στο αλατι στη συνεχεια. Να ναι δηλαδη απο ζωα που ζουν ελευθερα και στη συνεχεια να μη τη κανει τη φετα λυσσα! Ακομα και σε αυτη τη περιπτωση ομως, αν πχ δεν φας γαλακτοκομικα για ενα μηνα και κανεις μια μετρηση της IGF-1 και μετα φας κανονικα για ενα μηνα και πας παλι να κανεις μετρηση, θα δεις με νουμερα πλεον μπροστα σου την αληθεια!!!
Όταν παντρεύτηκε ο πεθερός μου, η γιαγιά έβαλε την πυτιά του εμπορίου στο τυρί για να μην μυρίζει άσχημα.
Το παραδοσιακό και σπιτικό είναι κατά προσέγγιση. Στις "εκλεπτισμένες" μύτες μας ξυνίζει και βρωμάει.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
Τελευταια φορα ειχα παει στα ορεινα χωρια της Ναξου. Τελεια προιοντα! Πεντανοστιμα τυρια! Δεν μιλαμε για του εμποριου.Gherschaagk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 14:39Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος; Ποιο νησί; Ποιο χωριό;Volk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 14:26Σε νησια των Κυκλαδων, στα ορεινα χωρια τους υπαρχουν οικογενειες που εχουν διαφορα ζωντανα για τις δικες τους αναγκες. Συνηθως φτιαχνουν φετα, γραβιερα και ανθοτυρο συνηθως. Η φετα τους σε αρκετες περιπτωσεις ειναι τελεια! Εχω δει ολη τη διαδικασια απο κοντα, ειχαμε παει πρωτα τα ζωα εξω στο βουνο μετα τα μαζεψαμε και στη συνεχεια με πηγαν στα μικρα τους τυροκομεια. Βγαζουν για τον εαυτο τους και καποιες μικρες ποσοτητες για το χωριο.Gherschaagk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 14:10
Σπιτική φέτα;
Πού την βρήκες; Εδώ σ'εμένα η γιαγιά δεν κάνει.
Πολλές φορές κιόλας;
Φτανεις στο νησι, παιρνεις το αμαξι και πας προς τα ορεινα χωρια. Θα βρεις διαφορα χωρια εκει, το ενα μετα το αλλο. Αραξε για καφε στο καφενειο και θα μαθεις πληροφοριες για τους βοσκους-τυροκομους της περιοχης.
Στα σπιτια τους καποιες οικογενειες που εχουν και ταβερνα, φτιαχνουν και ενα τελειο σπιτικο τυρι για τα μακαρονια που σερβιρουν με κοκορα κοκκινιστο! Παρε και απο αυτο!
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
- Καραμελίτσα
- Δημοσιεύσεις: 11062
- Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
Δεν είναι αρρενωπότητα να σου αρέσουν οι έντονες γεύσεις και να μη συμπαθείς την λαϊκίστικη κουλτούρα των απαλών γεύσεων.sys3x έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 14:45Τι ούλτρα τοξική αρρενωπότητα είναι αυτή, Λίτσα;Καραμελίτσα έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:30Που θα βρούμε τέτοια φέτα στο εμπόριο, εννοώ από αυτή που βρωμάει; Φτιάχνει καμία εταιρία ή όλες είναι αδελφίστικες;Gherschaagk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:24
Η γιαγιά του άντρα μου έκανε τυρί, συγκεκριμένα φέτα μέχρι πριν από 20 χρόνια. Η παραδοσιακή, σπιτική φέτα, είναι τίγκα στο αλάτι και η παραδοσιακή πυτιά είναι από το στομάχι του ζώου και δίνει συγκεκριμένη και βαριά οσμή στο τυρί. Αν την ξέρεις από τα μικρά σου χρόνια, είσαι οκ, αν είσαι νύφη ή γαμπρός στην οικογένεια, σου βρωμάει γιατί είσαι πολύ αστός για να εκτιμήσεις την σπιτική φέτα.
Όταν παντρεύτηκε ο πεθερός μου, η γιαγιά έβαλε την πυτιά του εμπορίου στο τυρί για να μην μυρίζει άσχημα.
Το παραδοσιακό και σπιτικό είναι κατά προσέγγιση. Στις "εκλεπτισμένες" μύτες μας ξυνίζει και βρωμάει.
Z
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
Ναι, αυτά είναι αδερφίστικα, Λίτσα.Καραμελίτσα έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 14:58Δεν είναι αρρενωπότητα να σου αρέσουν οι έντονες γεύσεις και να μη συμπαθείς την λαϊκίστικη κουλτούρα των απαλών γεύσεων.sys3x έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 14:45Τι ούλτρα τοξική αρρενωπότητα είναι αυτή, Λίτσα;Καραμελίτσα έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:30
Που θα βρούμε τέτοια φέτα στο εμπόριο, εννοώ από αυτή που βρωμάει; Φτιάχνει καμία εταιρία ή όλες είναι αδελφίστικες;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- Καραμελίτσα
- Δημοσιεύσεις: 11062
- Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
Εκτυπωμένη φέτα θα τρώγατε;
Z
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
άμα ήταν hp, ναι.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
xerox;
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
- Καραμελίτσα
- Δημοσιεύσεις: 11062
- Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
Μέχρι στιγμής εχουν εκτυπώσει μόνο βρωμότυρα, από αυτά που ούτως ή άλλως μοιάζουν πλαστικά.
Z
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
Ας τα φανε αυτοι που τα τυπωσαν!Καραμελίτσα έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 15:22Μέχρι στιγμής εχουν εκτυπώσει μόνο βρωμότυρα, από αυτά που ούτως ή άλλως μοιάζουν πλαστικά.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση 21 ευρώ το κιλό ο μπακαλιάρος
από Μαδουραίος » 23 Μαρ 2024, 10:26 » σε Εσωτερική Πολιτική - 28 Απαντήσεις
- 937 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
26 Μαρ 2024, 09:13
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ψευτης Κουλης στην Βουλη "Η φέτα κάνει 6,28 ευρώ το κιλό''
από Μαδουραίος » 24 Μάιος 2024, 18:43 » σε Εσωτερική Πολιτική - 113 Απαντήσεις
- 3025 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
11 Ιουν 2024, 20:00
-
-
- 7 Απαντήσεις
- 535 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taliban
30 Μαρ 2024, 18:32
-
- 16 Απαντήσεις
- 574 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Allah
31 Μαρ 2025, 20:28