Που λετε λοιπον,πεθυμησα γαριδες.
ΟΚ δεν πηρα αυτες με κελυφος...,ενιοτε τις παιρνω και αυτες,τωρα βαρεθηκα να τις καθαριζω.Πηρα τις αλλες,κατεψυγμενες εννοειται χωρις κελυφος,καθαρισμενες.Και εφτιαξα ενα ,αν μπορεις να το πεις
σαγανακι,διοτι δνε το εκανα στον φουρνο,
αλλα στο κλασικο τηγανακι εκεινο το κεραμικο το αντικολλητικο.Παρα πολυ νοστιμες,διδω συνταγη πολυ ευκολη.
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ.Ή ΜΕ ΟΥΖΟ Ή ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΑΜΟΣ.Εχουν καποιες διαφοροποιησεις,τις λεω παρακατω!
ΥΛΙΚΑ:
-Γαριδουλες,εγω εβαλα τις καθαρισμενες.
-Ντοματα φρεσκια ψιλοκομμενη.
-Ουζο,ή κρασι γλυκο σαμος,φτιαχνεται ωραιοτατα και με τα δυο,διαφορετικη γευση,αλλαζουν λιγο τα μπαχαρικα και τα μυρωδικα.Λεω παρακατω τις διαφορες.
-Κρεμμυδι και σκορδο ψιλοκομμενα.
-Αλατοπιπερο εννοειται.
-Ριγανη εννοειται
-παπρικα,ειδικα αν το φτιαξετε με το κρασι.
-
Αν βαλετε ΟΥΖΟ...απο μπαχαρικα απλα ριγανη,αλλατοπιπερο.
Αν βαλετε γλυκο κρασι ΣΑΜΟΣ,βαζουμε μπαχαρι,ενιοτε και λιγο γαρυφαλλο,και ακομα καλυτερα
το ινδικο καρυκευμα ΓΚΑΡΑΜ ΜΑΣΑΛΑ απο την καπτενς.Αυτο το μπαχαρικο γενικα εχω προσεξει ειναι ιδανικο για οτιδηποτε περιεχει ντοματα!ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!
-Απο μυρωδικα.
Αν βαλετε ΟΥΖΟ,θα βαλετε ανηθο.[/b]Αν βαλετε γλυκο κρασι ΣΑΜΟΣ...θα βαλετε σελινο,ΝΑΙ ΣΕΛΙΝΟ!Εκτος και αν δεν σας αρεσει το σελινο,οποτε βαζετε μαιντανο..Εννοειται μπορεθτε να βαλετε και τα δυο,αν φτιαξουμε την συνταγη με κρασι σαμος.
-Φεταρα ελληνικη!!!!!!
-Ελαιολαδο βεβαια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Σε τηγανι αντικολλητικο κατα προτιμηση,εγω εβαλα πρωτα το κρεμμυδι ψιλοκομεννο και το σκορδο,προσθεσα ψιλοκομεννη ντοματα και το κρασι η το ουζο...ΧΩΡΙς ΛΑΔΙ ΑΡΧΙΚΑ.Αυτη ειναι η πιο λαιτ και πιο υγειινη εκδοχη.Για την πιο ανθιυγιεινη απλα τσιγαριστε τα αυτα με λαδι και μετα προσθεστε το κρασι η του ουζο,αλλα εγω σας γραφω την πιο υγιεινη συνταγη.
Οποτε βαζω κρεμμυδι,σκορδο και ψιλοκομμενη ντοματα αρχικα στο τηγανι με το κρασι η το ουζο και τα αφηνω να μαλακωσουν σε σιγανη φωτια.Αλατοπιπερωνω και βαζω τα αναλογα μπαχαρια,αναλογα με αυτα που γραφω παραπανω,αν βαλω ουζο η κρασι.Επισης και τα μυρωδικα.Ανηθο για ουζο,σελινο και μαιντανο για κρασι.
-Οταν μαλακωσουν τα λαχανικα,ανεβαζω λιγο θερμοκρασια,μεσαια δηλαδη,προσθετω τις γαριδες και το ελαιολαδο ,διοτι η γαριδα δεν θελει να σιγοβρασει,ουτε και στο τερμα βεβαια.Δεν θελει πολυ ωρα η γαριδα.Οταν απο ροζ αρχιζει και ασπριζει ειναι οκ.Κανενα 10λεπτο για τα δικα μου γουστα το θελει βεβαια.
-Στο τελος προσθετουμε την θεικια φετα ελληνικη!ΟΚ αν καποιος δεν τρωει φετα,μπορει να βαλει οποιοδηποτε κιτρινο τυρι.Αλλα για μενα,το κιτρινο τυρι ειναι καλυτερο για φουρνο,η φετα θεεικια για αυτο το σαγανακι στο τηγανι!
-Το ντερλικονουμε με μπολικο ψωμακι!