Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους! https://www.phorum.com.gr/
Αυτό δεν είναι το μπαχαρικό που έχει ο παστουρμάς και μυρίζουν ιδρώτας και ρούχα για μέρες; Ή στο τυρί δεν είναι τόσο ισχυρή η δράση;
δεν είναι. έχει λίγο ίσα για την γεύση, δεν είναι επίστρωση όπως στον παστουρμά
Έχω καιρό να δοκιμάσω από τα έτοιμα. Παλιά το έφτιαχνε η συγχωρεμένη η γιαγιά μου και το άλειβε για τα καλά. Νοστιμότατο, αλλά δεν ήταν να σε πλησιάσει άνθρωπος για 2-3 μέρες μετά. Ναι, υπήρχαν και άλλα μπαχαρικά αλλά νομίζω ότι το τσιμένι έμπαινε σε μεγάλες ποσότητες. Επίσης ήταν πιο σκούρο από αυτά του εμπορίου χωρίς αυτό το κόκκινο εντυπωσιακό χρώμα που βλέπεις τώρα. Υποθέτω ότι οφείλεται σε μπογιές.
fun fact. Έμενε κρεμασμένο για αρκετό διάστημα μέσα σε ύφασμα, σε κλαδί δέντρου για να ψηθεί από τα μπαχαρικά. Κάποιες φορές, όταν κατάφερναν το έκλεβαν οι γάτες!
Έχω καιρό να δοκιμάσω από τα έτοιμα. Παλιά το έφτιαχνε η συγχωρεμένη η γιαγιά μου και το άλειβε για τα καλά. Νοστιμότατο, αλλά δεν ήταν να σε πλησιάσει άνθρωπος για 2-3 μέρες μετά. Ναι, υπήρχαν και άλλα μπαχαρικά αλλά νομίζω ότι το τσιμένι έμπαινε σε μεγάλες ποσότητες. Επίσης ήταν πιο σκούρο από αυτά του εμπορίου χωρίς αυτό το κόκκινο εντυπωσιακό χρώμα που βλέπεις τώρα. Υποθέτω ότι οφείλεται σε μπογιές.
Το τσιμένι είναι μείγμα μπαχαρικών με κύριο συστατικό την τριγωνέλλα, που κοινώς λέγεται τσιμένι γιατί είναι το κύριο συστατικό στο μείγμα του τσιμενιού. Η τριγωνέλλα είναι κίτρινη προς το καφέ (σκούρο μουσταρδί;), όχι κόκκινη. Το κόκκινο χρώμα είναι από το κόκκινο πιπέρι. Το πολύ έντονο κόκκινο που βλέπεις σε κάποιους παστουρμάδες είναι κατά πάσα πιθανότητα συμπλήρωμα του χρώματος με εκχύλισμα πάπρικας (ουσιαστικά πάλι κόκκινο πιπέρι), ίσως και καρμίνης (που είναι αποξηραμένη σκόνη εντόμων).
Το άρωμα του τσιμενιού είναι βασικά το άρωμα της τριγωνέλλας. Το ξέρω γιατί την πουλάω και σαν μπαχαρικό (στην πραγματικότητα είναι όσπριο).
Καλύτερα πάρε τη μισή φέτα απο ότι παίρνεις και μίξαρε τη με μισσ κιλό γιαύρτι.....
Η γούγλισε : Τυρί απο γιαούρτι.....μια φίλη το κάνει και με έκπληξε.....διαδικασία μερικών λεπτών.....
την επόμενη μέρα είναι ετοιμο.....κόστος 2 €.....
Ένα κιλό φέτα την εβδομάδα τρώω, δεν την αντικαθιστάς τόσο εύκολα Γιαούρτι δοκίμασα αλλα όταν το τρως με ζεστό φαγητό διαλύεται τελείως στο στόμα. Η ιδέα πάντως με το πήξιμο γιαουρτιού δεν είναι κακή. Βγαίνει σκληρό όμως ή κρέμα;
.
Την παράθεση φαίνεται να την έκανε ο Γκομπάκ.....
Με 1 κιλό τη βδομάδα είσαι στο κλάμπ.....
Κρέμα βγαίνει αλλά σε είδα που τη τηγανίζεις όμως άρα λέω θα την τρώει και λιωμένη.....
Η τριγωνέλλα είναι κίτρινη προς το καφέ (σκούρο μουσταρδί;), όχι κόκκινη.
Έτσι ακριβώς. Τώρα τι άλλο είχε το μείγμα που πασάλειβαν το κρέας εξωτερικά δεν είμαι σίγουρος. Ίσως και μπαχάρι, ίσως σκόρδο, ίσως και κόκκινο πιπέρι αλλά πάντως τέτοιο χτυπητό χρώμα δεν έβλεπες.
Επίσης το κρέας ήταν μέσα στεγνό και σκούρο καφέ. Σε αυτά που βλέπω τώρα μοιάζει πιο νωπό και μαλακό. Αυτά φαίνονται πιο "κυριλέ" στο μάτι αλλά από εκείνο αν τηγάνιζες ένα αυγό με 2-3 φέτες, το έπαιρνε χαμπάρι όλη η γειτονιά.
Έχω καιρό να δοκιμάσω από τα έτοιμα. Παλιά το έφτιαχνε η συγχωρεμένη η γιαγιά μου και το άλειβε για τα καλά. Νοστιμότατο, αλλά δεν ήταν να σε πλησιάσει άνθρωπος για 2-3 μέρες μετά. Ναι, υπήρχαν και άλλα μπαχαρικά αλλά νομίζω ότι το τσιμένι έμπαινε σε μεγάλες ποσότητες. Επίσης ήταν πιο σκούρο από αυτά του εμπορίου χωρίς αυτό το κόκκινο εντυπωσιακό χρώμα που βλέπεις τώρα. Υποθέτω ότι οφείλεται σε μπογιές.
Το τσιμένι είναι μείγμα μπαχαρικών με κύριο συστατικό την τριγωνέλλα, που κοινώς λέγεται τσιμένι γιατί είναι το κύριο συστατικό στο μείγμα του τσιμενιού. Η τριγωνέλλα είναι κίτρινη προς το καφέ (σκούρο μουσταρδί;), όχι κόκκινη. Το κόκκινο χρώμα είναι από το κόκκινο πιπέρι. Το πολύ έντονο κόκκινο που βλέπεις σε κάποιους παστουρμάδες είναι κατά πάσα πιθανότητα συμπλήρωμα του χρώματος με εκχύλισμα πάπρικας (ουσιαστικά πάλι κόκκινο πιπέρι), ίσως και καρμίνης ( είναι αποξηραμένη σκόνη εντόμων).
Το άρωμα του τσιμενιού είναι βασικά το άρωμα της τριγωνέλλας. Το ξέρω γιατί την πουλάω και σαν μπαχαρικό (στην πραγματικότητα είναι όσπριο).
Έχω καιρό να δοκιμάσω από τα έτοιμα. Παλιά το έφτιαχνε η συγχωρεμένη η γιαγιά μου και το άλειβε για τα καλά. Νοστιμότατο, αλλά δεν ήταν να σε πλησιάσει άνθρωπος για 2-3 μέρες μετά. Ναι, υπήρχαν και άλλα μπαχαρικά αλλά νομίζω ότι το τσιμένι έμπαινε σε μεγάλες ποσότητες. Επίσης ήταν πιο σκούρο από αυτά του εμπορίου χωρίς αυτό το κόκκινο εντυπωσιακό χρώμα που βλέπεις τώρα. Υποθέτω ότι οφείλεται σε μπογιές.
Το τσιμένι είναι μείγμα μπαχαρικών με κύριο συστατικό την τριγωνέλλα, που κοινώς λέγεται τσιμένι γιατί είναι το κύριο συστατικό στο μείγμα του τσιμενιού. Η τριγωνέλλα είναι κίτρινη προς το καφέ (σκούρο μουσταρδί;), όχι κόκκινη. Το κόκκινο χρώμα είναι από το κόκκινο πιπέρι. Το πολύ έντονο κόκκινο που βλέπεις σε κάποιους παστουρμάδες είναι κατά πάσα πιθανότητα συμπλήρωμα του χρώματος με εκχύλισμα πάπρικας (ουσιαστικά πάλι κόκκινο πιπέρι), ίσως και καρμίνης ( είναι αποξηραμένη σκόνη εντόμων).
Το άρωμα του τσιμενιού είναι βασικά το άρωμα της τριγωνέλλας. Το ξέρω γιατί την πουλάω και σαν μπαχαρικό (στην πραγματικότητα είναι όσπριο).
Πόσο απ' αυτό να έχουμε φάει;
Ντελικατεσεν έχεις;;;
Όχι, παντοπωλείο έχω, απλά έχω κάποια πράγματα χύμα (κυρίως καρπούς, όσπρια, δημητριακά και μπαχαρικά).
Καρμίνη σίγουρα έχεις φάει πολλή. Μαζί με το εκχύλισμα πάπρικας είναι η πιο συχνή κόκκινη χρωστική. Σίγουρα καλύτερα από τεχνητές χρωστικές, πάντως.
Επίσης γενικά τρως σκόνη εντόμων. Οτιδήποτε γίνεται από αλεύρι είτε καλομποκιού είτε βρώμης είτε σιταριού είτε σίκαλης έχει έντομα, κατά πάσα πιθανότητα ακρίδες, σκαθάρια, πασχαλίτσες, πεταλούδες, τα οποία καταλήγουν στο μείγμα πριν την άλεση γιατί βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον.
Το ίδιο ισχύει και για τα αλεσμένα μπαχαρικά, εκτός αν δεις να αναφέρεται η λέξη "καθαρό" που είναι τεχνική ορολογία στην συγκεκριμένη περίπτωση για μπαχαρικά που έχουν υποστεί ειδικό καθαρισμό από κλαδιά, πέτρες, χώμα και έντομα (συνήθως με το χέρι).
Επίσης γενικά τρως σκόνη εντόμων. Οτιδήποτε γίνεται από αλεύρι είτε καλομποκιού είτε βρώμης είτε σιταριού είτε σίκαλης έχει έντομα, κατά πάσα πιθανότητα ακρίδες, σκαθάρια, πασχαλίτσες, πεταλούδες, τα οποία καταλήγουν στο μείγμα πριν την άλεση γιατί βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον.
Το ίδιο ισχύει και για τα αλεσμένα μπαχαρικά, εκτός αν δεις να αναφέρεται η λέξη "καθαρό" που είναι τεχνική ορολογία στην συγκεκριμένη περίπτωση για μπαχαρικά που έχουν υποστεί ειδικό καθαρισμό από κλαδιά, πέτρες, χώμα και έντομα (συνήθως με το χέρι).
Τόσο καλά, ε! Τσάμπα πέταξα το βάζο με τα όσπρια που είχε πιάσει έντομα.