Αστέρια Michelin.
Αστέρια Michelin.
Υπάρχει η άποψη οτι όλη η επιστήμη της σύγχρονης γαστρονομίας δε μπορεί να πλησιάσει ουτε στο ελάχιστο ένα σουβλάκι με τζατζίκι.
Υπάρχει η άποψη οτι η κουζίνα κατα τα μέσα του 20ου αιώνα έκανε μεγάλο άλμα με τη λεγόμενη nouvelle gourmet cuisine όπως μεγάλο άλμα έχει κάνει στα τέλη του 20ου με την molecular gastronomy.
Υπάρχει η άποψη οτι μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά παραδοσιακές γεύσεις με τη σύγχρονη.
Ένας θεσμός που κρίνει εστιατόρια σε παγκόσμια κλίμακα εδω και περίπου 100 χρόνια είναι τα αστέρια Michelin. Στην Ελλάδα είχαμε το πρώτο μας αστέρι στο τέλος των 90's. Απο τότε έχουν βραβευτεί συνολικά 8 εστιατόρια εκ των οποίων τα 6 είναι ακόμη εν ενεργεία και μάλιστα δύο απο αυτά με δύο αστέρια το καθένα. Όλα στην Αθήνα.
Θεωρείτε πως αυτός ο θεσμός έχει βοηθήσει την τέχνη της κουζίνας ναι ή όχι;
Θεωρείτε οτι είναι μια χαζομάρα και μισή ή θεωρείτε οτι αυτός ο ανταγωνισμός έχει βοηθήσει την παγκόσμια γαστρονομία να κάνει σημαντικά άλματα σε μόλις 100 χρόνια;
Τοποθετηθείτε.
Υπάρχει η άποψη οτι η κουζίνα κατα τα μέσα του 20ου αιώνα έκανε μεγάλο άλμα με τη λεγόμενη nouvelle gourmet cuisine όπως μεγάλο άλμα έχει κάνει στα τέλη του 20ου με την molecular gastronomy.
Υπάρχει η άποψη οτι μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά παραδοσιακές γεύσεις με τη σύγχρονη.
Ένας θεσμός που κρίνει εστιατόρια σε παγκόσμια κλίμακα εδω και περίπου 100 χρόνια είναι τα αστέρια Michelin. Στην Ελλάδα είχαμε το πρώτο μας αστέρι στο τέλος των 90's. Απο τότε έχουν βραβευτεί συνολικά 8 εστιατόρια εκ των οποίων τα 6 είναι ακόμη εν ενεργεία και μάλιστα δύο απο αυτά με δύο αστέρια το καθένα. Όλα στην Αθήνα.
Θεωρείτε πως αυτός ο θεσμός έχει βοηθήσει την τέχνη της κουζίνας ναι ή όχι;
Θεωρείτε οτι είναι μια χαζομάρα και μισή ή θεωρείτε οτι αυτός ο ανταγωνισμός έχει βοηθήσει την παγκόσμια γαστρονομία να κάνει σημαντικά άλματα σε μόλις 100 χρόνια;
Τοποθετηθείτε.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: Αστέρια Michelin.
Τι θα πει κάνει άλματα η παγκόσμια γαστρονομία και μάλιστα υποβοηθούμενη από έναν θεσμό;
Ναι είναι μία χαζομάρα και μισή όπως όλα σχεδόν τα βραβεία
Ναι είναι μία χαζομάρα και μισή όπως όλα σχεδόν τα βραβεία
Σημαίνει οτι στα πλαίσια του ανταγωνισμού τα περισσότερα εστιατόρια προσπαθουν να ανεβάσουν επίπεδο σε νέες γεύσεις, σέρβις, παροχές, ουτως ώστε να βραβευτούν απο αυτόν τον παγκόσμιο θεσμό που εν συνεχεία θα τα κάνει περισσότερο γνωστά με αποτέλεσμα περισσότερη αναγνώριση και κατεπέκταση κέρδη.
Θεωρείς την σύγχρονη γαστρονομία μια παπάτζα;
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
νομιζω απευθυνεται σε τοσους λιγους που δεν μπορει να επηρεασει ,σιγουρα βοηθαει.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Δεν είναι βραβείο, πιστοποίηση είναι
Από τις επιλογές του ΟΡ συμφωνώ περισσότερο με αυτή
Από τις επιλογές του ΟΡ συμφωνώ περισσότερο με αυτή
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Δε θεωρώ οτι οτι απευθύνεται σε πάρα πολύ λίγους, αντιθέτως πιστεύω οτι μπορούν οι περισσότεροι να γευτούν ένα γεύμα σε τέτοιο εστιατόριο. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό, το να πας σε ένα εστιατόριο με αστέρι Μισελεν στην Ελλάδα κοστίζει όσο περίπου 3 γεύματα στο Fridays και όσο 4 σε ένα μεζεδοπωλείο της κακιάς ώρας. Και αυτό στην Ελλάδα που γενικά είναι ακριβά τα εστιατόρια με τη συγκεκριμένη πιστοποίηση όπως πολύ σωστά είμαι ο αλφίστι.
ΣΕ και εγώ αυτής της άποψης είμαι. Οι παραδοσιακές κουζίνες είναι οι βάσεις στις οποίες στηρίχθηκε η σύγχρονη. Όπως επίσης θεωρώ οτι επειδή οι σύγχρονοι μάγειρες - Σεφ παίζουν πολύ με τη χημεία, μπορούν να αναδεικνύουν περισσότερο τις παραδοσιακές γεύσεις.
ΣΕ και εγώ αυτής της άποψης είμαι. Οι παραδοσιακές κουζίνες είναι οι βάσεις στις οποίες στηρίχθηκε η σύγχρονη. Όπως επίσης θεωρώ οτι επειδή οι σύγχρονοι μάγειρες - Σεφ παίζουν πολύ με τη χημεία, μπορούν να αναδεικνύουν περισσότερο τις παραδοσιακές γεύσεις.
Όχι η γαστρονομία είναι αυτή που είναι. Αλλά είπες για κέρδος. Νομίζω ότι αυτό από μόνο του φτάνει για ανεβάζεις διαρκώς την ποιότητα. Αυτή δεν είναι και η λογική του ανταγωνισμού;Ερμής έγραψε: ↑06 Μάιος 2018, 20:44Σημαίνει οτι στα πλαίσια του ανταγωνισμού τα περισσότερα εστιατόρια προσπαθουν να ανεβάσουν επίπεδο σε νέες γεύσεις, σέρβις, παροχές, ουτως ώστε να βραβευτούν απο αυτόν τον παγκόσμιο θεσμό που εν συνεχεία θα τα κάνει περισσότερο γνωστά με αποτέλεσμα περισσότερη αναγνώριση και κατεπέκταση κέρδη.
Με τα βραβεία δεν υποψιάζεσαι απατεωνιές; Δεν γνωρίζω βέβαια το θεσμό που μας φέρνεις αλλά... δεν είσαι υποψιασμένος γενικά με όλα αυτά που έχουμε δει;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αίολος την 06 Μάιος 2018, 21:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Και τι είναι;
Edit Το είδα.
Ε ακόμα χειρότερα. Άσε γιατί έχω δει και πιστοποιήσεις στην ειδικότητά μου. Τέλος πάντων δεν τις βλέπω με καλό μάτι ρε παιδιά.
Edit Το είδα.
Ε ακόμα χειρότερα. Άσε γιατί έχω δει και πιστοποιήσεις στην ειδικότητά μου. Τέλος πάντων δεν τις βλέπω με καλό μάτι ρε παιδιά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αίολος την 06 Μάιος 2018, 21:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαθμολογία, πιστοποίηση, το έγραψα παραπάνω, όπως θες πες το. Σαν τους σκούφους (ή ότι άλλο βάζουν τώρα) του αθηνοράματος, απλώς έχει ευρύτερη αποδοχή και αυστηρότερα κριτήρια. Δλδ άμα βρουν πέντε μαγαζιά για ένα αστέρι θα δώσουν και στα πέντε. Αν δεν βρούν κανένα, δε θα δώσουν. Δεν είναι δλδ σαν τουρνουά ή όσκαρ ξέρωγω να υπάρχει νικητής
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ την 06 Μάιος 2018, 21:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ναι το είδα και διόρθωσα το ποστ μου.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Πάντως μια φορά στη ζωή μου έχω βρεθεί για επαγγελματικούς λόγους σε τριάστερο (δεν πλήρωνα εγώ εννοείται) και παραμιλούσα. Μέχρι και το ψωμί που φέρναν οι πόστηδες ήταν ποίημα έπος ραψωδία
- perseus
υπερβαλλεις εδω βλεπω 230 ευρω με κρασι το μενου γευσιγνωσιας το οποιο για μενα σημαινει 115 πιτογυρα.και όσο 4 σε ένα μεζεδοπωλείο της κακιάς ώρας.
όχι η γαστρονομία δεν είναι μια και ενιαία. Ποιος θα μπορούσε το 60 να μιλήσει για μοριακή κουζίνα;Αίολος έγραψε: ↑06 Μάιος 2018, 21:17
Όχι η γαστρονομία είναι αυτή που είναι. Αλλά είπες για κέρδος. Νομίζω ότι αυτό από μόνο του φτάνει για ανεβάζεις διαρκώς την ποιότητα. Αυτή δεν είναι και η λογική του ανταγωνισμού;
Με τα βραβεία δεν υποψιάζεσαι απατεωνιές; Δεν γνωρίζω βέβαια το θεσμό που μας φέρνεις αλλά... δεν είσαι υποψιασμένος γενικά με όλα αυτά που έχουμε δει;
Υποψιασμένος πάντα είμαι, απλά θεωρώ οτι έχουν κάποια στανταρτς με βάση την προσωπική μου εμπειρία.
- perseus
η μοριακη κουζινα ανανεωσε την υψηλη γαστρονομια αυτο ειναι σιγουρο.
Απο την αλλη καποιοα στιγμη οι φιοριτουρες θα γινουν βαρετες.
Απο την αλλη καποιοα στιγμη οι φιοριτουρες θα γινουν βαρετες.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 229 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
22 Δεκ 2024, 20:07