Κατεψυγμένα σαλιγκάρια.
Κατεψυγμένα σαλιγκάρια.
Θα έχω σαλιγκάρια σε συσκευασία κατεψυγμένα , πώς να τα κάμω; Θα γκουγκλίσω κι όλας, αλλά μια γνώμη, μια πρόταση, δεν θα είναι άσχημα. Ακούω. Όχι για σήμερα, μάλλον για τη Δευτέρα, Τρίτη, μεσημέρι.
Ordem e Progresso.
Re: Κατεψυγμένα σαλιγκάρια.
αν δεν σου δώκουνε σωστή καθοδήγηση στείλε με πμ να πάρω τη μάνα μου τηλ να σε πω.
είναι από τα καλύτερα εδέσματα του πλανήτη τα σαλιγκάρια, σούπα εννοείται ε.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Δεν ρωτάς τη μαμά σου από τώρα, αν ξέρει καμιά καλή συνταγή;

Ordem e Progresso.
στην Ελλάδα τα τρώμε φρέσκα,
αυτά που ψώνισες κοίτα τις οδηγίες
(μπορεί να είναι και μαγειρεμένα)
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
μία συνταγή ξέρει, δεν χρειάζονται πολλές, θα κάνω ότι μπορώ.
.
.
-
Έχω ακούσει ότι τα σαλιγκάρια στιφάδο είναι νόστιμα.
Λοιπόν,
βράζεις σε μία κατσαρόλα με (μπόλικο - ανάλογα με την ποσότητα των σαλιγκαριών - το βλέπεις) νερό τα σαλιγκάρια (δεν βάζεις τίποτε άλλο μέσα, αλάτια κτλ), αν είναι φρέσκα (ζωντανά) βγάζουν αρκετή "μύξα" και θέλει και να τα ξαναρίχνεις μέσα γιατί προσπαθούν να αποδράσουν. Εσύ λες θα πάρεις κατεψυγμένα, αν είναι και προβρασμένα-προμαγειρεμένα δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις το νερό τους, αν δεν είναι επειδή βγάζουν αυτή τη "μύξα" και γενικά μπόλικη μαυρίλα το αλλάζεις στη πρώτη βράση τους, στην συνέχεια μη μασήσεις από την μαυρίλα που θα μείνει είναι νοστιμιά, την αφήνεις. Τα βράζεις λοιπόν μέχρι να μαλακώσει καλά η σάρκα τους, πόση ώρα θέλει το βλέπεις, θέλουν αρκετή πάντως γενικά.
Όταν λοιπόν ξεκινήσουν να μαλακώνουν αρκετά ξεκινάς σε ένα τηγάνι το σοτάρισμα.
Ζεσταίνεις το λάδι σου καλά και ρίχνεις μέσα φρέσκο (μαζί με ξερό αν θέλεις) κρεμμύδι, μαρούλι, σπανάκι και ίσως ότι άλλο παρόμοιο έχεις στην διά-θεσή σου, μην το παρακάνεις με την ποσότητα τα σαλιγκάρια είναι το κυρίως μενού. Ρίχνεις στο τηγάνι σου το αλάτι σου το κόκκινο-μαύρο πιπέρι σου και γενικά ότι άλλο μπαχάρι θέλεις (και δω καλό είναι να χρησιμοποιήσεις αλάτι+πιπέρι κυρίως, απλά πράγματα δηλαδή, εγώ θα έβαζα και καυτερό, είτε σκόνη ότι έχεις είτε πολύ ψιλοκομμένο) και τα ενσωματώνεις καπάκι στην σούπα σου ρίχνοντας μικρή ποσότητα πλιγούρι ή ρύζι (ένα από τα δύο).
Περιμένεις μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά σου και να μαγειρευτεί το πλιγούρι ή το ρύζι σου και είσαι έτοιμος.
βράζεις σε μία κατσαρόλα με (μπόλικο - ανάλογα με την ποσότητα των σαλιγκαριών - το βλέπεις) νερό τα σαλιγκάρια (δεν βάζεις τίποτε άλλο μέσα, αλάτια κτλ), αν είναι φρέσκα (ζωντανά) βγάζουν αρκετή "μύξα" και θέλει και να τα ξαναρίχνεις μέσα γιατί προσπαθούν να αποδράσουν. Εσύ λες θα πάρεις κατεψυγμένα, αν είναι και προβρασμένα-προμαγειρεμένα δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις το νερό τους, αν δεν είναι επειδή βγάζουν αυτή τη "μύξα" και γενικά μπόλικη μαυρίλα το αλλάζεις στη πρώτη βράση τους, στην συνέχεια μη μασήσεις από την μαυρίλα που θα μείνει είναι νοστιμιά, την αφήνεις. Τα βράζεις λοιπόν μέχρι να μαλακώσει καλά η σάρκα τους, πόση ώρα θέλει το βλέπεις, θέλουν αρκετή πάντως γενικά.
Όταν λοιπόν ξεκινήσουν να μαλακώνουν αρκετά ξεκινάς σε ένα τηγάνι το σοτάρισμα.
Ζεσταίνεις το λάδι σου καλά και ρίχνεις μέσα φρέσκο (μαζί με ξερό αν θέλεις) κρεμμύδι, μαρούλι, σπανάκι και ίσως ότι άλλο παρόμοιο έχεις στην διά-θεσή σου, μην το παρακάνεις με την ποσότητα τα σαλιγκάρια είναι το κυρίως μενού. Ρίχνεις στο τηγάνι σου το αλάτι σου το κόκκινο-μαύρο πιπέρι σου και γενικά ότι άλλο μπαχάρι θέλεις (και δω καλό είναι να χρησιμοποιήσεις αλάτι+πιπέρι κυρίως, απλά πράγματα δηλαδή, εγώ θα έβαζα και καυτερό, είτε σκόνη ότι έχεις είτε πολύ ψιλοκομμένο) και τα ενσωματώνεις καπάκι στην σούπα σου ρίχνοντας μικρή ποσότητα πλιγούρι ή ρύζι (ένα από τα δύο).
Περιμένεις μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά σου και να μαγειρευτεί το πλιγούρι ή το ρύζι σου και είσαι έτοιμος.
.
.
εγώ συνήθως επειδή δεν είναι πολύ αλμυρή (για το δικό μου γούστο) η σούπα όταν βγάζω (με μία οδοντογλυφίδα συνήθως) το σαλιγκάρι από το κέλυφος του προσθέτω μία πολύ μικρή ποσότητα αλάτι κατευθείαν στο σαλιγκάρι.
*^(&(*&&Υ*&*&Φ)*φ τρέχουν τα σάλια μου το *(&ΤΥ*(Φ μου μέσα.
*^(&(*&&Υ*&*&Φ)*φ τρέχουν τα σάλια μου το *(&ΤΥ*(Φ μου μέσα.
.
.
Δεν έχω φάει ποτέ σούπα σαλιγκάρια. Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή.

Ordem e Progresso.
Συνήθως τα κατεψυγμένα είναι προβρασμενα και γαλλικου στυλ, δηλαδή τα εχουν σφραγίσει με μια γέμιση με βάση το βούτυρο και διάφορα μυρωδικά ή μουστάρδα κλπ... Απλά τα ζεσταίνεις ανάποδα για να λιωσει η γεμιση και να ποτίσει το κρέας τους..
Ευχαριστώ ούλους, θα τα δω αύριο που θα τα λάβω, και υποψιάζομαι αυτό που ειπώθηκε, πως θα είναι γαλλικού τύπου με βούτυρο και βότανα. Σε κάθε περίπτωση θα τα ευχαριστηθώ, γιατί έχω καιρό να φάω χοχλιούς. Ενδιαφέρουσα και η συνταγή τουsys3x, γιατί δεν έχω δοκιμάσει ποτέ σαλιγκαρόσουπα. Πάντα τα έτρωγα μπουμπουριστά αλά κρητικά, κοκκινιστά, ή με έναν γαλλικό, αλσατικό για την ακρίβεια, τρόπο, όταν κατέβαινα Στρασβούργο.
Ordem e Progresso.
για κάτι τέτοιους περίεργους τα προβράζουν
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
Σε ένα ιταλικό ρεστωράν είχανε μερίδα και τη λέγανε αλά διάβολα. Έξι σαλιγκάρια είχε (τους φραγκοφονιάδες). Αν μπορείς να μάθεις τη συνταγή κι αν είναι ίδια η συνταγή που είχα δοκιμάσει θα είναι πολύ ωραία. Μια πηχτή σάλτσα ήτανε σκούρο μπεζ χρώμα (πάνε χρόνια κιόλας δεν θυμάμαι χριστό).
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.