Ξεκινάω με ένα καλής ποιότητας ξίδι από κρασί Ξινόμαυρο Ναούσης το οποίο είναι υπάρχει στα ΑΒ. Καλής ποιότητας ξίδι (παλαιωμένο τρία χρόνια σε βαρελι) και σε καλή τιμή, γύρω στα 2,5€ τα 500ml.

Επίσης, στον Σκλαβενίτη βρήκα ένα ωραίο ιταλικό ξίδι ( επίσης όχι τύπου μπαλσάμικο) από κρασί Chianti. Είναι λίγο πιο ακριβό από αυτό του ΑΒ (γύρω στα 4€ τα 500ml), αλλά είναι και λίγο πιο καλής ποιότητας.

Επίσης, είχα την ευτυχία να δοκιμάσω ένα εξαιρετικής ποιότητας παλαιωμένο ξίδι τύπου μπαλσάμικο από Ασύρτικο Σαντορίνης. Παράγεται από τη γνωστή εταιρεία «Γαία» και δεν μετάνιωσα καθόλου τα 10€ περίπου τα οποία έδωσα για τα 250ml. Θεσπέσιο.

Περιμένω και άλλες προτάσεις. Θεωρώ ότι είναι κρίμα να μην υπάρχει γαστρονομική παιδεία ως προς το ξίδι. Το θεωρώ μεγάλο κρίμα να αγοράζει κάποιος βιολογικά σαλατικά ή να έχει δικό του κήπο με μαρούλι, ρόκα κλπ και στη σαλάτα να βάζει ξίδι της τελευταίας ποιότητας...