ΜισΕΛενάτα

Διασκέδαση, μόδα, life style, dolce vita
Άβαταρ μέλους
Λεγεών
Δημοσιεύσεις: 12499
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 07:23

ΜισΕΛενάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 11 Μαρ 2023, 13:25

https://www.gastronomos.gr/topikes-kouz ... na/159080/

Την Πέμπτη 29/9, λίγες μέρες μετά τη συμφωνία του Guide Michelin με τον ΕΟΤ, ανακοινώθηκαν τα εστιατόρια που ξεχωρίζει ο οδηγός στην Αθήνα. To πιο μεγάλο νέο είναι ότι το Delta Restaurant του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την πολυσυζητημένη δημιουργική κουζίνα του Γιώργου Παπαζαχαρία και του Θάνου Φέσκου χτυπάει με τη μία δύο αστέρια − μαζί και ένα πράσινο αστέρι που δίνεται σε γαστρονομικές προτάσεις που κινούνται στον άξονα της αειφορίας. Η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό κομμάτι της φυσιολατρικής φιλοσοφίας του ντουέτου, που κεντρίζει το ενδιαφέρον με πιάτα-οφθαλμαπάτες, όπως εκείνη τη χαρακτηριστική γαρίδα με το κεφάλι από καρότο και τις επιδόρπιες μέλισσες/πεταλούδες, με μια ιδιαίτερη ματιά στις ζυμώσεις και αναγνώσεις άγνωστων υλικών. Το εστιατόριο ανεβαίνει μετά από ένα χρόνο και μερικούς μήνες λειτουργίας στην κορυφή της αθηναϊκής κατάταξης του «κόκκινου οδηγού» για το 2022. Δυστυχώς βρίσκεται μόνο του εκεί στα ψηλά, καθώς η επί χρόνια διάστερη Σπονδή −γαστρονομικός θεσμός της Αθήνας− χάνει το ένα από τα δύο της αστέρια.

Το πρώτο του αστέρι κερδίζει άμα τη αφίξει του σχεδόν στην εστιατορική σκηνή της πόλης και το Soil του Τάσου Μαντή στο Παγκράτι, αποσπώντας ταυτόχρονα και πράσινο αστέρι για τη νατουραλιστική του προσέγγιση στο fine dining, άμεσα συνδεδεμένη με τη κτήμα του στο Αλεποχώρι. Στην ομάδα των μισελενάτων μπαίνει και το The Zillers του ομώνυμου ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης, τα ηνία της κουζίνας του οποίου κρατάει ο ταλαντούχος Παύλος Κυριάκης, παρουσιάζοντας μια σειρά ιδιαίτερα δημιουργικών πιάτων. Τα αστέρια τους διατηρούν για άλλη μια χρονιά το Botrini’s του Έκτορα Μποτρίνι, η Hytra στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου, το CTC του Αλέξανδρου Τσιοτίνη και το Pelagos του Four Seasons στη Βουλιαγμένη.

Από εκεί και πέρα, στη μικρή ομάδα των Bib Gourmand, μια σήμανση που αναδεικνύει την καλή σχέση ποιότητας-τιμής, τα πράγματα δεν αλλάζουν – σταθερά παραμένουν στη θέση τους τα Nolan, Οικείο και Cerdo Negro1985. Να πούμε, κλείνοντας, ότι στις επιλογές του οδηγού δίπλα στα Athénée, GB Roof Garden, Άνετον, Okio, Aleria, Cookoovaya, Alficon, Vezene, Sense, Le Pavillon του Jean Charles Metayer και Annie Fine Cooking προστέθηκαν τα Hervé, Veri Τable, Μerceri και Λινού Σουμπάσης και ΣΙΑ.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
Ερμής
Δημοσιεύσεις: 27863
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 11:00
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: ΜισΕΛενάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 11 Μαρ 2023, 14:16

Ωραίο θέμα.
Για το Δέλτα στο είπα και στο άλλο νήμα.
Σχετικά με CTC είχα προβλέψει από το παλιό πως θα γίνει αστεράτο όπως και το ότι θα χάσει η Σπονδή το ένα τουλάχιστον
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Λεγεών
Δημοσιεύσεις: 12499
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 07:23

Re: ΜισΕΛενάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 26 Οκτ 2023, 18:11

https://www.athinorama.gr/restaurants/3 ... s-athinas/

Τα αστέρια Michelin στα εστιατόρια της Αθήνας για το 2023
Τρία νέα αστέρια, καινούριες προσθήκες και γευστικές σταθερές του οδηγού Michelin για τα εστιατόρια της Αθήνας, κατά τη χρονιά που διανύουμε.

Η 17η Οκτωβρίου του 2023 είναι η ημέρα που ο Οδηγός Michelin κάνει γνωστά τα εστιατόρια της Αθήνας που βραβεύονται με αστέρι(α) και τις υπόλοιπες τιμητικές διακρίσεις. Φέτος, βλέπουμε στη σημαντική γαστρονομική λίστα περισσότερα αθηναϊκά spots από ποτέ, αποτέλεσμα της διαρκούς ανόδου της γευστικής σκηνής στην πρωτεύουσα αλλά και της εξέλιξής της - συν το γεγονός της μικρής κυβερνητικής προώθησης σε συνεργασία με το θεσμό, αποκλειστικά και μόνο για την Αττική.

Στη λίστα του οδηγού Michelin για το 2023 βρίσκουμε 3 νέα εστιατόρια που βραβεύονται με 1 αστέρι καθώς και μερικές φρέσκες εμφανίσεις σε Bib Gourmand και main selection.

Ο έναστρος αθηναϊκός ουρανός
Το Delta βραβεύεται και πάλι με 2 αστέρια Michelin, πιστοποιώντας την εξαιρετική δουλειά που κάνουν τόσο ο Θάνος Φέσκος με τον Γιώργο Παπαζαχαρία, όσο και η υπόλοιπη ομάδα του project που από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του στόχευσε στο να αναβαθμίσει με τον δικό του τρόπο την αθηναϊκή και κατ' επέκταση ελληνική σκηνή.

Τα Botrini's, Hytra, Varoulko Seaside, The Zillers, το Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel (ενός από τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου για το 2023, σύμφωνα με τον έγκριτο θεσμό The World's 50 Best Hotels), το CTC, η Σπονδή και το Soil διατήρησαν το ένα αστέρι τους.

Στην ίδια κατηγορία μπαίνουν για πρώτη φορά τα Hervé των Hervé Pronzato και Γρηγόρη Κίκη, το Tudor Hall του King George υπό τους Αστέριο Κουστούδη και Νίκο Λειβαδιά και το Patio του The Margi, με τη μοντέρνα κουζίνα του Παναγιώτη Γιακαλή βραβεύονται με ένα αστέρι.

Soil και Delta μάλιστα διατηρούν και το πράσινο αστέρι Michelin (Michelin Green Star) ενώ δίπλα τους μπαίνει και το Patio. Πρόκειται για το ετήσιο βραβείο που αναδεικνύει τα εστιατόρια του υψηλότερου επιπέδου που πατούν γερά σε βιώσιμες πρακτικές και το αποτέλεσμα αυτών βγαίνει στα πιάτα τους. Μέρη που ακολουθούν ηθικά όσο και περιβαλλοντικά πρότυπα στη μεθοδολογία τους και συνεργάζονται με παραγωγούς ώστε να μειώσουν το food waste και να μειώσουν ή ακόμα και να αφαιρέσουν πλαστικά και άλλα μη ανακυκλώσιμα υλικά από την αλυσίδα εφοδιασμού τους.

Στην κατηγορία του Michelin Bib Gourmand, το Nolan, το Οικείο και το Cerdo Negro συναντώνται για ακόμη μία χρονιά. Δύο νέα Bib Gourmand εντόπισαν οι ανώνυμοι επιθεωρητές του Οδηγού, το Jerár και το Fine Mess.

Στο Main Selection βρίσκουμε τα Veri Table, Aleria, Le Pavillon, Λινού Σουμπάσης και Σία, Merceri, Άνετον, Cookoovaya, Vezene, Sense, GB Roof Garden, Okio, Athénée και Annie's Fine Cooking, Seeds (new entry) και Simul (new entry).

Οι προτάσεις του οδηγού Michelin για την Αθήνα, το 2023
31 εστιατόρια επιλέχτηκαν, μεταξύ αυτών:
1 εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin
10 εστιατόρια με ένα αστέρι Michelin
5 εστιατόρια με Bib Gourmand
3 εστιατόρια με Πράσινο Αστέρι (1 νέο)
14 επιλεγμένα εστιατόρια (2 νέα)
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Απάντηση

Επιστροφή στο “Life style”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών