Έτσι. Από κάτι τέτοιες σκέψεις ξεκινάει και μένα το σκεπτικό μου.Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: ↑15 Φεβ 2019, 14:31Σκεφτόμουν πόσο εύκολα μαζεύονται πράγματα και πόσο γρήγορα γεμίζουμε τον χώρο και πόσο γρήγορα ξεπερνιούνται όλα και πως απαξιώνονται τα πάντα και πως ξωδεύουμε τον χρόνο μας τα χρήματα μας την ενέργεια μας και τι απομένει.
Ο άνθρωπος θα έπρεπε να ζει σαν τουρίστας
Re: Ο άνθρωπος θα έπρεπε να ζει σαν τουρίστας
Το ξεσκαρτάρισμα σίγουρα, αλλά είναι κι άλλα. Πχ για να «ανακαλύψεις» πράγματα (με τη λογική του τουρίστα) θες και χρόνο. Αυτό σημαίνει διαφορετική οργάνωση πχ κάποια πράγματα θα τα θεωρήσεις ως περιττά και δεν θα τα κάνεις, ενώ άλλα θα τα αναθέσεις σε τρίτους. Το να αναθέσεις πάλι σημαίνει κόστος, άρα θες αύξηση εσόδων.
Επίσης πολλές αντιλήψεις πρέπει να τις ξεφορτωθείς πχ το να φοβάσαι να μην δυσαρεστήσεις κανένα, το να αισθάνεσαι ότι επιτελείς κάποιον ανώτερο σκοπό, το να δείχνεις ότι συνεχίζεις να πιστεύεις σε μία ιδεολογία που δεν σε καλύπτει πια για να μην σε πουν προδότη, το να βάζεις πάντα μία ηθική διάσταση για να ξεγελάς τον εαυτό σου (πχ φτωχός, αλλά τίμιος), το να πασχίζεις να είσαι in για να μην μείνεις εκτός group κλπ. Ολα αυτά είναι σαράκι που σου μειώνει τη διάθεση και την ενεργεια για «εξερεύνηση ζωής».
Πιστεύω ότι για να περάσεις από το στυλ της ρουτίνας στο στυλ του τουρίστα, πρέπει να διώξεις τα περιττά και να αξιοποιήσεις/αυξήσεις τα έσοδα.
Δηλαδή κάτι σαν τους ψηφιακούς νομάδες ή και σαν τους νομάδες του καπιταλισμού.
"Σκαιός και αγροίκος είμαι. Είναι στη φύση μου, τη σκάφη-σκάφη να λέω."
Σχετικά είναι όλα. Όταν είσαι νέος, αναλόγως και τη νοοτροπία, μπορείς να βολευτείς σε σπίτι όσο μια μεγάλη ντουλάπα, στις μεγάλες μητροπόλεις που έχουν ακριβό κόστος ζωής και πολλά να κάνεις και να ξοδεύεις τα λεφτά σου έξω από το σπίτι. Στην πραγματικότητα αυτό θεωρώ το πιο ωραίο στυλ ζωής, αν πρέπει να ζεις στη μεγαλούπολη. Είχα τέτοιο φίλο με δουλειά κάτσε καλά σε μια από τις πιο ωραίες γειτονιές του κόσμου όλου.
Αν πρέπει να σκεφτείς τώρα πού θα πάνε τα παιδιά σχολείο, αναγκαστικά αλλάζεις τις ανάγκες και ό,τι συμπράγκαλα φέρνει αυτό. Εμείς θέλαμε ΜΕΓΑΛΗ αποθήκη για να χωράει όλα αυτά που κουβαλάγαμε τα καλοκαίρια στις παραλίες. Αλλά γενικά όσο μεγαλώνεις το μεγάλο σπίτι είναι βάρος και κούραση που δεν χρειάζεσαι. Και για αρκετούς παίζει ρόλο τι κάνουν οι άλλοι, σου λέει να έχω ένα σπίτι όχι φοιτητικό γιατί δεν είμαι φοιτητής πια, όσο και αν στην ουσία δεν χρειάζονται κάτι διαφορετικό.
Συγγνώμη παρανόησα.
Το ανάλαφρο στυλ ζωής, δεν είναι για όλους το ίδιο. Άλλοι ξεφορτώνονται όλα τα περιττά και τριγυρνάνε σε ένα σχεδόν άδειο σπίτι, γυμνοί με τις παντόφλες.
Άλλοι πάλι λένε δεν θα αγοράσω τόσα πράγματα φέτος, θα πάρω τα μισά. Πάλι ομως αγοράζουνε πολλά.
Υπάρχουν και αυτοί, που πάντα ήταν λιτοδίαιτοι και δεν χρειάζεται να αλλάξουν τρόπο ζωής.
- DIOMEDESGR
- Phorum.gr user: DIOMEDESGR
Κι αυτός, κυρίες και κύριοι, είναι ο λόγος που οι μετανάστες του αναπτυσομενου κόσμου, ΣΥΝΤΟΜΑ θα αναλάβουν την οικονομία αυτής της ΧΩΡΑΣ και μαζί και την Πολιτική της τυχη, μιας και οι ντόπιοι ιθαγενείς, ζαλισμένοι απτο δωρεάν χρήμα της Σοσιαλιστικής χρηματοπιστωτικης επέκτασης του τέλους του 20ου αιώνα, αρχές 21ου, βουλιάζουν στην ουτοπική ανυπαρξία τους αναλογιζομενοι αν πρέπει να ζούνε σαν τουρίστες ή σαν αιθέρια ξωτικά της μέσης Γης!
Καληνύχτα καινά σκεπαζεστε ΡΑΓΙΑΔΕΣ!
Καληνύχτα καινά σκεπαζεστε ΡΑΓΙΑΔΕΣ!
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
Ευχαριστούμε τον Διομήδηγρ για την συμμετοχή του στο θέμα. Για μια ακόμη φορά, μας σκλάβωσε με τα καλά του λόγια. Η άποψή του καταγράφτηκε στα πρακτικά
Συμφωνώ ότι είναι προσωπικό θέμα πώς θα το χειριστεί ο καθένας και με την προυπόθεση να το επιτρέπουν οι συνθήκες. Και δεν είναι μόνο θέμα χώρου, αλλά και οργάνωσης χρόνου, τρόπου σκέψης, καθημερινών πρακτικών κλπ. Επίσης πρέπει να συναναστρέφεσαι και τα κατάλληλα άτομα.Τρίκαλος έγραψε: ↑15 Φεβ 2019, 17:05Συγγνώμη παρανόησα.
Το ανάλαφρο στυλ ζωής, δεν είναι για όλους το ίδιο. Άλλοι ξεφορτώνονται όλα τα περιττά και τριγυρνάνε σε ένα σχεδόν άδειο σπίτι, γυμνοί με τις παντόφλες.
Άλλοι πάλι λένε δεν θα αγοράσω τόσα πράγματα φέτος, θα πάρω τα μισά. Πάλι ομως αγοράζουνε πολλά.
Υπάρχουν και αυτοί, που πάντα ήταν λιτοδίαιτοι και δεν χρειάζεται να αλλάξουν τρόπο ζωής.
Βέβαια κάποιες περιοχές ή επαγγέλματα ευνοούν περισσότερο. Πχ αν είσαι εγκατεστημένος κοντά σε θάλασσα ή δουλεύεις σε τουριστικά επαγγέλματα (σε καλό πόστο) έχεις, θεωρητικά, πιο πολλές πιθανότητες να σπας τη ρουτίνα.
mec, μήπως είναι καιρός να σταματήσεις το παραμύθιασμα με τη ρουτίνα και να το αντικαταστήσεις με το κυρίως σου πρόβλημα που είναι η οικονομική επιβίωση;mec έγραψε: ↑15 Φεβ 2019, 18:59Συμφωνώ ότι είναι προσωπικό θέμα πώς θα το χειριστεί ο καθένας και με την προυπόθεση να το επιτρέπουν οι συνθήκες. Και δεν είναι μόνο θέμα χώρου, αλλά και οργάνωσης χρόνου, τρόπου σκέψης, καθημερινών πρακτικών κλπ. Επίσης πρέπει να συναναστρέφεσαι και τα κατάλληλα άτομα.Τρίκαλος έγραψε: ↑15 Φεβ 2019, 17:05Συγγνώμη παρανόησα.
Βέβαια κάποιες περιοχές ή επαγγέλματα ευνοούν περισσότερο. Πχ αν είσαι εγκατεστημένος κοντά σε θάλασσα ή δουλεύεις σε τουριστικά επαγγέλματα (σε καλό πόστο) έχεις, θεωρητικά, πιο πολλές πιθανότητες να σπας τη ρουτίνα.
Λέμε τώρα.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μια μικρή απορία
Σαν τουρίστας η σαν ..Χιππυς ;
Σαν τουρίστας η σαν ..Χιππυς ;
Από τη στιγμή που το' πιασες δεν έχει νόημα το να προσθέσω κάτι άλλο.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι σήμερα έκανες δυναμικό μπάσιμο προσωπικού χαρακτήρα σε δύο νήματα. Αν σε ενοχλεί κάτι με την πάρτη μου, ελπίζω να καταφέρεις να το κοντρολάρεις. Αρκετές σκοτούρες είχα το καλοκαίρι με προσωπικές προστριβές και βαρέθηκα. Πήγαινε αλλού να προκαλέσεις.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Συνελήφθη 20χρονος Γερμανός τουρίστας για εμπρησμο στην Ρόδο.
από Frappezitis » 22 Αύγ 2023, 06:25 » σε Εσωτερική Πολιτική - 38 Απαντήσεις
- 1712 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
24 Αύγ 2023, 15:36
-
-
-
Νέα δημοσίευση Βρετανος τουριστας αναφερει την πραγματικοτητα.Οτι ο Παρθενωνας ειναι μια οικοδομη.
από Μαδουραίος » 05 Αύγ 2024, 12:34 » σε Εσωτερική Πολιτική - 67 Απαντήσεις
- 1261 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Δημοκράτης
05 Αύγ 2024, 16:38
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
από kongrosian » 12 Αύγ 2024, 11:08 » σε Αθλητικά - 2 Απαντήσεις
- 299 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από George_V
13 Αύγ 2024, 22:35
-
-
-
Νέα δημοσίευση Εγκλήματα για τα οποία θα έπρεπε να συλληφθούν βιβλικά πρόσωπα.
από Εκτωρ » 05 Σεπ 2023, 12:42 » σε Θρησκειολογία - 2 Απαντήσεις
- 640 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από George_V
05 Σεπ 2023, 14:55
-