Όσοι μεγαλώσατε σε χωριό...
Re: Όσοι μεγαλώσατε σε χωριό...
Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αρκεί η δουλειά και θα έπρεπε να έχω και χωράφια.
Εννοείτε για να αφήσω κάτι στο παιδί;
Ποτέ δεν είχαμε. Ούτε μένοντας στην πόλη θα αποκτήσω
Ενώ αν βρω μια δουλειά στη Καστοριά θα μπορέσω να μαζέψω και κανα φράγκο για κείνον.
Όχι;
Εννοείτε για να αφήσω κάτι στο παιδί;
Ποτέ δεν είχαμε. Ούτε μένοντας στην πόλη θα αποκτήσω
Ενώ αν βρω μια δουλειά στη Καστοριά θα μπορέσω να μαζέψω και κανα φράγκο για κείνον.
Όχι;
Αυτό δε το ξέρω, εσυ πρέπει να βάλεις χαρτιά και μολύβια κάτω να δεις τα έξοδα και τα έσοδα. Απλά έλαβα υπόψη οτι η Δυτική Μακεδονία είναι η πρώτη σε ανεργία στην Ελλάδα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
εγω πιστεύω οτι τα παιδιά οσο ειναι μικρά, στο δημοτικό δηλαδήπερνάνε καλύτερα στο χωριο.
Απο τέλη γυμνασίου κι έπειτα η πόλη εχει να τους προσφέρει πιο πολλά.
Απο τέλη γυμνασίου κι έπειτα η πόλη εχει να τους προσφέρει πιο πολλά.
Μα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι σαφές ότι υπάρχει και ο οικονομικός παράγων. Οπότε, το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Tι είναι καλύτερο να προσφέρεις σε ένα νήπιο; Μια ζωή στην πόλη με οικονομική στενότητα και αδυναμία της μητέρας να ανταπεξέλθει σε κάποιο κανονικό ωράριο εργασίας ή μια ζωή στο χωριό, όπου το παιδί θα έχει περισσότερο χώρο και περισσότερους τρόπους εκτόνωσης της ενέργειας του;Ερμής έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 11:17Και για να απαντήσω σε ένα αρχικό ερώτημα της νηματοθετριας.
Αν μάθαινα ότι οι γονείς μου έφευγαν από την Αθήνα γιατί δεν άντεχαν οικονομικά το κόστος της, τότε δε θα μπορούσα να πω κάτι, αν μάθαινα εκ των υστέρων ότι έφυγαν για να ζήσω κοντά στη φύση και στην αγνότητα του χωριού το πιθανότερο θα ήταν να μη τους το συγχωρούσα ποτέ.
Αναφορικά δε με το τι θα γίνει σε 10 ή 12 χρόνια, είναι μάλλον άστοχη απορία γιατί μέχρι τότε, μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα. Για μένα, παραδείγματος χάριν, ένα επίσης καλό σενάριο είναι να εγκατασταθούν στο χωριό όσο το παιδί πηγαίνει δημοτικό και στις πρώτες τάξεις του γυμνάσιου ή λύκειου να μετακομίσουν στην πόλη. Θα έχουν τη δυνατότητα να χαλαρώσουν και να προγραμματίσουν με λιγότερη πίεση, κάτι τέτοιο.
Το αν αυτή η πόλη η Καστοριά ή κάποια άλλη, είναι δευτερεύον.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μα το είπα και παραπάνω οτι στο συν πλην του λογιστικού σχεδίου, αν το χωριό έχει ένα σεβαστό παραπάνω συν, τότε εννοείται πας εκεί που ειναι το παραπάνω. Δλδ τι θέλω να πω, αν ας πούμε στην πόλη έχεις δουλειά και τα βγάζεις πέρα, το αφήνεις για να πας κάπου αλλού με την επαγγελματική αβεβαιότητα με μόνο συν το ενοίκιο; Δε ξέρω, ξαναλέω οτι αυτά θέλουν χαρτί και μολύβι και μένεις εκει που συμφέρει.
Σε σχέση με αυτό που λέει ο gassim και συμφωνώ 100%.
Όσοι μένετε σε χωριό θα έχετε παρατηρήσει οτι είχατε πολλούς φίλους απο πόλεις όσο ήσασταν μικροί, ξεκαλοκαίριαζαν εκεί, αυτοί οι φίλοι αραίωναν τις μακροχρόνιες επισκέψεις τους στο χωριό όσο μεγάλωναν.
Όσοι μένετε σε χωριό θα έχετε παρατηρήσει οτι είχατε πολλούς φίλους απο πόλεις όσο ήσασταν μικροί, ξεκαλοκαίριαζαν εκεί, αυτοί οι φίλοι αραίωναν τις μακροχρόνιες επισκέψεις τους στο χωριό όσο μεγάλωναν.
Μόνον και μόνον τα μπολνταρισμένα, δείχνουν ότι και τα παιδιά από τις πόλεις γουστάρουν το χωριό.Ερμής έγραψε: ↑30 Νοέμ 2018, 17:16Μα το είπα και παραπάνω οτι στο συν πλην του λογιστικού σχεδίου, αν το χωριό έχει ένα σεβαστό παραπάνω συν, τότε εννοείται πας εκεί που ειναι το παραπάνω. Δλδ τι θέλω να πω, αν ας πούμε στην πόλη έχεις δουλειά και τα βγάζεις πέρα, το αφήνεις για να πας κάπου αλλού με την επαγγελματική αβεβαιότητα με μόνο συν το ενοίκιο; Δε ξέρω, ξαναλέω οτι αυτά θέλουν χαρτί και μολύβι και μένεις εκει που συμφέρει.
Γενικώς, οι πόλεις είναι πιο ελκυστικές για τα παιδιά (ειδικώς τα αγόρια) μετά την πρώτη εφηβεία.
Μέχρι τότε, βλέπουμε*.
*Πληθυντικός συμπαράστασης.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μα το ίδιο λέμε.
εστω οτι συζηταμε κατι ασχετο. λογου χαρη τη ζωη στο χωριο, οπως εδω.stergiosbik έγραψε: ↑26 Νοέμ 2018, 09:15Αυτο που λες ειναι μια αοριστη και αυθαιρετη σκεψη σου οτι προσβαλλεσαι επειδη καποιος εξεφρασε μια καλοπροαιρετη ευχη σε καποιον και ο οποιος δεν ηταν καν εσυ.
Απο την αλλη υπαρχουν καποια εκατομμυρια που πιστευουν καπου κι εσυ τους προσβαλλεις οταν λες οτι πιστευουν σε μαλακιες.
Επειδη χαζος δεν εισαι υποθετω οτι καταλαβαινεις την διαφορα και οτι δεν ειχες κανεναν απολυτως λογο να προσβαλλεις τα πιστευω καποιου οταν δεν απευθυνθηκε καν σε σενα.
μπαινει ενας και αναφερει κατι απο τα παρακατω
οτι η ζωη στο χωριο θα ηταν καλυτερη με κομμουνισμο η ναζισμο. οτι ειναι αναλογη με το ζωδιο του καθενα. οτι αεροψεκαζουν τα χωρια. οτι οι νεφελιμ ζουν στα χωρια. οτι θα σε βοηθησει ο θεος να ζησεις σε χωριο. οτι ο συριζα εκανε τη ζωη στο χωριο καλυτερη. οτι με χουντα ζουσαν καλυτερα. κλπ.
ο παραπανω, θα φαει δουλεμα. παει γυρευοντας. και η αρκουδα δεν εχει πλεον δυναμεις, πρεπει να βοηθησουμε ουλοι.
δεν χρειαζεται να απευθυνεται σε μενα. αμα μιλησει για νεφελιμ, οσο καλοπροαίρετα και να το κανει, θα του απαντησω, επισης καλοπροαίρετα, οτι λεει πιπες. καλο θα ειναι να ξυπνησει απο την πλανη του, και να μην προσπαθει να τη μεταδωσει και σε αλλους.
δεν με απασχολει ποσα εκατομυρια πιστευουν στα ζωδια, και δεν με νοιαζει αν τους προσβαλλω οταν λεω οτι ασχολουνται με κατι ψευτικο. απλως λεω την αληθεια.
ουτε θελω κανενας να σταματησει να μιλα για αεροψεκασμους επειδη αληθινα με προσβαλλει να ανηκω στο ιδιο ειδος με αυτους τους ανθρωπους. δεν θα τους πω ποτε να σταματησουν να το κανουν, απλως θα τους παρω στο ψιλο οταν το κανουν.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
ρε συ ερμη, 2018 εχουμε. 15 χρονο θα ειναι το 2030+
και μιλαμε για 10χλμ απο πολη, 200 απο μεγαλη πολη. μιλαμε για αποστασεις λεπτων, η ωρων. το χωριο μπορει απλως να ειναι το μερος που κοιμαται, και μια χαρα να ζει ζωη "πολης" αν αυτο θελει.
δεν ζουμε στην εποχη που θελει 2 μερες με το γαιδουρι για να παει κανεις στο μεγαλοχωρι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Ασέβαστος έγραψε: ↑26 Νοέμ 2018, 08:58ποιος εδωσε δικαιωμα στον καθενα να προσβαλλει τη νοημοσυνη μου;stergiosbik έγραψε: ↑24 Νοέμ 2018, 14:56Ποιος σου εδωσε το δικαιωμα να προσβαλλεις την πιστη του αλλου;
Απο τη στιγμη που δε σε πειραζει εσενα γιατι ασχολεισαι;
Αν είχες την νοημοσύνη που φαντάζεσαι ότι έχεις, θα καταλάβαινες πως κανείς δεν την προσβάλει, παρά μόνο εσύ ο ίδιος.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Δεν είναι ωραία σε χωριό
Στο λέω από πρώτο χέρι
Αλλά κι επειδή εννοείται υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωποι, σου έβαλα τις εικόνες πριν
Αν αναπαυεσε πηγαινε,είσαι της φύσης
Αλλά όχι όμως επειδή τίναζε τα χάλια η από πάνω ή μπουχτισες στη κίνηση στο δρόμο..Προσπάθησε να κοιτάξεις που αναπαυεσε, ενώ είσαι φουλ ξεκούραστη και θες να πας βόλτα
Στο λέω από πρώτο χέρι
Αλλά κι επειδή εννοείται υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωποι, σου έβαλα τις εικόνες πριν
Αν αναπαυεσε πηγαινε,είσαι της φύσης
Αλλά όχι όμως επειδή τίναζε τα χάλια η από πάνω ή μπουχτισες στη κίνηση στο δρόμο..Προσπάθησε να κοιτάξεις που αναπαυεσε, ενώ είσαι φουλ ξεκούραστη και θες να πας βόλτα
Θα γλυτώσεις ενοίκιο και όσο για δικό σου σπίτι να δημιουργείς έχεις στο χωριό
Σκέφτηκες....να κοιτάς κανένα ηλικιωμένο και να σου παραχωρεί κανένα διαμέρισμα να μένετε; Όχι στο ίδιο σπίτι, συνήθως αυτοί έχουν σε μια οικοδομή από δύο τρία διαμερίσματα. Θα πιάσεις το παιδί του θα πεις εάν κι εφόσον πάει στα κυπαρίσσια ( δε ξέρουμε) τότε θα σου δίνω νοίκι. Το ίδιο θα πεις και στο παππού
Θα νοιώθει κι άνετα γιατί θα τον προσέχεις, για να μη πάθει τίποτα, και θα είναι κι άνετο το παιδί. Τι θέλουν; Φαί και προσοχή. Υπερήλικες που και είναι καλά κι είναι σπίτι αλλά και δε μπορούν να μαρσαρουν να περπατήσουν
Αυτο συνηθίζεται στη Γερμανία όπου κάποιοι γέροι έχουν σπίτια η δωμάτια κοντά στο δικό τους σπιτι
Σκέφτηκες....να κοιτάς κανένα ηλικιωμένο και να σου παραχωρεί κανένα διαμέρισμα να μένετε; Όχι στο ίδιο σπίτι, συνήθως αυτοί έχουν σε μια οικοδομή από δύο τρία διαμερίσματα. Θα πιάσεις το παιδί του θα πεις εάν κι εφόσον πάει στα κυπαρίσσια ( δε ξέρουμε) τότε θα σου δίνω νοίκι. Το ίδιο θα πεις και στο παππού
Θα νοιώθει κι άνετα γιατί θα τον προσέχεις, για να μη πάθει τίποτα, και θα είναι κι άνετο το παιδί. Τι θέλουν; Φαί και προσοχή. Υπερήλικες που και είναι καλά κι είναι σπίτι αλλά και δε μπορούν να μαρσαρουν να περπατήσουν
Αυτο συνηθίζεται στη Γερμανία όπου κάποιοι γέροι έχουν σπίτια η δωμάτια κοντά στο δικό τους σπιτι
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αν έχεις μεγάλωσε ή μια ζωή σε χωριουδάκι, θα τρέχεις παραδίπλα ακόμη και αν είναι σε απόσταση αναπνοής. Το θέμα δεν είναι οι αποστάσεις εν έτσι 2019 αλλά οι σε καταπίνει η νοοτροπία του χωριού.Ασέβαστος έγραψε: ↑01 Δεκ 2018, 09:47ρε συ ερμη, 2018 εχουμε. 15 χρονο θα ειναι το 2030+
και μιλαμε για 10χλμ απο πολη, 200 απο μεγαλη πολη. μιλαμε για αποστασεις λεπτων, η ωρων. το χωριο μπορει απλως να ειναι το μερος που κοιμαται, και μια χαρα να ζει ζωη "πολης" αν αυτο θελει.
δεν ζουμε στην εποχη που θελει 2 μερες με το γαιδουρι για να παει κανεις στο μεγαλοχωρι.
- Βινόσαυρος
εξίσου μπορεί να σε καταπιεί η νοοτροπία της πόλης
τι επιχείρημα είναι αυτό;
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Στη πόλη είσαι πιο αποξενωμένος κι αυτό αρέσει σε κάποιους
Τα πολλά πολλά δημιουργούν και προβληματα
Τα πολλά πολλά δημιουργούν και προβληματα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-