Όσοι μεγαλώσατε σε χωριό...

Διασκέδαση, μόδα, life style, dolce vita
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Re: Όσοι μεγαλώσατε σε χωριό...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 20 Νοέμ 2018, 13:30

fagano3 έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 13:12
Ίφιδα έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 13:02
Ο μικρός είναι 3. Το σκεφτόμαστε εδω και καιρό με τον σύζυγο, εμείς είμαστε ψημένοι να φύγουμε αλλά προτεραιότητα φυσικά είναι το παιδι. Αν φυγουμε τωρα δε θα του κακοφανεί και σιγουρα η ποιότητα ζωής μας θα ειναι ανώτερη.
Το χωριό όμως δεν εχει πολλά παιδιά, ούτε σχολεία ή δραστηριότητες. Όλα αυτα τα εχει στα 5-10 χιλιόμετρα.
Η απόσταση απο Θεσσαλονίκη είναι στις 2 ωρες. Άνετα θα μπορουσαμε να ερχομαστε σην πόλη για κάποια παράσταση ή έκθεση που μπορεί να το ενδιαφέρει.

Η καθημερινότητά του όμως; Οι παρέες του; Ένα παιδί του χωριού είναι πιο ψημένο σε κάποια πράγματα ενώ ενα παιδι της πόλης σε κάποια άλλα.
2 ωρες απο την Θεσσαλονικη μονο αν εχεις πατρικο εκει.Θα φρικαρετε.

Γιατι δεν ψαχνεις στα χωρια της επαρχιας Λαγκαδα;

Διπλα στη Θεσσαλονικη θα στε,ακομα πιο διπλα στο Λαγκαδα,σχολεια,φροντιστηρια,κεντρο υγειας,καφετερειες,ταβερνες υπαρχουν, σε ενα μισαωρο θα εισαι Θεσσαλονικη αμα θελετε να βγειτε καπου πιο καλα ή για να αφησεις τα παιδια στους παππουδες.

Επιπλεον μπορεις να δουλευεις και Θεσσαλονικη.Χωρια χωρια ειναι δυσκολο να βρεις δουλεια αν δεν εισαι ντοπιος.
Στο χωριό μου εχουμε σπίτι. Σπιτάρα με τα εδω δεδομένα. Στο Λαγκαδά θα ειναι απλώς καπως φτηνότερα τα ενοίκια. Πάλι στο νοίκι θα ειμαστε δηλαδή.
Ένα απ τα θετικά του χωριού ειναι οτι τα λεφτά του ενοικίου θα μπορουμε να τα βαζουμε στην άκρη για το παιδί και ειναι και η μάνα μου εκεί. Δεν μπορεί να κάνει και πολλά.πράγματα αλλά όσο νά ναι θα μπορει να παρει το παιδι απ το σχολείο.αν δουλεύω εγω. Εδώ δεν εχουμε κανεναν. Άπαξ κι αρρωστήσει και δε πάει παιδικο την κάτσαμε. Εκει θα αλληλοβοηθιώμαστε. Και οι λογαριασμοί απο μισά. 2 διαμερίσματα καί μαζί και χώρια ένα πράγμα

Μεγάλωσα όντως στην πόλη αλλά με λες και παιδι της φύσης. Εζησα άνετα 6μηνες στο χωριο, μόνη μου τότε.

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 20 Νοέμ 2018, 13:32

Ίφιδα έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 13:30
fagano3 έγραψε:
Ίφιδα έγραψε:
Ο μικρός είναι 3. Το σκεφτόμαστε εδω και καιρό με τον σύζυγο, εμείς είμαστε ψημένοι να φύγουμε αλλά προτεραιότητα φυσικά είναι το παιδι. Αν φυγουμε τωρα δε θα του κακοφανεί και σιγουρα η ποιότητα ζωής μας θα ειναι ανώτερη.
Το χωριό όμως δεν εχει πολλά παιδιά, ούτε σχολεία ή δραστηριότητες. Όλα αυτα τα εχει στα 5-10 χιλιόμετρα.
Η απόσταση απο Θεσσαλονίκη είναι στις 2 ωρες. Άνετα θα μπορουσαμε να ερχομαστε σην πόλη για κάποια παράσταση ή έκθεση που μπορεί να το ενδιαφέρει.

Η καθημερινότητά του όμως; Οι παρέες του; Ένα παιδί του χωριού είναι πιο ψημένο σε κάποια πράγματα ενώ ενα παιδι της πόλης σε κάποια άλλα.

Διπλα στη Θεσσαλονικη θα στε,ακομα πιο διπλα στο Λαγκαδα,σχολεια,φροντιστηρια,κεντρο υγειας,καφετερειες,ταβερνες υπαρχουν, σε ενα μισαωρο θα εισαι Θεσσαλονικη αμα θελετε να βγειτε καπου πιο καλα ή για να αφησεις τα παιδια στους παππουδες.

Επιπλεον μπορεις να δουλευεις και Θεσσαλονικη.Χωρια χωρια ειναι δυσκολο να βρεις δουλεια αν δεν εισαι ντοπιος.
Στο χωριό μου εχουμε σπίτι. Σπιτάρα με τα εδω δεδομένα. Στο Λαγκαδά θα ειναι απλώς καπως φτηνότερα τα ενοίκια. Πάλι στο νοίκι θα ειμαστε δηλαδή.
Ένα απ τα θετικά του χωριού ειναι οτι τα λεφτά του ενοικίου θα μπορουμε να τα βαζουμε στην άκρη για το παιδί και ειναι και η μάνα μου εκεί. Δεν μπορεί να κάνει και πολλά.πράγματα αλλά όσο νά ναι θα μπορει να παρει το παιδι απ το σχολείο.αν δουλεύω εγω. Εδώ δεν εχουμε κανεναν. Άπαξ κι αρρωστήσει και δε πάει παιδικο την κάτσαμε. Εκει θα αλληλοβοηθιώμαστε. Και οι λογαριασμοί απο μισά. 2 διαμερίσματα καί μαζί και χώρια ένα πράγμα

Μεγάλωσα όντως στην πόλη αλλά με λες και παιδι της φύσης. Εζησα άνετα 6μηνες στο χωριο, μόνη μου τότε.
Με αυτα τα δεδομενα ανετα χωριο.Αν εχεις σχολεια και δραστηριοτητες στα 5-10 χλμ το λιγοτερο που σε ενδιαφερει ειναι η αποσταση απο Θεσσαλονικη.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 20 Νοέμ 2018, 13:36

Δεν εχω εμπειρια του χωριου. Αλλα οταν ημουν μικρος μου αρεσε σε χωριο και πιστευω οτι τα παιδια μεγαλωνουν καλυτερα στο χωριο απο οτι σε μια μεγαλουπολη. Αμα συντρεχουν οι υπολοιπες προυποθεσεις δουλειες σπιτια κλπ, καλυτερα στο χωριο και για παιδια και για μεγαλους. Υποφερουμε στην πολη

Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje » 20 Νοέμ 2018, 13:36

Τα τελευταια χρονια εχει ανεβει στην εκτιμηση μου η ζωη σε νησι.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 20 Νοέμ 2018, 13:36

Ίφιδα, κοντά-κοντά είναι οι γιοι μας, πρέπει να τους κάμωμεν φίλους.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 20 Νοέμ 2018, 13:38

Daje έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 13:36
Θα ζούσα ευχαρίστως στην Τενερίφη. ΤΟ μέρος που ερωτεύτηκα κεραυνοβόλα.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 20 Νοέμ 2018, 13:41

ΚΙ επί του θέματος: Ίφις, πηγαίνετε, πάρε το τώρα απόφαση, μην περιμένεις να γίνεις γριά και ο μικρός να πάει φαντάρος. Έχεις σπίτι, τρέχα, τα 5, 10 χλμ απόσταση θα λυθούν, δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, αλλά αν σε τρώει ο κώλος σου και φοβάσαι, ξεπέρνα τον φόβο, το να βαλτωθείς σε μια κατάσταση επειδή δεν τολμάς αλλαγές είναι αυτοκτονία.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 20 Νοέμ 2018, 13:42

Cecily Anne έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 13:28
Antares έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 13:22

Τελικά Γερμανία πήγε, όπως και όλοι μας κάποια στιγμή και όσοι αποφασίσαμε να γυρίσουμε το μετανιώσαμε, εγώ τουλάχιστον.
Μισθός, επιδόματα, λίγο σκληρή δουλειά, αλλά με απολυτήριο Δημοτικού και χωρίς γλώσσα τι να κάνεις; Να μην σου πω τώρα τι έκαναν τα μπουμπούκια τα αδέρφια μου γιατί θα φρίξεις. Δεκάχρονες και εικοσάχρονες σπουδές, της ξάπλας.
E καλά, εδώ το μετάνιωσα εγώ που γύρισα και που και στην τελική είχα ιδανικό μεγάλωμα και κανένα λόγο να γκρινιάζω. Το θέμα της επιστροφής είναι μεγάλη κουβέντα και χρειάζεται θέμα από μόνη της. Τεσπα, πραγματικά πιστεύω ότι η οικογένεια σε επαρχία μεγαλώνει καλύτερα τα παιδιά από ότι στην πόλη. Εδώ δεν υπάρχει γειτονιά, δεν υπάρχει ελευθερία, τα παιδιά είναι μαντρωμένα, τα τρέχουν από μέρος σε μέρος σα ρομποτάκια και μετά κλείνονται σπίτι πάνω από έναν υπολογιστή ή ένα πλέιστεισον.
Βασικά δεν μιλάω για Αθήνα και μάλιστα κέντρο. Για προάστια της Αθήνας, έως και Ραφήνα ή για μικρότερες πόλεις της Ελλάδας.
Είμαι από την Ήπειρο, τα Γιάννενα θα ήταν μια ιδανική επιλογή. Μάλιστα η γιαγιά μου παρότρυνε τον γιό της (πατέρα μου) να πάρει την οικογένεια και να πάει να μείνει στα Γιάννενα. Μια χαρά ήταν τα Γιάννενα για οικογένεια και είναι ακόμη.
Βέβαια τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα και στα χωριά, υπάρχουν δρόμοι (Εγνατία), καταστήματα, γιατροί, μικρές πόλεις σε κοντινή απόσταση, άλλη νοοτροπία.

Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje » 20 Νοέμ 2018, 13:42

Cavaliere έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 13:38
Daje έγραψε:
Τι πληθυσμο εχει?
Στην Ελλαδα παντως αλλαξαν τα πραγματα μετα και κατα τη διαρκεια της οικονομικης κρισης.
Οι νησιωτες αναβαθμιστηκαν κοινωνικο-οικονομικα και αυτο ειναι εμφανες στην ποιοτητα ζωης τους.
Ειναι σαν να εκαναν ενα βημα μπροστα και οι πρωτευουσιανοι 3 πισω.
Παλια ουτε καν θα μου περναγε απο το μυαλο να μεινω επαρχια η σε νησι.

Φυσικα παιζει ρολο και η ηλικια.
Η φυση εχει φτοντισει στατιστικα να εφαρμοζεται αυτο που λεμε καθε πραγμα στον καιρο του.
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!

fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 » 20 Νοέμ 2018, 13:43

Ίφιδα έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 13:30
fagano3 έγραψε:
Ίφιδα έγραψε:

Επρεπε να πεις απο την αρχη οτι η μανα σου ειναι εκει :lol:

Βασικοτατο.Νομιζα οτι ηταν Θεσσαλονικη.

Το θεμα ειναι ο αντρας σου και αν μπορειτε να βρειτε δουλεια εκει.Τις γυναικες δεν τις φοβαμαι.Η μανα μου ειναι απο Χαριλαου και ειναι σαν να γεννηθηκε για το χωριο.Ο πατερας μου ειναι απο το χωριο και 40 και χρονια μετα την επιστροφη του απο εξωτερικο και Αθηνα δεν το εχει συνηθισει ακομη.

fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 » 20 Νοέμ 2018, 13:45

Cavaliere έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 13:38
Daje έγραψε:
Εχω παει μονο γκραν καναρια αλλα σε καταλαβαινω.

Το θεμα ειναι η δουλεια.

Αν μπορεις να εχεις δουλεια εκει ανετα μενεις εκει περα.

Τουριστικο και κοσμοπολιτικο μεν αλλα με τους γκιρις να μενουν στα ριζορτς.

Και 3 ευρω τα τσιγαρα :003:

Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje » 20 Νοέμ 2018, 13:48

Τα τελευταια χρονια επισκεπτομαι συχνα ενα Ελληνικο νησι και παρατηρω καλυτερα τον τροπο ζωης τους.
Βλεπω παιδια να μεγαλωνουν πιο «σωστα» σε σχεση με εκεινα που μεγαλωνουν στις μεγαλες πολεις.
Υπαρχει ακομα το παιχνιδι στην υπαιθρο, τα παιδια και οι γονεις ειναι καπως πιο απελευθερωμενα απο το φαινεσθαι, οι φιλιες κτιζονται σε πιο γερα θεμελια και γενικα υπαρχει περισσοτερος ελευθερος χρονος.
Μου αρεσει αυτο που βλεπω.

Βεβαια, υπαρχει και η αντιθετη αποψη.
Τα παιδια δεν εντασσονται σε ενα ισχυρα ανταγωνιστικο πλαισιο και αναμφισβητητα γινονται δεκτες λιγοτερων ερεθισματων.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 20 Νοέμ 2018, 13:52

Daje έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 13:42
Τι πληθυσμο εχει?
Στην Ελλαδα παντως αλλαξαν τα πραγματα μετα και κατα τη διαρκεια της οικονομικης κρισης.
Οι νησιωτες αναβαθμιστηκαν κοινωνικο-οικονομικα και αυτο ειναι εμφανες στην ποιοτητα ζωης τους.
Ειναι σαν να εκαναν ενα βημα μπροστα και οι πρωτευουσιανοι 3 πισω.
Παλια ουτε καν θα μου περναγε απο το μυαλο να μεινω επαρχια η σε νησι.

Φυσικα παιζει ρολο και η ηλικια.
Η φυση εχει φτοντισει στατιστικα να εφαρμοζεται αυτο που λεμε καθε πραγμα στον καιρο του.
To νησί έχει 900,000 κατοίκους. Μόνιμα άνοιξη, και τρία διαφορετικά τοπία.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 20 Νοέμ 2018, 13:53

Καμία σχέση η ολιγοήμερη παραμονή με την μονιμότητα.
Παλιά μου έκανε εντύπωση γιατί τα χωριά είχαν τέτοια ποσοστά αλκοολισμού και μάλιστα απο πολύ μικρές ηλικίες.
Τώρα ξέρω γιατί.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
zoltan
Phorum.gr user: zoltan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zoltan » 20 Νοέμ 2018, 13:55

Ίφιδα έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 13:19
zoltan έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 13:09
Για τι πληθυσμό χωριού μιλάμε;
Επίσης, για να λες ότι είναι στις 2 ώρες από Θεσσαλονίκη, λογικά υπάρχει άλλη πόλη-πρωτεύουσα νομού πιο κοντά.
Μετα βίας 250 άτομα εκ των οποίων οι 150 άνω των 60 ετών. Υπάρχει κωμόπολη στα 10 χιλιόμετρα με νοσοκομείο, κολυμβητήριο οσονούπω, ομάδες πολεμικών τεχνών, προσκόπους κλπ
Μου φαίνεται κάπως υπερβολικά μικρό.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Life style”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών