Όσοι μεγαλώσατε σε χωριό...

Διασκέδαση, μόδα, life style, dolce vita
νύχτα

Re: Όσοι μεγαλώσατε σε χωριό...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 20 Νοέμ 2018, 13:58

το τί αντικαταθλιπτικό χορηγείται στην επαρχία,
δεν περιγράφεται

εγώ πήγα για τριήμερο στο χωριό μου (που έχει
5000 κατοίκους, όχι 500), και απηύδησα

τελικά είμαι κατά, ειδικά αν είναι οι γονείς "μες" το σπίτι,
πάει το ζευγάρι

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 20 Νοέμ 2018, 13:58

fagano3 έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 13:45
Εχω παει μονο γκραν καναρια αλλα σε καταλαβαινω.

Το θεμα ειναι η δουλεια.

Αν μπορεις να εχεις δουλεια εκει ανετα μενεις εκει περα.

Τουριστικο και κοσμοπολιτικο μεν αλλα με τους γκιρις να μενουν στα ριζορτς.

Και 3 ευρω τα τσιγαρα :003:
Φτηνά τσιγάρα και αλκοόλ, και δεν είναι όλα στιλ Costa Adeje & Los Cristianos. Ακόμα και στο χωριό του Adeje να πας βλέπεις την αληθινή ζωή. Η Santa Cruz είναι μια κανονική ισπανική πόλη, με ζωή, με οινοθήκες, όπως όλο το βόρειο νησί, που δεν είναι τουριστικό. Επίσης, τα μπαρ έχουν τραπέζια έξω όλον τον χρόνο, πράγμα που διορθώνει το No Smoking , και η μερίδες ποτού είναι όπως στην Ελλάδα, το ίδιο και το κέρασμα σφηνάκια.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 20 Νοέμ 2018, 13:59

νύχτα έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 13:58
το τί αντικαταθλιπτικό χορηγείται στην επαρχία,
δεν περιγράφεται

εγώ πήγα για τριήμερο στο χωριό μου (που έχει
5000 κατοίκους, όχι 500), και απηύδησα

τελικά είμαι κατά, ειδικά αν είναι οι γονείς "μες" το σπίτι,
πάει το ζευγάρι
Και αλκοολ. Πολύ αλκοόλ όμως.
Και εγω για μέρη με 4-5χιλ κατοικους μιλάω. Δε θελω να φαντάζομαι τι γίνεται σε χωριά κάτω απο 500 άτομα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 » 20 Νοέμ 2018, 13:59

Ερμής έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 13:53
Καμία σχέση η ολιγοήμερη παραμονή με την μονιμότητα.
Παλιά μου έκανε εντύπωση γιατί τα χωριά είχαν τέτοια ποσοστά αλκοολισμού και μάλιστα απο πολύ μικρές ηλικίες.
Τώρα ξέρω γιατί.
Εξαρταται το χωριο.

Αμα εισαι σε καμια Φλωρινα ναι.

Αμα εισαι στο μισαωρο απο μεγαλη πολη την παλευεις.Οταν εχεις οικογενεια ποσες φορες να βγεις την εβδομαδα για μεγαλη εξοδο;Ε αυτες πας στην πολη,μην σου πω οτι και φτανεις και πιο γρηγορα αν εχει καλη συνδεση απο το αν μενεις σε μακκρινο προαστιο.

Για εργενηδες ειναι καταστροφη το χωριο.Ειναι καλο μεχρι τα 16 και μετα αφου κανεις οικογενεια.

Στο ενδιαμεσο μονο πολη απο 500000 και πανω.

νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 20 Νοέμ 2018, 14:02

να συμπληρώσω πως το πιο καταστροφικό,
δεν είναι ότι δεν υπάρχουν επιλογές τόσο για τα παιδιά,
όσο για τους γονείς, καμία διέξοδος αν δεν ψήνεσαι
να σκαλίζεις μπαχτσέδες και να μαζεύεις μανιτάρια ξέρωγω

και κάπως έτσι ο άνδρας της οικογένειας καταλήγει
να πίνει τσίπουρα στα καφενεία, και η μάνα να πίνει καφέδες
με φιλενάδες όλη μέρα

και αν θεωρεί κάποιος ότι αυτά συνέβαιναν μόνο στις
ηλικίες των γονιών μας, κάντε μια επίσκεψη να δείτε

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 20 Νοέμ 2018, 14:03

Ερμής έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 13:59

Και εγω για μέρη με 4-5χιλ κατοικους μιλάω. Δε θελω να φαντάζομαι τι γίνεται σε χωριά κάτω απο 500 άτομα.
Μπα, από τότε που τα φυτεύουν και στις αυλές, πίνουν άλλα πράγματα, τι να τους κλάσει το πιοτό.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 20 Νοέμ 2018, 14:04

Ερμής έγραψε:
Κι εγώ που ζω σε μεγάλη πόλη, ξέρω όλους με τα αντικαταθλιπτικά στη μασχάλη, και για αλκοόλ, δεν συζητώ. Μάλιστα ούτε καν κοινωνικός αλκοολισμός, δηλ. ψάχνω φιλαράκι να τα πιούμε, κλείνομαι σπίτι και γίνομαι λιάδα.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 20 Νοέμ 2018, 14:05

fagano3 έγραψε:
Ερμής έγραψε:
Παλιά μου έκανε εντύπωση γιατί τα χωριά είχαν τέτοια ποσοστά αλκοολισμού και μάλιστα απο πολύ μικρές ηλικίες.
Τώρα ξέρω γιατί.
Εξαρταται το χωριο.

Αμα εισαι στο μισαωρο απο μεγαλη πολη την παλευεις.Οταν εχεις οικογενεια ποσες φορες να βγεις την εβδομαδα για μεγαλη εξοδο;Ε αυτες πας στην πολη,μην σου πω οτι και φτανεις και πιο γρηγορα αν εχει καλη συνδεση απο το αν μενεις σε μακκρινο προαστιο.

Για εργενηδες ειναι καταστροφη το χωριο.Ειναι καλο μεχρι τα 16 και μετα αφου κανεις οικογενεια.

Μιλάω για κωμόπολη της Λακωνίας που θεωρείται και κόμβος μαλιστα. Μισή ώρα απο Σπάρτη.
Δε ξέρω ίσως φταίει οτι μεγάλωσα κέντρο Αθηνών το οτι δε μπορώ σε χωριό πάνω απο μια εβδομάδα. Απο την άλλη βλέπω αυτά που λέμε με τη νύχτα, πολύ αντικαταθλιπτικό, πολύ αλκοόλ. Βλέπω ανθρώπους στην ηλικία μου όλη μέρα να τους νοιάζει το τσιπουρο, ο καφές, το κωλόμπαρο, το ποιος γαμιέται με ποια. Και όχι αυτά δε συνέβαιναν πριν 50 χρόνια, συμβαίνουν τώρα που μιλάμε.
Cecily Anne έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 14:03
Ερμής έγραψε:

Μπα, από τότε που τα φυτεύουν και στις αυλές, πίνουν άλλα πράγματα, τι να τους κλάσει το πιοτό.
μιξ όλα.
Cavaliere έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 14:04
Ερμής έγραψε:
Κι εγώ που ζω σε μεγάλη πόλη, ξέρω όλους με τα αντικαταθλιπτικά στη μασχάλη, και για αλκοόλ, δεν συζητώ. Μάλιστα ούτε καν κοινωνικός αλκοολισμός, δηλ. ψάχνω φιλαράκι να τα πιούμε, κλείνομαι σπίτι και γίνομαι λιάδα.
δε σου λέω οτι δε παίζουν στην πόλη αυτά, αλλά τα ποσοστά στα χωριά ειναι πολύ άσχημα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 20 Νοέμ 2018, 14:11

Ερμής έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 14:05

Μιλάω για κωμόπολη της Λακωνίας που θεωρείται και κόμβος μαλιστα. Μισή ώρα απο Σπάρτη.
Δε ξέρω ίσως φταίει οτι μεγάλωσα κέντρο Αθηνών το οτι δε μπορώ σε χωριό πάνω απο μια εβδομάδα. Απο την άλλη βλέπω αυτά που λέμε με τη νύχτα, πολύ αντικαταθλιπτικό, πολύ αλκοόλ. Βλέπω ανθρώπους στην ηλικία μου όλη μέρα να τους νοιάζει το τσιπουρο, ο καφές, το κωλόμπαρο, το ποιος γαμιέται με ποια. Και όχι αυτά δε συνέβαιναν πριν 50 χρόνια, συμβαίνουν τώρα που μιλάμε.
Θα συμφωνήσω μαζί σας σε αυτό. Εγώ πέρσι, αναγκάστηκα να μείνω για προσωπικούς λόγους ένα 4μηνο και κατέληξα κλεισμένη στο σπίτι να γράφω στο φόρουμ, διότι είχα βαρεθεί την κασέτα:
1. Γιατί δεν είσαι παντρεμένη
2. Γιατί δεν έχεις παιδί
3. Γιατί δεν εισαι έτσι και είσαι γιουβέτσι.
4. Προξενιά

Κάποια στιγμή γύρισα αγανακτισμένη και είπα σε κάποια "κυρία από αυτές που σταυροκοπιούνται όλη μέρα" ότι θα πρέπει να σκεφτεί, πριν με ξαναρωτήσει για χιλιοστή φορά, μήπως δεν μπορώ να κάνω παιδιά και μήπως με φέρνει σε δύσκολη θέση. Έμεινε αποσβολωμένη και με κοίταζε σα χάνος. Θα μου πεις είναι γρουσουζιά αυτό που έκανα άπειρη, ΝΑΙ, το ξέρω, αλλά ηρέμησα, διότι δεν μου ξανάπε λέξη.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 » 20 Νοέμ 2018, 14:14

Cavaliere έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 13:58
fagano3 έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 13:45
Εχω παει μονο γκραν καναρια αλλα σε καταλαβαινω.

Το θεμα ειναι η δουλεια.

Αν μπορεις να εχεις δουλεια εκει ανετα μενεις εκει περα.

Τουριστικο και κοσμοπολιτικο μεν αλλα με τους γκιρις να μενουν στα ριζορτς.

Και 3 ευρω τα τσιγαρα :003:
Φτηνά τσιγάρα και αλκοόλ, και δεν είναι όλα στιλ Costa Adeje & Los Cristianos. Ακόμα και στο χωριό του Adeje να πας βλέπεις την αληθινή ζωή. Η Santa Cruz είναι μια κανονική ισπανική πόλη, με ζωή, με οινοθήκες, όπως όλο το βόρειο νησί, που δεν είναι τουριστικό. Επίσης, τα μπαρ έχουν τραπέζια έξω όλον τον χρόνο, πράγμα που διορθώνει το No Smoking , και η μερίδες ποτού είναι όπως στην Ελλάδα, το ίδιο και το κέρασμα σφηνάκια.
Eιχαμε παει Φεβρουαριο στην υποτιθεται χειροτερη βδομαδα απο αποψη καιρου της πενταετιας και ημασταν με τα κοντομανικα.

Γυρισα Αμβουργο και ειδααπο το αεροπλανο το ποταμι παγωμενο.

Φτανω μεσημερι μειον 12 ,μπαινω σπιτι και βρισκω το χαρτι με την εγκριση της υπηκοοτητας.

Την επομενη μερα παραιτηθηκα. :003:

Το μονο κακο ειναι που ειναι κυριως τουριστικο νησι και ειναι δυσκολο να δουλεψεις σε κατι αλλο.Βεβαια εσυ που εισαι διγλωσσος θα μπορουσες να ασχοληθεις με τους Γερμανους.

Λιγοτερα σαφως λεφτα αλλα ποιοτητα ζωης.

Προτιμω να πλενω σκαλες εδω που ειμαι παρα να γυρισω πισω.Ουτε Γερμανια ,ουτε Ελλαδα με την μιζερια τους.

fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 » 20 Νοέμ 2018, 14:16

Cecily Anne έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 14:11
Έμεινε αποσβολωμένη και με κοίταζε σα χάνος. Θα μου πεις είναι γρουσουζιά αυτό που έκανα άπειρη, ΝΑΙ, το ξέρω, αλλά ηρέμησα, διότι δεν μου ξανάπε λέξη.
Το χω σκεφτει να το κανω αυτο με την μανα μου :oops:

αλλα μετα σκεφτηκα οτι θα μου αρχισει κοψε το καπνισμα και τρωγε μελι με καρυδια

και υιοθετηστε κανενα παιδι απο την Ζιμπαμπουε και τετοια.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 20 Νοέμ 2018, 14:17

fagano3 έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 14:14
Eιχαμε παει Φεβρουαριο στην υποτιθεται χειροτερη βδομαδα απο αποψη καιρου της πενταετιας και ημασταν με τα κοντομανικα.

Γυρισα Αμβουργο και ειδααπο το αεροπλανο το ποταμι παγωμενο.

Φτανω μεσημερι μειον 12 ,μπαινω σπιτι και βρισκω το χαρτι με την εγκριση της υπηκοοτητας.

Την επομενη μερα παραιτηθηκα. :003:

Το μονο κακο ειναι που ειναι κυριως τουριστικο νησι και ειναι δυσκολο να δουλεψεις σε κατι αλλο.Βεβαια εσυ που εισαι διγλωσσος θα μπορουσες να ασχοληθεις με τους Γερμανους.

Λιγοτερα σαφως λεφτα αλλα ποιοτητα ζωης.

Προτιμω να πλενω σκαλες εδω που ειμαι παρα να γυρισω πισω.Ουτε Γερμανια ,ουτε Ελλαδα με την μιζερια τους.
Καλά κάνεις, Γερμανία κι Ελλάδα είναι μεγάλες μιζέριες. Στην Τενερίφη υπάρχει δουλειά για μένα, μόνο τα λεφτά είναι λίγα. ΚΙ εγώ, τελευταία φορά, Φλεβάρη ήμουνα.
Ordem e Progresso.

fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 » 20 Νοέμ 2018, 14:18

Ερμής έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 14:05
fagano3 έγραψε:
Ερμής έγραψε:
Τώρα ξέρω γιατί.
Εξαρταται το χωριο.

Cecily Anne έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 14:03
Ερμής έγραψε:

μιξ όλα.
Cavaliere έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 14:04
Ερμής έγραψε:
δε σου λέω οτι δε παίζουν στην πόλη αυτά, αλλά τα ποσοστά στα χωριά ειναι πολύ άσχημα.
Μα και η Σπαρτη χωριο ειναι.Χωριο και μαλιστα στο τερμα της Ελλαδος.

Μιση ωρα λεμε απο Θεσσαλονικη,Αθηνα αντε καμια Λαρισα,Γιαννενα,Ηρακλειο,Βολο

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 20 Νοέμ 2018, 14:19

fagano3 έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 14:16

Το χω σκεφτει να το κανω αυτο με την μανα μου :oops:

αλλα μετα σκεφτηκα οτι θα μου αρχισει κοψε το καπνισμα και τρωγε μελι με καρυδια

και υιοθετηστε κανενα παιδι απο την Ζιμπαμπουε και τετοια.
Όχι, μη, εμένα αν έφτανε στα αυτιά της γιαγιάς μου αυτό, θα έσκαγε από τη στενοχώρια της κυριολεκτικά. Καλό είναι να μην τους βαραίνουμε με μαλακίες τους ανθρώπους που μας αγαπάνε. Όσες φορές και να μου παίξει η γιαγιά μου την κασέτα, το κάνει με αγάπη, παράπονο, συνδυασμό και των δύο κλπ. και δεν μπορώ να εκνευριστώ μαζί της. Εγώ αναφέρομαι στους απέξω, που δεν τους πέφτει λόγος, δεν νοιάζονται και απλά βρήκαν παπά να θάψουν 5-6.

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 20 Νοέμ 2018, 14:20

Χωριο με χωριο εχει διαφορά.
Αλλο ενα χωριο που βρισκεται στα κατσαβραχα και αλλο ενα που βρισκεται διπλα σε μεγαλη πολη.
Για την πρωτη περιπτωση τα πραγματα ειναι παρα πολυ δυσκολα.
Σχεδον δεν παλευονται.
Στην δευτερη περιπτωση ειναι παρα πολυ καλα.Αρκει να υπαρχουν υποδομες.
Δηλαδη σχολεια (ολων των βαθμιδων και οχι μονο δημοτικο),φροντιστηρια,δραστηριοτητες για παιδια γενικα.
Αλλιως θα πρεπει καποιος να ασχολειται το μεγαλυτερο μερος της ημερας με την μεταφορα των παιδιων.
Θα πρεπει δηλαδη η δουλεια του ενος να βολευει για να καλυπτει αυτες τις απαιτησεις.
Εξαιρετικη λυση ομως ειναι και τα προαστια των μεγαλων σχετικα πολεων.
Εχεις τα παντα και τα παιδια μεγαλωνουν με πολυ μεγαλυτερη ελευθερια απ'οτι τα παιδια του κεντρου.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Life style”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών