Μπουζούκια
- Λόρδος Ταντρίδης
- Phorum.gr user: Λόρδος Ταντρίδης
Μπουζούκια
Δεδομένου ότι η νεολαία στην συντριπτική της πλειοψηφία προτιμάει τα κλαμπς και την ξενόφερτη Ελληνική ή ξένη μουσική , νομίζετε ότι τα μπουζούκια θα βαστάξουν ; Νομίζω ότι σιγά σιγά θα μείνουν μερικά μόνο στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη , και όσο οι παλιότερες γενιές φτάνουν σε ηλικία που με ένα ποτό τους πιάνει το κεφάλι , τόσο θα λιγοστεύουν . Θα μείνουν στην Ιστορία , όπως οι ντίσκο , αν και η παρουσία τους είναι συντριπτικά πιο μακροχρόνια ( 1960/1970 και συνεχίζει ) .
Ίσως κάποια κλαμπ να μετατρέπουν το μαγαζί σε μπουζούκια ορισμένες ημέρες για αλλαγή .
Ίσως κάποια κλαμπ να μετατρέπουν το μαγαζί σε μπουζούκια ορισμένες ημέρες για αλλαγή .
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Re: Μπουζούκια
Θα βαστάξουν. Η λούμπεν ανθυποκουλτούρα, η ακαλαισθησία και ο πασοκισμός δεν πεθαίνουν ποτέ.
Τα μπουζουκια εχουν μαζευτει ως καποιο σημειο μονο και μονο ως προ του οικονομικου θέματος . Απο κει και πέρα καποιες ηλικιες ( 30 - 40 + ) προτιμουν τραπεζάκι και μπουζουκια . αυτα.
- Λόρδος Ταντρίδης
- Phorum.gr user: Λόρδος Ταντρίδης
Ναι αλλά το ερωτηματικό είναι αν οι σημερινοί 18-30 θα τα προτιμούν όταν φτάσουν σε εκείνες τις ηλικίες . Δηλαδή δεν το βλέπω πολύ εύκολο ο σημερινός 18άρης που ακούει Τρανό πάνω στο Daytona να πηγαίνει να ακούει λαϊκά . Ενώ στην δική μου σειρά ( 1994 ) υπήρχαν και πολλοί που από μικροί ήταν πορωμένοι και περίμεναν με ανυπομονησία να πάνε μπουζούκια .
Δεν υπαρχει ερωτηματικο . ειπα πως καποιες ηλικιες θελουν τραπεζακι κ φρου φρου κ αρωματα . Οσο υπαρχει η ζητηση αυτη τα μπουζουκια θα υφιστανται εστω συρικνωμενα σε σχεση με παχιες αγελάδες εποχες ( 2000 κατι ως μνημονιο )Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: ↑27 Δεκ 2022, 12:59Ναι αλλά το ερωτηματικό είναι αν οι σημερινοί 18-30 θα τα προτιμούν όταν φτάσουν σε εκείνες τις ηλικίες . Δηλαδή δεν το βλέπω πολύ εύκολο ο σημερινός 18άρης που ακούει Τρανό πάνω στο Daytona να πηγαίνει να ακούει λαϊκά . Ενώ στην δική μου σειρά ( 1994 ) υπήρχαν και πολλοί που από μικροί ήταν πορωμένοι και περίμεναν με ανυπομονησία να πάνε μπουζούκια .
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Αυτο το κανει ο σημερινος 16αρης, οχι 18αρης. Ο 18αρης έχει τόσα αποθέματα υποκουλτούρας μεσα του, που μπορεί να χωρέσει και Τρανό και Μακη Δημάκη ταυτόχρονα.Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: ↑27 Δεκ 2022, 12:59Ναι αλλά το ερωτηματικό είναι αν οι σημερινοί 18-30 θα τα προτιμούν όταν φτάσουν σε εκείνες τις ηλικίες . Δηλαδή δεν το βλέπω πολύ εύκολο ο σημερινός 18άρης που ακούει Τρανό πάνω στο Daytona να πηγαίνει να ακούει λαϊκά . Ενώ στην δική μου σειρά ( 1994 ) υπήρχαν και πολλοί που από μικροί ήταν πορωμένοι και περίμεναν με ανυπομονησία να πάνε μπουζούκια .
Ξερω ενα σκασμό άτομα 18-25 που και τραπ ακουνε, και τα μπουζουκια τους πάνε κανονικα. Έχουν πρόγραμμα.
Δε ξέρω κανέναν να ακούει τραπ. Θα μου πείς πόσους εικοσάρηδες ξέρεις; Σωστο και αυτό.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
Δεν θελω να σας απογοητευσω αλλα αν ριξετε μια ματια στα "γυφτοπανηγυρια" που γινονται ανα την Ελλαδα και την πολυκοσμια που εχουν,θα καταλαβετε αν τα μπουζουκια επιβιωσουν.
Οποιανού δεν του αρέσουν τα μπουζούκια και τα κλαρίνα να πάει στα Λονδίνα και στα Παρίσια. Στ' αρχίδια μας κιόλας
-
σωστοςstergiosbik έγραψε: ↑29 Δεκ 2022, 12:22Μπουζουκι με "μπουζουκι",οπως και κλαρινα με "κλαρινα" εχει μεγαλη διαφορα.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Φίλε, καλώς ή κακώς, αυτά τα λύνει η ζωή κι ο χρόνος. Ούτε εγώ, ούτε εσύ. Γνώμη και προτιμήσεις (ή και αντιπάθειες) μπορεί να έχουμε όλοι, κατά περίπτωση πολλοί ισχυρές, δεν μπορούμε όμως να βάζουμε στεγανά, δεν (πρέπει να) μπαίνουν στο μουσείο ή στη φορμόλη κάποια πράγματα. Εξελίσσονται όπως εξελίσσεται και μια κοινωνία (και προφανώς όχι πάντα στο δρόμο που θα θέλαμε).stergiosbik έγραψε: ↑29 Δεκ 2022, 12:22Μπουζουκι με "μπουζουκι",οπως και κλαρινα με "κλαρινα" εχει μεγαλη διαφορα.
Από εκεί και πέρα υπάρχει πολλή περισσότερη σάχλα στα "ξένη" διασκέδαση απ' ότι στην "ελληνική"-άσε που στην "ελληνική" η περισσότερη σάχλα εισαγόμενη είναι.
Έτσι μπράβο.stergiosbik έγραψε: ↑29 Δεκ 2022, 12:22Μπουζουκι με "μπουζουκι",οπως και κλαρινα με "κλαρινα" εχει μεγαλη διαφορα.
Τι σχέση έχει ο Βελισάρης και ο Σαφέτης με τον Σκάρλα και τη μακαρίτισσα τη Φιλιώ Πυργάκη;
Ειδικά τα βαριά Σαρακατσάνικα τσάμικα είναι απο τα ελάχιστα ελ που ακούω ποολύ ευχάριστα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"