Όσοι μεγαλώσατε σε χωριό...
Όσοι μεγαλώσατε σε χωριό...
Όσοι μεγαλώσατε σε χωριό το μετανιώσατε; Πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερα στην πόλη; Ότι οι γονείς σας, σας "έθαψαν¨στο χωριό;
Αν είχατε τη δυνατότητα να μετακομισετε σ ένα χωριό με την οικογένεια, με μια κωμόπολη στα 10 χιλιόμετρα, θα το κάνατε;
Αν είχατε τη δυνατότητα να μετακομισετε σ ένα χωριό με την οικογένεια, με μια κωμόπολη στα 10 χιλιόμετρα, θα το κάνατε;
Re: Όσοι μεγαλώσατε σε χωριό...
Δεν είναι επιλογή του παιδιού που θα μεγαλώσει.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Πού είναι καλύτερο όμως να μεγαλώσει ένα παιδί; Πόλη ή επαρχία, το καθενα έχει τα υπέρ και τα κατά
δεν ήταν επιλογή μας ώστε να μετανιώσουμε
αυτό που έχω παρατηρήσει ως βασική διαφορά,
ανάμεσα σε εμάς που μεγαλώσαμε σε χωριό και σ εκείνους
που έχουν μεγαλώσει σε μεγάλη πόλη (Αθήνα, κυρίως),
είναι πως υπάρχει διαφορά σε ζητήματα κοινωνικής
αντίληψης, κυρίως
στο χωριό όλα απλουστεύονται, τουλάχιστον την εποχή
που εγώ μεγάλωνα
αν είχα οικογένεια, μάλλον θα προτιμούσα -ίσως όχι χωριό,
μα μία μικρότερη πόλη, που όμως θα παρείχε κάποιες
δυνατότητες στα παιδιά μου, σύμφωνα με αυτά που εγώ θεωρώ
απαιτούμενα πια
αυτό που έχω παρατηρήσει ως βασική διαφορά,
ανάμεσα σε εμάς που μεγαλώσαμε σε χωριό και σ εκείνους
που έχουν μεγαλώσει σε μεγάλη πόλη (Αθήνα, κυρίως),
είναι πως υπάρχει διαφορά σε ζητήματα κοινωνικής
αντίληψης, κυρίως
στο χωριό όλα απλουστεύονται, τουλάχιστον την εποχή
που εγώ μεγάλωνα
αν είχα οικογένεια, μάλλον θα προτιμούσα -ίσως όχι χωριό,
μα μία μικρότερη πόλη, που όμως θα παρείχε κάποιες
δυνατότητες στα παιδιά μου, σύμφωνα με αυτά που εγώ θεωρώ
απαιτούμενα πια
Μεγαλωσα εν τινι μετρω σε χωριο μιας και μεχρι να παω σχολειο περνουσα 6 μηνες τουλαχιστον στο χωριο.
Δεν μας εθαψαν οι γονεις μας γιατι πολυ απλα η εσωτερικη μεταναστευση εγινε γιατι στο χωριο δεν υπηρχαν δουλειες.
Πλην ομως η ζωη στο χωριο ειναι πολυ πιο ομορφη απο τη ζωη στην πολη αρκει να υπαρχει δουλεια εστω και σε αποσταση 40 χλμ.
Πχ ευκολα θα εμενα στο χωριο αν η εργασια μου ηταν στα Γιαννενα (αποσταση περι τα 35 χλμ).Παρα το γεγονος οτι εχω σπιτι στα Γιαννενα.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στην πολη αλλα να εχει συχνη και μεγαλη σε διαρκεια επαφη με το χωριο κυριως τις περιοδους που δεν εχει σχολειο
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Θεωρώ ότι το καλύτερο είναι να ξεκινήσεις από χωριό και να καταλήξεις σε πόλη, παρά να είσαι συνέχεια σε πόλη ή από τη πόλη ως παιδί να πας αργότερα σε χωριό.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
- Cecily Anne
Σε νησί, αλλά θεωρητικά είναι σαν χωριό.
Στα θετικά:
Ποιότητα ζωής.
Ελεύθερος χρόνος, λόγω μειωμένων αποστάσεων.
Αρνητικά:
Ένα άγχος θα ήταν το θέμα της υγείας, που είναι ένα τσακ πιο υποβαθμισμένο (μακράν καλύτερα, όμως, τα επίπεδα σε σχέση με το όταν μεγάλωνα εγώ.)
Θα μεγάλωνα άνετα οικογένεια εκεί, αλλά για μόνη μου δε θα γύριζα, δε θα την πάλευα, είναι τρομερά κακό να έχεις ελεύθερο χρόνο να σκέφτεσαι, αν έχεις κεφάλι παρόμοιο με το δικό μου.
Στα θετικά:
Ποιότητα ζωής.
Ελεύθερος χρόνος, λόγω μειωμένων αποστάσεων.
Αρνητικά:
Ένα άγχος θα ήταν το θέμα της υγείας, που είναι ένα τσακ πιο υποβαθμισμένο (μακράν καλύτερα, όμως, τα επίπεδα σε σχέση με το όταν μεγάλωνα εγώ.)
Θα μεγάλωνα άνετα οικογένεια εκεί, αλλά για μόνη μου δε θα γύριζα, δε θα την πάλευα, είναι τρομερά κακό να έχεις ελεύθερο χρόνο να σκέφτεσαι, αν έχεις κεφάλι παρόμοιο με το δικό μου.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Αναλόγως με τον άνθρωπο είναι παιδιά. Αλλοι το 'χουν με τη φύση, την απλάδα, τα κατσικάκια, τα γουρουνάκια άλλοι προτιμούν την πόλη. Που δίνει για παράδειγμα πολλές περισσότερες ευκαιρίες στα επαγγελματικά, στα αισθηματικά κτλπ. Κάποιοι μπορεί βέβαια να προτιμούν ακόμα και το αστικό περιβάλλον.
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
Ο μικρός είναι 3. Το σκεφτόμαστε εδω και καιρό με τον σύζυγο, εμείς είμαστε ψημένοι να φύγουμε αλλά προτεραιότητα φυσικά είναι το παιδι. Αν φυγουμε τωρα δε θα του κακοφανεί και σιγουρα η ποιότητα ζωής μας θα ειναι ανώτερη.
Το χωριό όμως δεν εχει πολλά παιδιά, ούτε σχολεία ή δραστηριότητες. Όλα αυτα τα εχει στα 5-10 χιλιόμετρα.
Η απόσταση απο Θεσσαλονίκη είναι στις 2 ωρες. Άνετα θα μπορουσαμε να ερχομαστε σην πόλη για κάποια παράσταση ή έκθεση που μπορεί να το ενδιαφέρει.
Η καθημερινότητά του όμως; Οι παρέες του; Ένα παιδί του χωριού είναι πιο ψημένο σε κάποια πράγματα ενώ ενα παιδι της πόλης σε κάποια άλλα.
Το χωριό όμως δεν εχει πολλά παιδιά, ούτε σχολεία ή δραστηριότητες. Όλα αυτα τα εχει στα 5-10 χιλιόμετρα.
Η απόσταση απο Θεσσαλονίκη είναι στις 2 ωρες. Άνετα θα μπορουσαμε να ερχομαστε σην πόλη για κάποια παράσταση ή έκθεση που μπορεί να το ενδιαφέρει.
Η καθημερινότητά του όμως; Οι παρέες του; Ένα παιδί του χωριού είναι πιο ψημένο σε κάποια πράγματα ενώ ενα παιδι της πόλης σε κάποια άλλα.
Για μένα μακριά από χωριό. Καλή η φύση αλλά μόνο για την παιδική ηλικία. Θα προτιμούσα να μεγάλωνα στη Γερμανία ή σε μια πόλη της Ελλάδας. Το χωριό μας έθαψε και μας θάβει ακόμη, αντί να θαφτούμε εκεί μια και καλή όταν έρθει η ώρα μας. Συγγενείς, γνωστοί και το κακό συναπάντημα. Είμαστε έξι αδέρφια από διαλυμένη οικογένεια (από όταν όλοι είμαστε ανήλικοι).
Η τύχη μας θα ήταν άλλη στη Γερμανία ή σε μια πόλη όπως τα Γιάννενα π.χ. που έχει και πανεπιστήμιο και είναι κοντά στο χωριό.
Σπουδάζεις χωρίς πολλά έξοδα, σημαντικό για έξι παιδιά. Το χωριό διέλυσε την οικογένεια.
Η τύχη μας θα ήταν άλλη στη Γερμανία ή σε μια πόλη όπως τα Γιάννενα π.χ. που έχει και πανεπιστήμιο και είναι κοντά στο χωριό.
Σπουδάζεις χωρίς πολλά έξοδα, σημαντικό για έξι παιδιά. Το χωριό διέλυσε την οικογένεια.
- Cecily Anne
Αυτό ότι τα 5 χλμ είναι απόσταση είχα χρόνια να το ακούσω.Ίφιδα έγραψε: ↑20 Νοέμ 2018, 13:02Ο μικρός είναι 3. Το σκεφτόμαστε εδω και καιρό με τον σύζυγο, εμείς είμαστε ψημένοι να φύγουμε αλλά προτεραιότητα φυσικά είναι το παιδι. Αν φυγουμε τωρα δε θα του κακοφανεί και σιγουρα η ποιότητα ζωής μας θα ειναι ανώτερη.

Τόσα τρέχουμε για ζέσταμα.

“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Δε κατάλαβα πως σας διέλυσε το χωριό; Εμένα για διαλυμένες οικογενειακές σχέσεις μου κάνει.Antares έγραψε: ↑20 Νοέμ 2018, 13:04Για μένα μακριά από χωριό. Καλή η φύση αλλά μόνο για την παιδική ηλικία. Θα προτιμούσα να μεγάλωνα στη Γερμανία ή σε μια πόλη της Ελλάδας. Το χωριό μας έθαψε και μας θάβει ακόμη, αντί να θαφτούμε εκεί μια και καλή όταν έρθει η ώρα μας. Συγγενείς, γνωστοί και το κακό συναπάντημα. Είμαστε έξι αδέρφια από διαλυμένη οικογένεια (από όταν όλοι είμαστε ανήλικοι).
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τι πληθυσμό χωριού μιλάμε;Ίφιδα έγραψε: ↑20 Νοέμ 2018, 13:02Ο μικρός είναι 3. Το σκεφτόμαστε εδω και καιρό με τον σύζυγο, εμείς είμαστε ψημένοι να φύγουμε αλλά προτεραιότητα φυσικά είναι το παιδι. Αν φυγουμε τωρα δε θα του κακοφανεί και σιγουρα η ποιότητα ζωής μας θα ειναι ανώτερη.
Επίσης, για να λες ότι είναι στις 2 ώρες από Θεσσαλονίκη, λογικά υπάρχει άλλη πόλη-πρωτεύουσα νομού πιο κοντά.
Επαρχιακή πόλη

Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 298 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
26 Νοέμ 2024, 20:10