Ακόμα πληρώνουμε την 21η Απριλίου 1967

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος
Δημοσιεύσεις: 6711
Εγγραφή: 03 Απρ 2018, 19:01

Re: Ακόμα πληρώνουμε την 21η Απριλίου 1967

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος » 23 Απρ 2022, 20:03

Η ουσία που αγνοούν ή υποκρύπτουν οι χουντικοί αφορά το εξής:

Μεγάλο ρεύμα μετανάστευσης είχαμε και επί δικτατορίας.
Τώρα στο αρχείο μου έχω στοιχεία μέχρι το 1971 που το καταδεικνύουν πλήρως.
Εικόνα
Εικόνα

Στα παραπάνω βλέπουμε πως η ύπαιθρος ερήμωσε καθώς ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μεταναστών και με τους Απριλιανούς, ίσως και 80%, ήσαν αγρότες.
Ένας κουτοπόνηρος Απριλιανός μπορεί να πει "ναι αυξήθηκε η μετανάστευση στις 90 χιλιάδες αλλά το ρεκόρ είναι 110 χιλιάδες", εντούτοις όταν ήδη έχουν φύγει εκατοντάδες χιλιάδες για το εξωτερικό και επιτυγχάνεις και εσύ ένα μεγάλο κύμα, μετράει διπλά.
Είναι σαν κάποιος μαθητής να γράφει 10 και όταν ξαναγράφει με τα ίδια θέματα να πανηγυρίζει γιατί έγραψε 12.

Όμως αυτό δεν αφορούσε μόνο την εξωτερική μετανάστευση.
Εδώ να τονίσουμε και κάτι που δεν χρειάζεται καν παραπομπή αν και υπάρχει πιο εύκολη, αρκετοί αγρότες προέβησαν σε εσωτερική μετανάστευση.
Η φτώχεια και η ένδεια τους έφερε στα αστικά κέντρα ώστε να απασχοληθούν ως εργάτες σε εργοστάσια ή οικοδομές και αλλού.
Και αρκετοί ήρθαν και στα 70'ς, άλλωστε έτσι αυξήθηκε ο πλυθυσμός στην Αθήνα και διάφορα προάστια της.


Εν ολίγοις, η διαγραφή των αγροτικών χρεών δεν μπόρεσε να ενισχύσει τον αγροτικό τομέα, καθώς οι αγρότες εξακολούθησαν να φεύγουν για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και λοιπά μικρότερα αστικά κέντρα ή για την Γερμανία, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και αλλού.

Ένας λόγος για αυτό ήταν ο εξής όπως τα γράφει ο Γιάννης Μαρίνος:




Εικόνα
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"

Άβαταρ μέλους
wooded glade
Δημοσιεύσεις: 29284
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 17:04

Re: Ακόμα πληρώνουμε την 21η Απριλίου 1967

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 24 Απρ 2022, 03:25

Μέχρι το 65 -εκεί γύρω- ήταν ελεύθερη η μετανάστευση.
Εγώ πήγα με το μπαμπά μου στη Σουηδία στην μία από τις αδερφές μου που σπούδαζε εκεί. Στο αρεοδρόμιο κανένας δεν κοίταγε διαβατήρια οπότε εγώ έπρεπε να πιάσω τον immigration officer που κοιμόταν και του είπα "ρε συ βάλε μας μιά σφραγίδα γιατί αλλοιώς πίσω στην Αθήνα θα νομίζουνε ότι είμασταν στη Μόσχα με τα κουμούνια".
Μετά η αδερφή μου που ήταν ήδη να παντρευτεί έναν Εγγλέζο, είπαμε να πάμε από Στοκχόλμη Λονδίνο αλλά δεν είχε εισιτήριο για τρεις μαζί και πήρα ένα εγώ και ο μπαμπάς με την αδερφή την επόμενη μέρα. Στο Χήθροου του Λονδίνου δεν κοιμόταν αλλά ενώ ήμουνα under age δεν έδωσε σημασία και μου λέει "που πα ρε ;" και του λέω "ήρθα να δω το Λονδίνο και θαρθεί ο μπαμπάς μου με την αυριανή πτήση". Οπότε μου λέει "α καλά" και μου δίνει άδεια παραμονής για ένα χρόνο ! Σαν φοιτητής μετά από 6 χρόνια για ένα χρόνο παραμονής έπρεπε να πάω στο Surrey στο υπουργείο με το τραίνο και να κάνω πηδηματάκια στους μπατσίου.

Από το 68 και μετά λοιπόν είχε τα quota και δεν έφευγαν πολλοί.
Αλλά βασικά ποιός έχει όρεξη την ψωροκωστέϊσιον και τους ζαίους ;
Στο Άμστερνταμ θα πάω εγώ, με τον Αμστραντάμ πικιπικιράμ.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος
Δημοσιεύσεις: 6711
Εγγραφή: 03 Απρ 2018, 19:01

Re: Ακόμα πληρώνουμε την 21η Απριλίου 1967

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος » 22 Ιούλ 2022, 01:54

Ένας μεγάλος μύθος των Απριλιανών ήταν πως δεν υπήρχαν ξένοι κλπ.
Και όμως, επί Απριλιανών ήρθαν στην Ελλάδα κάποιες χιλιάδες πακιστανοί, ινδοί, σουδανοί και άλλων εθνικοτήτων για να εργαστούν ως ανειδίκευτοι.
Δεν ήρθαν συντεταγμένα αλλά άναρχα, αρκετοί δίχως νόμιμα χαρτιά.
Ο λόγος ήταν πως από την μία συμπίεζαν το μισθολογικό κόστος και από την άλλη κάλυπταν κάποιες ανάγκες που υφίσταντο αφού όπως έγραψα και στην προηγούμενη σελίδα, είχαμε και το 1969-70 κύμα μεταναστεύσεως.

Εικόνα

Προσέξτε, οι πακιστανοί λένε ότι τους κάλεσε ο Παττακός και τους διώχνει ο δημοκράτης Καραμανλής!

Εικόνα
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"

Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος
Δημοσιεύσεις: 6711
Εγγραφή: 03 Απρ 2018, 19:01

Re: Ακόμα πληρώνουμε την 21η Απριλίου 1967

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος » 22 Ιούλ 2022, 01:57

Περιγραφή όπως και στην πρώτη εικόνα πιο πάνω, μίας κατάστασης που βλέπουμε εδώ και είκοσι χρόνια.
Πακιστανοί να μένουν σε παλιόσπιτα 5-10 κλπ.
Αλλά αυτό το 1973, με τους δήθεν εθνικιστές Απριλιανούς που δεν σήκωναν μύγα στο σπαθί τους.

Εικόνα


Και στην εξίσωση αφροαμερικάνοι και ασιάτες.
Εικόνα

Όλα αυτά παρακαλώ σε εποχή που διεθνώς τα σύνορα ήταν κλειστά και υπήρχαν και κομμουνιστικά κράτη με ακόμα πιο κλειστά σύνορα, άρα ήταν πιο εύκολο να μην υπάρχουν ροές όπως της σύγχρονης εποχής.
Αναλογικά δηλαδή να το δούμε, δεν διαφέρει η λογικη των Απριλιανών από εκείνη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και του Στέφανου Μάνου(1993):
Εικόνα
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"

Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος
Δημοσιεύσεις: 6711
Εγγραφή: 03 Απρ 2018, 19:01

Re: Ακόμα πληρώνουμε την 21η Απριλίου 1967

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος » 22 Ιούλ 2022, 01:58

Nα πάμε όμως και στο γλυκό;
Πακιστανοί δούλευαν και στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά!
Όταν αυτά κρατικοποιήθηκαν το 1986-87, όχι με το ζόρι ντε, από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η τελευταία αποφάσισε να απολυθούν οι πακιστανοί άνευ αποζημιώσεως.
Προσέξτε, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός πολύ πιο σκληρός από τον δικτάτορα Παπαδόπουλο που τους είχε πρωτοφέρει.
Μάλιστα οι πακιστανοί έκαναν και πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα.
Στη συνέχεια, η κυβέρνηση έκανε στροφή...90 μοιρών, τους έδωσε αποζημίωση απολύσεως αλλά όχι πλήρη και η πακιστανική πρεσβεία διεμήνυσε στους εργάτες ότι δεν πρόκειται να πάρουν καλύτερη προσφορά.

Εικόνα
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"

Άβαταρ μέλους
Golden Age
Δημοσιεύσεις: 29733
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:24

Re: Ακόμα πληρώνουμε την 21η Απριλίου 1967

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 01 Δεκ 2023, 20:37

Δεν ήταν πάντως μόνο ο Πόλε στον οποίο η Μεταπολίτευση είχε προτεθεί να χορηγήσει άσυλο (αρχικά). Υπήρξε κι άλλος διεθνής αστέρας που είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης.
H ξεχασμένη ιστορία του Ενρίκο Μπιάνκο

11.08.2002

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας είχαν ληφθεί στις 2 Νοεμβρίου 1997 με αφορμή τη σύλληψη ενός 45χρονου Ιταλού που είχε σχέση με την απαγωγή και τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Αλντο Μόρο, από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες.

Ο Ενρίκο Μπιάνκο συνελήφθη σε ένα γιοτ στο Ακτιο ύστερα από σήμα της Ιντερπόλ προς τις ελληνικές αστυνομικές αρχές, ότι ίσχυε διεθνές ένταλμα σύλληψης για εγκληματικές – τρομοκρατικές πράξεις.

Ακολούθησε μεγάλη αναστάτωση και μπέρδεμα σχετικά με την ανάμιξη του Μπιάνκο στην υπόθεση Μόρο, καθώς οι Αρχές στη Ρώμη ανέφεραν ότι είχε απαλλαγεί από κάθε κατηγορία, ενώ ταυτόχρονα υπήρχαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ενρίκο Μπιάνκο συνδεόταν και με ναρκωτικά καθώς και με ένοπλες ληστείες, από τα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Ενας Ιταλός εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι εναντίον του Μπιάνκο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης τον Οκτώβριο του 1993, αν και οι κατηγορίες για την υπόθεση Μόρο είχαν καταπέσει λόγω ελλείψεως στοιχείων και παρ’ όλα αυτά παρακολουθούνταν.

Στον Κορυδαλλό

Ο Μπιάνκο φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό και ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Ρέππας είχε δηλώσει πως επρόκειτο να εκδοθεί στην Ιταλία.

«Οι ελληνικές Αρχές ήταν υποχρεωμένες να τον συλλάβουν εφ’ όσον υπήρχε το ιταλικό ένταλμα σύλληψης, αν και η υπόθεση Μόρο είχε κλείσει από το 1981. H Ρώμη δεν ενημέρωσε την Αθήνα για τις τελικές δικαστικές αποφάσεις, όμως υποστηρίζεται ότι το ένταλμα ισχύει», δήλωσε ο κ. Ρέππας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε ότι η σύλληψη του Μπιάνκο στο Ακτιο είχε συμβεί ύστερα από πληροφορίες που προέρχονταν από αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο Μπιάνκο συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε ένα γιοτ τύπου «Απηλιώτης», στο οποίο επέβαιναν ακόμη τέσσερα άτομα και ανάμεσά τους μια γυναίκα.

Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός του διαμερίσματος στο οποίο διέμενε ο Μπιάνκο, στο Παγκράτι, και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το παρακολούθησε για μέρες σημειώνοντας τους ανθρώπους που μπαινόβγαιναν στο κτίριο. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν τα αποτυπώματα που βρέθηκαν, τόσο στο Παγκράτι όσο και στο γιοτ.

Πλαστό διαβατήριο

Ερευνήθηκε το παρελθόν του Ιταλού σε σχέση με τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα του και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Ελλάδα. Βασικό στοιχείο κατά τη σύλληψή του ήταν το πλαστό διαβατήριο που χρησιμοποιούσε, με το όνομα Φούλβιο Φολίνι.

Μετά τη δολοφονία του Μόρο από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες (και όσους κρύβονταν πίσω τους), ο Ενρίκο Μπιάνκο κατέφυγε στη Γαλλία όπου και φυλακίστηκε για δύο χρόνια έπειτα από ληστείες τραπεζών. Εξέτισε την ποινή του και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να εκδοθεί στην Ιταλία. Οι Ελληνες αστυνομικοί παρακολουθούσαν τις κινήσεις του επί έναν χρόνο, θεωρώντας τον ύποπτο για τρομοκρατικές ενέργειες σε σύνδεση με τη «17 Νοέμβρη».

Στην Αθήνα οι αναρχικοί υποστήριξαν τον Μπιάνκο και ισχυρίστηκαν ότι η Ιταλία ζητούσε την έκδοσή του λόγω της πολιτικής δράσης του στα χρόνια του ’70. Περιέγραψαν τον Μπιάνκο ως λαϊκό αγωνιστή που προερχόταν από το αναρχικό γκρουπ «Κομοντίστι», μέλη του οποίου αργότερα ίδρυσαν την «Επαναστατική Δράση». Πριν συλληφθεί από τις γαλλικές Αρχές ήταν συνδεδεμένος με το ισπανικό αναρχικό γκρουπ «ΓΚΑΡΙ» και προσπαθούσε να στήσει δίκτυο υποστήριξης πολιτικών φυγάδων. Εχει αναφερθεί, επίσης, η σχέση του Μπιάνκο με την «ActioDirect» στη Γαλλία, πριν από την αναχώρησή του για την Ελλάδα.

Δεν εκδόθηκε τελικά

Ο Ενρίκο Μπιάνκο ζούσε στην Ελλάδα επί οκτώ χρόνια μέχρι τη σύλληψή του στο Ακτιο, και στις 22 Ιανουαρίου 1998 το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε την αίτηση έκδοσης των ιταλικών Αρχών με το σκεπτικό ότι καταζητούνταν λόγω πολιτικής δράσης και «επειδή έπρεπε να προστατευθεί αυτός και η οικογένειά του από τους ιταλικούς και τους αμερικανικούς διωκτικούς μηχανισμούς».

Σύμφωνα με τις ετήσιες εκθέσεις των Αμερικανών για την τρομοκρατία, ο Ενρίκο Μπιάνκο ζει στην Ελλάδα μετά την αποφυλάκισή του από τον Κορυδαλλό. Στην «απόρρητη έκθεση για την τρομοκρατία», που δημοσιεύθηκε στις 23.11.2001, αναφέρεται:

«…Είναι δε επίσης πλέον ή βέβαιο ότι στο ανθρώπινο δυναμικό της «17N» συμμετέχουν και γυναίκες, ενώ δεν αποκλείεται σε συγκεκριμένες ενέργειες να χρησιμοποιήθηκαν και αλλοδαποί… στο μέτρο που «συνδέεται» με τον ΕΛΑ, δεν αποκλείεται να διατηρούσε κάποιας μορφής επαφές με τη Μέση Ανατολή, Carlos κ.λπ… αποκαλύπτονται πρόσωπα, έστω και με ψευδώνυμα, που ως εκπρόσωποι του ΕΛΑ, εμμέσως δε και της «17N», συνεργάστηκαν τουλάχιστον με την οργάνωση του Carlos… φαίνεται ότι τις διεθνείς σχέσεις του ελληνικού επαναστατικού κινήματος διατηρούσε ο ΕΛΑ…», και «…κρίνεται σκόπιμο να παρατεθούν τα ακόλουθα γεγονότα, έστω και ως απλές «σημειώσεις» σε σχέση με πιθανές διαπλοκές του ελληνικού με το διεθνές επαναστατικό κίνημα: α. H διαμονή του γνωστού στελέχους του Carlos, Bruno Bregnet, στην Πέρδικα Πρεβέζης, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν το έτος 1995 εν πλω από Ιταλία προς Ηγουμενίτσα. β. H σύλληψη του διαβιούντος στην ίδια περιοχή Enrico Bianco, παλαιού στελέχους ιταλικών εξτρεμιστικών οργανώσεων…».

https://www.kathimerini.gr/society/1265 ... o-mpianko/

Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Δημοσιεύσεις: 7967
Εγγραφή: 05 Σεπ 2018, 03:12
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Re: Ακόμα πληρώνουμε την 21η Απριλίου 1967

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος » 01 Δεκ 2023, 22:23

Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών