Στο Μπογδανιστάν.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Στο Μπογδανιστάν.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 24 Δεκ 2019, 12:38

Ακούσαμε και το συνωμοσιολογικό , για ελίτ που θέλουν να επιβάλλουν. Μένει τώρα να αποκαλυφθούν οι μασώνοι κι οι εβραίοι της νέας τάξης. Στη Μάλτα οι Τέκτονες θυσιάζουν παρθένες.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 24 Δεκ 2019, 12:45

Nandros έγραψε:
23 Δεκ 2019, 22:16
Cavaliere έγραψε:
23 Δεκ 2019, 22:07
Nandros έγραψε:
23 Δεκ 2019, 21:42
Από πού συμπεραίνουμε ότι το σύνταγμα του 1949 αναφέρεται ΚΑΙ στους χόμο;

Δεν αναφέρει το σύνταγμα τους αυτή την φράση: "any discrimination based on sexual orientation, identity or gender charasterictics is verboten"!
Γράφει τουλάχιστον για το φύλο.
Και στο δικό μας:

Άρθρο 4
1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

.
Πιθανότατα να έχεις δίκιο -εμείς εκτός Ελλάδας το ξέρουμε να το λέμε και αυτό, δεν μας κονταίνει η ψωλή αν το πούμε- και να καλύπτεται ήδη η ουσία του προβλήματος, και τελικά να είναι μόνο θέμα κοινωνικής συνείδησης κι εφαρμογής στην πράξη, όχι τόσο σε νομικά θέματα, που αφορούν άμεσα στο Σύνταγμα, αλλά σε θέματα εργασίας, κλπ, και βέβαια, όπως έχω ξαναπεί, σε αντίθεση με άλλες χώρες, στην Ελλάδα ακόμα δεν μπορεί κανείς ακόμα να κάνει πολιτική καριέρα με ολοφάνερη την ομοφυλοφυλία του. Π.χ. Λουξεμβούργο, Γερμανία. Κατά τα άλλα, καταλήγω πως μάλλον το θέμα των 2 φύλων καλύπτεται.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
oldjedi
Phorum.gr user: oldjedi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από oldjedi » 24 Δεκ 2019, 13:07

Cavaliere έγραψε:
26 Νοέμ 2019, 15:27
https://left.gr/news/me-sympraxi-nd-kin ... nHoW0E1ANU

Η ελληνική βoυλή απoφάσισε ότι οι κινήσεις προς την προστασία της ισοτητας δεν την αφορούν γι΄αυτο και κατά τη σημερινή ψήφιση για την τροποποίηση του Συντάγματος απέρριψε την αναθεώρηση τoυ Άρθρου 5, παρ. 2, για την απαγόρευση διακρίσεων βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου.

Τα συλλυπητήριά μου. Ευρωπαϊκή χώρα, είπατε; Από πότε;
:)

Απορια φορουμιτη , ο οποιος θεωρει σαν ευρωπαϊκη χωρα μονο εκεινες τις χωρες που ανεχονται τους πουστηδες , τους τραβεστι , τους παιδοφιλους και καθε αλλη νοσηρη προσωπικοτητα ...

Γι' αυτο φαινεται οτι η Ευρωπη πηγαινει κατα διαολου ...

:wave:
Εξεστι , αριστεροις , ασχημονειν

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 24 Δεκ 2019, 13:34

oldjedi έγραψε:
24 Δεκ 2019, 13:07
Απορια φορουμιτη , ο οποιος θεωρει σαν ευρωπαϊκη χωρα μονο εκεινες τις χωρες που ανεχονται τους πουστηδες , τους τραβεστι , τους παιδοφιλους και καθε αλλη νοσηρη προσωπικοτητα ...

Γι' αυτο φαινεται οτι η Ευρωπη πηγαινει κατα διαολου ...
Ευχαριστώ, με βοηθάς αφάνταστα να βγω από αδιέξοδο στη συζήτηση. Μου έλυσες τα χέρια.
:fp:
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Διεθνή Αμνηστία: Απαράδεκτη η μη διάκριση για τις μη διακρίσεις από τη Βουλή

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 24 Δεκ 2019, 15:01

foscilis έγραψε:
23 Δεκ 2019, 23:54
Θα το ξαναπώ για να γίνει σαφές:

ΦΕΡΝΕΙ.

1) Την ταυτότητα φύλου.
2) Τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Να τονίσουμε ότι το Σύνταγμα όταν λέει "καμία διάκριση" εννοεί πάρα πολύ κυριολεκτικά ΚΑΜΙΑ διάκριση. Οι σχετικές ιδιότητες γίνονται υποχρεωτικά "διάφανες" στα μάτια του νόμου και όλων των κομματιών της ζωής που ρυθμίζονται από νόμους. Μόνο 10 Συντάγματα στον πλανήτη έχουν τόσο ισχυρή προστασία για το (1) και μόνο 4 έχουν τόσο ισχυρή προστασία για το (2).

Οι ακτιβιστές που το είχαν αναλάβει δεν έκρυψαν καν την απογοήτευσή τους που δε μπορούν τώρα να προσφύγουν απέναντι σε ένα σωρό νόμους και διατάξεις που είτε αναφέρονται ρητά σε βιολογικό φύλο (για στράτευση, αθλητισμό, συνταξιοδότηση, ποσοστώσεις κλπ) είτε αναφέρονται ρητά σε συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό.

Για παράδειγμα γράφτηκε ότι θα προσέφευγαν ενάντια στη νομοθεσία που απαγορεύει την αιμοδοσία από ομοφυλόφιλους άντρες γιατί η συνταγματική αρχή της μη διάκρισης θα υπερίσχυε σαφέστατα των στατιστικών λόγων που έχουν οδηγήσει το ΕΣΥ της Ελλάδας (όπως και της περισσότερης Ευρώπης) να τους αποκλείει από αιμοδότες. Ή ότι θα προσέφευγαν ενάντια στη νομοθεσία που απαγορεύει σε τρανς άντρες να κατατάσσονται. Προσοχή: όταν λέω "γράφτηκε" εννοώ "σαν θρήνος από τους ίδιους τους υπέρμαχους του μέτρου", όχι "σαν συνωμοσία από τους αντιπάλους του".

Ήταν δηλαδή ρητός σκοπός όσων προώθησαν αυτόν τον νόμο να φέρουν πάρα πολύ ουσιαστικές αλλαγές.

Πέρα από το αντιφατικό με την ταυτότητα φύλου που ισχύει μόνο σε χώρες-ανέκτοτα, υπάρχουν δύο σοβαρές ενστάσεις:

Η πρώτη ένσταση είναι ότι συνταγματική προστασία επιδιώχθηκε (και προτιμήθηκε έναντι πιο συμβατικών τρόπων διεκδίκησης ακόμα και δικαστικά) ως "πυρηνικό όπλο" για να σιγάσει αντιδράσεις που μπορεί να είναι πάρα πολύ εύλογες, κατευθύνοντας τις εξελίξεις προς τα εκεί που θέλει ο μαξιμαλισμός του κινήματος σε βάρος άλλων δικαιωμάτων. Για παράδειγμα δεν υπάρχει κάτι στο σημερινό νομικό πλαίσιο που να απαγορεύει στις οργανώσεις των gay να προσφύγουν ενάντια στον αποκλεισμό τους από την αιμοδοσία εφόσον π.χ. είναι μονογαμικοί και παίρνουν προφυλάξεις. Πράγματι είναι τραβηγμένο να σε ρωτάνε αν έχεις πάει κάποτε με άντρα και όχι αν έχεις πάει χωρίς προφύλαξη, αν πάσχεις από ΣΜΝ κλπ και νομίζω ότι οι υπάρχουσες συνταγματικές διατάξεις για την προστασία της αξιοπρέπειας και την ισονομία είναι αρκετές σαν βάση για να προσφύγει κανείς: "Έλα δω κύριε ΕΣΥ: έχεις στοιχεία ότι το να έχω πάει μία φορά με ομόφυλό μου άντρα όντως συνεπάγεται ότι έχω περισσότερες πιθανότητες να κουβαλάω ΣΜΝ απ' ό,τι η Κούλα που την έχει πηδήξει η μισή Πάτρα; Επειδή τα μικρόβια ξέρουν αν μπαίνουν σε αντρικό ή γυναικείο κώλο;".

Το κακό είναι ότι οι ίδιες ακτιβιστικές οργανώσεις υπερασπίζονται το να πηγαίνεις με δεκάδες διαφορετικά και εντελώς άγνωστά σου άτομα κάθε λίγο και λιγάκι και μάλιστα ομάδες υψηλού κινδύνου όπως μετανάστες ως βασικό και αναπόσπαστο στοιχείο της "ομοφυλόφιλης ταυτότητας". Γι' αυτό διεκδικούν ισχυρή συνταγματική προστασία. Και επειδή είναι φανατικοί όχι λογικοί.

Η δεύτερη ένσταση είναι αν θες σε μια κοινωνία να θεωρούνται ρευστά τα φύλα, αποδεκτές οι υιοθεσίες από ομοφυλους και λοιπές ριζικές αλλαγές σε θεμελιώδεις και κραταιές αντιλήψεις με μερικές από τις οποίες αλλαγές συμφωνώ κι εγώ, δεν είναι δυνατόν αντί να αγωνίζεσαι αυτές να επικρατήσουν οργανικά, να προσπαθείς να τις επιβάλλεις από πάνω, σε μια νύχτα και με τρόπο που συνεπάγεται αδυναμία της κοινωνίας να βγάλει κιχ για 10-12 χρόνια. Αυτό ξεφτιλίζει το Σύνταγμα που υποτίθεται ότι πρέπει να εκφράζει ευρύτατο κομμάτι της κοινωνίας (όχι την ομάδα πίεσης με τα καλύτερα βύσματα) και κατ' επέκταση πλήττει τη δημοκρατία.

Γι' αυτό δε θα κουραστώ να το λέω: η καταψήφιση αυτού του εκτρώματος με 178-0 ήταν ένας θρίαμβος των ελληνικών δημοκρατικών διαδικασιών και του ελληνικού λαού απέναντι στις παπαριές που τυχαίνει να απασχολούν μέρος της ελίτ εδώ και 4-5 χρόνια. ΠΡΟΦΥΛΑΞΕ δικαιώματα και το μόνο που απέδειξε είναι ότι δεν είμαστε μπανανία να έρχεται η κάθε μαλακισμένη που ψωλαρμένισε δυο χρόνια Αγγλία queer studies και να μας υπαγορεύει άρθρα στο πολίτευμά μας με αντάλλαγμα χάντρες και καθρεφτάκια.
:bravo:
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 24 Δεκ 2019, 15:14

Cavaliere έγραψε:
24 Δεκ 2019, 12:38
Ακούσαμε και το συνωμοσιολογικό , για ελίτ που θέλουν να επιβάλλουν.
Δεν είναι συνωμοσιολογικο, είναι πράγματα που έλεγαν πολύ ανοιχτά.
Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών υποστήριξε μια σειρά τροποποιήσεων στο Σύνταγμα, ανάμεσα στις οποίες να προστεθούν ως λόγοι απαγορευμένων διακρίσεων στην παρ. 2 η ταυτότητα φύλου, τα χαρακτηριστικά φύλου και ο σεξουαλικός προσανατολισμός. Άλλωστε και στο άρθρο 21 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, αναπόσπαστο μέρος της Συνθήκης της Λισαβόνας, περιλαμβάνεται και ο σεξουαλικός προσανατολισμός στις απαγορευμένες διακρίσεις.

Η κατοχύρωση στο Σύνταγμα σημαίνει ότι οι αντίθετες νομοθετικές διατάξεις που δεν σέβονται την απαγόρευση διακρίσεων κηρύσσονται αντισυνταγματικές. Νόμοι που επιβάλλουν για παράδειγμα να δίνουν αίμα μόνο άτομα που δεν είχαν σεξουαλικές σχέσεις με ομόφυλους θα είναι αυτομάτως αντισυνταγματικοί. Νόμοι που απαγορεύουν την πρόσληψη στην αστυνομία και τα σώματα ασφαλείας λόγω “διαταραχής ταυτότητας φύλου” θα είναι αντισυνταγματικοί. Επίσης, η δικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου που έκρινε ότι ο Αστικός Κώδικας επιτρέπει τον γάμο μόνο των ετερόφυλων, κατ’ ερμηνεία των διατάξεών του, θα βρίσκεται πλέον εκτός συνταγματικής τεκμηρίωσης
,

http://t-zine.gr/i-praktiki-axia-tis-lo ... -Kq3uOIqCo

Ανοιχτά εκδηλωμενος πολιτικός στόχος ήταν, καμία συνωμοσία.

Και όταν λέμε ελίτ εννοούμε τοπ 5 τοις εκατό, μη λαϊκά άτομα, ανθρώπους με Τουίτερ και first world problems όχι όρθια δουλειά. Δεν εννοούμε τον Σόρος και τους δρακονιανους.

Σταμάτα λοιπόν να ρίχνεις το επίπεδο.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 24 Δεκ 2019, 15:16

Cavaliere έγραψε:
24 Δεκ 2019, 12:33
Nandros έγραψε:
23 Δεκ 2019, 23:19
Όποτε βρίζεις την πατρίδα ΜΟΥ, θα ακούς αυτά που σου πρέπουν!
Κι εσύ όποτε λες τι θα κάνω το διαβατήριό μου θα ακούς χέσιμο.
Για να μην ξεχνιόμαστε:
Cavaliere έγραψε:
26 Νοέμ 2019, 16:17
... βρίσκω τη χώρα σας Τουρκμενιστάν.
Όποτε βρίζεις/ προσβάλλεις την χώρα ΜΟΥ (εσύ την απαρνήθηκες με το "σας") και τον λαό της θα στα χώνω!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 24 Δεκ 2019, 15:37

Nandros έγραψε:
24 Δεκ 2019, 15:16
Όποτε βρίζεις/ προσβάλλεις την χώρα ΜΟΥ (εσύ την απαρνήθηκες με το "σας") και τον λαό της θα στα χώνω!
Και ξέρεις, θα μου ξυνίσει ο τραχανάς.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 24 Δεκ 2019, 15:38

foscilis έγραψε:
24 Δεκ 2019, 15:14
http://t-zine.gr/i-praktiki-axia-tis-lo ... -Kq3uOIqCo

Ανοιχτά εκδηλωμενος πολιτικός στόχος ήταν, καμία συνωμοσία.

Και όταν λέμε ελίτ εννοούμε τοπ 5 τοις εκατό, μη λαϊκά άτομα, ανθρώπους με Τουίτερ και first world problems όχι όρθια δουλειά. Δεν εννοούμε τον Σόρος και τους δρακονιανους.

Σταμάτα λοιπόν να ρίχνεις το επίπεδο.
Το ότι έχεις ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία με ναζί, δεν σε απασχολεί, αλλά δεν πρέπει. Σημασία έχει που γλίτωσες να καθρεφτάκια της νέας τάξης.
:lol:
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 24 Δεκ 2019, 15:44

:lol:
Ντάξει, πάλι προσωπικές-οικογενειακές νύξεις. Το επίπεδο πάλι ανεβαίνει.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 05 Φεβ 2020, 23:13

Cavaliere έγραψε:
26 Νοέμ 2019, 16:17
Κεντροδεξιός Ψάλτης έγραψε:
26 Νοέμ 2019, 16:14
Γιατί είναι παπάτζες.Τι ακριβώς στοιχειοθετείται από αυτήν την τροποποίηση στο σύνταγμα που θα έχει πρακτικό αποτέλεσμα?Αυτά προβλέπονται από επιμέρους νόμους ήδη.Μην πετάξει κανα δόλωμα ο Ποκοπίκος αμέσως να τσιμπήσετε.
Δεν ψηφίζω ποκοπίκο, κατ΄αρχάς, και δεν είμαι κέφαλος για να τσιμπήσω, είμαι άνθρωπος με προσωπική άποψη, που ζει κι εργάζεται στον σύγχρονο δυτικό καπιταλιστικό κόσμο, και βρίσκω τη χώρα σας Τουρκμενιστάν.
Η σύγχρονη χώρα στην οποία ζεις:

Εικόνα

Το Τουρκμενιστάν Ελλάδα:

Για το 2019, 9 ρατσιστικά περιστατικά εναντίον Εβραίων, εκ των οποίων τα 8 ήταν βεβηλώσεις με σπρέι και το 1 φραστική επίθεση σε Έλληνα επικριτή του αντισημιτισμού. 0 βίαια περιστατικά.

10 περιστατικά εναντίον 1500 κατά μέσο όρο ανά έτος, εκ των οποίων τα 40 ετησίως είναι βίαια (ξύλο, μαχαιρώματα, εμπρησμοί, βιασμοί, κτλ).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών