Αριστερή χούντα ή δεξιά ;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Αριστερή χούντα ή δεξιά ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 01 Ιούλ 2018, 17:20

Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε στον αστερισμό της χούντας, επί Ευρωπαϊκού εδάφους.
Το αεροπανώ με τα λαμπιόνια στην οδό Σταδίου που έλεγε "Ελλάς - 21η Απριλίου" κάποια στιγμή θα ξανανέβει.
Ήταν αυτό δεμένο στο κτίριο του ΟΤΕ από τη μία και στο Hotel Esperos από την άλλη, λίγο πριν φτάσουμε στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη ανεβαίνοντας από Ομόνοια.
Μπορεί να λέει "Αλέξης Τσίπρας - ο λαϊκός ηγέτης" αυτή τη φορά, δεν ξέρω - ανάλογα ποιά από τις δύο χούντες θα επικρατήσει.

Στις περισσότερες από τις χώρες της Ευρώπης πάντως κυριαρχεί ο δεξιοχουντισμός.
Μόνο σ' εμάς και κάπως στην Ισπανία φαίνεται περισσότερο ο αριστεροχουντισμός.

Γιατί αυτό ;
Αυτοί που ψηφίζουν είναι ως επί το πλείστον μπατιράκια.
Έχει και βιομήχανους που στηρίζουν και τη δίδα Μηλιού από το Γκστάαντ, αλλά ως επί το πλείστον είναι μπατιράκια.
Τι τραβάει λοιπόν τα μεν μπατιράκια προς τα δεξά και τα δε μπατιράκια προς τα αριστερά ;

Μία θεωρία είναι ότι στην Ελλάδα και στην Ισπανία είχαν κυβερνήσει δεξιόστροφες χούντες και έχουν βγάλει κακό όνομα.
Αντίθετα στην Αγγλία και στη Γαλλία δεν είχαν κυβερνήσει, ή είχαν κυβερνήσει κάτω από κοινοβουλευτικό μανδύα.

Είναι και οι αποικίες. Τους λένε των αλλωνών "θα ξαναπάρουμε τις αποικίες, τις Ινδίες, το Πακιστάν ...". Το χάφτουν, πιό εύκολα απ' ότι θα τρώγαμε εμείς ότι πρόκειται με κάποιο καθεστώς "αοράτου" να ξαναπάρουμε την Κωνσταντινούπολη, τη Σικελία και τη Σαρδηνία.

Αλλά είναι και η μετανάστευση.
Ο Γάλλος που να πάει ; Στο Σαρλερουά ;
Αντίθετα ο Έλληνας όσο νάναι πάει και στο Γκερμάνιος και στο Γκάλλιος και στο Άγγλιος και απαιτεί καθεστώς ισονομίας (για πάρτη του βασικά).

Το σύστημα unijunt πάντως εγώ δεν το βλέπω να δουλεύει, ούτε με τη μία κατάσταση, ούτε με την άλλη.
Αν είχε βγει π.χ. η Λεπέν στη Γαλλία, που υποστήριζαν οι μπρέξηδες, θα είχαν ήδη σκοτωθεί μεταξύ τους του καλού καιρού.

Ένα σύστημα πάντως που με ιντριγκάρει εμένα είναι και το μικτό.
Υπάρχει λόγος πράγματι να ασχολούμαστε τώρα με ποιός ήταν ο Ρουφόγαλης το 1967, ο Μακαρέζος και από την άλλη οι Κολιγιάννης-Φλωράκης ;
Τότε να ασχοληθούμε και με τους Τρικούπη-Δεληγιάννη του 1890. Να διαβάσουμε τι έκανε ο καθένας από αυτούς, να τα θυμηθούμε και να χωριστούμε σε Δεληγιαννικούς και Τρικουπικούς.
Εγώ νομίζω ότι στην Ελλάδα ένα ποτ πουρί χιτλερικών ιδεών και σφυροδρεπανικών ιδεών θα έπρεπε να υπάρχει.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών