ΚΚΕ και Εκλογες

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Re: ΚΚΕ και Εκλογες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 12 Ιούλ 2018, 20:29

zteo έγραψε:
12 Ιούλ 2018, 19:52
[
Eκεινο που μ αρεσει ειναι οτι χρησιμοποιειτε την λεξη επιλογη οταν αυτη στον καπιταλισμο την εχεται χασει τελειως.Ποσσες φορες δεν σηκωθηκες Δευτερα πρωι μετα απο εκλογες και δεν ανακαλυψες οτι οποιος και να εκλεχθηκε το προηγουμενο βραδυ στην ζωη σου εφαρμοζεται οτι πει ο εργοδοτης σου.Αυτος αποφασιζει για την ζωη σου και το εχεις αποδεχτει εαν θες να επιβιωσεις.

Υ.Γ.Το 4 απαντατε μεσα στο κειμενο που σου εβαλα,οσο γιαυτο που λες για τις γυναικες ειναι εξειδικευμενο μετρο που τον τροπο εφαρμογης του θα συζητηθει μετα την επανασταση.
Μαν δεν απαντάς σε τίποτα. Ο Κουτσούμπας ακόμα και για έναν κουμουνιστή είναι ανίκανος και υπόδειγμα αναξιοκρατίας.

Ακόμα και σε αυτό που αποκαλείτε καπιταλισμό (και καπιταλισμό αποκαλείτε ό,τι δεν είναι κουμουνισμός) μπορώ να επιλέξω τουλάχιστον τι επάγγελμα θα κάνω, επί κουμουνισμού δεν θα μπορώ να επιλέξω ούτε καν αυτό.

Επίσης, αν το δικαίωμα ψήφου στις νοικοκυρές είναι εξειδικευμένο μέτρο που θα συζητηθεί μετά την επανάσταση (και το ότι θα συζητηθεί μετά την επανάσταση είναι δικιά σου προσθήκη δεν υπάρχει σε αυτό που παρέθεσες) ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι πως σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, Κουτσούμπας και ΚΚΕ είναι χυδαίοι ! Πολιτικό σύστημα στο οποίο το δικαίωμα ψήφου μιας ομάδας του πληθυσμού αναστέλλεται και θα είναι υπό συζήτηση μετά την "επανάσταση" είναι πράγματι χυδαίο, οπισθοδρομικό και σκοταδιστικό !

Δεν φτάνει δηλ. που θα υπάρχει μόνο ένα κόμμα και θα απαγορεύονται άλλα κόμματα, επιπλέον ΔΕΝ θα ψηφίζουν και όλοι ...
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 12 Ιούλ 2018, 20:39

nik_killthemall έγραψε:
12 Ιούλ 2018, 20:29
zteo έγραψε:
[
Eκεινο που μ αρεσει ειναι οτι χρησιμοποιειτε την λεξη επιλογη οταν αυτη στον καπιταλισμο την εχεται χασει τελειως.Ποσσες φορες δεν σηκωθηκες Δευτερα πρωι μετα απο εκλογες και δεν ανακαλυψες οτι οποιος και να εκλεχθηκε το προηγουμενο βραδυ στην ζωη σου εφαρμοζεται οτι πει ο εργοδοτης σου.Αυτος αποφασιζει για την ζωη σου και το εχεις αποδεχτει εαν θες να επιβιωσεις.

Υ.Γ.Το 4 απαντατε μεσα στο κειμενο που σου εβαλα,οσο γιαυτο που λες για τις γυναικες ειναι εξειδικευμενο μετρο που τον τροπο εφαρμογης του θα συζητηθει μετα την επανασταση.
Μαν δεν απαντάς σε τίποτα. Ο Κουτσούμπας ακόμα και για έναν κουμουνιστή είναι ανίκανος και υπόδειγμα αναξιοκρατίας.

Ακόμα και σε αυτό που αποκαλείτε καπιταλισμό (και καπιταλισμό αποκαλείτε ό,τι δεν είναι κουμουνισμός) μπορώ να επιλέξω τουλάχιστον τι επάγγελμα θα κάνω, επί κουμουνισμού δεν θα μπορώ να επιλέξω ούτε καν αυτό.

Επίσης, αν το δικαίωμα ψήφου στις νοικοκυρές είναι εξειδικευμένο μέτρο που θα συζητηθεί μετά την επανάσταση (και το ότι θα συζητηθεί μετά την επανάσταση είναι δικιά σου προσθήκη δεν υπάρχει σε αυτό που παρέθεσες) ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι πως σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, Κουτσούμπας και ΚΚΕ είναι χυδαίοι ! Πολιτικό σύστημα στο οποίο το δικαίωμα ψήφου μιας ομάδας του πληθυσμού αναστέλλεται και θα είναι υπό συζήτηση μετά την "επανάσταση" είναι πράγματι χυδαίο, οπισθοδρομικό και σκοταδιστικό !

Δεν φτάνει δηλ. που θα υπάρχει μόνο ένα κόμμα και θα απαγορεύονται άλλα κόμματα, επιπλέον ΔΕΝ θα ψηφίζουν και όλοι ...
Μια χαρα εχεις το δικαιωμα επιλογης επαγγελματος στον σοσσιαλισμο,ακομα και εαν ειχες μια κλιση η ενα ταλεντο σου δινοταν η ευκαιρια να το καλλιεργησεις στο σχολειο.Σε αντιθεση με τον καπιταλισμο που η ταξικη θεση σου επιβαλει και το επαγγελμα που θα κανεις.
Οσο για τις γυναικες απλα ρωτησες πως θα εφαρμοστει ενα τετοιο μετρο και σου απαντησα οτι ο τροπος εφαρμογης να συζητηθει μετα την επανασταση τωρα εαν εσυ αλλα διαβαζεις και αλλα καταλαβαινεις προβλημα σου.
Πουθενα δεν γραφεται οτι αναστελεται απλα σου γραφω οτι ο τροπος εφαρμογης της ψηφου των νοιικοκυρων θα συζητηθει μετα την επανασταση το δικαιωμα στην ψηφο ειναι αδιαπραγματευτο.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 12 Ιούλ 2018, 20:57

zteo έγραψε:

Ισχνή δικαιολογία.
Είπαμε δεν συζητάμε για την τύχη της συμφωνία των Πρεσπών στο α) αστικό κοινοβούλιο, β) κοινοβούλιο των "τόπων δουλειάς".
Δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί.
Τις διαδικασίες που προτείνετε δεν μας κάνετε explain.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Αρρηνmax41postspermonth
Phorum.gr user: Μητσάκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρρηνmax41postspermonth » 12 Ιούλ 2018, 21:00

Βρε,λες;
Εικόνα
Aράζω ξάπλα oλημερίς
και κάνω μαύρες σκέψεις:
Mην πεις για τoν Mελιγαλά,
Aρ(ρ)η(ν) (!!!!), γιατί θα μπλέξεις...

Άβαταρ μέλους
Drexler

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Drexler » 12 Ιούλ 2018, 21:18

Θα ξαναψηφισουμε αν βγει το ΚΚΕ?

Θα ψηφιζετε καθε μηνα :D

Με λογισμό και μ' όνειρο τσακίζουμε το ημιπρολεταριάτο!

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 13 Ιούλ 2018, 01:20

zteo έγραψε:
12 Ιούλ 2018, 20:39

Μια χαρα εχεις το δικαιωμα επιλογης επαγγελματος στον σοσσιαλισμο,ακομα και εαν ειχες μια κλιση η ενα ταλεντο σου δινοταν η ευκαιρια να το καλλιεργησεις στο σχολειο.Σε αντιθεση με τον καπιταλισμο που η ταξικη θεση σου επιβαλει και το επαγγελμα που θα κανεις.
Οσο για τις γυναικες απλα ρωτησες πως θα εφαρμοστει ενα τετοιο μετρο και σου απαντησα οτι ο τροπος εφαρμογης να συζητηθει μετα την επανασταση τωρα εαν εσυ αλλα διαβαζεις και αλλα καταλαβαινεις προβλημα σου.
Πουθενα δεν γραφεται οτι αναστελεται απλα σου γραφω οτι ο τροπος εφαρμογης της ψηφου των νοιικοκυρων θα συζητηθει μετα την επανασταση το δικαιωμα στην ψηφο ειναι αδιαπραγματευτο.
Για τις γυναίκες που δεν είχαν προηγούμενα εργαστεί και είναι κοντά στη συνταξιοδότηση εξασφαλίζεται η άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.
Εγώ διαβάζω μωρέ άλλα ? Που ακριβώς γράφει πως θα συζητηθεί μετά την επανάσταση ? ΔΕΝ το γράφει ! απλά είναι η παρένθετη αράδα του ζτεο στην οποία πρέπει να εναποθέσουμε τυφλή πίστη ...

Την μια ο Κουτσούμπας τα λέει λειψά, και έρχεται ο ζτεο με το επίσημο κείμενο του κόμματος να συμπληρώσει, εν συνεχεία το επίσημο κείμενο του κόμματος τα λέει λειψα, οπότε έρχεται ο ίδιος ο ζτεο να το συμπληρώσει.

Ούτε στις γραφές των χριστιανών τέτοια πλαστελίνη ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 13 Ιούλ 2018, 19:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 13 Ιούλ 2018, 02:07

Να πω λοιπόν μία τελική γνώμη που σχημάτισα για το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ δεν έχει σαν στόχο να καταργήσει τις ελεύθερες εκλογές. Μπορεί να του προκύψει -άνθρωποι είμαστε- αλλά λογιά δεν τον πειράζει και τόσο πολύ τον σύντροφο Κουτσούμπωφ να έχει κάποιον αντίπαλο.
Το ζητούμενο είναι να μπει σε λειτουργία το οικονομικό μοντέλο της Εσουσουδού.
Το οικονομικό μοντέλο θα έχει ισχύ νόμου & μέχρι να καταλάβει ο Μητσοτάκης, η Ντόρα και οι πάντες ότι αυτό το μοντέλο δεν αλλάζει, φυσικά θα απαγορεύονται και οι ελεύθερες εκλογές και όλα.
Μπορεί να δημιουργηθεί συγκρουσιακό περιβάλλον ή μπορεί να μην δημιουργηθεί.
Θα απαγορευτεί λοιπόν η ιδιοκτησία και η κάθε είδους μη κρατική εργασία-απασχόληση, θα κάνουμε και μερικές αγγαρείες όλοι στο δάσος να κόβουμε ξύλα.
Δεν αρέσει σε πολλούς αυτό αλλά κατ' αναλογίαν θα μπορούσαν να απαγορευτούν και τα ... χαρέμια, που απαγορεύονται ήδη αλλά πέστε ότι δεν είχαν απαγορευτεί από παλιά. Θα επιτρεπόταν να βγει κάποιος πολιτικός και να πει "ξαναεπιτρέπω τα χαρέμια" ;
Αυτά λοιπόν θέλει να μας πει το ΚΚΕ αλλά μάλλον δεν ξέρει να τα πει.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 13 Ιούλ 2018, 02:13

Τώρα επειδή είναι μάλλον δύσκολο για τον άνθρωπο homo sapiens να αποδεχτεί την ιδέα του κοψίματος ξύλων στο δάσος, όσα χρόνια και αν περάσουν από την θέσπιση του, μάλλον προκύπτει το συμπέρασμα ότι δεν θα γίνονται ελεύθερες εκλογές ποτέ. Ούτε υπό την μορφήν ... στοχοδιαγράμματος της Παπαδοπουλικής περιόδου.

xaris86

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xaris86 » 14 Ιούλ 2018, 21:00

Drexler έγραψε:
12 Ιούλ 2018, 12:36

Υφισταται απο τη στιγμη που εχεις το δικαιωμα επιλογης αναμεσα σε γκαμα κομματων απο ολους τους χωρους.Θεμα δικο σου αν θα επιλεξεις αυτο που σε εκφραζει η θα πεσεις θυμα της προπαγανδας των αλλων.Στην Κουτσουμπια δεν θα την εχεις αφου η επιλογη θα ειναι μονο μια.

Ο Άνθρωπος δεν είναι συνειδητό ον. Θες να μου πεις ότι εγώ ειμαι Α και συ Β γιατί τα βάλαμε κάτω και είπαμε "χμμ... αυτό φαίνεται λογικό και σωστό" και εν τέλη κάναμε συνειδητή επιλογή; Εγώ θα σου πω ότι μάλλον επειδή μας βαραγε ο πατέρας μας μικροί ή επειδή επιβραβευόμασταν ή όχι από τη μαμα μικροί, καναμε τις "ελεύθερες" αυτές επιλογες.

ΔΕΝ υπάρχει συνειδητό. Γι αυτό και αφήνω να διαχειριστεί τα υποσυνείδητα δεσμά μου σε μια ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ συλλογική γραμμη, έρμαιο των συνεδρίων και αποφάσεων αυτών που γίνονται κατά καιρούς. Συνειδητό έχει η μάζα. Όχι το άτομο. Δεν ορίζεται ελευθερία ατόμου, γι αυτό και ο φιλελευθερισμός είναι κουφαμάρα. Στηρίζω Αριστερή δικτατορία, και είμαι πιόνι της. Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Δεν βλέπω τον τρόπο.

Άβαταρ μέλους
Drexler

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Drexler » 14 Ιούλ 2018, 21:14

Δεν μπορεις να κανεις αλλιως γιατι σε εχουν πεισει οτι οι αλλοι ξερουν το καλο σου ενω εσυ οχι.Το ειπα κι εγω οτι πολλες φορες οι επιλογες μας επηρεαζονται απο τη προπαγανδα αλλα προτιμω αυτο απο το να δεχτω μια δικτατορια που θα μου επιβαλλει καποιος,οποια κι αν ειναι τα κινητρα του,οπως και να μου την ''ντυσει'' ιδεολογικα.Το αξιοπεριεργο ειναι πως το δεχονται αυτο ανθρωποι που υποτιθεται οτι ειναι ''αντιφασιστες'' αρα κατα της δικτατορικης εξουσιας.Εκτος αν το θεμα μας ειναι ποια ειναι καλυτερη,η φασιστικη η η κομμουνιστικη μποτα.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 14 Ιούλ 2018, 21:36

Drexler έγραψε:
14 Ιούλ 2018, 21:14
Δεν μπορεις να κανεις αλλιως γιατι σε εχουν πεισει οτι οι αλλοι ξερουν το καλο σου ενω εσυ οχι.Το ειπα κι εγω οτι πολλες φορες οι επιλογες μας επηρεαζονται απο τη προπαγανδα αλλα προτιμω αυτο απο το να δεχτω μια δικτατορια που θα μου επιβαλλει καποιος,οποια κι αν ειναι τα κινητρα του,οπως και να μου την ''ντυσει'' ιδεολογικα.Το αξιοπεριεργο ειναι πως το δεχονται αυτο ανθρωποι που υποτιθεται οτι ειναι ''αντιφασιστες'' αρα κατα της δικτατορικης εξουσιας.Εκτος αν το θεμα μας ειναι ποια ειναι καλυτερη,η φασιστικη η η κομμουνιστικη μποτα.
Είναι κάποια πράγματα που τα ρυθμίζει η προπαγάνδα αλλά είναι και το μυαλό μας ρυθμισμένο να ψάχνει για την εύκολη λύση. Αν πάρω ένα παιδάκι και το κάνω Ολυμπιακό και το πάω στο γήπεδο που θα παίζουμε με τον Πανιώνιο, το παιδάκι θεωρεί δεδομένη εκ προιμίου τη νίκη του θρύλου. Εγώ ξέρω ότι ο καλός Πανιώνιος είναι ικανός να τσιμπήσει βαθμό, αν γίνει θα στεναχωρηθώ αλλά θα το καταλάβω. Το παιδάκι όμως θα κλάψει.
Έτσι πιστεύουμε διάφορα που μας λένε τα οποία αποδεικνύονται ψευδή. Μέχρι να το καταλάβουμε η χρονική διάρκεια ποικίλει, από 5 λεπτά μέχρι 50 χρόνια.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 18 Ιούλ 2018, 07:15

Εγώ καταλήγω στο συμπέρασμα ότι με καθεστώς ΚΚΕ-Σύριζα το σημαντικό είναι το οικονομικό μοντέλο που θα επικρατήσει.
Μετά και να κάνουν και να μην κάνουν εκλογές δεν τρέχει τίποτα.
Μπορεί και να μην κάνουν καθόλου αλλά αν η π.χ. ΝΔ και το ποτάμι πάνε στον Άριο πάγο και καταθέσουν μία δήλωση ότι "σέβονται τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού" δεν κάνει να βγαίνουν από το χρονοντούλαπο ;
Ο σύντροφο Κουτσούμπας θα αποφασίσει βέβαια, αλλά εμένα δεν μου κάνει ούτε κρύο, ούτε ζέστη.

Τώρα με καθεστώς "επιτευγμάτων σοσιαλισμού" τι παίζει ;
Πσίζει ότι πιθανά θα τρώμε όλοι καλαμπόκι οπότε δεν νομίζω ότι θα πρέπει να μιλάμε για "επιτεύγματα" - δεν θα το έλεγα εγώ τουλάχιστον.
Παίζει και ότι μπορεί να μην τρώμε καλαμπόκι, να δούμε εργατικές πολυκατοικίες, λαϊκές πλαζ στην 3η-4η στάση Καλαμακίου και άλλα προοδευτικά.

Εξαρτάται λοιπόν σε ποιά κοινωνική κλάση ανήκει ο καθένας.
Με σοσιαλιστικό καθεστώς που όντως έκανε κάποια επιτεύγματα, παίζει ο εργάτης και ο υπάλληλος να περνάνε σχετικά καλά. Με καπιταλιστική ΝΔ πάλι υπάλληλοι-εργάτες θα ήταν αυτοί, με ΚΚΕ πάλι υπάλληλοι-εργάτες.
Αλλά και ο ατομικός επιστήμονας, καρδιοχειρούργος, καθηγητής πληροφορικής γιατί να μην περνάει καλά ; Προϋπόθεση όμως να τον πάρει το ΕΜΠ και να τον κάνει επιστημονικό προσωπικό - όπως έγινε πρόσφατα με την πολύ ταχύτατα εξελιχθείσα κα Μπατζιάνα που από δασκάλα δημοτικού έγινε καθηγήτρια πανεπιστημίου.
Άλλη κατηγορία είναι οι πλούσιοι, βιομήχανοι κλπ. Οι πλούσιοι αν δεν μπορούν να αποσκιρτήσουν / δεν προκάνουν, πάνε σκοπευτήριο Καισαριανής κανονικά. Ας πρόσεχαν.

Αυτοί λοιπόν που μου φαίνονται εν πολλοίς αθώα θύματα εμένα είναι οι της κατηγορίας Β'.
Γιατί ποιός σου είπε ρε αδερφέ ότι αφού έβγαλες το ΕΜΠ θα γίνεις και καθηγητής του ΕΜΠ ή θα μπεις στην κρατική (πλέον) εταιρεία του κλάδου σου ;
Εύκολο είναι ; Κάτω από όποιο καθεστώς θες, τεχνοκρατικό καθεστώς, φραπεδολάγνο καθεστώς, ημιφραπεδολάγνο καθεστώς, εύκολο δεν είναι.
Έτσι λοιπόν οι της κατηγορίας αυτής την έχουν βαμένη. Το όποιο επάγγελμα έμαθαν μπορούν να το λειτουργήσουν μόνο παράνομα, αλλοιώς έχει γκουλάγκ. Τους παίρνει μόνο να πιάσουν δουλειά στο λαϊκό πρατήριο του ΛΑΟΣ στην Καλλιρόης, να σηκώνουν ντενεκέδες λάδι.

Έτσι πάει. Πρέπει να είναι γύρω στο 10% του πληθυσμού της κάθε χώρας το ποσοστό των παραπάνω "persecuted Jews" του σοσιαλιστικού συστήματος - δεν υποκρίνομαι ότι είναι η πλειοψηφία το ποσοστό των άμεσα και αναπόδραστα σφαγιαζομένων. Αλλά έτσι είναι.

Καταργείται λοιπόν στα σίγουρα η ελευθερία, που είναι μιά κάπως πιό γενική και αφηρημένη έννοια από τη δημοκρατία. Αλλά ελευθερία τέλος. Πίσω όλα στην εποχή του Αλή πασά των Ιωαννίνων.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 18 Ιούλ 2018, 10:18

zteo έγραψε:
12 Ιούλ 2018, 14:59

Ειδαμε και στον καπιταλισμο τι δυναμη εχει η ψηφος μας και εντυπωσιαστηκαμε.Στις επομενες εκλογες ο λαος ειναι ((ελευθερος)) να αποφασισει ποιος δικτατορας θα κοψει τις συνταξεις. :8)
και αυτο θες να το αλλαξουμε με ενα δικτατορα που θα μπορει να κοβει κεφαλια, αντι για συνταξεις. και χωρις εκλογες. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Drexler

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Drexler » 18 Ιούλ 2018, 10:36

Δεν τον νοιαζει γιατι δεν θα πεσει το δικο του κεφαλι.Το ειχε πει κι η Παπαρηγα οταν μιλαγε για τον Σταλιν,μαζι με τα ξερα καηκαν και χλωρα τι να κανουμε?

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 18 Ιούλ 2018, 12:30

Drexler έγραψε:
18 Ιούλ 2018, 10:36
Δεν τον νοιαζει γιατι δεν θα πεσει το δικο του κεφαλι.Το ειχε πει κι η Παπαρηγα οταν μιλαγε για τον Σταλιν,μαζι με τα ξερα καηκαν και χλωρα τι να κανουμε?
το δικο του κεφαλι θα πεσει πρωτο, απλως δεν το καταλαβαινει. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών