Βουλή: Αυξήσεις σε μισθούς Δημοσίου και συντάξεις μετά από 14 χρόνια

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Re: Βουλή: Αυξήσεις σε μισθούς Δημοσίου και συντάξεις μετά από 14 χρόνια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 27 Ιούλ 2023, 13:02

Συμφωνώ με τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος δεν είναι κ τίποτε εξωφρενικό εδω που τα λεμε. Επίσης συμφωνώ για την Ελλάδα κ με τα τεκμήρια γιατί οι περισσότεροι είναι κλέφτες που θα σκοτώσουν κ τη μάνα τους προκειμένου να κρύψουν έσοδα. Και μην πείτε μαλακια ότι δεν ισχύει γιατί όποιος έχει φίλο λογιστή ξέρει τι γίνεται. Αν λοιπόν θες να το παίζεις φτωχαδακι, ξέχνα σκάφη, πισίνες, πολυτελή αυτοκίνητα, ιδιωτικά σχολεία για το παιδί κτλ. Είσαι μια πλεμπα που θα μένεις στην πλεμποπεριοχη σου στα Λιοσα κ θα πηγαίνει το παιδί σου σχολείο με τα γυφτακια κ τα ρωσακια :g030:

Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος » 27 Ιούλ 2023, 13:16

EKPLIKTIKOS έγραψε:
27 Ιούλ 2023, 13:02
Συμφωνώ με τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος δεν είναι κ τίποτε εξωφρενικό εδω που τα λεμε. Επίσης συμφωνώ για την Ελλάδα κ με τα τεκμήρια γιατί οι περισσότεροι είναι κλέφτες που θα σκοτώσουν κ τη μάνα τους προκειμένου να κρύψουν έσοδα. Και μην πείτε μαλακια ότι δεν ισχύει γιατί όποιος έχει φίλο λογιστή ξέρει τι γίνεται. Αν λοιπόν θες να το παίζεις φτωχαδακι, ξέχνα σκάφη, πισίνες, πολυτελή αυτοκίνητα, ιδιωτικά σχολεία για το παιδί κτλ. Είσαι μια πλεμπα που θα μένεις στην πλεμποπεριοχη σου στα Λιοσα κ θα πηγαίνει το παιδί σου σχολείο με τα γυφτακια κ τα ρωσακια :g030:
Εγώ όμως που είμαι φτωχός και πάει το παιδί μου στο δημόσιο σχολείο με τους αλλοδαπούς γιατί πρέπει να πληρώνω παράλογους φόρους επειδή κάποιοι φοροδιαφεύγουν?

Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic » 27 Ιούλ 2023, 13:28

Ερμής έγραψε:
27 Ιούλ 2023, 12:41
nikos p 2020 έγραψε:
27 Ιούλ 2023, 12:35
Ερμής έγραψε:
27 Ιούλ 2023, 12:08

To ΕΝΦΙΑ ειναι ο μόνος δίκαιος φόρος και θα πρέπει να παραμείνει εις το διηνεκές.
Τι λες; Τρελάθηκες;
Μιλάω πολύ σοβαρά. Ας πληρώσουν επιτέλους όσοι κονομαγαν στο τζάμπα τόσα χρόνια.
Ίσως θα πρέπει να μειωθεί μονο στην πρώτη κατοικία και αυτο υπο αρκετές προϋποθέσεις και ελέγχους.
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τον Ερμή και μάλιστα πρέπει να γίνει κλιμακωτός και να αυξάνεται γεωμετρικά για κάθε επιπλέον κατοικία εκτός της πρώτης. Έχουμε γεμίσει ραντιέρηδες που παρκάρουν τα λεφτά τους σε τσιμέντα και airbnb. Θες πολλά σπίτια; Θα πληρώσεις ανάλογα.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 27 Ιούλ 2023, 13:29

Ίακχος έγραψε:
27 Ιούλ 2023, 13:16
EKPLIKTIKOS έγραψε:
Εγώ όμως που είμαι φτωχός και πάει το παιδί μου στο δημόσιο σχολείο με τους αλλοδαπούς γιατί πρέπει να πληρώνω παράλογους φόρους επειδή κάποιοι φοροδιαφεύγουν?
Και γιατί τα κρατάς τα ακίνητα αφου σου ειναι βάρος; Προφανώς και δε σου ειναι, αλλιώς θα τα είχες στείλει.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 27 Ιούλ 2023, 13:31

Ίακχος έγραψε:
27 Ιούλ 2023, 11:43
Να κόψουν το κώλο τους να μειώσουν τη φορολογία (ΕΝΦΙΑ, τεκμήρια και τέλος επιτηδεύματος) και μετά ας δώσουν αυξήσεις.
Ναι, αλλά αυτά τα δυο είναι ασύμβατα. Από τα δημόσια έσοδα πληρώνονται οι ΔΥ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος » 27 Ιούλ 2023, 13:31

Ερμής έγραψε:
27 Ιούλ 2023, 13:29
Ίακχος έγραψε:
EKPLIKTIKOS έγραψε:
Και γιατί τα κρατάς τα ακίνητα αφου σου ειναι βάρος; Προφανώς και δε σου ειναι, αλλιώς θα τα είχες στείλει.
Tα δικά μου τα πούλησα, μόνο το γραφείο μου έχω. Η σύζυγος είναι που δεν πουλάει με το σκεπτικό να μείνουν στο παιδί.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 27 Ιούλ 2023, 13:33

Ίακχος έγραψε:

Δε θα έπρεπε να πληρώνει κανείς παραλογους ή υπερβολικά μεγάλους φόρους. Η Ελλάδα έχει πράγματι πολύ υψηλούς φόρους, συμφωνώ κ με τον τύπο που έγραψε πιο πάνω για τους έμμεσους φόρους (αν και πράγματι υπάρχει ο κίνδυνος να ενσωματωθουν αυτοί στο κέρδος των επιχειρήσεων αν μειωθούν χωρίς να μειωθούν οι τιμές. Αυτή είναι και η επίσημη αιτιολογία της κυβέρνησης, btw). Όμως δε θεωρώ τον ενφια άδικο ούτε κ τα τεκμήρια καταρχήν

Άβαταρ μέλους
Sol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sol » 27 Ιούλ 2023, 13:43

Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι

Τέμπη: Το πένθος είναι ταξικό και του λαού μαράζι

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 27 Ιούλ 2023, 13:46

Ερμής έγραψε:
To ΕΝΦΙΑ ειναι ο μόνος δίκαιος φόρος και θα πρέπει να παραμείνει εις το διηνεκές.
είναι ο πιο ηλίθιος φόρος που έχει μπει ποτέ.σαν να φορολογείς το νερό στην έρημο για να τα πάρεις από τους νερουλάδες

Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ » 27 Ιούλ 2023, 13:48

Στην πράξη, ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος και παράλογος φόρος, που δεν έλαβε υπόψη του τα οικονομικά δεδομένα της χώρας μας και των ιδιοκτητών ακινήτων, καταστρατηγώντας την θεμελιώδη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25Σ).Για την ουσία του θέματος, όλες οι αναπτυγμένες χώρες της Δύσης έχουν ένα φόρο στα ακίνητα, απλώς ο φόρος στις χώρες αυτές είναι από μισός και κάτω σε σχέση με αυτό που ισχύει στην χρεοκοπημένη Ελλάδα.

Παρά τις υποσχέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, όταν γίνονταν κυβερνήσεις δεν τον «ακουμπούσαν». Όπως απέδειξε η ιστορία των δέκα χρόνων που πέρασαν ο ΕΝΦΙΑ είναι ακλόνητος και κλειδί για τη μονιμοποίηση του αποτελεί η εισπραξιμότητα του έως και σήμερα. Μπορεί για κάποιους να είναι μειωμένος και για άλλους «φουσκωμένος», ανάλογα με το μέγεθος και την αξία της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει ο καθένας, όμως για τα κρατικά δημόσια ταμεία αποτελεί σίγουρο και αξιόπιστο έσοδο.

Εν ολίγοις, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να άλλαξε στο πέρασμα των χρόνων όνομα, μορφή, τρόπο υπολογισμού και καταβολής, όμως ο φόρος που πολλοί «εμίσησαν», τα έσοδα του όμως κανείς και ο οποίος -υποτίθεται- ήρθε ως προσωρινός, συνεχίζει «να ζει και να βασιλεύει» μέχρι σήμερα.

Η Ελλάδα του 2021, μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης που προκάλεσαν τα μνημόνια που επέβαλε εκδικητικά η «μερκελική» Γερμανία και οι «δορυφόροι» της, και το τελειωτικό κτύπημα που έδωσε η πανδημία, βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχιας, η ανεργία και η ακρίβεια «θερίζουν» την ελληνική κοινωνία, οι γεννήσεις έχουν σταματήσει και οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό, για μια καλύτερη τύχη.

Είναι επιτακτική ανάγκη -μεταξύ άλλων- να καταργηθεί ο άδικος ΕΝΦΙΑ και να επανέλθει ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ),ώστε να ανακουφιστεί εν μέρει ο δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός. Δημοσιονομικός χώρος μπορεί να υπάρξει για την κατάργηση του, αρκεί να υπάρχει διάθεση από τους κυβερνώντες να φορολογήσουν την μεγάλη περιουσία. Εξάλλου, απόδειξη για τις οικονομικές «αντοχές» του κρατικού προϋπολογισμού, είναι το αφορολόγητο για τις γονικές παροχές και δωρεές περιουσιακών στοιχείων μέχρι 800.000 ευρώ!

https://www.imerisia-ver.gr/%CE%B1%CF%8 ... E%B7%CF%82

Τούτο καθίσταται απολύτως ευκρινές με την φορολόγηση της απρόσοδης ακίνητης περιουσίας. Ο φορολογούμενος καλείται να ανταποκριθεί στην οικονομική αυτή υποχρέωση από τα διαθέσιμα εισοδήματά του, τα οποία μπορεί να είναι ακόμη και μηδενικά ή να υπολείπονται του ορίου της φτώχειας. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που ο φορολογούμενος διαθέτει κάποιο εισόδημα, κατ’ ανάγκην αφαιρείται από αυτό ο φόρος εισοδήματος (22% - 45%), η εισφορά αλληλεγγύης (έως 8%), ενώ στην περίπτωση που πρόκειται για ελεύθερο επαγγελματία επιβαρύνεται συγχρόνως με ασφαλιστικές εισφορές, συνολικού ύψους έως και 37,95%. Είναι γνωστό ότι στις επιβαρύνσεις αυτές προστίθενται η φορολόγηση επί τεκμαρτού, δηλαδή ανύπαρκτου εισοδήματος, καθώς και η προκαταβολή φόρου που φθάνει το 100%.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα ότι η σωρευτική επιβολή όλων των ανωτέρω βαρών οδηγεί σε πλήρη αφαίμαξη και ανεπίτρεπτη συνταγματικά δήμευση του εισοδήματος.

Μάλιστα, στην περίπτωση που ο οφειλόμενος ΕΝΦΙΑ υπερβαίνει τις εισοδηματικές δυνατότητες και την υφιστάμενη ρευστότητα του φορολογούμενου, η καταβολή του γίνεται κατ’ ανάγκην μέσω της εκούσιας ή της αναγκαστικής εκποίησης της ακίνητης περιουσίας του. Όμως, ένας φόρος επί της περιουσίας που συνεπάγεται τελικά την αφαίρεση της περιουσίας δεν είναι απλώς άδικος, είναι κατά κύριο λόγο παράλογος.
https://www.capital.gr/me-apopsi/323957 ... tastrofis/
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ την 27 Ιούλ 2023, 13:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 27 Ιούλ 2023, 13:50

nowhere έγραψε:
27 Ιούλ 2023, 13:46

είναι ο πιο ηλίθιος φόρος που έχει μπει ποτέ.σαν να φορολογείς το νερό στην έρημο για να τα πάρεις από τους νερουλάδες
Δηλαδή οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι τόσο σπάνιοι όσο το νερό στην έρημο; Κάνε πενηνταρακια την αναλογία γιατι δε στέκει :102:

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 27 Ιούλ 2023, 13:53

EKPLIKTIKOS έγραψε:
27 Ιούλ 2023, 13:50
Δηλαδή οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι τόσο σπάνιοι όσο το νερό στην έρημο; Κάνε πενηνταρακια την αναλογία γιατι δε στέκει :102:
νερο-ακίνητα,νερουλάδες-ιδιοκτήτες.

Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic » 27 Ιούλ 2023, 14:04

nowhere έγραψε:
27 Ιούλ 2023, 13:46
Ερμής έγραψε:
Ο πιο δίκαιος φόρος που έχει μπει ποτέ και πρέπει να επεκταθεί και να αυξάνεται για κάθε επιπλέον ακίνητο. Μπορεί να καταργηθεί από την πρώτη κατοικία φυσικά για να μην πληρώνουν όσοι δεν παρασιτούν.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."

Άβαταρ μέλους
Sol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sol » 27 Ιούλ 2023, 14:10

Ερμής έγραψε:
27 Ιούλ 2023, 13:29
Ίακχος έγραψε:
EKPLIKTIKOS έγραψε:
Ακόμα κι εδώ ατομική ευθύνη;

Κατάλαβες Ιακχος; φταις που είσαι σε ανάγκη να πουλήσεις το σπίτι σου.
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι

Τέμπη: Το πένθος είναι ταξικό και του λαού μαράζι

Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ » 27 Ιούλ 2023, 14:17

"Εγώ έχω διατυπώσει την άποψη ότι γενικότερα ο ΕΝΦΙΑ είναι αντισυνταγματικός, έτσι όπως έχει σχεδιαστεί και τούτο διότι επιβαρύνεται ο ιδιοκτήτης, με βάση την αξία του κάθε ακινήτου ξεχωριστά - ως προς τον κύριο φόρο, όχι ως προς τον συμπληρωματικό- και όχι με βάση τη συνολική του περιουσία και νομίζω ότι αυτό αντίκειται στο Σύνταγμα" επισήμανε ο κ.Χρυσόγονος.

"Το λιγότερο που θα περίμενα θα ήταν να υπάρξει ένα αφορολόγητο όριο, ας πούμε στα 50.000 ευρώ και κάτω να μη φορολογείται η ακίνητη περιουσία, διότι π.χ. η γιαγιά που έχει ένα σπιτάκι στο χωριό, που της το άφησε ο παππούς και έχει μία σύνταξη από τον ΟΓΑ, 300 ευρώ, τι ΕΝΦΙΑ να πληρώσει; Είναι, προφανώς, αντισυνταγματικό αυτό. Δεν έχει φοροδοτική ικανότητα" είπε, διευκρινίζοντας ότι "περίπου οι μισοί φορολογούμενοι είναι σε αξίες ακίνητης περιουσίας κάτω των 50.000 ευρώ, με τις υφιστάμενες αντικειμενικές αξίες, πόσο μάλλον και αν μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες".
(Χρυσογόνος, καθηγ. Συνταγματικού Δικαίου)
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών