Έρχεται!!! Ανοίγει σουπερμάρκετ στο Άγιον Όρος.
Re: Έρχεται!!! Ανοίγει σουπερμάρκετ στο Άγιον Όρος.
Σε παρακαλώ πολυ, στην κουβέντα να είσαι τίμιος και αν δεν μπορείς να είσαι μην απαντάς καθόλου, πες με έπιασε πονόκοιλος και πρέπει να φύγω
Πρώτον, σου είπα ήδη-και το ξέρεις κι εσύ-πως ανήκω στο νέο οπότε τσάμπα ξαναματαπροσπαθεις να με τσουβαλιάσεις σε κάποιο δήθεν "σχίσμα"
Δεύτερον, για τους Ευσταθιανούς σου απάντησα ήδη
Ψιλά γράμματα το ένα, δεν είναι τίποτα το άλλο, να κάνουμε και λίγη διπλωματία το παρατρίτο....τελικά, μήπως και οι Άγιοι που μαρτύρησαν από τους μουσουλμάνους, έκαναν λάθος και ήταν αιρεσιάρχες;
Σε παρακαλώ πολύ τώρα
Πρώτον, σου είπα ήδη-και το ξέρεις κι εσύ-πως ανήκω στο νέο οπότε τσάμπα ξαναματαπροσπαθεις να με τσουβαλιάσεις σε κάποιο δήθεν "σχίσμα"
Ψιλά γράμματα το ένα, δεν είναι τίποτα το άλλο, να κάνουμε και λίγη διπλωματία το παρατρίτο....τελικά, μήπως και οι Άγιοι που μαρτύρησαν από τους μουσουλμάνους, έκαναν λάθος και ήταν αιρεσιάρχες;
Σε παρακαλώ πολύ τώρα
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Δεν διαφωνώ σε τίποτα με τα παραπάνω.Saturn έγραψε: ↑28 Σεπ 2023, 23:40Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων
προετοιμάζει γαρ ο διάβολος τα σχίσματα των λαών, ίνα ευπαράδεκτος γένηται ο ερχόμενος
Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς
Οἱ τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, τῆς ἀληθείας εἰσί καὶ οἱ μὴ τῆς ἀληθείας ὄντες, οὐδὲ τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας εἰσὶ
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
εί που τήν εύσέβειαν παραβλαπτομένην ίδοις, μή προτίμα τήν όμόνοιαν της αληθείας, άλλ’ ίστασο γενναίως έως θανάτου… τήν άλήθειαν μηδαμού προδιδούς
Αλλά για πείτε μου...
Ποιες από τις διαδικασίες που προβλεπονται στους κανόνες κινησατε για αυτά τα θέματα?
Η απλά μόνο διαμαρτυρίες και αποτειχιζεστε?
Καλή η διαμαρτυρία αλλά δεν πρέπει να σεβόμαστε και τους Κανόνες που τέθηκαν Συνοδικα?
Όταν εμφανίστηκαν οι αιρέσεις και οι εκπρόσωποι τους συνολικά κρίθηκαν και καταδικαστηκαν αυτές και οι εκπρόσωποι τους. Τι ακριβώς κάνατε εσείς πέραν της διαμαρτυρίας?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
George_V έγραψε: ↑28 Σεπ 2023, 23:42Αποδομησε τα τότε. Με μια φράση δεν κάνουμε διάλογο.lonelyrider έγραψε: ↑28 Σεπ 2023, 23:38Φίλε είναι αδιανόητα αυτά που γράφεις πραγματικά απίστευτες ανοησίες.George_V έγραψε: ↑28 Σεπ 2023, 23:33
Αν δωριζε το Κοράνι σε χριστιανούς θα είχε νόημα. Θα ήταν προσβλητικό.
Αλλά ένα δώρο αυτου του τυπου σε κάποιον που ήδη το πιστεύει ως αλήθεια τι ακριβώς νόημα έχει?
Είναι ήδη μουσουλμάνος. Ήδη ακολουθεί μια λάθος θρησκεία. Ήδη βρίσκεται υπό δαιμονικη πλανη.
Αν δεν του έκανες δώρο ένα Κοράνι και του έκανες δώρο ένα καλάμι ψαρέματος π.χ. τι θα άλλαζε? Θα σταματούσε να είναι μουσουλμάνος?
Αν του έκανες δώρο ένα Ευαγγέλιο αντί για το Κοράνι θα ήταν καλυτερο η χειρότερο?
Πραγματικά ο ζηλωτισμος σας (ο οποίος δεν είναι κακός per se) αγγίζει τα όρια του Ευσταθιανισμου.
Saturn έγραψε: ↑28 Σεπ 2023, 23:40Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων
προετοιμάζει γαρ ο διάβολος τα σχίσματα των λαών, ίνα ευπαράδεκτος γένηται ο ερχόμενος
Οἱ τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, τῆς ἀληθείας εἰσί καὶ οἱ μὴ τῆς ἀληθείας ὄντες, οὐδὲ τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας εἰσὶ
εί που τήν εύσέβειαν παραβλαπτομένην ίδοις, μή προτίμα τήν όμόνοιαν της αληθείας, άλλ’ ίστασο γενναίως έως θανάτου… τήν άλήθειαν μηδαμού προδιδούς
Saturn έγραψε: ↑28 Σεπ 2023, 23:39Άσε τους Ευσταθιανούς στην άκρη γιατί εγώ ούτε στο παλαιό ανήκω να κάνω λόγο για ημερολόγια ούτε επειδή δεν τρώω κρέας βαφτίζω τους άλλους αιρετικούς....George_V έγραψε: ↑28 Σεπ 2023, 23:33Αν δωριζε το Κοράνι σε χριστιανούς θα είχε νόημα. Θα ήταν προσβλητικό.Saturn έγραψε: ↑28 Σεπ 2023, 23:27Ποιοί είμαστε οι εμείς;;;
Εσείς ποιοί ειστε, που όπως λες, είναι φιλοφρόνηση , να μοιράζεις το Κοράνι, που σύμφωνα με τις διδασκαλίες των Αγίων, ειναι διδαχές δαιμόνων;
Είστε τίποτα Aρειανιστές μήπως; Ή μήπως σας αρέσουν οι μετεωρισμοί και οι στροβιλισμοί στις πνευματικές σας αναζητήσεις;
Αλλά ένα δώρο αυτου του τυπου σε κάποιον που ήδη το πιστεύει ως αλήθεια τι ακριβώς νόημα έχει?
Είναι ήδη μουσουλμάνος. Ήδη ακολουθεί μια λάθος θρησκεία. Ήδη βρίσκεται υπό δαιμονικη πλανη.
Αν δεν του έκανες δώρο ένα Κοράνι και του έκανες δώρο ένα καλάμι ψαρέματος π.χ. τι θα άλλαζε? Θα σταματούσε να είναι μουσουλμάνος?
Αν του έκανες δώρο ένα Ευαγγέλιο αντί για το Κοράνι θα ήταν καλυτερο η χειρότερο?
Πραγματικά ο ζηλωτισμος σας (ο οποίος δεν είναι κακός per se) αγγίζει τα όρια του Ευσταθιανισμου.
Το να δωρίζεις ένα Κοράνι στους Μουσουλμάνους τί αλλο ειναι από το οτι δείχνεις να αποδέχεσαι την θρησκεία τους έστω και σε κάποια πλαίσια καλής γειτονίας και συνύπαρξης...;
Δεν είσαι Πρέσβης, δεν είσαι μάνατζερ εταιρείας, δεν είσαι φιλανθρωπικός σύλλογος, δεν είσαι ....rotary, είσαι παπάς, Επίσκοπος και φέρεις την ευθύνη και της μαρτυρίας και του ευαγγελισμού ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
Δηλαδή, στον καμμένο, επειδή έχει αρπάξει ήδη του ρίχνεις και μπενζίνα να τον αποτελειώσεις, στην τελική...;
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Το παραπάνω είναι η αποδόμηση που ζητάς, σου δόθηκε αλλά αρχίζεις και χτυπάς δεξιά αριστερά με κατεβατά για να σκορπίσεις το θέμα και να το φέρεις εκεί που θες
- George_V
Επειδή είμαι τίμιος απαντώ. Αν θες να με διώξεις απλά πεστο.Saturn έγραψε: ↑28 Σεπ 2023, 23:45Σε παρακαλώ πολυ, στην κουβέντα να είσαι τίμιος και αν δεν μπορείς να είσαι μην απαντάς καθόλου, πες με έπιασε πονόκοιλος και πρέπει να φύγω
Σε παρακαλώ πολύ τώρα
Να στο πω και διαφορετικά.
Με τους Εβραίους έχεις πρόβλημα? Με τους Ιταλούς έχεις πρόβλημα? Με τους Άγγλους έχεις πρόβλημα? Η εξαντλεισαι μόνο στους μουσουλμάνους?
Δεν διαφωνώ ότι έχουμε να κάνουμε με αλλοθρησκους και αιρετικούς. Πρέπει να κάνουμε Σταυροφορία και πογκρόμ?
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τη στάση σας.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- George_V
Αν σου αρέσουν τα βιβλία που μιλάνε για δολοφονίες και σου κάνω δώρο ένα αυτό σημαινει οτι αποδέχομαι το βιβλίο? Ότι μου αρέσει και μένα?
Ποιοί είμαστε οι εμείς;;; Aχυρανθρώπους πας να φτιάξεις;George_V έγραψε: ↑28 Σεπ 2023, 23:46Δεν διαφωνώ σε τίποτα με τα παραπάνω.Saturn έγραψε: ↑28 Σεπ 2023, 23:40Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων
Αλλά για πείτε μου...
Ποιες από τις διαδικασίες που προβλεπονται στους κανόνες κινησατε για αυτά τα θέματα?
Καλή η διαμαρτυρία αλλά δεν πρέπει να σεβόμαστε και τους Κανόνες που τέθηκαν Συνοδικα?
Όταν εμφανίστηκαν οι αιρέσεις και οι εκπρόσωποι τους συνολικά κρίθηκαν και καταδικαστηκαν αυτές και οι εκπρόσωποι τους. Τι ακριβώς κάνατε εσείς πέραν της διαμαρτυρίας?
Προσωπικά ουτε στο παλαιό ανήκω ούτε σε αποτοιχισμένοι ιερέα είμαι αλλά σέβομαι και αναγνωρίζω συγκεκριμένους αποτειχισμένους και γνωρίζω πολύ καλά οτι βάσει ΚΑΝΟΝΩΝ, οθρώς και νομοκανικά δηλαδη αποτειχίζονται.
Απο κει και πέρα, μιλάω για αυτά που βλέπω. Τί θες να κάνω;
Ποιοί είμαστε οι εμείς σε ξαναρωτώ.
Αυτά θα τα λύσει Σύνοδος (γι αυτό κι εγω εκεί που πηγαίνω μνημονεύεται ο Αρχιεπίσκοπος..)
ΌΜΩΣ
όταν απροκάλυπτα δηλώνονται δεξιά αριστερά αιρετικά πράγματα
και γίνονται κι όλας πράξη
έχω υποχρέωση να μιλάω
όχι μόνο και απλώς δικαίωμα...
- George_V
Δεν απαγορεύεται πουθενά η κριτική.Saturn έγραψε: ↑28 Σεπ 2023, 23:51Ποιοί είμαστε οι εμείς;;; Aχυρανθρώπους πας να φτιάξεις;George_V έγραψε: ↑28 Σεπ 2023, 23:46Δεν διαφωνώ σε τίποτα με τα παραπάνω.Saturn έγραψε: ↑28 Σεπ 2023, 23:40Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων
Αλλά για πείτε μου...
Προσωπικά ουτε στο παλαιό ανήκω ούτε σε αποτοιχισμένοι ιερέα είμαι αλλά σέβομαι και αναγνωρίζω συγκεκριμένους αποτειχισμένους και γνωρίζω πολύ καλά οτι βάσει ΚΑΝΟΝΩΝ, οθρώς και νομοκανικά δηλαδη αποτειχίζονται.
Απο κει και πέρα, μιλάω για αυτά που βλέπω. Τί θες να κάνω;
Ποιοί είμαστε οι εμείς σε ξαναρωτώ.
Αυτά θα τα λύσει Σύνοδος (γι αυτό κι εγω εκεί που πηγαίνω μνημονεύεται ο Αρχιεπίσκοπος..)
ΌΜΩΣ
όταν απροκάλυπτα δηλώνονται δεξιά αριστερά αιρετικά πράγματα
και γίνονται κι όλας πράξη
έχω υποχρέωση να μιλάω
όχι μόνο και απλώς δικαίωμα...
Ο φατριασμος και η τυρεια απαγορεύεται.
Αν μου αρέσουν οι δαίμονες και είσαι χριστιανός ή πολυ περισσότερο ιερέας και ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, τί θα σημαίνει εαν μου κάνεις δώρο βιβλίο δαιμόνων;
- George_V
Για σένα. Για αυτόν δεν είναι. Αν είσαι χριστιανός καιβσουβαρεσουν οι δαίμονες δεν νομίζω κάποιος κληρικός να σου έκανε τέτοιο δώρο.Saturn έγραψε: ↑28 Σεπ 2023, 23:53Αν μου αρέσουν οι δαίμονες και είσαι χριστιανός ή πολυ περισσότερο ιερέας και ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, τί θα σημαίνει εαν μου κάνεις δώρο βιβλίο δαιμόνων;
Τώρα αν είσαι αλλοθρησκος του δίνεις κάτι που αυτός θεωρει ιερό. Για σένα δεν είναι. Για σένα είναι απλά.μια φιλοφρόνηση. Ένα καλοπιασμα.
Αλλά για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους αν εισουν εσύ στη θέση του Πατριαρχη τι θα έκανες?
Καταλαβαίνεις τί ακριβώς λες ως απάντηση στην σαφέστατη ερώτησή μου;
Γιατί αν δεν το καταλαβαίνεις σημαίνει οτι
είτε έχεις τρελό πρόβλημα πνευματικό πλεον
είτε οτι προσπαθεις να κάνεις-κάκιστη-προπαγάνδα (για τους λόγους που εσύ ξέρεις)
είτε γουστάρεις να προκαλέσεις για να τρολάρεις
Καλά, καμιά φορά μπορεί να συντρέχουν και τα τρια μαζι
Εν ολίγοις, σου έχω ηδη απαντήσει, στην ερώτηση που σου έκανα , ΛΟΛ
είτε οτι προσπαθεις να κάνεις-κάκιστη-προπαγάνδα (για τους λόγους που εσύ ξέρεις)
Εν ολίγοις, σου έχω ηδη απαντήσει, στην ερώτηση που σου έκανα , ΛΟΛ
- George_V
Είπαμε δεν θα απαγάγω ένα ζήτημα ησσονος σημασίας σε μείζων σωτηριολογικο ζήτημα.Saturn έγραψε: ↑29 Σεπ 2023, 00:01Καταλαβαίνεις τί ακριβώς λες ως απάντηση στην σαφέστατη ερώτησή μου;
Εν ολίγοις, σου έχω ηδη απαντήσει στην ερώτηση που σου έκανα , ΛΟΛ
Όχι την στιγμή που υπάρχουν όντως μείζονα θεολογικά ζητήματα και εμείς ασχολούμαστε με το πόσοι άγγελοι χωράνε στο κεφάλι μιας καρφιτσας.
Κατάλαβες τώρα η να στο ζωγραφίσω?
Άσε, αν ειναι να ζωγραφίζεις όπως απαντάς, δεν θέλω
Να πούμε τίποτα για το λάδι τώρα; Πόσο πάει το λίτρο;
Να πούμε τίποτα για το λάδι τώρα; Πόσο πάει το λίτρο;

- George_V
Αυτό είναι για άλλο νήμα.
Εδώ μιλάμε για ησσονα ζητήματα που έχουν αναχθεί σε μείζονα και για τα πραγματικά προβλήματα δεν έχουμε πει κουβέντα.
Αν είχαμε ξεκινήσει με αυτά θα κάναμε καλύτερο διάλογο αντί να ασχολούμαστε με προβλήματα τέτοιου τύπου.
Το ίδιο λάθος κάνανε και μετά το 1054. Επικεντρωθηκαν σε ησσονα ζητήματα και βάλανε στον πάγο τις 2 αβυσσαλεες διάφορες μεταξύ Ανατολής και Δύσης.
double
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Saturn την 29 Σεπ 2023, 00:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 633 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Machine ghost
29 Αύγ 2024, 17:21
-
-
Νέα δημοσίευση Πρωκτοσάλτε: Τί το θέλετε το καρότσι, γυρίστε στο καλαθάκι για το σούπερμάρκετ
από Kauldron » 21 Νοέμ 2023, 20:28 » σε Εσωτερική Πολιτική - 2 Απαντήσεις
- 285 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα
22 Νοέμ 2023, 06:48
-
-
-
Νέα δημοσίευση Το μητσοτακέικο στο Άγιο Όρος
από έργο_μακέτο » 05 Ιουν 2023, 13:17 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 342 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από έργο_μακέτο
05 Ιουν 2023, 13:28
-
-
-
Νέα δημοσίευση Κάτω από την Μιανμάρ και τη Μογγολία, ο μέσος όρος IQ των Ελλήνων
από Frappezitis » 08 Ιαν 2024, 22:38 » σε Κοινωνικά θέματα - 51 Απαντήσεις
- 2141 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Δημοκράτης
17 Οκτ 2024, 05:47
-