Δημοψήφισμα... Poll

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Θέλτε να γίνει Δημοψήφισμα για τον Διαχωρισμό της Ελλαδικιάς Εκκλησιάς (Χ.Ο.) από το κράτος.

Ναι
16
53%
Οχι
14
47%

Σύνολο ψήφων: 30

Άβαταρ μέλους
marabou

Re: Δημοψήφισμα... Poll

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou » 12 Οκτ 2024, 18:39

ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Οκτ 2024, 14:30
Αν γίνει διαχωρισμός κράτους - Εκκλησίας, αυτοί που θα χάσουν ένα κύριο ιδεολογικό όπλο, είναι όσοι αριστερίζοντες και ψιλοάθεοι ρίχνουν τα πάντα στην Εκκλησία.

Αναρωτιέμαι τί θα λένε όλοι τούτοι αν τελικώς φύγουν οι βάρβαροι και μείνουν οι "σκεπτόμενοι" λέφτεροι χωρίς αυτόν τον ανυπόφορο θρησκευτικό ζυγό στον... περήφανο τράχηλο τους.

Και τί ακριβώς θα αλλάξει.
Εξοικονόμηση χρημάτων. Και δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει ότι φταίει για όλα η εκκλησία.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 12 Οκτ 2024, 18:41

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε:
12 Οκτ 2024, 13:49
Μπίστης έγραψε:
12 Οκτ 2024, 13:07
AOC έγραψε:
12 Οκτ 2024, 02:56

σε μια ιδανική κοινωνία υψηλού iq ίσως θα ήταν καλύτερα ένα αθεϊστικό μοντελο Κίνας.
:102:
Τι να ζηλέψεις από την Κίνα ?
Το άθεος με το ζόρι (ή με επιδότηση) ?

Τι να το κάνεις το iq ?
Nα ταιριάζεις τα σωστά τετράγωνακια ?

Αθεϊσμός ίσον ευνουχισμός
Κάνεις την δουλειά σου και απολαμβάνεις ηδονές και σκέψεις σαν εκπαιδευμένος χιμπατζής, τείνεις στο μηδέν με περιτύλιγμα ευφυούς αυταρεσκειας

Ακόμα και πρωτόγονοι ειδωλατρες έδωσαν τέχνη μέσω θρησκείας. Με την αθεια μπες στο υβριδικό και τράβα για κατανάλωση
σοβαρολογεις κολλητε?

υπαρχει χειροτερος καρκινος απο την αμερικανοποιηση? :102:
Η χαμασοποίηση. Δηλαδή τί πιο γελοίο από το να το παίζουν πρεσβευτές της αθεΐας όλα τα καρούμπαλα που υποστηρίζουν τύπους που διακατέχονται κυρίως από θρησκευτικές πεποιθήσεις;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 12 Οκτ 2024, 18:55

marabou έγραψε:
12 Οκτ 2024, 18:39
ΓΑΛΗ έγραψε:
Αν γίνει διαχωρισμός κράτους - Εκκλησίας, αυτοί που θα χάσουν ένα κύριο ιδεολογικό όπλο, είναι όσοι αριστερίζοντες και ψιλοάθεοι ρίχνουν τα πάντα στην Εκκλησία.

Αναρωτιέμαι τί θα λένε όλοι τούτοι αν τελικώς φύγουν οι βάρβαροι και μείνουν οι "σκεπτόμενοι" λέφτεροι χωρίς αυτόν τον ανυπόφορο θρησκευτικό ζυγό στον... περήφανο τράχηλο τους.

Εξοικονόμηση χρημάτων. Και δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει ότι φταίει για όλα η εκκλησία.
Ούτε κι εγώ έχω "ακούσει" κυριολεκτικώς. Στους λεονταρισμούς του κάθε παπάρα που γράφει τις αποψάρες του στο πχόρουμ, ενώ εκτός είναι χύμα κουταλιανοί*, που μια χαρά ανέχεται ο τράχηλος τους τον εθιμικό ζυγό για να μη φάνε καρπαζιές από το σόι. Και δώσε όποια διάσταση και ερμηνεία θες στο "σόι" (εργασιακό, οικογενειακό, πολιτικό, κοινωνικό) :)

Καρατσεκαρισμένο.

*Αναφέρομαι στους κουταλιανούς του παλιού άσματος.

Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou » 12 Οκτ 2024, 18:58

ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Οκτ 2024, 18:55
marabou έγραψε:
12 Οκτ 2024, 18:39
ΓΑΛΗ έγραψε:

Ούτε κι εγώ έχω "ακούσει" κυριολεκτικώς. Στους λεονταρισμούς του κάθε παπάρα που γράφει τις αποψάρες του στο πχόρουμ, ενώ εκτός είναι χύμα κουταλιανοί*, που μια χαρά ανέχεται ο τράχηλος τους τον εθιμικό ζυγό για να μη φάνε καρπαζιές από το σόι. Και δώσε όποια διάσταση και ερμηνεία θες στο "σόι" (εργασιακό, οικογενειακό, πολιτικό, κοινωνικό) :)

Καρατσεκαρισμένο.

*Αναφέρομαι στους κουταλιανούς του παλιού άσματος.

Ναι αλλά το νήμα αφορά απλά το αν είμαστε υπέρ ή κατά του διαχωρισμού της εκκλησίας από το κράτος. Δεν βρίσκω λόγο να το φορτίζουμε με έχθρες για κάποιους, οποιουδήποτε.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.

Νετο Γκουερινο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νετο Γκουερινο » 12 Οκτ 2024, 19:16

πατησιωτης έγραψε:
12 Οκτ 2024, 15:06
Golden Age έγραψε:
12 Οκτ 2024, 13:00
Όχι. Αφενός για ιστορικούς λόγους. Αφετέρου δεν θα 'θελα να γίνει χρηματοδότης της εκκλησίας η Ρωσία ή...η Τουρκία.
Aυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος το 1832 επί Όθωνος από τον Θεόκλητο Φαρμακίδη συνδεδεμένη με το ελληνικό κράτος.
Με την επανάσταση κάθε σχέση των επαναστατημένων περιοχών με το Πατριαρχείο διεκόπη.Οι παπάδες συνέχισαν να λειτουργούν από μόνοι τους,ο καθένας με ότι πίστευε.
Επί Καποδίστρια ο σουλτάνος νόμισε ότι μπορούσε να αντιστρέψει το αποτέλεσμα μέσω της εκκλησίας.Τρεις μητροπολίτες του Πατριαρχείου έφθασαν στην Ελλάδα και είπαν ότι ο σουλτάνος χαρίζει δέκα χρόνια χαράτσι εάν δεχθούν οι Έλληνες να επιστρέψουν στην κυριαρχία του. :D Ο Καποδίστριας τους έστειλε πακέτο πίσω στην Πόλη.
Όταν ήλθε ο Όθωνας που ήταν καθολικός όπως και οι αντιβασιλείς και έμαθαν τα καθέκαστα κατάλαβαν ότι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα.Δεν είχαν καμμία διάθεση να προσηλυτίσουν στον καθολικισμό τους Έλληνες αλλά δεν δέχονταν να κάνει κουμάντο στη θρησκεία των υπηκόων τους ο σουλτάνος ή ο τσάρος.
Για να κάνουμε κουμάντο στο βασίλειό μας εμείς πρέπει να έχω μια ορθόδοξη εκκλησία που να συνδέεται με εμάς.
Έτσι δημιουργήθηκε η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος συνδεδεμένη το ελληνικό κράτος.Το Πατριαρχείο δεν την αναγνώρισε παρά μόνο το 1850.
Για κάποιον περίεργο λόγο έχεις συνέχεια άποψη για πράγματα που δεν γνωρίζεις
Ήδη από το 1821 ο Κοραής είχε γράψει πως θα διαμορφωθεί η εκκλησία στην ελεύθερη Ελλάδα και έτσι ακριβώς έγινε από τον Φαρμακίδη
Καμμία σχέση δεν είχαν ούτε ο Όθωνας ούτε κάποιος αλλος

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 13 Οκτ 2024, 12:47

vagabondo έγραψε:
12 Οκτ 2024, 13:09
GoBzi έγραψε:
12 Οκτ 2024, 06:34

Μην μπερδεύεις την θρησκεία και την πίστη με την εκκλησία. Η ερώτηση είναι εάν πρέπει να διαχωριστεί η εκκλησία με το κράτος όπου πχ η εκκλησία θα πληρώνει τα έξοδα της από τα άπειρα νοίκια οικοπέδων και ακινήτων που νοικιάζει (σε Ελλάδα και εξωτερικό), αντί να τα πληρώνεις εσύ με τους φόρους σου.
Θα επιστρέψει το κράτος τα ακίνητα που έχει δεσμεύσει από την εκκλησία;
Επίσης, ποιό ποσοστό του προϋπολογισμού καταλαμβάνουν οι μισθοί τον κληρικών και υπάρχει τέτοιος νταλκάς από τους άθεους;
Να ξέρουμε κατά πόσο θα ωφεληθούν οι πολιτικοί και τα λαμόγια πολίτες, από αυτόν τον διαχωρισμό.
Πως ακριβώς η εκκλησία βρέθηκε με χιλιάδες οικόπεδα και ακίνητα; Έχουν συμβόλαια από Ρωμαίους αυτοκράτορες όπως έχουν στο Βατοπέδι;;

Δεν ξέρω τι ποσοστό του προϋπολογισμού πάει σε μισθούς παπάδων και πλέον και των παρατρεχάμενων τους, αλλά σε πρόσφατα άρθρα του 2023 είναι κάπου στις 10 χιλιάδες άτομα. Αυτες οι 10 χιλιάδες θέσεις ίσως, ίσως λέω θα μπορούσαν να είναι νοσηλευτές, γιατροί, πυροσβέστες κοκ, θέσεις οι οποίες θα επωφελούσαν τους πάντες. Τώρα εσείς εάν στην Ελλάδα θέλετε τον παπά την Κυριακή αλλά "τι να κάνουμε, η κύρια έπαθε ανακοπή Κυριακή και πέθανε" είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. :102:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών