21 ΑΠΡΙΛΊΟΥ ΣΉΜΕΡΑ ...
Re: 21 ΑΠΡΙΛΊΟΥ ΣΉΜΕΡΑ ...
λοιπον να σας πω κατι εχω τρια πτυχια ενα φιλολογικο ενα της κοινωνιολογιας ενα πολιτικης οικονομιας
εχω επισης γραψει και εκδωσει 32 βιβλια τα οποια 22 απο αυτα εχουν μεταφραστει σε 150 γλωσσες
50 συγραμματα και τρεις ποιητικες συλλογες
ενα εχω να πω θλιβομαι ταμαλα οταν ακουω οτι υπαρχουν ακομη υμνητες της χουντας
και ντροπη σας
εχω επισης γραψει και εκδωσει 32 βιβλια τα οποια 22 απο αυτα εχουν μεταφραστει σε 150 γλωσσες
50 συγραμματα και τρεις ποιητικες συλλογες
ενα εχω να πω θλιβομαι ταμαλα οταν ακουω οτι υπαρχουν ακομη υμνητες της χουντας
και ντροπη σας
- Golden Age
Κι όμως Δεξιοί τον ψήφισαν κυρίως. Ακόμη και Χουντικοί. Κι αυτό γιατί το '74 ήταν μια κατάσταση που δεν γνώριζαν που θα οδηγήσει. Το 1977 που έστρωσε η κατάσταση, το Δεξιό κόμμα Εθνική Παράταξη πήρε 7%. Το "εθνάρχης" είναι μια επινόηση των αυλοκολάκων του δημοσιογράφων.Philip Mortimer έγραψε: ↑22 Απρ 2025, 18:04Φυσικά και είχε ευρύτερη αποδοχή, γι'αυτό και το "εθνάρχης". Από το κέντρο σαφέστατα, αλλά και από την αριστερά. Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει την ψήφιση του Καραμανλή μάλιστα και η βραδινή είχε βγει με πρωτοσέλιδο "Καραμανλής ή τανκς" σε μια επιτυχημένη καμπάνια να πάρει διαπαραταξιακη ψήφο ο Καραμανλής. Εάν ήταν τόσο πολυάριθμοι οι "ατοφιοι δεξιοί" γιατί δεν πήρε υψηλά ποσοστά κάποιο αντίστοιχο κόμμα; οπως έγραψα λίγες ημέρες αργότερα έγινε και το δημοψήφισμα για τη βασιλεία και τα αποτελέσματα είναι γνωστά, δεν ήταν καθόλου οριακό. Πρόλαβε και έκανε "κομμουνιστές" τους Έλληνες μέσα σε λίγες ημέρες ο Καραμανλής;Golden Age έγραψε: ↑22 Απρ 2025, 18:00Ποια ευρύτερη αποδοχή και πράσινα άλογα; Από Ένωση Κέντρου και αριστερότερα όλοι τον έβριζαν τον "εθνάρχη" σε επίπεδο βάσης. Απλά τον αναγνώριζαν ως κόμματα το ΚΚΕ και το ΚΚΕ Εσωτερικού επειδή τους νομιμοποίησε και κυρίως επειδή τους έκανε όλα τα χατήρια. Κυρίως Δεξιοί ψήφιζαν την ΝΔ επειδή φοβόντουσαν το να έρθουν οι αριστεροί της στην εξουσία. Πριν την 21η η ΕΔΑ είχε ραγδαία άνοδο εκμεταλλευόμενη το Κυπριακό. Βασικά αν το '61 δεν είχε γίνει νοθεία, θα 'χε γίνει αξιωματική αντιπολίτευση. Και αργότερα Ανδρέας από την Ένωση Κέντρου και ΕΔΑ είχαν στρέψει την κοινωνία αριστερά. Κι όλα αυτά μέσα σε μια δεκαετία μετά τον εμφύλιο.Philip Mortimer έγραψε: ↑22 Απρ 2025, 17:41
Αφού κατ εσε ο Καραμανλής δεν είναι δεξιά πως ψήφισε δεξιά; Την ίδια χρονική στιγμή ψηφίστηκε με μεγάλη διαφορά στο δημοψήφισμα και η κατάργηση της βασιλείας. Πρόλαβε και έκανε "κομμουνιστές" τους Έλληνες μέσα σε λίγες ημέρες; Η αλήθεια είναι ότι ο Καραμανλής με τη στάση του είχε ευρύτερη αποδοχή από όλους τους πολιτικούς χώρους και επικράτησε τότε στο πλαίσιο της μετάβασης από τη χούντα στη δημοκρατική ομαλότητα το "Καραμανλής ή τανκς".
Οι Απριλιανοί με το υλικοτεχνικό εκσυγχρονιστικό έργο τους και την οικονομική ανάπτυξη που έφεραν, είχαν κερδίσει πάρα πολλούς οπαδούς, σε μια κοινωνία που προηγουμένως ο Ανδρέας και η ΕΔΑ την έστρεφαν Αριστερά. Μετά τους Απριλιανούς, ο Καραμανλής την ξανάστρεψε προς τα εκεί. Για κάποιο λόγο ήθελε να διαλύσει ιδεολογικά την Δεξιά. Οι Απριλιανοί όμως πάντοτε είχανε πλήθος οπαδών. Περισσότερων απο αυτούς που είχε ο βασιλιάς. Πλήθος οπαδών. Αυτό μάλιστα βοήθησε εκλογικά και τα τρία κόμματα στα Δεξιά της ΝΔ που μπήκαν στην βουλή, Εθνική Παράταξη, ΛΑΟΣ και Χρυσή Αυγή.
Τα στοιχεια παντως των οικονομικων επιδοσεων της Χουντας ειναι αμειλικτα. Οι ανθρωποι δεν ηξεραν την τυφλα τους απο οικονομια και σχεδον την κατεστρεψαν.
Θα μου πειτε ποιος ξερει απο οικονομια στην Ελλαδα, το ιδιο εκαναν και οι μετεπειτα, μεχρι σημερα.
Παντως για να υπαρχουν τοσοι πολλοι νοσταλγοι εκεινης της περιοδου, επιβεβαιωνει οτι το πνευματικο και γνωσιακο ειναι ιδιατερως χαμηλο, και αιτια ολων των δεινων μας.
Θα μου πειτε ποιος ξερει απο οικονομια στην Ελλαδα, το ιδιο εκαναν και οι μετεπειτα, μεχρι σημερα.
Παντως για να υπαρχουν τοσοι πολλοι νοσταλγοι εκεινης της περιοδου, επιβεβαιωνει οτι το πνευματικο και γνωσιακο ειναι ιδιατερως χαμηλο, και αιτια ολων των δεινων μας.
Ειναι αυτο που εξηγώ στα παιδιά μου, την Ελλάδα πριν τους Αλβανους, που κοιμόμασταν έξω. Με τοςυ γονείς μου πηγαίναμε στη Χαλκιδική με σκηνή. Εκεί γνωρίζαμε όσους πηγαίναν επι χρόνια και γινόμασταν φίλοι. Μεσα σε ένα χρόνο οταν ήρθαν οι Αλβανοί όλες αυτές οι παρέες εξαφανίστηκαν και όσοι τόλμησαν κοιτούσαν ολη μέρα γυρω γυρω και δεν πήγαιναν για μπάνιο. Κανένας με παιδιά πλέον.πατησιωτης έγραψε: ↑22 Απρ 2025, 20:44Gordian Knot έγραψε: ↑22 Απρ 2025, 18:44Αυτούς τους ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟΥΣ μήνες (αν μπορούσα θα πήγαινα Σιβηρία και θα επέστρεφα Ελλάδα τέλη Σεπτεμβρίου) η σκέψη μου είναι πάντα στο μεγαλύτερο επίτευγμα του περασμένου αιώνα και τον δημιουργό του, Willis Carrier.
Δεν ξέρω πότε εισήχθησαν τα πρώτα (οικιακά) κλιματιστικά στην Ελλάδα, η εφεύρεση τους πάντως είχε γίνει δεκαετίες νωρίτερα.
Eπί χούντας δεν υπήρχε κανένα.Εδώ το 1987 πέθαναν εκατοντάδες στην Αθήνα από ένα παρατεταμένο καύσωνα διότι είχαν ελάχιστοι.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE ... CE%BF_1987
Προφανώς έχω κοιμηθεί πολλές φορές έξω,σε αυλές και βεράντες εκείνες τις εποχές.Η ασφάλεια δεν αφορά μόνο ληστείες αλλά και κακοποιήσεις.Το καλοκαίρι όταν έκλειναν τα σχολεία πηγαίναμε σε ένα οικόπεδο στην εξοχή που είχαμε αγοράσει και ζούσαμε σε μία σκηνή μέχρι το 1972 που έκτισε ο πατέρας μου ένα εξοχικό.Υπ όψιν ότι ο πατέρας μου εργαζόταν τότε και κάθε πρωί έφευγε για τη δουλειά και άφηνε τη μητέρα μου και δύο μικρά παιδιά στην εξοχή μόνους μας.Ποιός τολμά να το κάνει αυτό σήμερα;
Για τον καύσωνα όλοι θυμόμαστε οτι στο σεισμό της Θεσσαλονίκης ολόκληρη η πόλη ήταν στα μπαλκόνια με την τηλεόραση έξω και έβλεπαν μουντιάλ ή μια ελληνική σειρά που είχε στο δεύτερο κανάλι. Δυο κανάλια τότε. Κανένας δεν μπορούσε να κάτσει μέσα στο σπίτι. Το ίδιο και δέκα χρόνια μετά που όλοι έβλεπαν το εβρωμπάσκετ στα μπαλκόνια και όλη η πόλη ήταν μια κερκίδα. Οταν χανόταν μια βολή, στη Νεάπολη άκουγες το αχχχχ απο τις Συκιές.

Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Azzurra Carnelos
ακουγόταν παράξενο το εθνάρχης μέσα ογδόντα, ειδικά σε εποχές που η «δεξιά» έτρωγε κάνσελ, με σημερινούς όρους και αν υποστήριζες Καραμανλή ήσουν φασίστας και φοβόσουν και να το πεις. Οπως σήμερα ακούγεται παράξενο να πεις εθνάρχη τον Ανδρέα Παπανδρέου.Golden Age έγραψε: ↑23 Απρ 2025, 00:30Το "εθνάρχης" είναι μια επινόηση των αυλοκολάκων του δημοσιογράφων.
Azzurra Carnelos
Azzurra Carnelos
Στη μεταπολίτευση στην αρχή έπεσε το σύνθημα Καραμαλής ή τανξ. Ο Καραμανλής θεωρούνταν ο κανονικός πολιτικός σε σχέση με το κίνημα ΠΑΣΟΚ. Μετά το 81 η κρατική τηλεόραση επιδόθηκε σε εκμαυλισμό της κοινωνία κάτι που συνεχιζόταν μέχρι το μαύρο του Σαμαρά. Ολη εκείνη η προπαγάνδα ευθύνεται για τη σημερινή πολιτική κατάσταση.
Azzurra Carnelos
Azzurra Carnelos
- Golden Age
axilmar έγραψε: ↑23 Απρ 2025, 12:01Τα στοιχεια παντως των οικονομικων επιδοσεων της Χουντας ειναι αμειλικτα. Οι ανθρωποι δεν ηξεραν την τυφλα τους απο οικονομια και σχεδον την κατεστρεψαν.
Ποιος τα λέει αυτά;

Ήξερε ο Ωνάσης όμως. Σοβαρός επαγγελματίας στην Ελλαδαaxilmar έγραψε: ↑23 Απρ 2025, 12:01Τα στοιχεια παντως των οικονομικων επιδοσεων της Χουντας ειναι αμειλικτα. Οι ανθρωποι δεν ηξεραν την τυφλα τους απο οικονομια και σχεδον την κατεστρεψαν.
Για μακροοικονομια σε επιπεδο κρατων; πολυ αμφιβαλλω.Aitwlos έγραψε: ↑23 Απρ 2025, 20:34Ήξερε ο Ωνάσης όμως. Σοβαρός επαγγελματίας στην Ελλαδαaxilmar έγραψε: ↑23 Απρ 2025, 12:01Τα στοιχεια παντως των οικονομικων επιδοσεων της Χουντας ειναι αμειλικτα. Οι ανθρωποι δεν ηξεραν την τυφλα τους απο οικονομια και σχεδον την κατεστρεψαν.
Ηδη εχουν παρατεθει λινκς για αυτο παραπανω.Golden Age έγραψε: ↑23 Απρ 2025, 14:24axilmar έγραψε: ↑23 Απρ 2025, 12:01Τα στοιχεια παντως των οικονομικων επιδοσεων της Χουντας ειναι αμειλικτα. Οι ανθρωποι δεν ηξεραν την τυφλα τους απο οικονομια και σχεδον την κατεστρεψαν.
Ποιος τα λέει αυτά;
axilmar έγραψε: ↑25 Απρ 2025, 11:45Για μακροοικονομια σε επιπεδο κρατων; πολυ αμφιβαλλω.Aitwlos έγραψε: ↑23 Απρ 2025, 20:34Ήξερε ο Ωνάσης όμως. Σοβαρός επαγγελματίας στην Ελλαδαaxilmar έγραψε: ↑23 Απρ 2025, 12:01Τα στοιχεια παντως των οικονομικων επιδοσεων της Χουντας ειναι αμειλικτα. Οι ανθρωποι δεν ηξεραν την τυφλα τους απο οικονομια και σχεδον την κατεστρεψαν.
Και τον Ωνάση ειρωνικά τον ανέφερα.
Οι οικονομολόγοι που έχουμε δει μέχρι τώρα είναι σαν τους μετερεωλογους.
Απατεωνες
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση 12 Απριλίου Θεσσαλονίκη
από Sid Vicious » 12 Απρ 2024, 12:55 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 0 Απαντήσεις
- 388 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Sid Vicious
12 Απρ 2024, 12:55
-
-
- 498 Απαντήσεις
- 11689 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Esperos
19 Μάιος 2024, 18:17
-
-
Νέα δημοσίευση Στοχος κατα Νατσιου για την 21η Απριλιου
από southern » 16 Ιουν 2023, 06:04 » σε Εσωτερική Πολιτική - 0 Απαντήσεις
- 386 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από southern
16 Ιουν 2023, 06:04
-
-
-
Νέα δημοσίευση Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ από 1ης Απριλίου 2023
από giotis2005 » 13 Μαρ 2024, 13:16 » σε Εσωτερική Πολιτική - 30 Απαντήσεις
- 455 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πήζον bot
13 Μαρ 2024, 21:02
-