Μειώνουν το αφορολόγητο στις 6.500 ευρώ!

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Μειώνουν το αφορολόγητο στις 6.500 ευρώ!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 23 Αύγ 2019, 23:33

Δεν είναι απροβλημάτιστο -τίποτα δεν είναι απροβλημάτιστο- αλλά είναι καλύτερο από τα μετρητά ως προς την ασφάλεια, τα σφάλματα την πιθανότητα ο άλλος να στα σκάσει (γιατί ας πούμε με μετρητά μπορεί να είναι κουρασμένος έχει μόνο 20 πάνω του και να προτιμά να βάλει βενζίνη επιστρέφοντας στο σπίτι και καφέ να ψωνίσει από αύριο που θα τραβηχτεί στο ΑΤΜ από τη δουλειά, ενώ με κάρτα έχει άμεση πρόσβαση σε όλο το λογαριασμό του και ίσως σε ένα χρεωστικό). Ούτε αυτά είναι χωρίς κόστος απλώς αυτό δεν είναι το ίδιο φανερό. Πάω στοίχημα όμως ότι είναι αρκετά μεγαλύτερο. Πόσο πιθανό είναι να γίνει αυτό με το χαρτί που είπες και πόσο πιθανό να δώσει ο ταμίας λάθος ρέστα ή να στρογγυλέψει τα 0.63 ρέστα σε 0.65.

Το μοναδικό μειονέκτημα είναι το privacy, αυτό δεν έχει να κάνει αναγκαστικά με τη φοροδιαφυγή, είναι αληθινό μειονέκτημα. Ξέρει ας πούμε ο υπάλληλος της τράπεζας (ή όποιος αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα) από ποια μαγαζιά ψωνίζεις, ότι παίρνεις σπόρια μπάφων, ότι αγόρασες από το γκεομάγαζο.

Το άλλο μειονέκτημα είναι ότι το ποσό δεν περνάει ποτέ αληθινά από τα χέρια σου εκτός αν κάνεις ανάληψη αμέσως μόλις είναι διαθέσιμο.

Για τους φοροφυγάδες και τους φεσατζήδες βέβαια και τα δύο έχουν άμεσο οικονομικό αντίκτυπο: ούτε να ξέρει η εφορία πόσα λεφτά έχεις είναι συμφέρον ούτε να βρίσκονται αυτά σε έναν λογαριασμό όπου έχει άμεση πρόσβαση με μια διαταγή.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 23 Αύγ 2019, 23:35

Πάντως δε μου λες κάτι νέο, κι εγώ έχω. 130 ντούκου το μηχανάκι (το οποίο κάθεται αυτή τη στιγμή στο κουτί του και ακουμπάω τα πόδια μου) και 12 ευρώ το χρόνο για τον συνδεδεμένο λογαριασμό. Και τα δύο άχρηστα γιατί πληρώνομαι μόνο με τραπεζικές μεταφορές και μόνο από εταιρείες. Παλιομαλάκες.

Άβαταρ μέλους
Pedro
Phorum.gr user: Pedro

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pedro » 23 Αύγ 2019, 23:50

Να μην υπαρχει αφορολογητο,αφου κανεις δεν πληρωνει.. :)

Να πουληθει η χωρα να ξεμπερδευουμε. Ποτε θα τοκαταλαβετε;
Golden Age έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 16:42
NKVD_SMERSH έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 16:41

Εξωκοινοβουλευτικέ ακροδεξιέ στηρίζεις Μάρτυρες του Ιαχωβά;
Εγώ απλά αγωνίζομαι για τη δημοκρατία.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 24 Αύγ 2019, 00:27

foscilis έγραψε:
23 Αύγ 2019, 23:35
Πάντως δε μου λες κάτι νέο, κι εγώ έχω. 130 ντούκου το μηχανάκι (το οποίο κάθεται αυτή τη στιγμή στο κουτί του και ακουμπάω τα πόδια μου) και 12 ευρώ το χρόνο για τον συνδεδεμένο λογαριασμό. Και τα δύο άχρηστα γιατί πληρώνομαι μόνο με τραπεζικές μεταφορές και μόνο από εταιρείες. Παλιομαλάκες.
Εγώ δεν έχω POS λόγω νόμου, έχω γιατί θέωρησα ότι κάποια στιγμή θα είναι απαραίτητο. Το έχω κοντά 4 χρόνια. Επίσης το δουλεύω πολύ, δεν κάθεται, και ξέρω όλα τα πιθανά και απίθανα μειονεκτήματα του συστήματος. Αυτά που έγραψα ήταν μια σύντομη περίληψη. Προσωπικά δεν κάνω λάθος με ρέστα. Είμαι ρομπότ. Οπότε δεν βρίσκω πλεονέκτημα σ' αυτό το σημείο.

Βρίσκω όμως εξοργιστικές τις χρεώσεις σε κάποια πράγματα. Π.χ., για μια διεκπεραίωση λογαριασμού, το σύστημα μού δίνει 1 ευρώ (μείον φόρο). Αν ο λογαριασμός πληρωθεί με κάρτα, παίρνω τα μισά (0,25 καθαρά). Δηλαδή άντε και γαμήσου που η υπηρεσία σου μου κοστίζει το μισό μου κέρδος.

Btw, αυτό με το χαρτί είναι πολύ πιθανό να συμβεί αν δεν το πάρεις χαμπάρι νωρίς. Το χαρτί τελειώνει σε χρόνο dt (το οποίο επίσης είναι κόστος του συστήματος) και άρα η πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι μεγάλη. Μου συμβαίνει τακτικά. Απλά μετά την πρώτη φορά έμαθα ότι η συναλλαγή περνάει σ' αυτήν την περίπτωση κι ας μην έχει δώσει καμμιά ένδειξη το μηχάνημα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 19 Οκτ 2019, 15:53

Zapata έγραψε:
21 Αύγ 2019, 16:26
Τη σημαντική μείωση του αφορολόγητου ορίου στο ποσό των 6.500 ευρώ, από το ποσό των 8.636,36 ευρώ που είναι σήμερα για τον άγαμο, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Τα νέα σενάρια «κουρέματος» του αφορολόγητου τέθηκαν σε εφαρμογή, καθώς διαπιστώνεται ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός με τη διατήρηση του αφορολόγητου ορίου αλλά και τη μείωση του εισαγωγικού συντελεστή της κλίμακας, από το 22% στο 9%.

https://www.sofokleousin.gr/meionoun-to ... -6500-eyro
Αντε ένα σωστό μέτρο.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 19 Οκτ 2019, 15:55

foscilis έγραψε:
23 Αύγ 2019, 23:35
Μια ζωή καζαντσιδισμος.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 19 Οκτ 2019, 15:58

enterprise-psi έγραψε:
23 Αύγ 2019, 17:46
Κυνηγήστε ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς και αφήστε τους άλλους με 15 οφσορ να γυρνάει το χρήμα , στην ησυχία τους 😁
Και στην τελική σάμπως κι ο Άκης τι έκανε;;; Σκότωσε; Δεν σκότωσε...
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών