3 Κριτηρια ψηφου των ομογενων απο το ΚΚΕ

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: 3 Κριτηρια ψηφου των ομογενων απο το ΚΚΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 12 Οκτ 2019, 20:24

mao mao έγραψε:
12 Οκτ 2019, 20:18
Nandros έγραψε:
12 Οκτ 2019, 20:13
Κάποιοι συμμαθητές μου είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, έχουν περιουσία εδώ και φορολογούνται.
Ποιος θα τους κόψει το δικαίωμα να ψηφίσουν είτε εδώ είτε μέσω προξενείων;
o νόμος του κράτους. Εκτός αν οι φίλοι σου είναι πάνω από το νόμο.
Ο νόμος του κράτους θα τους δίνει τώρα το δικαίωμα να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.

And guess what? Κανείς δεν ψηφίζει κοκοέ! :smt077:
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 12 Οκτ 2019, 20:25

'
Κάποιος να ασχοληθεί με τα καραβάκια του και να κάνει τουουου τουουου!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)

mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 12 Οκτ 2019, 20:28

Nandros έγραψε:
12 Οκτ 2019, 20:24
Ο νόμος του κράτους θα τους δίνει τώρα το δικαίωμα να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.

And guess what? Κανείς δεν ψηφίζει κοκοέ! :smt077:
ωραία, άσε τους φίλους σου στο εξωτερικό να αποφασίζουν για τη σύνταξη σου ή την υγιεινομική σου περίθαλψη.

Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf » 12 Οκτ 2019, 20:30

Η όλη ιστορία μου θυμίζει ένα μπάρμπα μου (θεός σχωρέστον),που όταν τέθηκε θέμα να ασφαλτοστρώσουν τον δρόμο του χωριού του (ένας δρόμος υπήρχε μόνο,σε χωριό που δεν υπάρχει ούτε σε στρατιωτικό χάρτη),έβαλε βέτο και έσκιζε τα ρούχα του "εγώ θέλω το χωριό μου χωριό με χωματόδρομο,έτσι το αγάπησα".
Μα ρε μπάρμπα θείο,του έλεγαν οι ιθαγενείς,εσύ έρχεσαι μόνο το Πάσχα εδώ.Εμείς πάλι το χειμώνα δεν μπορούμε να πάμε ούτε για τα απαραίτητα στο διπλανό χωριό.
Όχι!Το χωριό μου το θέλω γραφικό.
Τώρα ποιανού η γνώμη μετράει;

(Προφανώς και μέτρησε των ιθαγενών τελικά)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος waldorf την 12 Οκτ 2019, 20:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Nandros έγραψε:
26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 12 Οκτ 2019, 20:30

Με μισθούς Ελβετίας, Αγγλίας, Αυστραλίας και Γερμανίας θα αποφασίζουμε για το ποιος θα αποφασίζει τους μισθούς στην Ελλάδα.
Φοβερη εκπροσώπηση και πολυ αντιπροσωπευτική ψήφος.
Πού το σκεφτήκατε βρε θηρία!
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 12 Οκτ 2019, 20:31

zteo έγραψε:
12 Οκτ 2019, 14:31
Τα 3 κριτηρια που εθεσε το ΚΚΕ για την ψηφο των Ελληνων του εξωτερικου.
1.Δικαιωμα ψηφου μονο σε οσους Ελληνες του εξωτερικου εχουν ΑΦΜ στην Ελλαδα και φορολογητέα περιουσια σε αυτην.
2.Δικαιωμα ψηφου μονο σε οσους Ελληνες του εξωτερικου μενουν εκτος Ελλαδας μεχρι 30 χρονια.Ελληνες που μενουν παραπανω απο αυτο το οριο να μην λαβουν δικαιωμα ψηφου.
3.Οχι στην επιστολικη ψηφο.Η ψηφος να ειναι αυτοπροσωπη σε εκλογικα τμηματα σε πρεσβειες η προξενεια η οπου ορισουν αυτα την ημερα των εκλογων.
+1
Συμφωνώ με το ΚΚΕ.

Επιστολική ψήφο θα έπρεπε να ισχύσει μόνο αν ίσχυε και για τους Έλληνες της Ελλάδας.
Δηλαδή αν μπορούν να ψηφίζουν με επιστολή όσοι αποδεδειγμένα βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από την περιοχή που ψηφίζουν ή κωλύονται από αποδεδειγμένα σοβαρό λόγο (π.χ. είναι στο νοσοκομείο).

Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer » 12 Οκτ 2019, 20:33

Nandros έγραψε:
Philip Mortimer έγραψε:
12 Οκτ 2019, 19:42
Chainis έγραψε:
12 Οκτ 2019, 19:41
Ποια ανάγκη το υπαγορεύει;
Ότι είναι παράλογο να ζει κάποιος στο εξωτερικό επί δεκαετίες και να έχει δικαίωμα ψήφου.
Κάποιοι συμμαθητές μου είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, έχουν περιουσία εδώ και φορολογούνται.
Αν ο λόγος που πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου παρά το ότι ζουν επί δεκαετίες στο εξωτερικό είναι τα δύο διαμερίσματα στην Αθήνα και το πατρικό στην Τρίπολη, τότε θα ήταν πολύ πιο λογικό να δινοταν δικαίωμα ψήφου σε όλους όσους επενδυουν/αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα ανεξαρτήτως καταγωγής.

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 12 Οκτ 2019, 20:34

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
12 Οκτ 2019, 18:49
Τα πράγματα είναι απλά. Όσο πιό ανεπτυγμένη είναι μία χώρα τόσο περισσότερο η κυρίαρχη ιδεολογία αντιλαμβάνεται τους σαϊεντολόγους ιεχωβάδες των κκ κάτι μεταξύ κιουριοζιτέ και παρατράγουδων. Οι αθρώποι συνήθως μεταναστεύουν σε πιο ανεπτυγμένες χώρες. Έργκο, από τις ψήφους των μεταναστών τα κουτσουμπάκια θα πάρουν από τα τρία το μακρύτερο. Υπό αυτό το πρίσμα, είναι απροσδόκητα τίμια η πρόταση των κουμμουνιών. Χαίρετε
Επειδη στην ευρωπη εχουν εστιες.Στις ευρωεκλογες πχ νικησαν τον συριζα.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 12 Οκτ 2019, 20:36

Philip Mortimer έγραψε:
12 Οκτ 2019, 19:50
Chainis έγραψε:
12 Οκτ 2019, 19:46
Philip Mortimer έγραψε:

Ότι είναι παράλογο να ζει κάποιος στο εξωτερικό επί δεκαετίες και να έχει δικαίωμα ψήφου.
Ασχετα αν έχει συμφέροντα στην Ελλάδα;

Εγώ βρίσκω παράλογο να μην έχει ψηφίσει για δεκαετίες κάποιος που ζει στο εσωτερικο και να συνεχίζει να έχει το δικαίωμα.

Πόσες κατηγορίες μπορούμε να αποκλείσουμε και για ποιο λόγο;
Ε τότε να δίνεται δικαίωμα ψήφου σε όποιον κάνει επενδύσεις και αγορές στην Ελλάδα,ανεξαρτήτως της καταγωγής του. Πιο λογικό μου φαίνεται από το να έχειο Έλληνας που ζει σαράντα χρόνια στην αστορια και έχει ένα πατρικό σε χωριό στην Τρίπολη και δύο διαμερίσματα στην Αθήνα.
Το βλέπετε πολύ ξεκομμένα και αποσπασματικά.
Τιποτα δεν σου εγγυάται οτι κάποιος που ζει στην Ελλάδα ενδιαφέρεται περισσότερο για την χώρα απο αυτόν που ζει 40 χρόνια έξω.

Κανένας αποκλεισμός.
Όποιος έχει Ελληνικό διαβατήριο πρέπει να έχει δικαίωμα ψήφου και το κράτος οφείλει να τον διευκολύνει στην άσκηση του δικαιώματος του.

Αλλιώς να βάλουν εμορός την αφαίρεση της Ελληνικής υπηκοότητας και να ανοίξουν άλλους ασκούς.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer » 12 Οκτ 2019, 20:37

Chainis έγραψε:
12 Οκτ 2019, 20:36
Philip Mortimer έγραψε:
12 Οκτ 2019, 19:50
Chainis έγραψε:
12 Οκτ 2019, 19:46

Ασχετα αν έχει συμφέροντα στην Ελλάδα;

Εγώ βρίσκω παράλογο να μην έχει ψηφίσει για δεκαετίες κάποιος που ζει στο εσωτερικο και να συνεχίζει να έχει το δικαίωμα.

Πόσες κατηγορίες μπορούμε να αποκλείσουμε και για ποιο λόγο;
Ε τότε να δίνεται δικαίωμα ψήφου σε όποιον κάνει επενδύσεις και αγορές στην Ελλάδα,ανεξαρτήτως της καταγωγής του. Πιο λογικό μου φαίνεται από το να έχειο Έλληνας που ζει σαράντα χρόνια στην αστορια και έχει ένα πατρικό σε χωριό στην Τρίπολη και δύο διαμερίσματα στην Αθήνα.
Το βλέπετε πολύ ξεκομμένα και αποσπασματικά.
Τιποτα δεν σου εγγυάται οτι κάποιος που ζει στην Ελλάδα ενδιαφέρεται περισσότερο για την χώρα απο αυτόν που ζει 40 χρόνια έξω.

Κανένας αποκλεισμός.
Όποιος έχει Ελληνικό διαβατήριο πρέπει να έχει δικαίωμα ψήφου και το κράτος οφείλει να τον διευκολύνει στην άσκηση του δικαιώματος του.

Αλλιώς να βάλουν εμορός την αφαίρεση της Ελληνικής υπηκοότητας και να ανοίξουν άλλους ασκούς.
Φυσικά και πρέπει να βάλουν μπρος για αφαιρεσεις ελληνικής υπηκοότητας μετά από κάποιο εύλογο χρονικό όριο. Το να έχουν υπηκοότητα αλλά όχι δικαίωμα ψήφου είναι λάθος.

Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα » 12 Οκτ 2019, 20:39

Beria έγραψε:
12 Οκτ 2019, 19:43
Η φωνή της Αληθειας έγραψε:
12 Οκτ 2019, 18:15
Λίνο Βεντούρα έγραψε:
12 Οκτ 2019, 18:06

Πόσοι ελληνοαμερικάνοι έχουν ελληνική υπηκοότητα;
Που να ξέρω, πάντως δεν φαντάζομαι να είναι τόσο πολλοί. Οι περισσότεροι σίγουρα είναι δέυτερης, τρίτης κτλ γενεάς και πιθανώς να μην έχουν πατήσει στην Ελλάδα ούτε για διακοπές.
Το νομοσχέδιο υπό συζήτηση αφορά μόνο εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους Έλληνες κατοίκους εξωτερικού
Δεν αναφέρεται σε ομογενείς
Καλά, εδώ ο νηματοθέτης και οι φίλοι του νομίζουν ότι τώρα θα δοθεί δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού.
Fluffy έγραψε:
25 Αύγ 2021, 12:22
Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 12 Οκτ 2019, 20:43

Philip Mortimer έγραψε:
12 Οκτ 2019, 20:33
Nandros έγραψε:
Philip Mortimer έγραψε:
1/ Αν ο λόγος που πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου παρά το ότι ζουν επί δεκαετίες στο εξωτερικό είναι τα δύο διαμερίσματα στην Αθήνα και το πατρικό στην Τρίπολη, τότε θα ήταν πολύ πιο λογικό 2/ να δινοταν δικαίωμα ψήφου σε όλους όσους επενδυουν/αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα ανεξαρτήτως καταγωγής.
1/ μπορούν να έλθουν και να ψηφίσουν (ήδη έγινε αυτό), αλλά δεν θα μπορούν να ψηφίζουν απ έξω. Πας καλά;
2/ Η Βραζιλία θα μου έδινε citizenship και δικαίωμα ψήφου μετά από 25 χρόνια αδιάλειπτης παραμονής. Γιατί; Επειδή είναι λιγότερο μακάκες από τους δικούς μας, που ελληνοποιούν - σχεδόν - ότι περνάει από την πόρτα.

Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 12 Οκτ 2019, 20:45

Nandros έγραψε:
12 Οκτ 2019, 20:43

2/ Η Βραζιλία θα μου έδινε citizenship και δικαίωμα ψήφου μετά από 25 χρόνια αδιάλειπτης παραμονής. Γιατί; Επειδή είναι λιγότερο μακάκες από τους δικούς μας, που ελληνοποιούν - σχεδόν - ότι περνάει από την πόρτα.
υπερβολές, ο γιάννης έπρεπε να πάει nba για να πάρει διαβατήριο
οπότε άσε τις μούφες

Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer » 12 Οκτ 2019, 20:47

Nandros έγραψε:
12 Οκτ 2019, 20:43
Philip Mortimer έγραψε:
12 Οκτ 2019, 20:33
Nandros έγραψε:

1/ Αν ο λόγος που πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου παρά το ότι ζουν επί δεκαετίες στο εξωτερικό είναι τα δύο διαμερίσματα στην Αθήνα και το πατρικό στην Τρίπολη, τότε θα ήταν πολύ πιο λογικό 2/ να δινοταν δικαίωμα ψήφου σε όλους όσους επενδυουν/αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα ανεξαρτήτως καταγωγής.
1/ μπορούν να έλθουν και να ψηφίσουν (ήδη έγινε αυτό), αλλά δεν θα μπορούν να ψηφίζουν απ έξω. Πας καλά;
1) Φυσικά και όχι, αυτό είναι ασυνέπεια και προχειρότητα και σουξουμουξου του κράτους. Αφαίρεση υπηκοοτητων θα πρέπει να γίνει (άρα και δικαιώματος ψήφου)
2) Εγώ σου λέω ότι με βασική τη λογική της περιουσίας στην Ελλάδα που συνεπάγεται δικαίωμα ψήφου που εκφράζεις, είναι πολύ πιο λογικό να δίνεται δικαίωμα ψήφου σε όλους όσους κάνουν σοβαρές επενδυσεις στην Ελλάδα.

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 12 Οκτ 2019, 20:48

Philip Mortimer έγραψε:
12 Οκτ 2019, 20:37
Chainis έγραψε:
12 Οκτ 2019, 20:36
Φυσικά και πρέπει να βάλουν μπρος για αφαιρεσεις ελληνικής υπηκοότητας μετά από κάποιο εύλογο χρονικό όριο.
Αυτά θυμίζουν χούντες (ΟΧΙ το μεγεθυμένο). Ξανασκεφτείτε το!

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών