Νέο εκλογικό νόμο σχεδιάζει η ΝΔ για να κόψει κόμματα
Re: Νέο εκλογικό νόμο σχεδιάζει η ΝΔ για να κόψει κόμματα
Ψιλοαμερικανιές, κοιτάνε να το (ξανά)κάνουν δικομματιλίκι με κεντροδεξιούς και κεντροαριστερούς που θα διαφωνούν για το εάν τα τραβέλια μπορούν να συμμετάσχουν σε γυναικείο πόλο.
- taxalata xalasa
Ισως να αναγκαζε όλους τους υπολοιπους να συμφωνησουν για τον σχηματισμο πολυκομματικής κυβερνησης.

Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Isildur έγραψε: ↑04 Ιούλ 2023, 14:56Αυτά τα λένε νωρίτερα, να μετακομίζαμε στη Φινλανδία όσο προλαβαίναμε. Τώρα, πάει...Sid Vicious έγραψε: ↑04 Ιούλ 2023, 11:32Σε λιγο θα σκεφτούν ότι την πρωτη νυχτα γαμου καθε ή καθεμια πολιτης πρεπει να την περναει με τον πρωθυπουργο

ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- taxalata xalasa
Αυτο θα τανε καλυτερο.sharp έγραψε: ↑04 Ιούλ 2023, 14:54Το έχω προτείνει παλαιότερα, με κλήρωση. Καλύτερα θα πάει.Green Dragon έγραψε: ↑03 Ιούλ 2023, 19:40Έχω ακόμα καλύτερη ιδέα, φουλ φιλελεύθερη και δημοκρατική για την προστασία του πολιτεύματος: Να καταργήσουμε τις εκλογές.Awesomatic έγραψε: ↑03 Ιούλ 2023, 19:28Η πρόθεση είναι καλή αλλά το 5% χαμηλό. Έχουμε αρκετά πιο πολλούς βλαμμένους που θα μπορέσουν να μαζέψουν κουτσά στραβά το 5% όπως μαζεύουν τώρα το 3%
Να κόψουν τις επιδοτήσεις των κομμάτων για αρχή και να αφήσουν τα σάπια...
Ποιο το όφελος από μια πολυκομματικη κυβερνηση;taxalata xalasa έγραψε: ↑04 Ιούλ 2023, 20:46Ισως να αναγκαζε όλους τους υπολοιπους να συμφωνησουν για τον σχηματισμο πολυκομματικής κυβερνησης.
Να συμφωνήσει σε τι;
Ποιό το όφελος των 300 βουλευτών;Zelda έγραψε: ↑04 Ιούλ 2023, 20:57Ποιο το όφελος από μια πολυκομματικη κυβερνηση;taxalata xalasa έγραψε: ↑04 Ιούλ 2023, 20:46Ισως να αναγκαζε όλους τους υπολοιπους να συμφωνησουν για τον σχηματισμο πολυκομματικής κυβερνησης.
Να συμφωνήσει σε τι;
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Η βουλή των 500taxalata xalasa έγραψε: ↑04 Ιούλ 2023, 20:48Αυτο θα τανε καλυτερο.sharp έγραψε: ↑04 Ιούλ 2023, 14:54Το έχω προτείνει παλαιότερα, με κλήρωση. Καλύτερα θα πάει.Green Dragon έγραψε: ↑03 Ιούλ 2023, 19:40
Έχω ακόμα καλύτερη ιδέα, φουλ φιλελεύθερη και δημοκρατική για την προστασία του πολιτεύματος: Να καταργήσουμε τις εκλογές.
Η βουλή των 500, το πολυπληθέστερο σώμα αξιωματούχων, αποτελούσε μια οργανωτική επιτροπή της εκκλησίας, ετοιμάζοντας νομοθετικά προσχέδια και καθορίζοντας τη θεματολογία της. Από το 487 π.Χ. οι 500 βουλευτές καθορίζονταν με κλήρωση, που λάμβανε χώρα μία φορά κάθε χρόνο. Ένας πολίτης μπορούσε να είναι μέλος της βουλής δύο φορές στη ζωή του. Κάθε πολίτης μπορούσε να καταθέσει προτάσεις στη βουλή. Τυπικά απαγορευόταν η εκκλησία να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς ένα προβούλευμα, δηλαδή μία πρόταση από τη βουλή. Η πρόταση αυτή μπορούσε να είναι συμπαγής, επεξεργασμένη ή ‘ανοιχτή’, που λίγο διέφερε από το να καθορίζει τη θεματολογία της εκκλησίας. Η βουλή ή τα εναλλασσόμενα τμήματά της, οι πρυτανείες, εξυπηρετούσαν ως ένα είδος. Κάθε μέρα του έτους ένας από τους βουλευτές ήταν αρχηγός του κράτους για αυτή τη μέρα (για παράδειγμα κρατούσε τα κλειδιά του ταμείου και τη σφραγίδα του κράτους και ήταν υπεύθυνος για την υποδοχή ξένων αποστολών και (τον 5ο αιώνα) προέδρευε στις συνελεύσεις της εκκλησίας και της βουλής). Έχει υπολογιστεί ότι περίπου το ένα τέταρτο του συνόλου των πολιτών πρέπει να κατείχε το αξίωμα κάποια στιγμή της ζωής του. Αυτή τη θέση του -τρόπον τινά- ‘αρχηγού του κράτους’ μπορούσε να την κατέχει ο καθένας έως μια φορά στη ζωή του.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE ... %CE%BD_500
Η εφαρμογή της κλήρωσης, πού συνδέθηκε με τούς δημοκρατικούς θεσμούς από τον Σόλωνα, όπως λέει ό Αριστοτέλης, ή, το πιθανότερο, από τον Κλεισθένη και μετά, προέρχεται προφανώς από εντελώς διαφορετικό πνεύμα. Ή αρχή της φαίνεται ότι υπήρξε διπλή: να περιοριστούν οι ραδιουργίες και οι ελιγμοί στους οποίους προσφέρεται κάθε εκλογή άλλα, επίσης, σύμφωνα με όσα επιδίωκαν απαγορεύοντας στους περισσότερους άρχοντες να επανεκλέγονται, να εμποδιστούν τα άτομα να αναπτύξουν υπερβολικά μεγάλο κύρος. Προτιμώντας την κλήρωση από την εκλογή, προέβαιναν σε ευρύτερη κατανομή της λαϊκής κυριαρχίας, γιατί, στη θέση των αρμόδιων υπαλλήλων, οι πολίτες διαχειρίζονταν οι ’ίδιοι τις κρατικές υποθέσεις....
Ωστόσο ή αρχή της κλήρωσης, όποιες και αν ήταν οι εγγυήσεις με τις όποιες μπορούσε κανείς να την περιβάλει, ήταν, στην ιδιαιτερότητα της, ένα από τα ουσιαστικά χαρακτηριστικά της αθηναϊκής δημοκρατίας και χρησίμευε πάντα στο να προσδιορίζει το πνεύμα της τελευταίας. Ή πρώτη κατάταξη των πολιτευμάτων πού έφτασε ως εμάς – ή κατάταξη του Ηροδότου – μάς παραδίδει και το διακριτικό γνώρισμα της δημοκρατίας. Ό Πέρσης Ότάνης, πού παρουσιάζει στο κείμενο του Ηροδότου την υπεροχή αυτού του πολιτεύματος σε σχέση με τη μοναρχία, δηλώνει ότι, όταν κυβερνά ό λαός, «δεν γίνεται τίποτα από όσα κάνει ό μονάρχης* τα αξιώματα κατανέμονται με κλήρο (πάλω) και ή εξουσία υπόκειται σε έλεγχο, ενώ όλα τα προς συζήτηση θέματα μεταφέρονται στο κοινό»....
Τα ιδία γράφει και ο Αριστοτέλης στη Ρητορική του, όταν κατατάσσει τα διάφορα πολιτεύματα: « Ή δημοκρατία είναι το καθεστώς στο όποιο τα αξιώματα μοιράζονται με κλήρο». Στα Πολιτικά επαναλαμβάνει ότι «ή ανάδειξη των αρχόντων με κλήρο είναι γνώρισμα του δημοκρατικού πολιτεύματος, ενώ με εκλογή, του ολιγαρχικού».
https://antikleidi.com/2014/02/23/jacqu ... e-romilly/
- taxalata xalasa
Να συμφωνήσουν στον διορισμό του Εκτελεστικού Διαχειριστή (Διευθυντή) και να τον ελέγχουν όλοι μαζί. Τώρα ο Εκτελεστικός Διαχειριστής είναι ανεξέλεγκτος αφού είναι και αρχηγός κόμματος της πλειοψηφίας του Βουλευτικού που νομοθετεί. Εκτελεστική και Βουλευτική εξουσία σε ένα άτομο ≠ Δημοκρατία.Zelda έγραψε: ↑04 Ιούλ 2023, 20:57Ποιο το όφελος από μια πολυκομματικη κυβερνηση;taxalata xalasa έγραψε: ↑04 Ιούλ 2023, 20:46Ισως να αναγκαζε όλους τους υπολοιπους να συμφωνησουν για τον σχηματισμο πολυκομματικής κυβερνησης.
Να συμφωνήσει σε τι;
Νομοθετική εξουσία = Πλειοψηφία βουλευτών
Εκτελεστική εξουσία = Κυβέρνηση (Διαχειριστής)
Δικαστική εξουσία = Δικαστήρια
Σου φαίνεται να υπάρχει διάκριση των εξουσίων στην μπανανία μας;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος taxalata xalasa την 04 Ιούλ 2023, 21:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ψιλά γράμματα, για την εκλεγόμενη μοναρχία.
Occasio facit furem
- taxalata xalasa
Γι αυτό δεν ψηφίζω κανέναν πούστη !
Δεν θέλω ούτε δεξιό αλλά και ούτε αριστερό μουνάρχη.
Τα υπόλοιπα γίδια ας ψηφίζουν κι ας τρώνε το σανό με την τσουγκράνα.
Έχουμε άλλους τρόπους για να εξυπηρετηθούμε από το μπανανιακό σύστημα. Λαδάκι και αβγουλάκια χωριάτικα. Εγγυημένη μέθοδος.

Το λαδάκι ισχύει έτσι κι αλλιώς ,ψηφίσεις η όχι. Απλά επιλέγεις αυτόν που μπορεί να σε εξυπηρετήσει καλύτεραtaxalata xalasa έγραψε: ↑04 Ιούλ 2023, 21:41Γι αυτό δεν ψηφίζω κανέναν πούστη !
Δεν θέλω ούτε δεξιό αλλά και ούτε αριστερό μουνάρχη.
Τα υπόλοιπα γίδια ας ψηφίζουν κι ας τρώνε το σανό με την τσουγκράνα.
Έχουμε άλλους τρόπους για να εξυπηρετηθούμε από το μπανανιακό σύστημα. Λαδάκι και αβγουλάκια χωριάτικα. Εγγυημένη μέθοδος.

Ωραία, συμφώνησαν σε αυτό.taxalata xalasa έγραψε: ↑04 Ιούλ 2023, 21:23Να συμφωνήσουν στον διορισμό του Εκτελεστικού Διαχειριστή (Διευθυντή) και να τον ελέγχουν όλοι μαζί. Τώρα ο Εκτελεστικός Διαχειριστής είναι ανεξέλεγκτος αφού είναι και αρχηγός κόμματος της πλειοψηφίας του Βουλευτικού που νομοθετεί. Εκτελεστική και Βουλευτική εξουσία σε ένα άτομο ≠ Δημοκρατία.Zelda έγραψε: ↑04 Ιούλ 2023, 20:57Ποιο το όφελος από μια πολυκομματικη κυβερνηση;taxalata xalasa έγραψε: ↑04 Ιούλ 2023, 20:46
Ισως να αναγκαζε όλους τους υπολοιπους να συμφωνησουν για τον σχηματισμο πολυκομματικής κυβερνησης.
Να συμφωνήσει σε τι;
Τα υπόλοιπα 4 χρόνια θα κοιτάει ο ένας τον αλλο;
- taxalata xalasa
Αφού στα έγραψα όλα μαζί απο πάνω. Τι ρωτάς πάλι. Νομοθετική εξουσία είναι. Τι κάνει η νομοθετική εξουσία; Παίζει τάβλι;Zelda έγραψε: ↑05 Ιούλ 2023, 00:01Ωραία, συμφώνησαν σε αυτό.taxalata xalasa έγραψε: ↑04 Ιούλ 2023, 21:23Να συμφωνήσουν στον διορισμό του Εκτελεστικού Διαχειριστή (Διευθυντή) και να τον ελέγχουν όλοι μαζί. Τώρα ο Εκτελεστικός Διαχειριστής είναι ανεξέλεγκτος αφού είναι και αρχηγός κόμματος της πλειοψηφίας του Βουλευτικού που νομοθετεί. Εκτελεστική και Βουλευτική εξουσία σε ένα άτομο ≠ Δημοκρατία.
Τα υπόλοιπα 4 χρόνια θα κοιτάει ο ένας τον αλλο;
Για να αλλάξει το όριο εισόδου απαιτούνται στη Βουλή 200 ψήφοι.Με δεδομένο ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συσωμα έχουν ταχθεί κατά είμαι περίεργος που θα βρει τις ψήφους ο Μητσοτάκης.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 4 Απαντήσεις
- 193 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
16 Αύγ 2024, 00:48
-
-
Νέα δημοσίευση Αν η διοίκηση της ΝΔ στην ΕΡΤ κόψει το «Αρχελάου 5» θα μείνουν 200 άτομα στον δρόμο
από georgebi » 27 Νοέμ 2024, 22:12 » σε Εσωτερική Πολιτική - 10 Απαντήσεις
- 256 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
27 Νοέμ 2024, 22:39
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η Δανία σχεδιάζει να φορολογησει τις εκπομπές καυσαερίων από τις φαρμες
από Ίακχος » 14 Δεκ 2024, 10:39 » σε Οικολογία & Φύση - 0 Απαντήσεις
- 270 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
14 Δεκ 2024, 10:39
-
-
-
Νέα δημοσίευση Επαναφορά των τεκμηρίων για τους ελεύθερους επαγγελματίες σχεδιάζει η ΝΔ
από Eθνικοκοινωνιστης » 31 Μάιος 2023, 01:10 » σε Εσωτερική Πολιτική - 108 Απαντήσεις
- 3298 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
09 Δεκ 2023, 15:03
-