Νέος Ποινικός Κώδικας: λήστεψες αλλά σε πιάσανε και μετά από μισό χρόνο επέστρεψες τα κλοπιμαία; ΑΘΩΟΣ

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Νέος Ποινικός Κώδικας: λήστεψες αλλά σε πιάσανε και μετά από μισό χρόνο επέστρεψες τα κλοπιμαία; ΑΘΩΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Σεπ 2024, 16:12

sharp έγραψε:
13 Σεπ 2024, 16:08
ΓΑΛΗ έγραψε:
13 Σεπ 2024, 15:24
sharp έγραψε:
13 Σεπ 2024, 15:14

Τι περιμένεις να γίνει; Να τους βράσουν και να πουλήσουν το ζουμί τους για αποζημίωση;
Nα περάσει ως χρέος στην εφορία. Όπως ακριβώς και τα χρέη προς το κράτος.
ΟΚ, αλλά δεν νομίζω να κερδίσεις στην πράξη τίποτε. Είτε πράγματι δεν έχουν, είτε τα έχουν κρύψει και υποθέτω ότι δεν πρόκειται για άτομα που κάνουν δήλωση :003:
Μα δεν λέω κάτι διαφορετικό. Είναι σαφέστατα τα μπόνους των ευάλωτων ομάδων έναντι των υποχρεώσεων των άλλων πολιτών.

Τόσο στο οικονομικό όσο και στο εγκληματικό πεδίο.

Στο πλαίσιο ...της ισονομίας και ευνομίας, πάντα. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

sharp

Re: Νέος Ποινικός Κώδικας: λήστεψες αλλά σε πιάσανε και μετά από μισό χρόνο επέστρεψες τα κλοπιμαία; ΑΘΩΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 13 Σεπ 2024, 16:13

georgebi έγραψε:
13 Σεπ 2024, 13:08
Beria έγραψε:
13 Σεπ 2024, 12:51

Ζμπουτσατ' του Georgebi
Έριξε ένα 'νόμος γυφτολάγνου σύριζα' του έσκασε στα μούτρα, έκανε την πάπια
Νεαρέ.... αν και πιτσιρικάς μπρος σε μένα....μάλλον πρέπει να πάς να πάρεις γυαλιά πρεσβυωπίας
SpoilerShow
Εγώ και στο τίτλο ακομα.... τη ΝΔ και το Κουλη κατηγορώ :102:

Για το γυφτολάγνο σύριζα μετά απ αυτό που αρχικά έγραψε ο συνονόματος μου, απλή ερώτηση έκανα...να στο ξαναβάζω με μεγαλα για να μπορείς να το διαβάσεις
Οπότε ειναι νόμος του γυφτολαγνου συριζα; :p2:

Αν ειναι ετσι δεν μου κάνει καμία εντύπωση :102:
Γι αυτό σου λέω ...πήγαινε σε ενα οφθαλμίατρο δεν ειναι ντροπή....εγώ εδώ και χρονια τα φοράω τα ρημάδια

Εικόνα
Είσαι μεγαλύτερος του γερομπέρια; Δεν σού τό 'χα...

Αν και για να πρόλαβες τον ...Μουτσανά :003:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Σεπ 2024, 16:18

Υπήρχε κάτι για "γύφτολάγνο σύριζα" στον τίτλο;

Δεν το πρόσεξα.

Οι ενστάσεις αφορούσαν στο ότι δεν είναι "νέος" ο σχετικός νόμος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 13 Σεπ 2024, 16:20

sharp έγραψε:
13 Σεπ 2024, 16:10
George_V έγραψε:
13 Σεπ 2024, 15:21
sharp έγραψε:
13 Σεπ 2024, 15:16

Παλαιός, από πότε;
Τουλαχιστον 1951
Μάλλον όμως, μόνον ως προς το ποσό. Δεν πιστεύω ότι ισχύει ως προς το αξιόποινο της πράξης, με απλά λόγια την τρομάρα που πήρες όταν σε λήστεψαν. Αυτή δεν επιστρέφεται.
Ο νομος δινει ελαφρυντικα εως και παραγραφη του αξιοποινου της πραξης εαν ο κατηγορουμενος προβει εμπρακτως σε ενεργειες που αποσκοπουν στην αρση των συνεπειων της πραξης του.

Τουτέστιν εαν επιστραφει το ποσο της κλοπης στο ακεραιο (προσεξε την λεξη "κλοπη" και οχι "ληστεια") παυει ουσιαστικα να υπαρχει και αδικημα.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Σεπ 2024, 16:35

George_V έγραψε:
13 Σεπ 2024, 16:20
sharp έγραψε:
George_V έγραψε:
13 Σεπ 2024, 15:21

Τουλαχιστον 1951
Μάλλον όμως, μόνον ως προς το ποσό. Δεν πιστεύω ότι ισχύει ως προς το αξιόποινο της πράξης, με απλά λόγια την τρομάρα που πήρες όταν σε λήστεψαν. Αυτή δεν επιστρέφεται.
Ο νομος δινει ελαφρυντικα εως και παραγραφη του αξιοποινου της πραξης εαν ο κατηγορουμενος προβει εμπρακτως σε ενεργειες που αποσκοπουν στην αρση των συνεπειων της πραξης του.

Τουτέστιν εαν επιστραφει το ποσο της κλοπης στο ακεραιο (προσεξε την λεξη "κλοπη" και οχι "ληστεια") παυει ουσιαστικα να υπαρχει και αδικημα.
Εννοείς ότι αν έπαιζε εισβολή στο σπίτι και απειλή στην ηλικιωμένη για να τους δώσει τα χρήματα, αν τα επέστρεφαν στο ακέραιο θα είχαν άλλη αντιμετώπιση;

Γιατί και στη δική τους περίπτωση έπαιξε παραπλάνηση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 13 Σεπ 2024, 16:39

ΓΑΛΗ έγραψε:
13 Σεπ 2024, 16:35
George_V έγραψε:
sharp έγραψε:

Εννοείς ότι αν έπαιζε εισβολή στο σπίτι και απειλή στην ηλικιωμένη για να τους δώσει τα χρήματα, αν τα επέστρεφαν στο ακέραιο θα είχαν άλλη αντιμετώπιση;

Εκει υπαρχει βια και απειλη αδικηματα τα οποια τιμωρουνται ξεχωριστα βασικα.

Στην κλοπη αν ο αλλος σου ειπε "κοιτα εκει" και οσο εσυ κοιταγες σου πηρε 100 ευρω απο την τσεπη τι να τιμωρησεις? Την βλακεια του αλλουνου που κοιταξε?

Αλλα ακομα και στη ληστεια αν επεστρεφαν τα χρηματα μετανιωμενοι φυσικα δεν θα παραγραφοταν το αξιοποινο αλλα θα επαιρναν ελαφρυντικο στην ποινη.

Ειναι η ιδια λογικη με το τροχαιο με εγκαταλειψη.

Αλλη ποινη εχει αμα πατησεις καποιον και σταματησεις επιτοπου και τον πας νοσοκομειο (προσπαθεις να αρεις τις συνεπειες της πραξης σου)

Και αλλη ποινη αμα πατησεις καποιον και αμεσως μετα ανοιξεις το νιτρο και εξαφανιστεις.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Σεπ 2024, 16:47

George_V έγραψε:
13 Σεπ 2024, 16:39
ΓΑΛΗ έγραψε:
13 Σεπ 2024, 16:35
George_V έγραψε:

Εκει υπαρχει βια και απειλη αδικηματα τα οποια τιμωρουνται ξεχωριστα βασικα.

Στην κλοπη αν ο αλλος σου ειπε "κοιτα εκει" και οσο εσυ κοιταγες σου πηρε 100 ευρω απο την τσεπη τι να τιμωρησεις? Την βλακεια του αλλουνου που κοιταξε?
Ξέρω τις διαφορές, απλώς δεν ήξερα που εντάσσεται η μη βίαια απόσπαση χρημάτων παρουσία του ιδιοκτήτη. :lol:

Αλλά ουσιαστικώς έχεις δίκιο, παίζει στην ίδια φάση με το να διευκολύνεις προσωρινά κάποιον νιγηριανό πρίγκιπα, να γίνεις συνέταιρος σε μια εταιρία που δεν υπάρχει μέχρι να ανοίξει ο λογαριασμός του συνέταιρου στην Ελβετία κλπ κλπ

Έτσι γίνεσαι συμμέτοχος στο έγκλημα. :lol:

Αν ποινικοποιηθεί και αυτό θα βάζουν μέσα τους κλεμμένους και θα αφήνουν τους κλέφτες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 13 Σεπ 2024, 16:59

nyxtovios έγραψε:
13 Σεπ 2024, 15:29
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε:
13 Σεπ 2024, 15:26
Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα.

Αν πάρει πίσω τα κλεμμένα το θύμα τι νόημα έχει να κρατάμε μέσα τους πρώην κλέφτες;

Ακόμη και ο ληστής που μετανόησε στον σταυρο μπήκε στον Παράδεισο και είναι με τον Ιησού.
Μα δεν πρόκειται να δουλέψει σωστά.
Πρώτον θα υπάρξουν σίγουρα διαφωνίες για το πόσα ήταν τα κλοπιμαία μεταξύ θύματος και δικαστηρίου.
Δεύτερον, είναι αποποινικοποίηση της κλοπής, θα γίνει της κακομοίρας.
Μάλλον όμως είναι μούφα το νέο.
Τους γύρισαν το ποσό στο σύνολο του.

Σε γνωστούς μου διέρρηξαν το σπίτι. Ήταν εγκληματική ομάδα σύμφωνα με την ασφάλεια και όχι κλεφτρονια. Κι αυτό γιατί αφενός ήταν καρφωτη από την τράπεζα από όπου είχαν σηκώσει μεγάλο ποσό, αφετέρου ο μηχανισμός που στραβωσε και άνοιξε την ακριβή θωρακισμένη πόρτα ηταν ειδικός.

Μετά από τη σήμανση, την ασφάλεια, πολλές καταθέσεις και μηνύσεις και πηγαινελα στην αστυνομία, ο υψηλόβαθμος αστυνόμος τους είπε οφ δι ρεκόρντ πως αν τους πιάσουν , είναι πιθανό να τους προτείνει ο δικηγόρος των διαρρηκτων ένα μικρότερο ποσό ως συμβιβασμό για να αποσύρουν τις κατηγορίες.
Τους συμβούλευσε λοιπόν αν γίνει αυτό να δεχτούν γιατί έτσι κι αλλιώς τα χρήματα είναι χαμένα και πως είναι επικίνδυνοι οι εγκληματίες με τέτοια οργάνωση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Τζιτζιμιτζιχότζιρας την 13 Σεπ 2024, 17:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.

Άβαταρ μέλους
πήζον bot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πήζον bot » 13 Σεπ 2024, 17:02

+15 χρονια αν δεν τα επιστρεψεις.
Πολυ απλο.

Πολακη μέικ ιτ χαπεν

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 13 Σεπ 2024, 17:06

Ατοκο δανειο
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 13 Σεπ 2024, 17:22

Lugozzi έγραψε:
13 Σεπ 2024, 17:06
Ατοκο δανειο
Το πρώτο υβριδικό white-blue collar crime μας περιμένει.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 13 Σεπ 2024, 17:29

Beria έγραψε:
13 Σεπ 2024, 16:05
georgebi έγραψε:
Beria έγραψε:

Ζμπουτσατ' του Georgebi
Νεαρέ.... αν και πιτσιρικάς μπρος σε μένα....μάλλον πρέπει να πάς να πάρεις γυαλιά πρεσβυωπίας

Για το γυφτολάγνο σύριζα μετά απ αυτό που αρχικά έγραψε ο συνονόματος μου, απλή ερώτηση έκανα...να στο ξαναβάζω με μεγαλα για να μπορείς να το διαβάσεις

Γι αυτό σου λέω ...πήγαινε σε ενα οφθαλμίατρο δεν ειναι ντροπή....εγώ εδώ και χρονια τα φοράω τα ρημάδια

Εικόνα
Παρόλα αυτά τον τίτλο δεν τον άλλαξες :003:
Tο τίτλο γιατι να τον αλλάξω; όλα τα έγκυρα δημοσιογραφικά σαιτ για ληστές και ληστεία λένε :102:

Εικόνα

Εικόνα

Τώρα όμως τράβα σαν καλό παιδί να γράψεις 100 φορές

'''Αδίκησα τον georgebi με αυτό που έγραψα και γι αυτό του ζητάω συγνώμη''

:003::003::003:
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Chupacabra

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chupacabra » 13 Σεπ 2024, 17:36

nyxtovios έγραψε:
13 Σεπ 2024, 15:14
Chupacabra έγραψε:
13 Σεπ 2024, 13:54
nyxtovios έγραψε:
13 Σεπ 2024, 13:17

Μου είχε βρει ένα άλλο μέλος την έκθεση που υπέβαλλε ο Φλωρούμπας για εισήγηση του νόμου.
Σε κάνει να αναρωτιέσαι αν όταν παίρνουν πτυχίο από τη νομική τους λένε, θα γράφετε μόνο ανυπόστατες μπούρδες.
Μετά δεν είναι να απορούμε γιατί το κράτος είναι όπως είναι.
Ο Τζωρτζ Βι είπε ότι παρόμοιος νόμος ισχύε
καί τό 1951 επί Πλαστήρα.

Ε να δεξιός πατριώτης ήταν ο μακαρίτης κι
έβγαλε νόμο που ευνοούσε ελληνες και
γύφτους κατα κύριο λόγο που είχαν ως
χόμπι τις κλοπές.

Κατα πως φαίνεται κι αυτό είναι ένα ακόμα
λιθαράκι στο τσαντίρι της γυφτοδεξιάς. :lol:
Ο Τζορτζ Μπι είναι ένας καραγκιόζης.
Βέβαια θα ήθελα να δω ακριβώς τι λέει ο νόμος πριν πούμε ότι πούμε.
Θα είχε επίσης πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα αποδεικνύεται πόσο έκλεψες.
Μπορεί π.χ. να πω εγώ ότι είχα 1 εκατομμύριο σπίτι και μου το πήραν οι κλέφτες.
Οχι δε το είπε o georgebi o George V το είπε
αλλά όπως και να χει ας τα λουστούν αυτοί
που τους ψήφισαν τους γαλαζαίους.

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 13 Σεπ 2024, 17:37

georgebi έγραψε:
13 Σεπ 2024, 17:29
Beria έγραψε:
13 Σεπ 2024, 16:05
georgebi έγραψε:

Εικόνα
Παρόλα αυτά τον τίτλο δεν τον άλλαξες :003:
Tο τίτλο γιατι να τον αλλάξω; όλα τα έγκυρα δημοσιογραφικά σαιτ για ληστές και ληστεία λένε :102:

Εικόνα

Εικόνα

Τώρα όμως τράβα σαν καλό παιδί να γράψεις 100 φορές

'''Αδίκησα τον georgebi με αυτό που έγραψα και γι αυτό του ζητάω συγνώμη''

:003::003::003:
Και επειδη οι ελ δημοσιοκαφροι ειναι αγραμματοι που δεν ξερουν τη διαφορα μεταξυ κλοπης και ληστειας πως αυτο τους κανει εγκριτους?

Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 13 Σεπ 2024, 17:37

sharp έγραψε:
13 Σεπ 2024, 16:13
georgebi έγραψε:
Beria έγραψε:

Ζμπουτσατ' του Georgebi
SpoilerShow

Εικόνα
Είσαι μεγαλύτερος του γερομπέρια; Δεν σού τό 'χα...

Αν και για να πρόλαβες τον ...Μουτσανά :003:
Ε όσο και να ναι .... είμαι :8)

Φαντάσου ένα απ τα ατομικά μου ρεκόρ (οχι στο κυρίως αγώνισμα μου) το κανα στο στάδιο του Πανιωνίου προτού καλά καλά αναλάβει πρόεδρος του ο Ηλίας Μισαηλίδης

Πάντως για τον Μπερια ....δεν τον κακίζω τον μικρο... ειναι κατά βάθος καλό παιδί

Άσε που ειναι ίσως ο μόνος εδώ μέσα :smt023 που έχει ακουστά τους

Εικόνα

ακουστά όμως...τίποτα παραπάνω :102:
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών