Η εμπιστοσυνη των πολιτών σε θεσμους εχει πέσει σε ιστορικο χαμηλο
Re: Η εμπιστοσυνη των πολιτών σε θεσμους εχει πέσει σε ιστορικο χαμηλο
τώρα που τα ίδια, με τους Έλληνες πολίτες, λέει και ο θείος Σαμ...
τι θα απογίνουμε χωρις αυτοδυναμία και χωρίς Μητσοτάκη
δείτε το προσεκτικά
και μην φοβάστε...
τι θα απογίνουμε χωρις αυτοδυναμία και χωρίς Μητσοτάκη
δείτε το προσεκτικά
και μην φοβάστε...
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
- Otto Weininger
Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. Οπότε θα το πω όσο πιο απλά ( ή κυνικά) μπορώ:Ανίκητος έγραψε: ↑14 Φεβ 2025, 22:18
Κάνει ἀνθρώπους ἐπιτυχημένους ὅπως ὁ @Otto Weininger νὰ εὐγνωμονεῖ γιατί δὲν εἶναι σὰν τοὺς λοιποὺς τῶν ἀνθρώπων, ποὺ εἶναι ἠλίθιοι.
Τα κριτήριά μου για το ποιος είναι "ηλίθιος" είναι βασισμένα στον ορισμό που μας δίνουν τα λεξικά.
Για κάποιο λόγο τους εντοπίζω, όπως εντοπίζω και τους εξυπνότερους από μένα ή τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους (μιλώντας πάντα για ευφυΐα)
Και ναι το κάνω λόγω ευφυΐας και εγώ.
Γύρω στα 20 μου, όταν κατάλαβα για πρώτη φορά ότι μπορώ να ξεχωρίζω πλέον 100% τους ηλιθους από τους επιτήδειους, έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου :
1) Δεν θα εκμεταλλευτώ ποτέ τους ηλίθιους.
2) Δεν θα χαριστώ ποτέ στους ηλίθιους.
3) Θα είμαι ορκισμένος εχθρός όσων επιτήδειων κάνουν το ν.1
Let them make the first mistake. We make the last move.
- Otto Weininger
Let them make the first mistake. We make the last move.

παρευρίσκονταν και ο Κυριάκος
ελπίζω να έλαβε προσεκτικά το αμερικανικό μήνυμα, και να μην βγαίνει να αποκαλεί ευρωπαίους πολίτες ψεκασμένους, γτι διαφωνεί με τα πιστεύω τους.. επιτέλους, να μαζευτεί
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Δὲν διαθέτω καμιὰ ἀπὸ αὐτὲς τὶς δυὸ δικές σου ἱκανότητες, ἑπομένως δὲν θὰ μποροῦσα ποτὲ νὰ δώσω τὴ δική σου ὑπόσχεση στὸν ἑαυτό μου.Otto Weininger έγραψε: ↑14 Φεβ 2025, 22:48Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. Οπότε θα το πω όσο πιο απλά ( ή κυνικά) μπορώ:
Τα κριτήριά μου για το ποιος είναι "ηλίθιος" είναι βασισμένα στον ορισμό που μας δίνουν τα λεξικά.
Για κάποιο λόγο τους εντοπίζω, όπως εντοπίζω και τους εξυπνότερους από μένα ή τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους (μιλώντας πάντα για ευφυΐα)
Και ναι το κάνω λόγω ευφυΐας και εγώ.
Γύρω στα 20 μου, όταν κατάλαβα για πρώτη φορά ότι μπορώ να ξεχωρίζω πλέον 100% τους ηλιθους από τους επιτήδειους, έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου :
1) Δεν θα εκμεταλλευτώ ποτέ τους ηλίθιους.
2) Δεν θα χαριστώ ποτέ στους ηλίθιους.
3) Θα είμαι ορκισμένος εχθρός όσων επιτήδειων κάνουν το ν.1
Ὡστόσο τοὺς ἐπιτήδειους ν.1, ποὺ ἐκμεταλλεύονται ἠλίθιους, τοὺς θεωρῶ τοὺς ἴδιους ἠλιθίους.
Κανένα λεξικὸ δὲν ὁρίζει ὅτι οἱ ἠλίθιοι εἶναι μόνο θύματα ἐκμετάλλευσης.
https://www.in.gr/2025/02/14/world/germ ... tou-merts/Πριν την πολυαναμενόμενη ομιλία του, ο αμερικανός αντιπρόεδρος προκάλεσε αίσθηση με την απόφασή του να μη συναντήσει τον καγκελάριο Ολαφ Σολτς, αλλά τον υποψήφιο διάδοχό του, Φρίντριχ Μερτς.
«Δεν χρειάζεται να τον δούμε, έτσι κι αλλιώς δεν θα είναι καγκελάριος για πολύ ακόμη», δήλωσε αμερικανική πηγή από το περιβάλλον του Βανς στο περιοδικό Politico

δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ιδιοκατοίκηση: Σε ιστορικό χαμηλό στην Ελλάδα – Γιατί δεν αγοράζουν ακίνητα οι Έλληνες
από Frappezitis » 21 Οκτ 2024, 20:05 » σε Εσωτερική Πολιτική - 2 Απαντήσεις
- 117 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από George_V
21 Οκτ 2024, 20:18
-
-
- 4 Απαντήσεις
- 516 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από sys3x
30 Δεκ 2023, 14:14
-
-
Νέα δημοσίευση Η κυβέρνηση έχει χάσει την δεδηλωμένη των πολιτών.Εκλογές τώρα.
από Μαδουραίος » 08 Μαρ 2024, 08:11 » σε Εσωτερική Πολιτική - 3 Απαντήσεις
- 161 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πατησιωτης
08 Μαρ 2024, 08:40
-
-
-
Νέα δημοσίευση Λάρισα: Ο δήμαρχος Καλογιάννης έχει πέσει με τα μούτρα στα προβλήματα της πόλης
από Golden Age » 24 Σεπ 2023, 12:15 » σε Εσωτερική Πολιτική - 6 Απαντήσεις
- 315 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Golden Age
24 Σεπ 2023, 13:31
-