Κατρούγκαλο θα λέτε και θα κλαίτε αγαπητοί ελεύθεροι επαγγελματίες

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Εμπεδοκλής

Re: Κατρούγκαλο θα λέτε και θα κλαίτε αγαπητοί ελεύθεροι επαγγελματίες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 01 Νοέμ 2023, 18:36

Otto Weininger έγραψε:
01 Νοέμ 2023, 16:17
Ίακχος έγραψε:
01 Νοέμ 2023, 16:06
Otto Weininger έγραψε:
01 Νοέμ 2023, 15:44

Φίλε, τι φάση;
Είναι καταστροφή αυτό το νομοσχέδιο και πρέπει να υπάρξουν αντιδράσεις.
Υποτίθεται ότι τα σωματεία παλεύουν για το δίκαιο των φτωχών.

Ηδη σήμερα μίλαγα με τον καφετζή και τον κουρέα μου και μου είπαν ότι σκέφτονται σοβαρά να κλείσουν.
Και στα φόρουμς των ΕΕ Μηχανικών ο κόσμος είναι αγανακτισμένος.
Πες του κουρέα και του καφετζή σου να κόψουν καμία απόδειξη. Δεν δαγκάει η ταμειακή.
Έχω να πληρώσω καφέ ή κούρεμα με μετρητά εδώ και 5 χρόνια. Και δεν υπερβάλλω. Σιγά τα εκατομμύρια που θα γλυτώσω ακόμη και αν μου κόψει το ΦΠΑ από τα 12 ευρώ κούρεμα και τα 2 ευρώ καφέ. Εδώ μάσκες και ντεπόν πληρώνω με κάρτα και αν είναι στο ευρώ ή το εικοσάλεπτο.

Το πρόβλημα είναι πρώτον με τα ταξί, τους ζητάς να πληρώσεις με κάρτα και αισθάνεσαι ότι αντιδρούν λες και έβγαλες πιστόλι να τους ληστέψεις. Βέβαια, υπάρχει και το beat/freenow. Και είσαι βέβαιος ότι θα πας στο σπίτι σου και όχι στη χωματερή στα Λιόσια.

Το δεύτερο και πιο σοβαρό πρόβλημα είναι με τους μαστόρους και με τους γιατρούς που σε ξεγελάνε. Σου λένε μια τιμή και με το που βγάζεις κάρτα σου αρχίζουν τις πίπες ότι η τιμή που είπαν αρχικά ήταν χωρίς φπα. Λες και θα περάσεις στα εταιρικά έξοδα το δόντι σου.
Εκεί δε στεναχωριέμαι καθόλου όταν ακούω ότι λήστεψαν γιατρό με 300.000 σε χρηματοκιβώτιο...

likosmokeses

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από likosmokeses » 01 Νοέμ 2023, 18:42

Dorian έγραψε:
01 Νοέμ 2023, 18:19

θα κάνουν φύλλο και φτερό νεα ασχετο στα κόλπα ΕΕ, αποκλείεται να μην βρουν λάθη και να μην πέσουν πρόστιμα. Αν προσθέσεις τελος επιτηδεύματος ασφάλεια, και σίγουρα ξεχνάω και άλλα για να ανοίξεις κάτι θες χοντρικά μαζί με το καινούριο. 4000 πανω κάτω, μόνο εισφορές στο κράτος. Είναι ήδη σχεδόν μισός βασικός ,χωρίς να φας μπουκιά. Το μήνυμα που στέλνει το κράτος και η συνέπειες των πολιτικών αυτών είναι αν δεν έχεις από πίσω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο γίνεται όλο και πιο δύσκολο να κάνεις επάγγελμα αλλά πρέπει να είσαι υπάλληλος. Ετσι εμμεσα βοηθάει και οσους είναι ήδη μέσα στην αγορά, μην πεσουν πολλοί και ρίξουν τις τιμές. Τώρα για δικαιοσύνη κοινωνική κινητικότητα κλπ αυτά ήταν παλιά φρούτα. Υπάρχουν βέβαια και αντίθετα παραδείγματα γνωστός μου διατηρούσε μαγαζί για να μην λέει ότι κάθεται και να πάρει σύνταξη. Είχα κάτσει μια φορά και περιμενε περασαν 3-4 ώρες είχε ένα μόνο "πελα΄τη" για κάτι εντελώς ευτελές 1-2 ευρώ.

:smt023

Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis » 01 Νοέμ 2023, 19:14

Εικόνα
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 01 Νοέμ 2023, 19:51

Εμπεδοκλής έγραψε:
01 Νοέμ 2023, 18:36
Otto Weininger έγραψε:
Ίακχος έγραψε:

Ηδη σήμερα μίλαγα με τον καφετζή και τον κουρέα μου και μου είπαν ότι σκέφτονται σοβαρά να κλείσουν.
Πες του κουρέα και του καφετζή σου να κόψουν καμία απόδειξη. Δεν δαγκάει η ταμειακή.
Έχω να πληρώσω καφέ ή κούρεμα με μετρητά εδώ και 5 χρόνια. Και δεν υπερβάλλω. Σιγά τα εκατομμύρια που θα γλυτώσω ακόμη και αν μου κόψει το ΦΠΑ από τα 12 ευρώ κούρεμα και τα 2 ευρώ καφέ. Εδώ μάσκες και ντεπόν πληρώνω με κάρτα και αν είναι στο ευρώ ή το εικοσάλεπτο.

Το πρόβλημα είναι πρώτον με τα ταξί, τους ζητάς να πληρώσεις με κάρτα και αισθάνεσαι ότι αντιδρούν λες και έβγαλες πιστόλι να τους ληστέψεις. Βέβαια, υπάρχει και το beat/freenow. Και είσαι βέβαιος ότι θα πας στο σπίτι σου και όχι στη χωματερή στα Λιόσια.

Το δεύτερο και πιο σοβαρό πρόβλημα είναι με τους μαστόρους και με τους γιατρούς που σε ξεγελάνε. Σου λένε μια τιμή και με το που βγάζεις κάρτα σου αρχίζουν τις πίπες ότι η τιμή που είπαν αρχικά ήταν χωρίς φπα. Λες και θα περάσεις στα εταιρικά έξοδα το δόντι σου.
Εκεί δε στεναχωριέμαι καθόλου όταν ακούω ότι λήστεψαν γιατρό με 300.000 σε χρηματοκιβώτιο...
Οι ιατρικές πράξεις δεν έχουν ΦΠΑ ρε.

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 01 Νοέμ 2023, 20:09

Ίακχος έγραψε:
01 Νοέμ 2023, 13:31
Tωρα θα φανεί αν οι ΔΥ και ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ εχουν επίγνωση του ρόλου τους και κάνουν απεργίες και για μας τους φτωχούς ΕΕ.
Αλλιώς μη μιλάνε όταν καταδικάζουμε τις απεργίες στα ΜΜΜ που μας ταλαιπωρούν.
Frappezitis Ληστοσυμμορίτης Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Παρακολουθα
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.

Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος » 01 Νοέμ 2023, 20:10

Δέσμευση Κασσελακη για μηδενικό φόρο σε ΕΕ με εισόδημα ως 10000 Ευρώ
https://www.topontiki.gr/2023/11/01/kas ... 1698860481

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 01 Νοέμ 2023, 20:19

Ίακχος έγραψε:
01 Νοέμ 2023, 20:10
Η μία ρουκέτα μετά την άλλη :lol:

Αναρωτιέμαι αν ανήκει στην Χαμάς :p2:

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 01 Νοέμ 2023, 20:22

Ίακχος έγραψε:
01 Νοέμ 2023, 20:10
Τον παπάρα το ρεπουμπλικανό.
Δεσμευόμαστε στους ελεύθερους επαγγελματίες ότι με εισόδημα ως 10.000 ευρώ, ο φόρος τους θα είναι ΜΗΔΕΝ.
Όχι επειδή σας κάνουμε χάρη.
Αλλά επειδή με αυτά τα εισοδήματα, είναι κοινωνική ανάγκη ο φόρος που πληρώνετε να είναι ΜΗΔΕΝ.
Μα δεν είναι αυτά τα εισοδήματα ρε βλάκα. Ούτε καν θα αναγνωρίσεις το actual point;

Σοσιαλισμός με Μητσοτακικά Χαρακτηριστικά καλύτερα.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος » 01 Νοέμ 2023, 21:17

Otto Weininger έγραψε:
Ίακχος έγραψε:
Otto Weininger έγραψε:
01 Νοέμ 2023, 15:44

Φίλε, τι φάση;

Είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις θα πω όμως τις ιστορίες τους για να δείτε τι θα γίνει με αυτό το νόμο.
Ο καφετζής μου χρεώνει 1,5 Ευρώ τον καφέ δε μου κόβει απόδειξη. Πόσους καφέδες να φτιάξει για να βγει ένα μικρό καφέ έχει. Όταν το ρώτησα τι θα κάνει άμα κλείσει μου λέει θα ζω με επιδόματα.
Ο κουρέας είναι καλός και φτηνός έχει δουλειά και κόβει απόδειξη. Όταν το ρώτησα τι θα κάνει αν κλείσει μου λέει θα πηγαίνω σε σπίτια και θα δουλεύω μαύρα.
Εκεί θα καταλήξουν οι μικροί ΕΕ θα κλείσουν τα βιβλία τους και θα δουλεύουν μαύρα. Και εκεί που το νομοσχέδιο πάει να μειώσει τη φοροδιαφυγή τελικά θα την εντείνει.

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 01 Νοέμ 2023, 22:18

Green Dragon έγραψε:
01 Νοέμ 2023, 19:51
Εμπεδοκλής έγραψε:
Otto Weininger έγραψε:

Περίεργο. Έτσι μου είχε πει. Κάπου πρέπει να έχω και την ηλεκτρονική απόδειξη.

Edit
Έχεις δίκιο. Α, τον καριόλη. Δέκα ευρώ επιπλέον για να μη του τα δει η εφορία. Μητσοτάκη γάμα τους.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 02 Νοέμ 2023, 01:08

Ασέβαστος έγραψε:
01 Νοέμ 2023, 09:28
οκ, συμφωνησαμε οτι ειναι αδικο.

προβλεπεις να ειναι αποτελεσματικο; (εγω οχι) δηλαδη τη νυχου που βγαζει 100 ευρω τη μερα σε επισκεψεις, δεν θα την πιασει. ουτε το γιατρο που βγαζει 1000 και δηλωνει 100. ποιον πουστη θα πιασει;

αν δεν ειναι, δυο φορες μαλακια με μηδεν κερδος.
Ρε Ασέβαστε συζητάμε λες και πέσαμε στην Ελλάδα με αλεξίπτωτο εχθές.

Υπάρχει ένα κάπως ανάπηρο κράτος με προσωπικό που δεν μπορεί να κάνει πολλά πολλά. Υπάρχει και η πλειοψηφία των πολιτών με μηδενική κοινωνική συνείδηση και αποστροφή προς κάθε είδους υποχρέωση.

Έχεις πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες που μπορεί να ξεπερνάνε το κατοστάρικο τη μέρα και δηλώνουν ψίχουλα. Αυτούς θα πιάσει. Θα τους φορολογήσει επαρκώς; Όχι βέβαια. Γιατί αν κάποιος φτάνει τα 2,5-3 χιλιάρικα το μήνα και τους πάρεις ένα χιλιάρικο φόρο το χρόνο, δεν κάνεις τίποτα. Αλλά συν το χρόνω θα δοθούν κίνητρα στους πολίτες και το καρφί θα πάει σύννεφο. Θα μαζέψεις λοιπόν εύκολα και άκοπα κάποια ποσά από αυτούς που δεν πλήρωναν τίποτα και θα ρίξεις επίσης άκοπα και μερικά πρόστιμα από τις καταγγελίες.

Και αν υποτεθεί ότι έχεις κάποιο προσωπικό που μπορεί να κάνει ελέγχους δεν θα το σπαταλάς για να δεις αν ο Μπάμπης έχει δηλώσει όλα τα ιδιαίτερα που κάνει αλλά θα το στείλεις να ελέγξουν καμιά επιχείρηση που δεν κόβει αποδείξεις.

Εν τω μεταξύ το δημόσιο λειτουργεί επί χρόνια με παρόμοιο οριζόντιο σκεπτικό. Όταν πουλήθηκε το πατρικό της μητέρας μου, ο μηχανικός ζήτησε ένα ποσό για τακτοποίηση.

- Τι τακτοποίηση; Αφού δεν είχε γίνει τίποτα αυθαίρετο!
- Ναι, αλλά αν έρθουν και το μετρήσουν θα βρουν κάποιες διαστάσεις ελαφρώς διαφορετικές αφού πριν 100 χρόνια μπορεί να έχουν γίνει κάποια λάθη με τον τρόπο που τα μετρούσαν τότε. Ούτε τοπογραφικό υπήρχε τότε, οπότε καταλαβαίνεις..
- Μα αυτό είναι σπίτι που το έδωσε το ίδιο το κράτος στους πρόσφυγες. Πως μπορεί να ευθύνονται αυτοί που το πήραν και δεν το έκτισαν για σπίτι που έφτιαξε και έδωσε το κράτος με ό,τι χαρτιά δίνονταν τότε; Αυτά τους έδωσε, αυτά υπάρχουν.
- Είναι μικρό το ποσό και τυπική η διαδικασία. Πληρώνεις και ξενοιάζεις...

Κατάλαβες; Το ίδιο που μάλλον γίνεται κατά καιρούς με τις νομιμοποιήσεις των διαφόρων αυθαιρέτων. Το κράτος θέτει διαδικασίες οριζόντιες γιατί δεν υπάρχει ούτε το προσωπικό, ούτε ο χρόνος να εξετάσει κάθε υπόθεση χωριστά.

Δεν είναι δίκαιο και δεν είναι αποτελεσματικό για την μεγάλη φοροδιαφυγή αλλά θα πάρει ένα ποσό από κάποιους που μέχρι χθες δεν πλήρωναν τίποτα. Αυτό είναι όλο. Και μετά θα κοιτάξει να ζορίσει και άλλες κατηγορίες.

Και γενικά σας ζήτησα μία απόλυτα δίκαιη λύση αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει. Δύο χρήστες διάβασα να μιλούν για αποκλειστική χρήση ψηφιακού χρήματος. Δεν είμαστε όμως όλοι δημόσιοι υπάλληλοι για να μπορεί να λειτουργήσει κάτι τέτοιο. Και μια τέτοια λύση δεν θα ήταν δίκαιη ούτε πλήρως αποτελεσματική. Εσύ κι εγώ δεν έχουμε ούτε τη γνώση, ούτε το χρόνο, ούτε τους πόρους να πληρώνουμε άλλους να το κάνουν για εμάς ώστε να φοροδιαφύγουμε χρησιμοποιώντας τριγωνικές συναλλαγές, δίκτυα εταιριών, offshore εταιρίες, ούτε μπορούμε να ρισκάρουμε να σπρώξουμε μεγάλα ποσά σε κρυπτονομίσματα. Με την κατάργηση των μετρητών, πάλι θα ήσουν ριγμένος σε σχέση με τα εισοδήματα που θα μπορούσε να κρύψει ένας πολύ πλούσιος, ενώ πιθανότατα θα πλήρωνες πολύ μεγαλύτερους φόρους από τώρα και δεν θα μπορούσες να δώσεις χρήματα ούτε στα παιδιά σου για να πάρουν ένα αυτοκίνητο. Τι αυτοκίνητο; Θα δυσκολευόσουν να τους πληρώσεις τις διακοπές.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 02 Νοέμ 2023, 01:13

Εμπεδοκλής έγραψε:
01 Νοέμ 2023, 22:18
Green Dragon έγραψε:
01 Νοέμ 2023, 19:51
Εμπεδοκλής έγραψε:

Περίεργο. Έτσι μου είχε πει. Κάπου πρέπει να έχω και την ηλεκτρονική απόδειξη.

Edit
Έχεις δίκιο. Α, τον καριόλη. Δέκα ευρώ επιπλέον για να μη του τα δει η εφορία. Μητσοτάκη γάμα τους.
Αυτό που ντρεπόταν να σου πει είναι ότι ζητάει να του πληρώσεις τον παραπάνω φόρο που θα πληρώσει αν δηλώσει την πληρωμή σου.

Πάντως σε μάσκες και και ντεπόν είσαι φάουλ. Είναι πολύ μεγάλες οι χρεώσεις των τραπεζών και δικαίως διαμαρτύρονται οι επαγγελματίες όταν πληρώνεις με πλαστικό χρήμα για μερικά λεπτά ή μερικά Ευρώ. Πρόσφατα αυξήθηκαν και τα ποσά που παρακρατούν οι τράπεζες στις μεταφορές από τη μία στην άλλη. Αν θέλει η πολιτεία να επεκτείνει τη χρήση πλαστικού χρήματος, πρέπει να τους τραβήξει τα λουριά.

Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis » 02 Νοέμ 2023, 06:31

Κύριε Υπουργέ
(Γιατί συνάδελφος, πραγματικός δικηγόρος δεν υπήρξατε και βγάλτε το κάποτε από το βιογραφικό σας)

Εικόνα

Έχετε κάποια ιδέα πως επιβιώνουν οι δικηγόροι? Είμαι βέβαιος πως όχι...
Να σας πω εγώ, που χρόνια τώρα ξεπλένω μόνος μου τα άπλυτα της κοινωνικής ασφάλισης μπαλωνοντας τρύπες και βοηθώντας τους συναδέλφους μου...
(Ψαξτε τα με την ΑΑΔΕ και τον e- ΕΦΚΑ).

- Βρείτε πόσοι συνάδελφοί μου, νέοι κυρίως μέχρι τα 40, μένουν ακόμη με τους γονείς τους.
- Βρείτε πόσοι χιλιάδες συνάδελφοι μου έχουν χρέη σε ΑΑΔΕ&ΕΦΚΑ, πόσοι έχουν ρυθμίσει και πόσοι τις έχασαν (τα δικά μου στοιχεία μιλάνε για πάνω από το 1/3 των δικηγόρων της χώρας).
- Βρείτε πόσοι δικηγόροι ζητούν κάθε χρόνο βεβαίωση ασφάλισης για να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.
- Βρείτε πόσα εκατομμύρια προεισπραττει το ΔΗΜΌΣΙΟ και ο ΕΦΚΑ από τα γραμμάτια προκαταβολής εισφορών, γιατί μάλλον ξεχάσατε πως είμαστε οι μόνοι αυτοαπασχολούμενοι που προκαταβάλλουμε φόρους και εισφορές.
- Βρείτε πόσοι χιλιάδες δικηγόροι δεν είχαν ούτε ένα γραμμάτιο μέσα στο 2023.
- Και επιτέλους βρείτε που πήγαν αυτά τα έρημα αποθεματικά του ΟΑΕΔ που πληρώνουμε χωρίς ανταπόδοση από το 2011.

Αν δεν μπορείτε να τα βρείτε, ελάτε να σας πω χιλιάδες ιστορίες που βιώνω κάθε μέρα επί πολλά χρόνια από νέους αλλά και μεγαλύτερους συναδέλφους, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν κι όμως προσπαθούν να μην προδώσουν το λειτούργημα που σπούδασαν, που φτάνουν σε σημείο να εκποιούν περιουσία για να επιβιώσουν...
Τα υπόλοιπα σύντομα... Δε θα σας περάσει εύκολα αυτό..

ΥΓ. Στην επόμενη συνέντευξη ως πολίτης απαιτώ να ΜΑΣ πείτε τι έχετε κάνει για τη μεγάλη φοροδιαφυγή-φοροαποφυγή που γίνεται μέσω offshore και άλλων μηχανισμών που εσείς ξέρετε...

https://www.facebook.com/adaeus/posts/p ... CtDmSuJBWl

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 02 Νοέμ 2023, 07:02

Αρχίσαμε τις μαλακιες.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis » 02 Νοέμ 2023, 07:21

Τα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών έχουν κριθεί αντισυνταγματικά από τη δεκαετία του 1990.
Η εξίσωση μισθωτών και ελευθέρων επαγγελματιών, ομοίως με την αντισυνταγματικότητα του ν. Κατρούγκαλου.
Οι άνθρωποι που εισηγούνται και αποφασίζουν τέτοια μέτρα αμφιβάλλω αν ποτέ έχουν βγει έξω ,εαν εχουν δουλεψει ποτε στην ζωη του, να δούνε ή αν γνωρίζουν πως δουλεύει η αγορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έσκισε στην κυριολεξία τους ελεύθερους επαγγελματίες και τώρα έρχεται η "φιλελεύθερη" όψη του θέματος.
Δηλαδή το πρόβλημα τους ήταν πως κάποιοι ενώ έβγαζαν 11.000 δήλωναν 8 ή 7 ή 5; Πως ακουμπάνε αυτούς που ενώ βγάζουν 50 , 100, 200 και δηλώνουν 5,6,7;

Δείτε τι λέγανε στην ΔΕΘ.... :g030:

Εικόνα

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών