Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
-
Alchemist501
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Alchemist501 » 07 Μάιος 2019, 13:16
3f3k έγραψε: ↑07 Μάιος 2019, 10:40
Alchemist501 έγραψε: ↑06 Μάιος 2019, 23:33
3f3k έγραψε: ↑01 Μάιος 2019, 01:01
Άντε πάλι... Φτάνει με τον κάθε νεοαντικομμουνιστή. Καθίστε, διαβάστε και μετά ποστάρετε. Βέβαια θα μου πεις αν καθόσασταν και διαβάζατε δε θα ήσασταν κρυφοναζι.
Διδαξε μας τοτε.
Δεν γεννηθηκαμε ολοι γνωστες.
Αν δεν είστε γνώστε μην
αναπαράγετε γνωστά hoax. Μπορείτε να βρείτε Πόντιους που έζησαν στην ΕΣΣΔ και αυτοί και οι πρόγονοί τους, να σας πουν πως τους συμπεριφέρθηκαν εκεί, συγκριτικά με την Ελλάδα μετά τους διωγμούς από τους Τούρκους.
Ένα πολύ απλό είναι ότι στα σχολεία που η πλειοψηφία ήταν Πόντιοι (κυρίως στην Γεωργία) είχαν για επιλογή 2η γλώσσα (μετά τα Ρωσικα) τα Ελληνικά. Μαντέψτε τι συμβαίνει αντίστοιχα στην Ελλάδα με τους πρόσφυγες/μετανάστες στο θέμα της παιδείας...
Γιατι βαζεις 2ο προσωπο ? Με βλεπεις να ειμαι ο νηματοθετης ή να ενστερνιζομαι την αποψη του ?
Εγω σου ζητησα απτα στοιχεια. πηγες, κατι να υποστηριζει αυτο που λες.
Οχι γενικολογιες.
“A half-truth is even more dangerous than a lie. A lie, you can detect at some stage, but half a truth is sure to mislead you for long.”
― Anurag Shourie
-
3f3k
- Phorum.gr user: letryf
από 3f3k » 07 Μάιος 2019, 22:37
Alchemist501 έγραψε: ↑07 Μάιος 2019, 13:16
Γιατι βαζεις 2ο προσωπο ? Με βλεπεις να ειμαι ο νηματοθετης ή να ενστερνιζομαι την αποψη του ?
Οχι γενικολογιες.
Οι πηγές μου είναι Πόντιοι που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την πτώση της ΕΣΣΔ από την Γεωργία, όπως το σόι της γυναίκας μου. Δεν μιλάνε για παράδεισο στην ΕΣΣΔ, αλλά αυτά που περιγράφουν για την διαβίωση των Ελλήνων απέχει πάρα πολύ από το σενάριο των διωγμών και των σφαγών.
-
Golden Age
από Golden Age » 07 Μάιος 2019, 22:58
3f3k έγραψε: ↑07 Μάιος 2019, 22:37
Οχι γενικολογιες.
Οι πηγές μου είναι Πόντιοι που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την πτώση της ΕΣΣΔ από την Γεωργία, όπως το σόι της γυναίκας μου. Δεν μιλάνε για παράδεισο στην ΕΣΣΔ, αλλά αυτά που περιγράφουν για την διαβίωση των Ελλήνων απέχει πάρα πολύ από το σενάριο των διωγμών και των σφαγών.
Ο διωγμός των Ελλήνων έγινε στη δεκαετία του '30 (κυρίως στην Κριμαία). Πόσοι απο αυτούς που γνώρισες είχανε ζήσει εκείνη τη δεκαετία;
-
3f3k
από 3f3k » 08 Μάιος 2019, 00:02
Golden Age έγραψε: ↑07 Μάιος 2019, 22:58
Οχι γενικολογιες.
Ο διωγμός των Ελλήνων έγινε στη δεκαετία του '30 (κυρίως στην Κριμαία). Πόσοι απο αυτούς που γνώρισες είχανε ζήσει εκείνη τη δεκαετία;
Οι πρόγονοί τους πήγαν στην ΕΣΣΔ στους πρώτους διωγμούς των Τούρκων και μάλιστα η γιαγια της γυναικας μου που πέθανε προπερσι στα 98 έζησε αρκετά. Επίσης τι σκατα; μονο όσους ήταν στην Κριμαία έσφαξαν; Τι ρατσισμος ειναι αυτος; Οι άλλοι ψυχοι δεν είχαν και τους έδωσαν μέχρι και σχολεία;
-
Golden Age
από Golden Age » 08 Μάιος 2019, 11:24
3f3k έγραψε: ↑08 Μάιος 2019, 00:02
Golden Age έγραψε: ↑07 Μάιος 2019, 22:58
Οι πρόγονοί τους πήγαν στην ΕΣΣΔ στους πρώτους διωγμούς των Τούρκων και μάλιστα η γιαγια της γυναικας μου που πέθανε προπερσι στα 98 έζησε αρκετά. Επίσης τι σκατα; μονο όσους ήταν στην Κριμαία έσφαξαν; Τι ρατσισμος ειναι αυτος; Οι άλλοι ψυχοι δεν είχαν και τους έδωσαν μέχρι και σχολεία;
Και αλλού έσφαξαν. Και εκτόπισαν κλπ κλπ, απλά και μόνο γιατί ήταν Έλληνες. Υπάρχουν άνθρωποι που τα έζησαν και τα αμρτύρησαν αυτά, δεν είναι προπαγάνδα.
-
3f3k
από 3f3k » 08 Μάιος 2019, 11:55
Golden Age έγραψε: ↑08 Μάιος 2019, 11:24
[
Και αλλού έσφαξαν. Και εκτόπισαν κλπ κλπ,
απλά και μόνο γιατί ήταν Έλληνες. Υπάρχουν άνθρωποι που τα έζησαν και τα αμρτύρησαν αυτά, δεν είναι προπαγάνδα.

-
Obi Wan Iakobi
από Obi Wan Iakobi » 04 Απρ 2020, 19:53
Jolly Roger έγραψε: ↑01 Μάιος 2019, 01:03
Τιμή στους Έλληνες της ΕΣΣΔ που ό,τι κι αν τους είχε κάνει ο πατερούλης μέχρι τότε, δεν αμαύρωσαν το όνομά τους με συνεργασία με τους ναζί, όπως οι όμοροί τους Κριμαίοι Τάταροι, Aρμένιοι, Αζέροι κλπ.
Πολλοι Ποντιοι πολεμησαν με τον γερμανικο στρατο.
Πολύ γρήγορα στον RNNA και αργότερα ΡΟΑ (Ρωσικό Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό) κατατάχτηκαν και άνδρες άλλων εθνικοτήτων που αναζητούσαν την εθνική τους ταυτότητα και ανεξαρτησία. Διοικητής του πρώτου συγκροτημένου σώματος του ΡΟΑ, που αποτελείτο από 6 τάγματα πεζικού και 1 μηχανικού με μια μονάδα πυροβολικού (δύναμης 10.000 ανδρών), ήταν ο Ελληνοπόντιος συνταγματάρχης Σ. Κρομιάδης. Ο Κρομιάδης, που είχε προσωπική φιλία με τον Βλασώφ, έπεισε τον Ρώσο στρατηγό να προχωρήσουν με ταχύτερο ρυθμό τη στρατολόγηση εθελοντών από τους λαούς του Καυκάσου. Περισσότεροι από 20.000 Ελληνοπόντιοι κατατάχθηκαν στον ΡΟΑ.(1) Το 7ο Σύνταγμα, στο οποίο υπηρετούσε ο Γ. Χρήστος, ήταν αμιγώς ελληνικό και παρέτασσε 1.500 πλήρως εξοπλισμένους άνδρες.
Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
-
Lord Brum
- Phorum.gr user: coriander
από Lord Brum » 04 Απρ 2020, 19:55
MiGiSukhoI έγραψε: ↑25 Απρ 2019, 09:54
Οι Πόντιοι Καπιταλιστές και αστοί πήραν αυτό που τους άξιζε...
Πολλοί Πόντιοι πολέμησαν στις τάξεις του Κόκκινου Στρατού από το 1918 μέχρι το 1945...
Ο Μπελογιάννης ήταν κατάσκοπος καλώς και νομίμως εξετελεσθη
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
-
Golden Age
από Golden Age » 04 Απρ 2020, 20:06
Ότι όταν είχε γίνει ίσχυαν άλλα δεδομένα. Η Ελλάδα το εκστρατευτικό σώμα το είχε στείλει ως σύμμαχος της Αντάντ, η οποία δεν υφίστατο πλέον.
-
Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
από Γενιά της Αμαρτίας » 04 Απρ 2020, 20:08
Golden Age έγραψε: ↑04 Απρ 2020, 20:06
Ότι όταν είχε γίνει ίσχυαν άλλα δεδομένα. Η Ελλάδα το εκστρατευτικό σώμα το είχε στείλει ως σύμμαχος της Αντάντ, η οποία δεν υφίστατο πλέον.
Η ιστορική γνώση λέει ότι λόγω ακριβώς αυτής της αντι-κομμουνιστικής βίαιης εκστρατείας οι Μπολσεβίκοι στήριξαν τον Κεμάλ για να τιμωρήσουν την Ελλάδα
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
-
Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
από Κόκκορας » 04 Απρ 2020, 20:09
περιορισμενη η συμμετοχη μας στον Α παγκοσμιο πολεμο επρεπε να καμψουμε τις αντιστασεις των συμμαχων για την λιγοστη συμμετοχη μας σε αυτον με μια ενεργητικοτερη συμμετοχη στην κριμαια στο πλευρο των Λευκων εναντιον των μπολσεβικων
η συμμετοχη μας ανοιξε τον δρομο για την απελευθερωση της Σμυρνης
αρα κρινεται ακρως επιτυχημενη ακομα και αν ειχε αδοξο τελος(αδιαφορο)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Κόκκορας την 04 Απρ 2020, 20:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Golden Age
από Golden Age » 04 Απρ 2020, 20:11
Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑04 Απρ 2020, 20:08
Η ιστορική γνώση λέει ότι λόγω ακριβώς αυτής της αντι-κομμουνιστικής βίαιης εκστρατείας οι Μπολσεβίκοι στήριξαν τον Κεμάλ για να τιμωρήσουν την Ελλάδα
Φυσικά και όχι. Η στήριξή τους στον Κεμάλ αφορούσε τις σχέσεις που είχαν αναπτύξει μαζί του.
Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τις σφαγές που έκανε ο Στάλιν στον Ελληνισμό της Κριμαίας.
-
Γενιά της Αμαρτίας
από Γενιά της Αμαρτίας » 04 Απρ 2020, 20:17
Golden Age έγραψε: ↑04 Απρ 2020, 20:11
Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑04 Απρ 2020, 20:08
Φυσικά και όχι. Η στήριξή τους στον Κεμάλ αφορούσε τις σχέσεις που είχαν αναπτύξει μαζί του.
Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τις σφαγές που έκανε ο Στάλιν στον Ελληνισμό της Κριμαίας.
Νομίζεις ότι απλά ότι οι Μπολσεβίκοι το ξέχασαν; Οι Μπολσεβίκοι;
-
Γενιά της Αμαρτίας
από Γενιά της Αμαρτίας » 04 Απρ 2020, 20:18
Κόκκορας έγραψε: ↑04 Απρ 2020, 20:09
περιορισμενη η συμμετοχη μας στον Α παγκοσμιο πολεμο επρεπε να καμψουμε τις αντιστασεις των συμμαχων για την λιγοστη συμμετοχη μας σε αυτον με μια ενεργητικοτερη συμμετοχη στην κριμαια στο πλευρο των Λευκων εναντιον των μπολσεβικων
η συμμετοχη μας ανοιξε τον δρομο για την απελευθερωση της Σμυρνης
αρα κρινεται ακρως επιτυχημενη ακομα και αν ειχε αδοξο τελος(αδιαφορο)
Ό,τι πιο αντικομμουνιστικό έχω διαβάσει εδώ μέσα
-
-
- 8 Απαντήσεις
- 371 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBzi
29 Μάιος 2024, 15:14
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 140 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γάταρος
04 Απρ 2025, 02:40
-
-
- 31 Απαντήσεις
- 1254 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Sid Vicious
21 Αύγ 2024, 17:26
-
-
- 19 Απαντήσεις
- 510 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
10 Φεβ 2025, 15:04
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.