Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους παράνομους μετανάστες, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Re: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους παράνομους μετανάστες, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 07 Νοέμ 2019, 15:49

Drexler έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 14:47
jimdenin έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 14:25
Η κατάσταση πάει να γίνει πλέον αφασία: https://www.alfavita.gr/koinonia/303360 ... metanaston
:romance-hearteyes:
μην χαιρεστε

ολοι αυτοι θα ακουνε φιλελε ειτε συντηρητικο ειτε προοδευτικο και θα βγαζουν σπυρια

θα ειναι οι μαχιμες εφεδρειες μας,τα σταφυλια της οργης :smt047
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
Drexler

Re: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους παράνομους μετανάστες, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Drexler » 07 Νοέμ 2019, 15:53

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 15:49

Μπα η νεολαια θελει δραση και ο ημιτρελος Ιφι εχει απο καιρο βυθιστει στην ελιτιστικη παρανοια του :)
Με λογισμό και μ' όνειρο τσακίζουμε το ημιπρολεταριάτο!

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 07 Νοέμ 2019, 16:07

Drexler έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 15:53
Eθνικοκοινωνιστης έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 15:49

Μπα η νεολαια θελει δραση και ο ημιτρελος Ιφι εχει απο καιρο βυθιστει στην ελιτιστικη παρανοια του :)
ολα στον καιρο τους

τα καγκουριλικια δεν βοηθουν στην επιτευξη καποιου στοχου,αλλοτριωνουν
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn » 07 Νοέμ 2019, 16:09

Πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο Σουλτάνος μας στέλνει καραβιές κι εμείς του στέλνουμε ευχαριστίες και θετικά vibes.
My Life had stood, a Loaded Gun

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 07 Νοέμ 2019, 16:14

omg kai 3 lol έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 13:25

Εχω καλύτερη ιδέα. Να τους στείλουμε τους μετανάστες στην πόλη της και θα γεμίζουμε εμείς βανακια με παπλώματα και κουβέρτες.

Let them make the first mistake. We make the last move.

jimdenin

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jimdenin » 08 Νοέμ 2019, 00:11

Θα μπορούσε όμως πχ να αντέξει βόρειο - Ευρωπαίους συνταξιούχους, λέμε τώρα :giggle::giggle::giggle: :

http://www.enikos.gr/economy/682821/pro ... ika-kinitr

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 08 Νοέμ 2019, 13:04

alexandroso έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 15:47
Ολη η μέση ανατολή https://www.naftemporiki.gr/story/13627 ... tin-ellada

[...]Σε 58.000 άτομα ανερχόταν στις αρχές Ιουνίου στην Ελλάδα ο αριθμός των προσφύγων, αιτούντων άσυλο και ανθρώπων που δεν έχουν την υπηκοότητα καμίας χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αντιπροσωπεία στην Ελλάδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.[...]

[...] ωστόσο, ο αριθμός τους στην Ελλάδα δεν ξεπερνά το 1% του αριθμού των προσφύγων σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιπλέον, η πλειοψηφία των εκτοπισμένων ατόμων δεν βρίσκεται στην Ευρώπη, αλλά σε άλλες ηπείρους και κυρίως στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες.[...]

Μόνο η Τουρκία έχει πάνω από τρία εκατομμύρια πρόσφυγες, το πάμφτωχο Μπαγκλαντες πάνω από ένα εκατομμύριο, εμείς με 58 χιλιάδες έχουμε όλη τη μέση ανατολή.
Ακου λοιπόν να μαθαίνεις. Αυτού του τύπου τα άρθρα βγαίνανε από το 2000 και πάντοτε ήταν στο πνεύμα που λέει "τόσοι είναι οι μετανάστες που έχουμε, είναι λίγοι, άρα βγάλτε τον σκασμό". Επειδή έχει συμβεί να εργαστώ στην τελευταία εθνική απογραφή, ξέρω πολύ καλά πώς γίνεται να είναι κανείς αδήλωτος (από το να κρύβεται για να μην τον δεις, από το να σε παρακαλάει να μη τον καταγράψεις, μέχρι το "αφεντικό" να τον κρύβει για να τον έχει να δουλεύει μαύρα).

Επειδή στα πλαίσια μιας άλλης εργασίας μου επισκέπτομαι κάποια από τα χοτ-σποτ (και ας είμαι υπέρ του κλεισίματος των συνόρων, γιατί βλέπεις εμένα μου αρέσει να προσφέρω επί της ουσίας και όχι να είμαι αριστερός του καναπέ), θεωρώ ότι μέχρι πρότινως κάποιοι διοχετεύονταν στη μεσευρώπη. Για να είμαι πιο ακριβής, θα πω ότι το συμπέρασμα αυτό είναι δικό μου γιατί παρά τις εισροές που είχαμε, ο αριθμός τους δεν έμοιαζε να αυξάνεται. Εκτός από τώρα τελευταία, που με το ζόρι χωράνε πλέον στα χοτ-σποτ (και έρχονται κι άλλοι).

Δεν είναι ακριβές το αν διοχετεύονται στις πιο δυτικές χώρες, αυτό -επαναλαμβάνω- είναι ένα συμπέρασμα καθαρά δικό μου.

Ομως αν κλείσει η ΕΕ και πιο συγκεκριμένα η Γερμανία κλείσει την κάνουλα της διοχέτευσης -που μάλλον την έχει ήδη κλείσει- θα καταρρεύσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ η οικονομία, πόσο μάλλον η κοινωνική συνοχή.

Εν κατακλείδι, αυτού του τύπου τα άρθρα που λένε "λίγους έχουμε, φέρτε κι άλλους", δεν τα παίρνω σοβαρά. Να περιθάλψουμε όσους αντέχουμε οικονομικά και χωροταξικά. Από ένα σημείο και πέρα, καταντάει κρίση που προσομοιάζει μια φυσική καταστροφή.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

alexandroso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso » 08 Νοέμ 2019, 13:45

Alien666 έγραψε:
08 Νοέμ 2019, 13:04
alexandroso έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 15:47
Ολη η μέση ανατολή https://www.naftemporiki.gr/story/13627 ... tin-ellada

[...]Σε 58.000 άτομα ανερχόταν στις αρχές Ιουνίου στην Ελλάδα ο αριθμός των προσφύγων, αιτούντων άσυλο και ανθρώπων που δεν έχουν την υπηκοότητα καμίας χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αντιπροσωπεία στην Ελλάδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.[...]

[...] ωστόσο, ο αριθμός τους στην Ελλάδα δεν ξεπερνά το 1% του αριθμού των προσφύγων σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιπλέον, η πλειοψηφία των εκτοπισμένων ατόμων δεν βρίσκεται στην Ευρώπη, αλλά σε άλλες ηπείρους και κυρίως στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες.[...]

Μόνο η Τουρκία έχει πάνω από τρία εκατομμύρια πρόσφυγες, το πάμφτωχο Μπαγκλαντες πάνω από ένα εκατομμύριο, εμείς με 58 χιλιάδες έχουμε όλη τη μέση ανατολή.
Ακου λοιπόν να μαθαίνεις. Αυτού του τύπου τα άρθρα βγαίνανε από το 2000 και πάντοτε ήταν στο πνεύμα που λέει "τόσοι είναι οι μετανάστες που έχουμε, είναι λίγοι, άρα βγάλτε τον σκασμό". Επειδή έχει συμβεί να εργαστώ στην τελευταία εθνική απογραφή, ξέρω πολύ καλά πώς γίνεται να είναι κανείς αδήλωτος (από το να κρύβεται για να μην τον δεις, από το να σε παρακαλάει να μη τον καταγράψεις, μέχρι το "αφεντικό" να τον κρύβει για να τον έχει να δουλεύει μαύρα).

Επειδή στα πλαίσια μιας άλλης εργασίας μου επισκέπτομαι κάποια από τα χοτ-σποτ (και ας είμαι υπέρ του κλεισίματος των συνόρων, γιατί βλέπεις εμένα μου αρέσει να προσφέρω επί της ουσίας και όχι να είμαι αριστερός του καναπέ), θεωρώ ότι μέχρι πρότινως κάποιοι διοχετεύονταν στη μεσευρώπη. Για να είμαι πιο ακριβής, θα πω ότι το συμπέρασμα αυτό είναι δικό μου γιατί παρά τις εισροές που είχαμε, ο αριθμός τους δεν έμοιαζε να αυξάνεται. Εκτός από τώρα τελευταία, που με το ζόρι χωράνε πλέον στα χοτ-σποτ (και έρχονται κι άλλοι).

Δεν είναι ακριβές το αν διοχετεύονται στις πιο δυτικές χώρες, αυτό -επαναλαμβάνω- είναι ένα συμπέρασμα καθαρά δικό μου.

Ομως αν κλείσει η ΕΕ και πιο συγκεκριμένα η Γερμανία κλείσει την κάνουλα της διοχέτευσης -που μάλλον την έχει ήδη κλείσει- θα καταρρεύσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ η οικονομία, πόσο μάλλον η κοινωνική συνοχή.

Εν κατακλείδι, αυτού του τύπου τα άρθρα που λένε "λίγους έχουμε, φέρτε κι άλλους", δεν τα παίρνω σοβαρά. Να περιθάλψουμε όσους αντέχουμε οικονομικά και χωροταξικά. Από ένα σημείο και πέρα, καταντάει κρίση που προσομοιάζει μια φυσική καταστροφή.
Δεν είναι αυτού του τύπου το άρθρο και δε βλέπω πουθενά στοιχεία που να λένε κάτι άλλο αλλά ας περάσουμε κατευθείαν στο ψητό. Πόσους αντέχουμε οικονομικά και χωροταξικά; Εχει κάνει κανείς καμιά σοβαρή μελέτη για το πόσους αντέχουμε και πόσους μπορούμε να εντάξουμε στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας βοηθώντας τόσο τα δημόσια ταμεία όσο και το δημογραφικό; Γιατί οι περισσότεροι είναι της άποψης ότι δεν αντέχουμε ούτε έναν μετανάστη, κανείς δεν δίνει στοιχεία για το θέμα (μόνο αμφισβητούν τα στοιχεία των διεθνών οργανισμών) και κανείς δεν έχει μια μελέτη που να μπορέσει να βοηθήσει στην κατανόηση και κυρίως την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 08 Νοέμ 2019, 13:54

alexandroso έγραψε:
08 Νοέμ 2019, 13:45

Δεν είναι αυτού του τύπου το άρθρο και δε βλέπω πουθενά στοιχεία που να λένε κάτι άλλο αλλά ας περάσουμε κατευθείαν στο ψητό. Πόσους αντέχουμε οικονομικά και χωροταξικά; Εχει κάνει κανείς καμιά σοβαρή μελέτη για το πόσους αντέχουμε και πόσους μπορούμε να εντάξουμε στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας βοηθώντας τόσο τα δημόσια ταμεία όσο και το δημογραφικό; Γιατί οι περισσότεροι είναι της άποψης ότι δεν αντέχουμε ούτε έναν μετανάστη, κανείς δεν δίνει στοιχεία για το θέμα (μόνο αμφισβητούν τα στοιχεία των διεθνών οργανισμών) και κανείς δεν έχει μια μελέτη που να μπορέσει να βοηθήσει στην κατανόηση και κυρίως την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Δεν είναι εφικτό να γίνει εύκολα μια τέτοια έρευνα, αλλά συμφωνώ ότι καλό είναι να γίνει. Αυτοί που λένε ότι δεν αντέχουμε ούτε έναν μετανάστη, είτε δεν είναι σοβαροί, είτε δεν μιλάνε σοβαρά. Οι μεταναστευτικές ροές υπήρχαν πάντα.

Αυτό όμως που πρέπει να γίνει σαφές και που δεν γίνεται είναι ότι όσο περισσότερο αυξάνεται ο αριθμός των ικετών σε μία πεπερασμένη οικονομία, τόσο περισσότερο λιγοστεύουν και τα μέσα για την περίθαλψή τους.

Με άλλα λόγια όσοι επιπλέον έρχονται τόσο δυσκολεύουν οι συνθήκες για όσους είναι ήδη εδώ.

Οπως είναι αφελής αυτός που δεν αντέχει ούτε έναν, έτσι είναι αφελής και αυτός που εξετάζει το ζήτημα λες και οι διαθέσιμοι πόροι για φιλοξενία είναι άπειροι.

Εχω δει άλλα νήματα εδώ που λένε ότι "χωράμε πολλούς γιατί η επαρχία είναι αραιοκατοικημένη". Λες και το ζήτημα είναι χωροταξικό. Δηλαδή κάπου έλεος.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 08 Νοέμ 2019, 15:07

η Ευρωπη σταματησε να δεχεται κοσμο ... για αυτο και ψαχνονται για μονιμη εγκατασταση στην ενδοχωρα μας ... για να αντιληφθειται τι γινεται ας παμε στα βορεια συνορα μας ... εχουνε απο τη δικη μας πλευρα Πολωνους και Εσθονους της frontex οι οποιοι τη βγαζουνε χαλαρα με κανα 2λιτρο τσιπουρο στην παρακολουθηση... απο την πλευρα της Αλβανιας ας πουμε εχουνε Γερμανους 100% σε επιφυλακη ... μολις περασει κανεις τον βλεπουνε οι Γερμανοι καλουνε την Αλβανικη αστυνομια η οποια τους κανει μπλε στο ξυλο και τους ξεφορτωνει απο χρηματα και τηλεφωνα και μας τους επιστρεφει ...αυτο ισχυει και αυτο θα συνεχισει να ισχυει
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών