στο τσουκάλι του λαϊκισμού, όλα χωράνεwooded glade έγραψε: ↑24 Σεπ 2020, 10:15Όπως και να έχει το πράγμα από τη μία με τα ελληνοτουρκικά και από την άλλη με την έλλειψη καθηγητών στα σχολεία, πως γίνεται τα δύο αυτά να έρχονται σε αντιπαράθεση ;
μαθητικό συλλαλητήριο.| πρώην παραπλανητικός τίτλος: "Μαθητικό συλλαλητήριο κατά των Ραφάλ"
Re: μαθητικό συλλαλητήριο.| πρώην παραπλανητικός τίτλος: "Μαθητικό συλλαλητήριο κατά των Ραφάλ"
Re: μαθητικό συλλαλητήριο.| πρώην παραπλανητικός τίτλος: "Μαθητικό συλλαλητήριο κατά των Ραφάλ"
Συμφωνώ. Όμως ο Σενέκας έχει δίκιο. Το χάλι έχει παραγίνει εδώ και χρόνια.πατησιωτης έγραψε: ↑24 Σεπ 2020, 10:15Η κυβέρνηση που θα συγκρουσθεί σε τέτοιο θέμα θα πληρώσει τεράστιο κόστος και πιθανόν να πέσει από αυτό τη στιγμή που υπάρχουν πολύ πιο επείγοντα θέματα.
- Λόρδος Ταντρίδης
- Phorum.gr user: Λόρδος Ταντρίδης
Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι ότι πλέον χωρίς φροντιστήριο η δωρεάν εκπαίδευση δεν υπάρχει σχεδόν καμία περίπτωση να αποτελέσει πύλη προς την τριτοβάθμια , πόσο μάλλον στα ΑΕΙ , εκτός και αν επρόκειτο για παιδί - θαύμα . Δεν θέλω να υποτιμήσω την δουλειά που γίνεται στα δημοτικά και στα γυμνάσια αλλά στα λύκεια , με εξαίρεση κάποιες λίγες περιπτώσεις , οι καθηγητές θεωρούν ότι οι μαθητές γνωρίζουν ήδη την ύλη και για ένα παιδί που δεν πηγαίνει ούτε πήγε φροντιστήριο ποτέ του το μάθημα ( όταν είναι μάθημα και όχι κουβεντούλα να περάσει η ώρα ) , φαίνεται ακατανόητο . Εγώ είχα την τύχη να φοιτήσω στο θεωρητικά καλύτερο γενικό λύκειο της πόλης μου και είδα αυτές τις εικόνες , δεν μπορώ να φανταστώ τι γίνεται στα “ κατώτερου επιπέδου ” λύκεια στην Ελλάδα .πατησιωτης έγραψε: ↑24 Σεπ 2020, 10:09Πως δηλαδή να μπει ένα τέρμα;Με τον τρόπο που προσπάθησαν κάποτε να σταματήσουν τις καταλήψεις και σκοτώθηκε και ηρωοποιήθηκε ο μπαχαλάκιας καθηγητής Τεμπονέρας που τις υποκινούσε;
Aπό τη στιγμή που έχει χαθεί ο σεβασμός στη δημόσια παιδεία από τους πάντες και έχει μετατραπεί σε μηχανισμό που λειτουργεί εν κενώ ο μόνος άλλος τρόπος είναι η κατάργηση της δωρεάν υποχρεωτικής εκπαίδευσης και της δημοσιουπαλληλίας των καθηγητών.
Όποιος θέλει να πηγαίνει σχολείο και να πληρώνει για αυτό.Όποιος δεν θέλει ας μείνει αγράμματος.
Επειδή αυτό είναι πολύ προωθημένο όλοι οι υπουργοί απλώς αφήνουν τον άχρηστο μηχανισμό να λειτουργεί και ότι βγει.Απλά πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι είναι άχρηστος και σε κάθε ευκαιρία να τον ψαλιδίζουν.
Ο covid ήταν ευκαιρία να το κάνουν φιλολαικά : κλείστε τα σχολεία μέχρι να βρεθεί εμβόλιο και πάψτε να θρηνείτε ότι κάτι χάνεται από αυτό.
Δεκτό το φροντιστήριο όταν μιλάμε για μία δύο ώρες την εβδομάδα , σαν συμπλήρωμα και βοήθεια , ναι να συμφωνήσω . Αλλά όταν υποκαθιστά το σχολείο και στοιχίζει στους γονείς τον μήνα όσο ο βασικός μισθός ή και περισσότερο , είναι αδικαιολόγητο . Όσο αφορά τον μεγάλο αριθμό αδιόριστων καθηγητών , η μοναδική λύση είναι να τους διορίσουν σε κάποιο άλλο πόστο , όχι στην εκπαίδευση εφόσον περισσεύουν , και να μειωθούν οι θέσεις στα ανάλογα πανεπιστήμια ώστε να μην αποφοιτά κάθε χρόνο δυσανάλογος αριθμός πτυχιούχων από αυτούς που μπορεί να απορροφήσει η εκπαίδευση .
Προφανώς τα κουκούδια έβαλαν πάλι το χεράκι τους. Μόνο ως προς το φίμωτρο είναι πιστά σκυλιά της εξουσίας.
1) Υπάρχει κανονισμός για απουσίες και μη κάλυψη ύλης. Μπορεί να εφαρμοστεί.
2) Στα περί πολιτικών υποκινήσεων κτλ στα γυμνάσια-λύκεια έχουν διαχρονικά γραφεί πολλές υπερβολές. Ήταν και είναι πολύ μικρότερη παρέμβαση των κομμάτων απ' όση περιγράφουν κάποιοι. Υπόψη ότι εγώ επί Κοντογιαννόπουλου ήμουν σε γυμνάσιο της Γκράβας (και δεν είχα ψηφίσει ποτέ υπέρ κατάληψης)
3) Η απόφαση της κυβέρνησης για τα σχολεία είναι σαφώς απαράδεκτη. Το αίτημα για μισή χωρητικότητα ανά τάξη είναι σωστό.
2) Στα περί πολιτικών υποκινήσεων κτλ στα γυμνάσια-λύκεια έχουν διαχρονικά γραφεί πολλές υπερβολές. Ήταν και είναι πολύ μικρότερη παρέμβαση των κομμάτων απ' όση περιγράφουν κάποιοι. Υπόψη ότι εγώ επί Κοντογιαννόπουλου ήμουν σε γυμνάσιο της Γκράβας (και δεν είχα ψηφίσει ποτέ υπέρ κατάληψης)
3) Η απόφαση της κυβέρνησης για τα σχολεία είναι σαφώς απαράδεκτη. Το αίτημα για μισή χωρητικότητα ανά τάξη είναι σωστό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Maspoli την 24 Σεπ 2020, 10:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- EKPLIKTIKOS

Πριν πόσα χρόνια τελείωσες το σχολείο; Τα λες σοβαρά αυτά;;
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
.ST48410 έγραψε: ↑24 Σεπ 2020, 10:14Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να ποινικοποιηθεί πχ η πολιτική χειραγώγηση ανηλίκων. Να μη μπορεί να πηγαίνει ο πολιτικός καθοδηγητής του χ,ψ κόμματος και να δίνει γραμμή σε μέλη των 15μελών. Να είναι παράνομη μια τέτοια ενέργεια που ούτως ή άλλως προσβάλει τους νέους.πατησιωτης έγραψε: ↑24 Σεπ 2020, 10:09Πως δηλαδή να μπει ένα τέρμα;Με τον τρόπο που προσπάθησαν κάποτε να σταματήσουν τις καταλήψεις και σκοτώθηκε και ηρωοποιήθηκε ο μπαχαλάκιας καθηγητής Τεμπονέρας που τις υποκινούσε;
Ακόμα θυμάμαι το πανηγύρι των περίεργων που γινόταν έξω από το σχολείο μου κάθε φορά που είχαμε μαθητικές εκλογές.
Αυτό δεν μπορεί να συμβεί χωρίς να υπάρξει paradigm shift στο καθεστώς του 1974 : δηλαδή να κυνηγηθεί το ΚΚΕ και τα αριστερά κόμματα που ζουν από παρόμοιες καταστάσεις.
Δηλαδή να προκληθεί μια τεράστια αναστάτωση για να πληγεί μια παράταξη που πλέον δεν αποτελεί κίνδυνο αλλά δρα έτσι ώστε να καταστρέφει τις προοπτικές των φτωχών παιδιών υπέρ των πλουσίων που πηγαίνουν στα ιδιωτικά παριστάνοντας ότι αγωνίζεται για τους φτωχούς.

Και γιατί να το κάνει αυτό η Κεραμέως που ΕΙΝΑΙ πλούσια και ενδιαφέρεται για τους πλούσιους;

Δηλαδή να βγει ο πλούσιος για να απαλλάξει τους φτωχούς από τον εναγκαλισμό αυτών που τους γειώνουν στη φτώχεια με επαναστατικό σανό και να γίνει και κακός;Δύσκολο.
Η Κεραμέως πέρασε μέσα στο καλοκαίρι νόμο για τα ιδιωτικά σχολεία με τον οποίο τα απελευθερώνει από τους περιορισμούς που τους είχε βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να τα κάνει σαν τα μούτρα του και τα δημόσια.
Όσοι πάνε στα ιδιωτικά δεν επηρεάζονται από τις μαλακίες αυτές.Οσοι πάνε στα δημόσια ας κάνουν ότι τους φωτίσει ο Θεός (ή ο Μαρξ).
Βέβαια, πολύ μικρή παρέμβαση... Το ότι κατά 99% οι μπροστάρηδες καταληψίες είναι οι κνίτες του σχολείου και το ότι έρχεται το ΠΑΜΕ και οι οικοδόμοι για συμπαράσταση σχεδόν πάντα, αυτό είναι πολύ μικρή παρέμβαση....Maspoli έγραψε: ↑24 Σεπ 2020, 10:211) Υπάρχει κανονισμός για απουσίες και μη κάλυψη ύλης. Μπορεί να εφαρμοστεί.
Η δική μου εμπειρία διαφέρει. Υπήρχαν μαθητές (για εφήβους μιλάμε τώρα) που ήταν βαμμένοι σε βαθμό που να διαπληκτίζονται με καθηγητές (επίσης βαμμένους). Υπήρχαν μαθητές που έπαιρναν γραμμή. Ερχόταν ο εξωσχολικός και συμβούλευε τι θα πουν και τι θα ψηφίσουν. Και ξέραμε όλοι που ανήκουν κομματικά, όχι απλά ιδεολογικά.Maspoli έγραψε: ↑24 Σεπ 2020, 10:212) Στα περί πολιτικών υποκινήσεων κτλ στα γυμνάσια-λύκεια έχουν διαχρονικά γραφεί πολλές υπερβολές. Ήταν και είναι πολύ μικρότερη παρέμβαση των κομμάτων απ' όση περιγράφουν κάποιοι. Υπόψη ότι εγώ επί Κοντογιαννόπουλου ήμουν σε γυμνάσιο της Γκράβας (και δεν είχα ψηφίσει ποτέ υπέρ κατάληψης)
Στο 99% των καταλήψεων η επιθυμία του "μέσου μαθητή" (αν υπάρχει τέτοια έννοια) ήταν ίδια με των καταληψιών.
Το 13 τελείωσα. Πέρασα πανελλήνιες χωρίς φροντιστήριο. Και τότε ήμουν κατά των καταλήψεων για τους ίδους λόγους πάνω κάτω που συνεχίζω να είμαι κατά(όχι μόνο γι'αυτόν που αναφέρω πάνω), και μειοψηφούσα
Μιλάω για την κατάσταση διαχρονικά και είναι βέβαιο ότι λες βλακείεςPlanis έγραψε: ↑24 Σεπ 2020, 10:24Βέβαια, πολύ μικρή παρέμβαση... Το ότι κατά 99% οι μπροστάρηδες καταληψίες είναι οι κνίτες του σχολείου και το ότι έρχεται το ΠΑΜΕ και οι οικοδόμοι για συμπαράσταση σχεδόν πάντα, αυτό είναι πολύ μικρή παρέμβαση....Maspoli έγραψε: ↑24 Σεπ 2020, 10:211) Υπάρχει κανονισμός για απουσίες και μη κάλυψη ύλης. Μπορεί να εφαρμοστεί.
Φροντιστήρια δεν χρειάζονται όταν περνάς Μαθηματικό με 3 μέσο όρο.
Καταλαβαίνω τι λες αλλά αυτό αγγίζει τα όρια του κυνικού. Η Κεραμέως έχει την υποχρέωση να κάνει ότι είναι δυνατόν για να βελτιώσει την κατάσταση για όλους. Ηθική πρωτίστως αλλά φαντάζομαι και νομική. Ότι δεν θα το κάνει γιατί μπορεί να της τελειώσει την πολιτική καριέρα το κατανοώ. Αλλά από μένα θα κριθεί και για αυτό.πατησιωτης έγραψε: ↑24 Σεπ 2020, 10:24.ST48410 έγραψε: ↑24 Σεπ 2020, 10:14Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να ποινικοποιηθεί πχ η πολιτική χειραγώγηση ανηλίκων. Να μη μπορεί να πηγαίνει ο πολιτικός καθοδηγητής του χ,ψ κόμματος και να δίνει γραμμή σε μέλη των 15μελών. Να είναι παράνομη μια τέτοια ενέργεια που ούτως ή άλλως προσβάλει τους νέους.πατησιωτης έγραψε: ↑24 Σεπ 2020, 10:09Πως δηλαδή να μπει ένα τέρμα;Με τον τρόπο που προσπάθησαν κάποτε να σταματήσουν τις καταλήψεις και σκοτώθηκε και ηρωοποιήθηκε ο μπαχαλάκιας καθηγητής Τεμπονέρας που τις υποκινούσε;
Ακόμα θυμάμαι το πανηγύρι των περίεργων που γινόταν έξω από το σχολείο μου κάθε φορά που είχαμε μαθητικές εκλογές.
Αυτό δεν μπορεί να συμβεί χωρίς να υπάρξει paradigm shift στο καθεστώς του 1974 : δηλαδή να κυνηγηθεί το ΚΚΕ και τα αριστερά κόμματα που ζουν από παρόμοιες καταστάσεις.
Δηλαδή να προκληθεί μια τεράστια αναστάτωση για να πληγεί μια παράταξη που πλέον δεν αποτελεί κίνδυνο αλλά δρα έτσι ώστε να καταστρέφει τις προοπτικές των φτωχών παιδιών υπέρ των πλουσίων που πηγαίνουν στα ιδιωτικά παριστάνοντας ότι αγωνίζεται για τους φτωχούς.
Και γιατί να το κάνει αυτό η Κεραμέως που ΕΙΝΑΙ πλούσια και ενδιαφέρεται για τους πλούσιους;
Δηλαδή να βγει ο πλούσιος για να απαλλάξει τους φτωχούς από τον εναγκαλισμό αυτών που τους γειώνουν στη φτώχεια με επαναστατικό σανό και να γίνει και κακός;Δύσκολο.
Η Κεραμέως πέρασε μέσα στο καλοκαίρι νόμο για τα ιδιωτικά σχολεία με τον οποίο τα απελευθερώνει από τους περιορισμούς που τους είχε βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να τα κάνει σαν τα μούτρα του και τα δημόσια.
Όσοι πάνε στα ιδιωτικά δεν επηρεάζονται από τις μαλακίες αυτές.Οσοι πάνε στα δημόσια ας κάνουν ότι τους φωτίσει ο Θεός (ή ο Μαρξ).
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Συλλαλητήριο εναντίον του γάμου των ομοφυλόφιλων
από southern » 09 Φεβ 2024, 00:29 » σε Εσωτερική Πολιτική - 315 Απαντήσεις
- 6784 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Libre arbitre
15 Φεβ 2024, 16:51
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΊΑ και ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ Πέμπτη.
από Frappezitis » 20 Σεπ 2023, 00:01 » σε Εσωτερική Πολιτική - 166 Απαντήσεις
- 3654 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
22 Σεπ 2023, 19:28
-
-
-
Νέα δημοσίευση 18-11-1945: Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Αθήνα για τη Βόρειο Ήπειρο
από Golden Age » 19 Νοέμ 2023, 00:16 » σε Ιστορία - 0 Απαντήσεις
- 372 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Golden Age
19 Νοέμ 2023, 00:16
-
-
- 113 Απαντήσεις
- 2046 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
29 Νοέμ 2024, 14:56