Ψήφισες ΟΧΙ το 2015. Ποια η γνώμη σου σημερα; Δημοψηφισμα

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Ψήφισες ΟΧΙ το 2015. Ποια γνώμη εχεις σήμερα;

Έκανα το σωστό.
50
59%
Έκανα λάθος.
7
8%
Παρασυρθηκα/ εξαπατηθηκα.
6
7%
Προδόθηκα.
7
8%
Αλλο (γραψτε τι).
15
18%

Σύνολο ψήφων: 85

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Re: Ψήφισες ΟΧΙ το 2015. Ποια η γνώμη σου σημερα; Δημοψηφισμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 05 Ιούλ 2022, 14:45

Δημοκράτης έγραψε:
05 Ιούλ 2022, 14:41
Beria έγραψε:
05 Ιούλ 2022, 14:34
Κι εγώ ψήφισα ΟΧΙ, γνωρίζοντας πολύ καλά την ανοησία του ερωτήματος και δεν έχω μετανιώσει.

Ήταν ένα ΟΧΙ τύπου τραβάτε γαμηθειτε όλοι. Γιατί να μετανιώσω;
γιατί έκανες τον κόπο να πας να ψηφίσεις.
Γιατί ήθελα να βγει το ΟΧΙ και να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να σοβαρευτούν
Να πάρουν την καυτή πατάτα και να παραδεχτούν ότι μόνο μια διέξοδος υπάρχει. Αποδοχή της πραγματικότητας νκαι δουλειά

Το δημοψήφισμα, όσο και να μην το παραδέχεται κάνεις, ήταν η ενηλικίωση της λουλουδιασμενης αριστεράς
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
Πρετεντέρης
Phorum.gr user: Φωτιά στα τόπια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πρετεντέρης » 05 Ιούλ 2022, 14:52

Beria έγραψε:
Κι εγώ ψήφισα ΟΧΙ, γνωρίζοντας πολύ καλά την ανοησία του ερωτήματος και δεν έχω μετανιώσει.

Αν και συ λες τέτοια, τι να περιμένω από τους άλλους; :102:
Ζήτω ο Μπαρτζωκισμός!

Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas » 05 Ιούλ 2022, 14:53

Το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί κάποιος ψήφισε όχι και στα καπάκια τον Σεπτέμβριο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πέρα από την προφανή λογική της ολόκληρης πίτας και του χορτάτου σκύλου. Κανονικά στις επόμενες εκλογές θα έπρεπε να έχουμε τουλάχιστον έναν νέο Μάιο 2012 αλλά απ' ό,τι φαίνεται οι περισσότεροι δεν είναι έτοιμοι να "επαναστατήσουν" ούτε καν μέσω της κάλπης. Τελικά, αυτό που έγινε ήταν ένα ταχύρρυθμο και κάπως τσουχτερό μάθημα μνημονιοποίησης των 2/3 των Ελλαδιτών που ακόμη πίστευαν τότε ότι υπάρχει εύκολη λύση.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 05 Ιούλ 2022, 14:54

Rakomelofronas έγραψε:
05 Ιούλ 2022, 14:53
Το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί κάποιος ψήφισε όχι και στα καπάκια τον Σεπτέμβριο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πέρα από την προφανή λογική της ολόκληρης πίτας και του χορτάτου σκύλου.
Επειδή ΜΠΛΟΦΑΡΕ μπας και πιάσει την καλή αλλά δεν του βγήκε. Ήταν όντως περίπτωση "μαζί τα φάγαμε" ή μάλλον "μαζί προσπαθήσαμε να τα φάμε". Τι ήθελες, να φέρει τους άλλους στην κυβέρνηση λιγες εβδομάδες αφού τους λυντσάριζε και να του σκίσουν το προδοτικό απατεώνικο κουτοπόνηρο κώλο με δέκα διαφορετικούς τρόπους;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 05 Ιούλ 2022, 14:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 05 Ιούλ 2022, 14:54

Πρετεντέρης έγραψε:
05 Ιούλ 2022, 14:52
Beria έγραψε:

Αν και συ λες τέτοια, τι να περιμένω από τους άλλους; :102:
Oταν εχεις ενα τοσο ηλιθιο ερωτημα (βασικα ειναι τοσο ηλιθιο που τα δημοψηφίσματα για τα πηγαινελα του Βασιλια φαντάζουν υψηλη πολιτικη) τι επρεπε να ψηφισει κανεις εκτος απο ακυρο?

Εκει τους βραχυκυκλωνεις τελειως καθως ειναι ενα αποτελεσμα που δεν μπορουν να το διαχειριστουν με κανενα τρόπο εκτος απο το να το βάλουν στον κώλο τους.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 05 Ιούλ 2022, 14:55

Εικόνα
https://www.protagon.gr/apopseis/otan-o ... 4342536254

Τις τελευταίες μέρες κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να μας πείσουν ότι το δημοψήφισμα του 2015 απεδείχθη ωφέλιμο για τα εθνικά συμφέροντα.

Για παράδειγμα ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Πάνος Σκουρλέτης. Εγραψαν ότι το δημοψήφισμα υποχρέωσε τους Ευρωπαίους να φέρουν μία καλύτερη συμφωνία στο τραπέζι, πράγμα που, φυσικά, δεν ισχύει.

Η συμφωνία που ήρθε ήταν χειρότερη.

Σε άλλη χώρα, τουλάχιστον ο Τσίπρας, θα είχε εξαφανιστεί πολιτικά. Αλλά εδώ είναι αλλιώς. Και έτσι παρατηρούμε το εξής οξύμωρο: η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που ψήφισαν «Οχι», ακόμα και αν δεν θεωρούν εγκληματική επιλογή το δημοψήφισμα, αναγνωρίζουν ότι ο Τσίπρας έκανε κωλοτούμπα, δηλαδή τους κορόιδεψε.

Και ειδικά οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς. Είναι το μουρουνέλαιο που τους ποτίζει ο Τσίπρας.

Το καταπίνουν.

Εικόνα
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 05 Ιούλ 2022, 15:06

Beria έγραψε:

:smt005:

Καταλαβαινετε για τι ναυαγια μιλαμε
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 05 Ιούλ 2022, 15:11

Εμαμήθη επαρκώς..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Στύγιος την 05 Ιούλ 2022, 15:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 05 Ιούλ 2022, 15:15

Beria έγραψε:
05 Ιούλ 2022, 14:45
Δημοκράτης έγραψε:
05 Ιούλ 2022, 14:41
Beria έγραψε:

γιατί έκανες τον κόπο να πας να ψηφίσεις.
Γιατί ήθελα να βγει το ΟΧΙ και να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να σοβαρευτούν
Να πάρουν την καυτή πατάτα και να παραδεχτούν ότι μόνο μια διέξοδος υπάρχει. Αποδοχή της πραγματικότητας νκαι δουλειά

Το δημοψήφισμα, όσο και να μην το παραδέχεται κάνεις, ήταν η ενηλικίωση της λουλουδιασμενης αριστεράς
δεν νομίζω να ενηλικιώθηκαν και πολύ όμως, ημιπιτσιρικάδες στην καλύτερη

Οι ζαίοι ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν, οπορτουνιστές ήταν και είναι οι άνθρωποι. Την εξουσία ήθελαν και θέλουν και τίποτα παραπάνω. Το μόνο θετικό που έκανε το δημοψήφισμα ήταν ότι ξεχάστηκαν τα κινήματα δεν πληρώνω, οι αγανακτισμένοι και γενικώς το 90% από τους ψεκασμένους πλεμπέους που πίστευαν ότι η χώρα πτώχευσε αλλά αυτή θα συνεχίσουν να ζουν στην κοσμάρα τους

Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 05 Ιούλ 2022, 15:17

Εεεε δεν πήγα να ψηφίσω, βαριόμουν ,είχε και μαμημένη ζέστη..

Με ΠΑΣΟΚ θα μας έδιναν και 100 ευρώ χαρτζιλίκι να πάμε να ψηφίσουμε ,αυτό.
SpoilerShow
Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Στύγιος την 05 Ιούλ 2022, 15:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 05 Ιούλ 2022, 15:23

Ψήφισα ναι
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 05 Ιούλ 2022, 15:39

Πρετεντέρης έγραψε:
05 Ιούλ 2022, 14:10
Αυτός που επέλεξε άλλο ας γράψει τι.
Ψήφισα ΝΑΙ αλλά παραδέχομαι ότι ένα μέρος του εαυτού μου ήθελε όχι απλά να βγει το ΟΧΙ αλλά να φύγει ο συριζα από την Ευρωπαική Ένωση.
Θα γινόταν χαμός αλλά θα έτρωγε μεγάλη κατραπακιά το καρκίνωμα της αριστεράς στην Ελλάδα.
Ο Τσίπρας το κατάλαβε και μίλαγε στον Βαρουφάκη για Γουδί και άλλα ακατανόητα αλλά για μένα κατανοητότατα. :D
Αυτά που γράφουν οι φιλελέδες στο Liberal για μαδουροποίηση και για Πούτιν είναι κινδυνολογίες επιπέδου παραμονών 21ης Απριλίου.
Το ότι θα φεύγαμε από την ΕΕ,δεν σημαίνει καθόλου ότι θα φεύγαμε και από το ΝΑΤΟ και ακόμη και εάν ο Τσίπρας και ο Λαφαζάνης έκαναν και αυτό,δεν αλλάζει το γεγονός της γεωγραφικής θέσης της χώρας και ότι εδώ και κάποιο καιρό όλες οι χώρες με τις οποίες συνορεύουμε είναι στο ΝΑΤΟ ενώ ο ρωσικός κόσμος συνορεύει με τη Δύση κάπου στο Λυτσισάνσκ Ανατολικής Ουκρανίας.
Ούτε αλλάζει το γεγονός του τι είναι ο ελληνικός στρατός που ακόμη και αν δεν είναι τόσο δεξιός όσο παλιά ,δεν είναι και ο στρατός του Μαδούρο,ακόμη και εάν έχει προιστάμενο κάποιον σαν τον Καμμένο.
Με ποιό μηχανισμό θα επέβαλε δικτατορία ο Τσίπρας όταν θα άρχιζε η μαζική φτώχεια μετά το κόψιμο των δανείων σε αυτή τη χώρα,σε αυτή τη γεωπολιτική θέση;
Φθάνουν οι αντιεξουσιαστές των Εξαρχείων;δε νομίζω.
Ο τέταρτος γύρος θα τέλειωνε όπως και οι προηγούμενοι - αν δεν είχε Γουδί όπως φοβόταν ο Τσίπρας,κάποια Μακρόνησος διαγραφόταν στον ορίζοντα εάν έκαναν το σάλτο μορτάλε.
Για αυτό και δεν το έκαναν και τη γλύτωσαν πάλι.
Η ΕΟΚ/ΕΕ που βρίζουν είναι η εγγύηση για την νομιμότητα και την ασυδοσία της αριστεράς στην Ελλάδα και όσοι έχουν λίγο μυαλό το ξέρουν.
Εάν τα σπάσουν με την κανονικότητα προς αναζήτηση ευκαιριών που λέει και η Αχτσιόγλου είτε θα πρέπει να νικήσουν αυτή τη φορά σε μια ΝΑΤΟκρατούμενη γεωπολιτικη θέση είτε να πάνε στα γουναράδικα.

Άβαταρ μέλους
Παλαιοελλαδίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Παλαιοελλαδίτης » 05 Ιούλ 2022, 15:58

Ψήφισα ''Όχι''. Όμως επειδή δεν αποκαλούσα τους αντίθετους ως ''γερμανοτσολιάδες'', ''μερκελιστές'' κλπ και επειδή έκραξα τα επεισόδια που προσπάθησαν να κάνουν ακροαριστεροί σε διαδήλωση υπέρ του ''Ναι'', σίγουρα πολλοί στο παλιό (αλλά και αλλού) θα νόμιζαν πως ψήφισα ''Ναι''.

Για την ακρίβεια δεν ήμουν θερμός υποστηρικτής, πόσο μάλλον σίγουρος για το ''Όχι'', ωστόσο δεν ήθελα να απέχω, ούτε να το ρίξω λευκό ή άκυρο νίπτοντας τας χείρας μου (ούτε να προμηθευτώ τα ''ειδικά ψηφοδέλτια'' που έλεγε πως θα μοιράσει ο ταβερνιάρης από την Τιθορέα). Πήρα θέση και ανέλαβα και την ευθύνη της επιλογής μου. Ακόμη και με τη σημερινή γνώση θα έριχνα άκυρο ή λευκό, δεν θα ψήφιζα ''Ναι''.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών